I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 14 mars 2016

Vår update!

1160314
Idag var jag ute på promenad för det var lite vår i luften, men när jag kom till den lilla fiskesjön så var det liksom bara i luften som det var. Sjön är frusen, men det är mest sörja, så våren är nog när nu!


2160314
På vägen till sjön passerar jag en tomt där dom här fantastiskt fina krokusarna växer! Så otroligt söta på alla sätt och vis! Vill ha! Någon som vet vad det kan vara?


3160314
Snön i våra egna rabatter har smält bort och titta! Krokusar här också!
4160314
Och det här måste väl bli narcisser och då måste det vara Thalia!


5160314
I köksträdgården växer vitlöken! Tänk, vi använder mycket vitlök, men har ännu inte gjort slut på den vi skördade i höstas! Lyx!


6160314
Rakt framför vår altan har vi en liten klick jord och den kallar jag för primularabatten och dom kommer nu. Oh, så kul det ska bli att se vad som överlevt!


7160314
Vackra bladrosetter, fingerborgsblommor, dom finns lite överallt och jag tycker om när det är lite vilt så där, passar här där vi ingen ordning har på vår trädgård.



8160314
Trollhasseln bor ovanför primulorna i primulalandet och tänk, nu har det blommat så länge så jag känner att jag måste titta efter bland bilderna för att se hur länge.

9160314
Omgivningen har lyft in ytterligare en bytta från boden, den här gången med Thalia i. Dom är lite tanigare än när dom får växa ute i landet, men det är väldigt trevligt att ha dom inne och få titta på dom. Mina älsklingsnarcisser!

Agneta!

29 kommentarer:

  1. Härligt med alla små vårtecken efter en lååååång vinter :) jag såg massa snödroppar på vägen hem.

    Idag har jag personligt presenttips på bloggen :)

    Ha en härlig ny vårvecka!

    LOVE Maria

    SvaraRadera
  2. Våren kommer med väldig fart hos dig. Man blir så glad för allt nytt som vaknar till liv.
    Hoppas du piggnat till lite nu efter operationen och inte är lika trött.
    Idag kom tranorna till vår by och vår åker. (Fast den först tranan såg jag redan 1 mars.
    Tranan är min favoritfågel, så gissa om jag blev glad.
    Kram till dig från mig!

    SvaraRadera
  3. Alla vårtecken mottages tacksamt! Härligt att se!

    SvaraRadera
  4. Åh, va härligt det är med vår! Snart, snart är all snö borta även här och nu börjar det dyka upp snödroppar och krokus även hos mig :-) Kram Katarina

    SvaraRadera
  5. Fina foton på vårtecken och lite senvintertecken. Kommer värmen rejält kommer allt att explodera. Jag uppskattar mest när det kommer lite pö om på jag hinner njuta. Vill inte ha sommar direkt på vintern.
    Kram Bosse

    SvaraRadera
  6. Jag förstår att det är dina älsklingsnarcisser - så vackra de är, skira och fina!
    Så mycket det är som kommit upp hos er! Här är allt så sent i år! Mina krokus kan man knappt ana, och dina är såååå fina och färgen är så läcker!
    Fina foton som vanligt!
    Ja du, detta med uppdateringen funkar väl sådär, på webben går det bra, men jisses, mina filer är i en enda röra!!! Hittar inte alls en hel del låtar som jag suttit och arrat för körerna t.ex. =katastrof! Få se om jag får rätsida på detta mischmasch!
    Hoppas att axeln läker som den ska!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  7. Våren har kommit lika som hos dig, sjön ligger 'sladdrig' även här, men på vissa sträckor av våran promenad stråk är det isigt halt.
    Trädgården är alldeles för tidigt att börja med, snö fläckar här och där,
    även fortfarande tjäle, japp jag biter ihop men suckar . . .
    Trollhasseln ser verkligen häftig ut, fortfarande har jag inte skaffat någon men...
    'Våra' tranor har kommit, men vi har bara hört dem än så länge, nätterna har ju varit kalla, men när vindarna vänder börjar det växa snabbt . . .

    Hoppas du börjar känna dig bättre i axeln, bättre och bättre dag för dag . . . .
    Sköt om dig Agneta, kram/ Eva

    SvaraRadera
  8. Undrar om det inte är nu vi njuter som mest av våren, när den är så där nybörjande liksom.Så fint med bryggan och isen. Tittar man noga på isen så ser den lite annorlunda ut än på vintern, lite matt och mer grå, solens verk.
    Var till kolonin i går, där är ganska mycket snö, som små korn vårsnö. Det har smält en hel del sen i lördags så det börjar sticka upp små gröna toppar lite här och var. Det är bra skönt att våren kom äntligen
    Ha nu en skön vecka
    Kram Meta

    SvaraRadera
  9. Det var ju en hel del vårtecken. Gulligt av maken att plocka in från tomten.
    Krokus - finns det olika? Jag har heller inget emot att fingerborgsblommorna dyker upp litet varstans. Naturen kan det här bra så mycket bättre än jag.
    Idag tror jag att jag ska göra en liten insats i någon rabatt. Det finns en som är i högform redan - mullvaden. / Britt
    ?

    SvaraRadera
  10. Jättesöta krokus, vet tyvärr inte namnet på dem. Jag har inga utslagna i trädgården, har bara sett dem på en gräsmatta intill. Mycket vår på gång, härligt.
    Thalia är så vacker, en favorit hos mig också.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Åh, den där första vårpromenaden! När man känner solen värma, hör vårfåglar och ser små gröna strån överallt... Vi har haft ett par sådana dagar och idag är det verkligen en sådan, 11 grader (!), sol och ingen vind, men förkylningen hindrar mig från att gå ut och njuta, tyvärr. Men det kommer fler sådana dagar!
    Jag satte ju lökar av Thalia i höstas, hoppas att jag får se dem blomma i vår!
    Matt kram, Monica

    SvaraRadera
  12. Det är en underbar tid nu, när alla små vårtecken börjar visa sig. Tänk att man blir lika lycklig varje år, man tröttnar aldrig någonsin på våren och allt den för med sig. Här har vi inte kommit så långt ännu, men en gul krokus och en liten ynklig snödroppe såg jag i morse. Så det är på gång i alla fall:-)
    Titti

    SvaraRadera
  13. Det finns så mycket tips mot mullvadar, men inget riktigt bra. Bössa, om man har, men då måste man sitta och se när de gräver. Det gjorde vi en gång och stack varsin grillpinne i metall samtidigt från två håll. Mordiskt, ja, men det hjälpte inte.
    Calciumkarbamid tror jag det heter. Ingen effekt.
    Spruta vatten i gångarna - det blir som fontäner överallt i trädgården.
    Fällor är det enda som haft effekt, men för det mesta går de inte i fällorna. Ja,ja det är ett världsligt problem. Men de har ju hela skogen intill att gräva i. / Britt

    SvaraRadera
  14. Men hjälp, nu händer allt så fort i naturen att jag inte hinner med...som vanligt. Tänk om våren kunde komma lite i taget och inte allt på samma gång. Bilderna på "din" axeloperation ser inte så kul ut. Är blödigare när det gäller andra än mig själv. Jag kommer inte ens ihåg allt som "plockats bort" från mig. Det är en hel del, så borde det ju synas på vågen, men tyvärr...
    Krya på dig!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  15. Men hjälp, nu händer allt så fort i naturen att jag inte hinner med...som vanligt. Tänk om våren kunde komma lite i taget och inte allt på samma gång. Bilderna på "din" axeloperation ser inte så kul ut. Är blödigare när det gäller andra än mig själv. Jag kommer inte ens ihåg allt som "plockats bort" från mig. Det är en hel del, så borde det ju synas på vågen, men tyvärr...
    Krya på dig!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  16. Så härligt att det är lite vatten omkring bryggan. Vår brygga har nästan mosats sönder och isen ser tjock ut. Jag har aldrig lyckats med lökar inomhus. Hur gör du? Skulle så gärna vilja lyckas :D

    Tack för dina fina kommentarer om vår vinterträdgård. Jag älskar den :D

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  17. Trollhasselblommorna är ju bara för ljuvliga .Snön döljer det mesta här ännu men bra så för till helgen lovas kyla ,kramen Nette

    SvaraRadera
  18. Go kväll! Eller känns nästan konstigt att skriva det...solen har ju kvar sina sista strålar fortfarande!
    Vilket väder det varit i dag..sååå ljuvligt, och när man ser dina bilder..ja då vet vi, att vi är på väg mot våren!!
    Hoppas att det går bra med lilla axeln!! Kraaaam och hälsa!!!

    SvaraRadera
  19. Visst är det härligt med det gröna som tittar upp ur dvalan! Idag har det varit riktigt vårväder. Man blir glad och inspirerad liksom. :)
    God kväll till dig.

    SvaraRadera
  20. Underbara vårtecken hos dig! Fantastiska bilder också - de där narcisserna är ljuvliga!
    Jag har massor av de där tidiga krokusarna hos mig - tror de heter snökrokus - jag gillar dem mycket och de verkar trivas här för de sprider sig hej vilt i gräsmattan :)
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  21. Sköna bilder och nu börjar det spira lite överallt tycker jag - härligt!
    Kyliga nätter men sååå sköna dagar...
    Ha en solig onsdag!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  22. Det finns tydligen något som heter snökrokus Crocus tommasinianus. Det kan det vara. / Britt

    SvaraRadera
  23. Vad härligt att det börjar bli lite vårlikt hos dej.
    Som jag skrev för några veckor sedan, du ska se att våren kommer också till dej och nu är den på gång! Njut!

    SvaraRadera
  24. Så härligt med alla vårtecken! Idag har vi haft +15 så nu händer det saker!!!
    Må så gott i vårsolen!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  25. Härliga bilder på vårens ankomst hos dig. Det händer massor nu i våra trädgårdar, vill nästan stanna tiden för det får ju så otroligt fort.
    Men tänk vad lustigt att du har bott på den gatan i Göteborg :) ja, världen är i bland liten med trevliga överraskningar när man mins anar det.
    Även jag hade en liknande jacka i slutet av 70-talet som jag tyckte jättemycket om och använde tills den inte höll ihop mera. Varje dag stiger jag upp och tittar på min färgglada jacka och blir så glad över att den har hittat hem till just mig :)
    Må så gott.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  26. Nydelige vårtegn! Så heldig du er som kan nyte herlighetene allerede!!
    Snøkrokus heter den, he,he, tenk at det var meg som sa det! Jeg, som egentlig ikke har peiling på blomster og busker, men bare synes de er så vidunderlig vakker!! Men, vet du, akkurat den der Snøkrokusen tror jeg faktisk at jeg har i hagen (laaangt under snøen, en plass...) ja, om jeg husker rett...eller kanskje det var en som ligner. Hm, det vil vise seg etter hvert som våren kommer! :-)

    SvaraRadera
  27. Åhhhh vilka härliga bilder! Krokusar, snödroppar och primula, såååå härligt! Underbara vårbilder!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  28. Åhhhh vilka härliga bilder! Krokusar, snödroppar och primula, såååå härligt! Underbara vårbilder!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta