I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 1 juli 2016

Drönare.

1160701
Nu blommar Honungsrosen! Den klänger sig upp efter berget och det ser så härligt ut.
2160701
Söta och väldoftande, det är nästan så det rusar lite!

 

3160701
Okänd ros på stam i kruka på altanen. Jag tycker om när rosor skiftar lite i färg, man får liksom allt på en gång då, instant colors!

 

4160701
Vresros inne bland taxusar i nån slags skyddsplantering mot liten väg.

 

5160701
William Baffin/Norrlandsrosen. Jag tycker om den för den är lite rolig, den är som lite krullig på de inre kronbladen, det ser kul ut!

 

6160701
Den här tappra rosen, som jag döpt om från Heidi Klum (ursäkta, snälla Heidi, men det är ett fånigt namn på en ros, tycker iaf jag…..) till Goethe (för dom ska visst vara snarlika), har knappt nån jord att växa i, men det kommer i alla fall med ett par blommor varje sommar!

 

7160701
Potatisblommor är väl inte att förakta, dom är jättesöta! Intill potatisen är det ett virrvarr av allt möjligt, ingen ordning, som vanligt.

Men det går ju inte att få nån ordning på klätt och fingerborgsblommor, i alla fall kan inte jag få det, dom hamnar där dom tycker om att hamna och så får det vara.

 

8160701
Tistel som jag tycker om! Alpmartorn kanske, Eryngium alpinum. En stickig elaking, men så läcker i färgerna!

 

9160701
Förra året gjorde Ullungrönnen bär så jag kunde göra världens godaste gelé som jag fått recept till av Tjernhusbloggen. Och det vart så många bär att gelén räckte hela året och jag kunde ge bort lite också.

I år sviker den mig, den har haft en blomklase! Hur ska jag få det att räcka till godaste gelén med vackraste färgen…….?

 

10160701
Måste sluta med den här bilden.

På vår semester stannade vi till vid ett näringsställe, vid vägen uppe på fjället, och där hade en turistbuss stannat till och det var jättetrevligt att höra alla utländska gäster falla i trans över fjällen.

Men så var det den här mannen, hoppas att jag inte trampar någon på tårna nu, men han flög sin irriterande högt surrande drönare, över alla gästers huvuden.

Där satt man i godan ro i solen och fikade och njöt av lugnet och tystnaden och så kom den här djävulsmaskinen surrande…….

Jag med min förmåga att få saker i huvudet osv (kokosnöt i huvudet, fastna med fötter på färja och nästan bryta axel, vricka knän i sand, smälla bildörr på andra knät osv) tänkte, att störtar den nu så är sannolikheten nästintill 100 att det blir på någon människa.

Men det klarade sig.

Har ni hört hur dom låter? Förfärligt.

Nog om det.

Agneta!

20 kommentarer:

 1. Kokosnöt i huvudet. Grattis! Då tillhör du samma klubb som Keith Richards.

  SvaraRadera
 2. Vår honungsros kämpar fortsatt i sin strävan uppåt längs vårt gamla äppelträds stam.
  Nu blev jag plötsligt sugen på gelé.
  Potatisblom har oxå jag sett.
  Drönare är jag lyckligtvis förskonad från så här långt. Men, jag instämmer ändå i ditt Förfärligt!

  SvaraRadera
 3. Det finns så många fina rosor! Drönare är ett korkat påfund!

  SvaraRadera
 4. Så det blommar hos dig!
  Vackert med alla rossorter.
  Drönare ja, det låter inget skoj.
  Vet hur irriterande det där ljudet är.
  Men vilken människa då, så hänsynslöst, att inte förstå att man stör friden!

  Ha en fin helg nu,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 5. Honungsrosen är så vacker! Jag köpte en förra året och den blommar snällt - 50 cm över markytan. :-) Men den växer väl till sig.
  Drönare är tradiga saker. Jag förstår verkligen inte vitsen med dem. De låter och stör.
  Hoppas du får en fin helg på dit berg fullt av rosor!

  SvaraRadera
 6. Underbara vackert som vanligt i din trädgård. Honungsrosen är bra, den växer snabbt. Jag har planterat min vid gungställningen, tänkte den skulle "klä" in den fula ställningen.

  SvaraRadera
 7. Det är verkligen rosornas tid nu - och honungsrosen är underbar. Hade en jättestor som vi behövd ta bort. Saknar den man har några fröplantor som är lite olika i sin karaktär. Håller med om drönare, och vattenscoter och alla andra högljudda störande "fordon" i naturen.
  //Helene

  SvaraRadera
 8. Visst är honungsrosor fina! Och dom är ju inte alls så krävande som andra rosor. Våra på rosenbågen blommar båda två nu och det är en härlig doft när man går till bilen! Måste vara fint när de klättrar upp på berget också!

  Den okända rosen är verkligen underbar! Jag älskar just den färgen - eller färgerna rättare sagt! De flesta vill ju bara ha rosa-vita rosor nu för tiden, men jag har alltid gillat de varma tonerna!
  Och så gillar jag den där tisteln! Cool typ...

  Rönnbärsgelé kan du göra av bär från vilda rönnar också. Har ni inte sådana i er skog? Vår ullung har inte heller så mycket bär i år och inte syrrans heller, så dom tar sig nog ett viloår?
  Lustigt det där med hur växter blommar: Somliga blommar ovanligt mycket i år och somliga väldigt lite. Ska bli spännande att se hur det blir nästa år...om jag kommer ihåg det...

  Här har det regnat ikväll igen, och jag som borde klippa gräsmattan!
  Ha en skön helg, kära vapendragerska!
  Kramar och hälsa, Monica

  SvaraRadera
 9. Men varför hålla på med en drönare sådär?! Vad är vitsen? Jag tycker det verkar mycket bättre att uppleva med egna ögon eller genom en kameralins, det där är bara idiotiskt.
  Vad är det för fel på namnet Heidi Klum? Vacker kvinna som namn på en vacker ros. Nåja, man gör ju som man vill i sin egen trädgård.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 10. Fantastische Fotos
  lg susa

  SvaraRadera
 11. Nä jag har inte hört dom! Säkert väldigt irriterande!! Fint i din trädgård och jag kommer aldrig ihåg namnet på mina rosor så de får heta efter färg hi hi...
  Ha en fin lördag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 12. Nu är det verkligen rosornas tid och jag borde ta en tur till Visby för att beundra prakten där.
  Jag har aldrig sett eller hört någon drönare, men förstår på dig att det inte är mycket att stå efter.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 13. Jag har faktiskt aldrig hört en drönare...inte ens sett någon förrän nu på din bild. Honungsrosen har jag däremot sett och luktat på...och visst är den underbar:-)

  SvaraRadera
 14. Så fint det blommar hos dig! Här kom första rosen igång förra veckan och följs åt eftersom av de andra. Tyvärr blir det nog inga honungsrosor i år då den frös ner så mycket att jag trodde att den dött. Nu får den börja om igen.
  Fina bilder från norska fjällen!

  SvaraRadera
 15. Bloddroppe? Finns det någon fuxia som heter så?

  SvaraRadera
 16. Hej! Nu kommenterar jag från mobilen. Åh, dina rosor går inte av för hackor! 👌 Oj, så många fina du har! Vilken njutning med alla sommarblommor! Det känns så lyxigt och allt på en gång, man hinner ju knappt med! En drönare! !!! Så himla osmakligt bland allt folk! Jag förstår dej verkligen här och man kan bli vansinnig på alla nya apparater hit och dit och krånglet när de inte fungerar! Morr! Hoppas att du har en skön söndag bland alla blommorna! Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 17. Hej! Nu kommenterar jag från mobilen. Åh, dina rosor går inte av för hackor! 👌 Oj, så många fina du har! Vilken njutning med alla sommarblommor! Det känns så lyxigt och allt på en gång, man hinner ju knappt med! En drönare! !!! Så himla osmakligt bland allt folk! Jag förstår dej verkligen här och man kan bli vansinnig på alla nya apparater hit och dit och krånglet när de inte fungerar! Morr! Hoppas att du har en skön söndag bland alla blommorna! Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 18. Vilka härliga bilder, ni har så mycket fint i er trädgård, ni bor i en dröm! En honungsros står högt upp på min önskelista. En bekant till mig hade en riktigt stor honungsros som helt plötsligt dog så jag blev lite fundersam över hur tålig den är? Och sååå himla fint med tistel, sådana vill jag också ha i trädgården, verkligen dekorativa!

  Låter jobbigt med drönare och allt oljud... :(

  Kramar aka

  SvaraRadera
 19. Underbara rosor. Kan nästan känna doften...och färgerna! Får lust att ta fram penslarna när jag ser din Alpmartorn, men nej, nu har jag annat målande att ta tag i.
  Lägger in den i minnesbanken...som om jag skulle ha bästa minnet...
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 20. Jag hoppas verkligen inte det blir en fluga som kommit för att stanna.
  Vad kul att jag äntligen drog namnet Aggie i min teburk. Nu fick jag njuta av mina bilder som vanligt hos dig.
  Kram Bosse

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta