I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 4 april 2012

Djävulskaka, rabarber och sippor.

DSCN0195
Idag är det avslutning på knyppelkursen för den här terminen och det var min tur att ha med fika. Dom andra knyppeldamerna ville ha tårta den här gången så då gjorde jag det.

Djävulskaka (inget vackert namn, jag vet…….)

Hoppas dom blir nöjda och att jag inte på hemväg i bilen sätter i mig det som blir över. Den är nämligen så gooooood!

DSCN0198
Rabarbern kommer!

Förra året var ju första gången jag lyckades med rabarber i mitt liv och sent i höstas när bladen var borta planterade ju omgivningen tallplantor ovanpå den. Vid konfrontation hade han ingen aning om att vi haft en rabarber….

Då blev jag inte glad (mycket milt uttryckt).

Men nu kommer den.

Alltså, omgivningen har tur. Han har aldrig varit så nära förskjutning som innan, men så är han född på en söndag med segerhuva också!

DSCN0193
Måste bara visa blåsipporna igen för nu blommar dom på riktigt här i Snäckskalsdalen…….
DSCN0194
Det är alldeles, alldeles blått överallt, det är stora hav av blåsippor……helst skulle jag vilja lägga mig ner där bland dom och bara njuta!

Agneta!

33 kommentarer:

  1. Wow, vad fint ... trots omgivningen:)

    SvaraRadera
  2. Här är det lite för kallt o vått för lägga sig ner o njuta ,nu är jag allt lite avis på dig .Är hemma idag pga av min magsjuka som vände ut o in på mig igår ,känns som att ha gått genom en mangel .gå o lägg dig o njut du ,kram Nette

    SvaraRadera
  3. Född på en söndag och med segerhuva - ja, att han har tur visste jag ju redan - han har ju dig...
    Såå roligt att rabarbern kommer, kanske värt att göra ett nytt försök här? Dom tål ju tydligen en del...
    Era blåsippor, så underbara!
    Idag ska vi på invigning av den nya hus/köksbutiken i Höllviken, dvs Humlebacken Home!
    Må så gott, kramar, M/N

    SvaraRadera
  4. Hmmm, glömde...
    Kan du inte dela med dig av receptet på Djävulskakan? Den ser förförisk ut!
    Kram igen!

    SvaraRadera
  5. Hallå där, säger som Monica ovanför, gärna receptet på kakan..ser smaskig ut.
    Men herregud säger jag bara, vilket blått hav av blåsippor,de är ju ljuvliga! Var vid vårat "ställe" i helgen som gick och där fanns också en hel del , men kanske inte riktigt i dessa mängder...mmmmm älskar blåsippor.Ha en riktigt god helg Agneta! Kram Torprosen

    SvaraRadera
  6. Jag läste på någon annan blogg om en make som brukade dra bort påskliljorna (i tron om att det var ogräs) och nu din "omgivning" som planterar uppe på rabarbern. Ska man behöva ha stora skyltar i trädgården för att få ha kvar sina planteringar? Bara undrar =)

    Härliga vårbilder ...

    SvaraRadera
  7. Du ser, den kom ju fram. Omgivningen hade nog bara skyddat den från värsta kylan och nu kommer den. Håll med om att den ser litet grotesk ut där den spricker fram, rabarbern. Vilket härligt hav av blåsippor du har, helt underbart./Kram Merja

    SvaraRadera
  8. Ja tack, receptet!
    TUR att rabarbern klarat sig! Vi har rabarber här, har inte haft det på de andra ställena vi bott. Jag är så glad att vi har det!
    Blåsipporna blir jag avundsjuk på, vi har inte det heller. Inga vintergäck heller...

    SvaraRadera
  9. ooh, jag vill vara i Snäckskalsdalen och njuta av blåsipporna!! Och av kakan!

    ha det fint
    Ann-Mari

    SvaraRadera
  10. Den kaken så veldig god ut, jeg også ber om oppskrift:-).
    Her i Telemark er blåveisen avblomstret og nesten hvitveisen:-( Nå kommer løvetanna. Det er flott vær, men ganske kaldt nå.
    Gåd påske!

    SvaraRadera
  11. Djävulskaka!? Herregud, jag känner hur den smakar.....*suck* Jag ids inte säga vad rabarbern påminde om ;-D och blåsipporna, såååå fina! Solskenskram idag, vad gäller vädret alltså.

    SvaraRadera
  12. Klart du skall lägga dig ner i ett hav av blåsippor...:)

    Den icke förskjutna omgivningen blir nog bjuden på rabarberpaj i år, trots att han försökte förinta den...hihi
    Och Djävulstårta är..farligt god...Så den kanske blir uppäten på vägen dit..:)))

    KRAMAR till dig, Cia:)

    SvaraRadera
  13. Djävulskaka.......aldrig hört talas om.......det låter som något alldeles extra!

    Egentligen skulle man göra som när man var barn................lägga sig ner i blåsipps- och- vitsippshav och bara njuta!

    Kram Anneli.

    SvaraRadera
  14. Kakan ser djävulskt god ut, om jag får säja min mening!

    Då hade "Omgivningen" tur! Skönt för honom :) och du kan nu njuta av rabarbern! Den ser ju riktigt fin ut - precis som den ska vara såhär års!

    Åååh så vackra blåsippsbilder, tror aldrig jag har sett så mycket blåsippor på en gång! Det måste vara underbart! Själv har jag EN planta på torpet som verkar ge 4-5 blommor i år också!
    Ha en härlig fortsatt dag! Här är ljuvligt idag, trots kylig luft - solen värmer väldigt!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  15. Kakan ser väldigt god ut!! Så mycket blommor du har, här växer det dåligt just nu.

    Kram

    SvaraRadera
  16. Vilken tur...fniss..att rabarberna kommer..då!!!
    Visst är detta blåa..såå vackert!!
    Ha en trevlig avslutning..och jag tror säkert kakan är jättegod..trots namnet!!!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  17. Vad var det jag sa? Just det, den kommer alltid tillbaka!
    Blåsippehavet är så underbart, här finns inga runt oss... men vitsippor, det har vi! Fast dom blommar inte än, väntar väl på lite värme, kan tänka!

    Ha det gott med din kaka!
    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  18. Ja ,sannerligen...din omgivning behöver nog ha turen på sin sida...Tur du kan avreagera dig bland de vackra blommorna...."ler"Fina bilder ,blir glad!! Kramen lisbeth

    SvaraRadera
  19. Jag har knappt sett en blåsippa utslagen än, och du har så många.
    Jag tycker också du ska dela med dig av receptet till djävulskakan.
    Kram!

    SvaraRadera
  20. Hej ! Djävulskaka kan tydligen se ut på många sett, har provar en annan variant, men denna ser ju riktigt "kalorifarlig" ut !!! Såg på Facebook att mitt syskonbarn är i Halmstad och genast kan jag förnimma dofterna av tång och salt hav !!! En riktigt Glad Påsk önskar jag dig /kram från Gunilla

    SvaraRadera
  21. Men oj vilket inlägg - allt väcker känslor och begär :-)
    Har ingen aning om vad djävulskakan innehåller men den SER otroligt SMARRIG ut!
    Rabarber får mig alltid att tänka på rabarbersaften som min mormor gjorde, den var verkligen GOD!
    Ett sånt hav av blåsippor har jag aldrig sett tidigare. Man skulle ju vilja lägga sig raklång mitt bland dem och bara njuta :-)
    Önskar dig en riktigt trevlig påsk!
    Kram, Ingela

    SvaraRadera
  22. Ibland ska man läsa ordentligt innan man tittar på bilderna. Jag trodde nämligen att det var rabarberbitar som puttade upp ur kakan innan jag läste. :)
    Vi satte en liten rabarber här när vi flyttade hit för 8 år sedan, nu är det en ordentlig planta och de växer ju bara under åren.
    Hoppas att kakan blev till belåtenhet så du slapp stanna och äta upp resten på vägen hem, men det är väl ingen fara med det antar jag. :)
    Kram

    SvaraRadera
  23. Nej, jag tittar inte alls åt dina blåsippor i dag. De är nämligen alltför vackra. Rabarbern kan du till och med föröka om du låter den blomma och fröa. Här kom massar med småplantor en sommar när jag låtit den blomma. Ha en trevlig helg.

    SvaraRadera
  24. Blåsippor är vår! Finns tyvärr inte så många här. Hoppas tårtan uppskattades. Choklad - ser därmed med automatik mycket god ut ;)
    Kram

    SvaraRadera
  25. Jösses...va jag har skrattat!! Om rabarbern, om omgivningen med segerhuva...var får du allt ifrån??!! Sen tycker jag gott du kan lägga dej ned bland sipporna...be bara omgivningen vara beredd med kameran!!
    Men du...vad är djävulskaka?? Om det är den på bilden så...inte verkar den oätlig!!
    Hur har det gått med kameraköpet då??
    Kram kram

    SvaraRadera
  26. Djävulskakan så riktigt god ut. Gott att dina rabarber överlevde.

    Ha en bra kväll.

    Kram Karin

    SvaraRadera
  27. Önskar dig en trevlig påskhelg!
    Kram

    SvaraRadera
  28. Så fina blåsippor. Älskar dem.
    Kakan ser riktigt smaskig ut. Har du recept på den? Vilken dum fråga, du har ju bakat den.
    Önskar dej en skön Påskhelg.
    Kram Birgitta

    SvaraRadera
  29. Djävulskaka är jättegott men mäktigt. Den där rabarbern. Hm... tycker den ser väldigt läbbig ut. Trodde först att det var människodelar som låg där i jorden. Woaaaaa.....

    SvaraRadera
  30. Kakan ser smarrig ut trots namnet:)) Vilket underbart hav av blåsippor, otroligt vackert! Jag har aldrig sett så många blåsippor tidigare:) Min favoritvårblomma!!
    Önskar dig en Skön och Glad Påsk!
    Kram

    SvaraRadera
  31. Hej!
    Jag önskar dig en
    Glad Påsk
    Kram
    Anette

    SvaraRadera
  32. Ser riktigt god ut trots namnet =)
    Ha nu en GLAD PÅSK i Snäckskalsdalen.
    Kram ♥

    SvaraRadera
  33. Tänk att ha en hel blå matta av soppor, man kan intentro dom är fridlysta när man ser det, så ljuvligt, vårligt, vackert.
    Rabarber är ju bara så gott så tur den växer.
    Glad påsk till dig också :)

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta