I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 15 juli 2016

Ödmjukhet, frihet, respekt.

1160715
Fina dagar brukar vi göra en tur och vandra lite längre.

Häromdagen när det var fint gick vi en riktig långtur alldeles ute i havsbandet. Där är så säreget, bara berg, överallt berg, massor av berg och sten, i all oändlighet. Och så blåst förstås, men det hör till här!

Map picture

Vid den vänstra pilen var vi ute och gick den här gången. Vid den högra bor vi!

 

2160715
Leia tycker också om att vandra på klipporna.

Den här dagen blåste det ganska ordentligt och sjön slog upp i stora kaskader. Tyvärr lyckades jag inte få med det så bra, men på övre högra bilden ser man lite av det…..

 

3160715
Hemma sedan fick vi god mat, visst är det gott att sitta och äta plockmat à la Italien t ex…….nu blev jag hungrig fast jag sitter här och fikar!

&&&&&&&&&&&&&&

4160715
Med tanke på vad som senast hände, igår, i Frankrike, igen, så känns det lite hopplöst det hela…….nu får vi väl ändå ta och skärpa till oss och vara rädda om vår värld och om oss själva, vi människor som råkar bo här……..annars förgör vi oss själva.

Ödmjukhet, frihet, respekt.

Agneta.

22 kommentarer:

  1. Så härliga klippor dom saknar vi ju som du kanske sett .Det som hände i Frankrike ja vad ska man säga det är en grym värld vi lever i man kan ju hoppas det blir bättre men ........Min mormor sade alltid så länge det finns religioner så finns det krig ,trevlig helg till er ,Nette

    SvaraRadera
  2. Ja, vad skall man säga... lika vackert och rofyllt man kan ha det, som du på dina klippor (trots blåst) lika hemskt kan det vara bara ett par timmars flygresa bort... SÅ hemskt och SÅ onödigt! Vi bor på den här jorden så himla kort stund, kan vi inte vara snälla mot varandra den lilla stunden, göra gott och vara rädda om varandra och vår vackra värld? Ja, man frågar sig...

    Kram!
    Gunilla

    SvaraRadera
  3. Det var fint det du skrev om respekt. Vet du lilla gumman jag skulle skriva lite tänkte jag om 39 årsdagen på Öland. Så snabbt det går med rapporteringen vid sådana HÄR INDENSER . Jag kunde inte skriva något alls,
    i går kväll visste jag inte hur många det var. Men det har vi ju hört i dag. Så jävla dumt, man bliver precis slut på all skit.
    Förlåt svordomen, jag kan inte samla mina tankar. Det bliver inget skriva i dag heller, jag har bakar blåbärsmuffins till Söndagskaffet.
    Skulle behövt handlat lite, men nu får det vara tills på måndag.
    Håller också på med något som heter ur en mormors perspektiv. Skall bli
    till bruden mitt barnbarn. Bara minnen jag har haft roligt när jag skrivit i alla fall. trevlig helg önskar Hajan

    SvaraRadera
  4. Hej, det är fruktansvärt, jag märker själv att jag snart bara rycker på axlarna åt ännu ett vansinnesdåd någonstans i världen. Så får man inte bli. Men hur vi ska förhindra galningar som är redo att ge upp sitt eget liv för "den goda saken" det begriper då inte jag. Så länge de tror att de kommer rakt in i himlen genom att förgöra sig själv och andra så står vi utom räddning.
    Men så vackert det är där ni går. Sådana klippor minns jag från våra segelturer
    framför allt i Åländska skärgården.
    "Borta vid den gamla gödselstacken står brännässlan och trängs med svinmållan. Mållan används som spenat, är delikat, mycket godare än sin tama släkting, spenaten! Dessutom gratis!
    Finns på öppen och ombökad jord, i trädgårds- och potatisland; komposter och gamla gödselstackar. Plocka, ät och frys in till vintern!
    Stjälkarna kan kokas som sparris och ätas med smör!
    Användning: som spenat; i soppor, stuvningar, pajer och gratänger.
    Namnet målla kommer från det grå överdrag, som finns på baksidan av bladen och på blommorna. Det är små glasklara vattenblåsor=vattenreserver, som mållan kan använda en solhet dag. Under natten fylls blåsorna på nytt! Titta på dem med förstoringsglas! När du tar i blad eller blommor, fastnar vattenblåsorna på fingrarna och då uppfattar du det som mjöl!"Så står det om svinmållan, godare än spenat! Kanske har du denna läckerhet inom räckhåll? Kram

    SvaraRadera
  5. Vilken mysig promenix, eller vandring snarare, det blev rätt långt! Förstår helt det underbara med urklipporna, havet, himlen och blåsten. Och tänk, allt är gratis! Vi måste ta hand om både jorden och oss själva bättre. Och det hemska i Nice... det blir övermäktigt att förstå att människor vill döda andra människor. Ödmjukhet, frihet och respekt!

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  6. Fint skrivet, vi har så mycket att glädja oss åt men samtidigt ökar klyftorna och vi glömmer bort att vi behöver varandra.

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  7. - Halloj i väster.
    - Härliga skärgårdsbilder från din sida. De behövs
    alldeles extra just en sådan här dag !
    - Ha en fin avslutning på veckan !
    Hälsar Hasse och Blondin-Ida....:o)

    SvaraRadera
  8. Hej!

    Det var tre väldigt bra ord från dig. Fruktansvärda saker som händer i vår värld. Och Nice känns så nära, har suttit så många gånger på den strandpromenaden, senast i maj.man har svårt att ta in att det finns så mycket ondska.

    Underbar promenad du tar oss med på. så vackra bilder, kan nästan höra vågorna slå mot klipporna...

    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  9. Vilken promenad/vandring. Sååå himla fint. Ja världen är bra knäpp eller vissa delar av den i alla fall om jag ska vara exakt så menar jag en del dårar. Kraaaaam Pia

    SvaraRadera
  10. Magiska omgivningar ni har att vandra i.
    "Frihet, jämlikhet, broderskap", ett motto som alltid är värt att leva efter. Varför gör vi då inte det?

    SvaraRadera
  11. Vilken bra rubrik du satte. Fina bilder. Tänk idag är halva sommaren kvar. Eller ska jag tänka tvärtom?
    Kram Bosse

    SvaraRadera
  12. Och nu händer det hemska saker i Turkiet också! Vad är det med dessa människor, som gör sådana saker? Hjärntvättade? Man blir ju rädd för var detta ska sluta. OM det slutar?

    Vilka härliga bilder från er strandpromenad! Tänk så annorlunda det ser ut hos er jämfört med här! Det är ju inte så himla långt emellan!

    Den där maten ser väldigt frestande ut! Inte hemlagat, va? Säg inte att du kan åstadkomma något sådant? Där ligger mina köttbullar i lä...
    Ha en härlig helg!
    Kramar, Monica

    SvaraRadera
  13. Så sant så! Visst bor man ganska så skyddat men jag blir så otroligt ledsen över vad som händer just nu, vad är syftet????! Galet!
    Fina bilder du bjuder på och god mat sitter aldrig fel...
    Sommarkram från Titti

    SvaraRadera
  14. Hej!
    Tror bestämt att ni varit vid mina gamla badplatser och promenerat :-)fast bara tror det..fniss
    Åhh så gott med plockmat..bästa som finns!
    Ja du, trodde knappast att det var sant när jag såg på tv i förrgår vad som hänt i Nice..så fruktansvärt!
    Önskar dig en fortsatt skön lördag! Kraaaam och hälsa!!!

    SvaraRadera
  15. Ljuvligt att vandra vid vatten. Kallar vår sjö för lilla havet, men den är ju trots allt den andra största insjön... Vi har en strandpromenad som vi går ofta alla årstider. Ibland känns det kallt, friskt och nyttigt, andra gånger bara svalkande.
    Älskar också plockmat och då särskilt italienskt. Ja nog känns det sorgligt med allt som händer i världen och allt kryper närmre och gör oss förvirrade i all vår svenska trygghet.
    Ha en fin helg!
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  16. Ser ljuvligt ut att vandra på klipporna vid havet! Har läst ifatt det jag missat och förstår att ni hade en fantastisk vandring i fjällen - fantastiska bilder därifrån och fantastiska bilder från trädgården hemmavid! Du är inte nöjd med din Nikon skriver du, men de här bilderna kan du väl knappast klaga på!
    Tack för dina snälla kommentarer hos mig . är så glad att du gillar mina bilder :) Jag har två kameror som används flitigt - dels min gamla (den som varit på reparation) Canon Powershot SX50 HS med fast objektiv - närgräns 0 cm och 50 x zoom - älskar den - skönt att slippa släpa på olika objektiv :) ... sen min lilla Olympus Tough som är jättebra till macro på insekter som sitter stilla, till blommor om det inte blåser... och bäst till svamp :) - så oftast har jag båda kamerorna med mig :)
    Tror nog att Nikon och Canon är ganska likvärdiga - säkert ren otur med din.
    Önskar dig en trevlig fortsättning på sommaren!
    Kram

    SvaraRadera
  17. Så annorlunda natur att vandra i mot här, vackert och utsatt för vädrets makter. Jag skulle förmodligen behöva en särskild ryggsäck bara för strandfynden :D
    Angående Frankrike finns det mycket att säga... suck.
    Ha det så gott
    /Anette

    SvaraRadera
  18. Oh, jag älskar dina Västkustbilder med klippor och sedan god mat på detta, underbart!
    Ha en fin söndag!
    Tråkigt dock vad som händer i världen nu.

    SvaraRadera
  19. Inte alla förunnat att få bo i sådan vacker omgivning! Förstår att ni njuter av era promenader. Och vad gott det såg ut med plockmaten, det blev jag också sugen på nu :)

    Ja vad ska man säga om allt som händer i världen nu, helt galet och såååå sorgligt... Vad hemskt med alla barnen som blev påkörda av lastbilen i Frankrike, att de inte fick fortsätta sina liv de knappt hunnit påbörja :(

    Semesterkramizar aka

    SvaraRadera
  20. Ja, det är för ledsamt. Folk som går där på Promenaden och strosar, fridfullt. Men i dina vackra trakter får ni nog leva i fred.

    SvaraRadera
  21. Wunderschöne Bilder, eine wunderbare Landschaft... herrlich wohnst du Agneta :-))
    Die Ereignisse in Frankreich waren furchtbar wieder, ich bin sehr traurig,
    das so etwas geschehen kann auf unserer Erde, die es zu beschützen gilt.
    Ein herzlicher Gruß zu dir von Viola.

    SvaraRadera
  22. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
    I love your page on your post.. That is so pretty..
    หนังออนไลน์

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta