I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 3 mars 2016

Nytt inlägg!

Uppehåll. Dvs vårvädret gjorde ett litet uppehåll igår. Det blev vinterväder igen.
Trollhasseln stod där i ovädret och blommade tappert vidare medan snön yrde. 

Körsbärskornellen hade nästan börjat blomma, men dom blommorna fick det tufft. Det var nästan så man såg dom krypa ihop.

Så här såg det ut när solen tittade fram i helgen! Visst har vi en intressant trädgård? Full av installationer!
Kan man bli erkänd konstnär när man hänger ett träd upp och ner över Drottninggatan i Sthlm, så borde väl det här också kunna bidra till konsten.
Eller varför inte som Christo och Jeanne Claude's inpackade bro, Pont Neuf i Paris?
Jag tröstar mig med det när jag tittar ut och ser våra inpackade buskar!
Å andra sidan tycker jag både det upphängda trädet och bron är häftig konst, så varför inte!


En viss Monica (Tjernhus) och jag har ett ständigt Wordfeudande på gång.

Men när man som Monica får till det
 med ett ord på 810 poäng, då är man, i det här fallet jag, toast. Tänk om hon haft ett "S" också......

Så nu spelar hon för sig och jag kämpar för att komma upp till 100 poäng. På hela omgången, alltså!
Men lite så är det hela tiden, hon är fantastisk på att få till det!

I Japan har man varje år en prognos för när körsbärsblommorna skall blomma. Då blir det nämligen fest. Väldigt mycket fest. Då har man picknick, med ALLA tillbehör, och det har man under träden och det går naturligtvis inte alltid riktigt stillsamt till........

När vi bodde i Japan för "umpty" år sedan bodde vi längst till vänster på kartan, precis mellan Fukuoka och Kumamoto.
Och ja, vi hade också picknick under både körsbärsträd och persikoträd, det gällde att passa på!!

En sak till. Jag skulle gärna vilja åka till ovannämnda evenemang......! 

Tänk, det måste bli helt fantastiskt, en på pop/rock/vad det nu kallas, utsvulten publik, och så Stones på det! På Kuba!

Hej, hej från Snäckskalsdalen!


23 kommentarer:

 1. Trollhassel är så fint, men vi har ingen sån buske här. Jag brukar gå och titta på dem i Botaniska trädgården. Där finns det både gula och röda. Här har det varit kallt om nätterna och bara ett par grader på dagarna, men vi har sluppit undan snön i alla fall.
  Kul att ni spelar Wordfeud du och Monica, det har jag aldrig provat.
  Se nu till att du kommer iväg till Kuba!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 2. Ja, ni har en spännande trädgård! Själv har jag ingen att spela WF med längre, alla verkar ha slutat...

  SvaraRadera
 3. Det är en härlig mix du bjuder på.
  Snart har ni fullt av besökare i "Snäckskalsdalsmuseet". Nu när det är fri entré dessutom.
  Bott i Japan. Det låter spännande.
  Borde inte Donald Trump ha sagt något om Rolling Stones på Kuba. Jag menar, han tycker ju till om det mesta.

  SvaraRadera
 4. Riktigt Aprilväder har det varit ett tag nu. Ena dagen snö/regn och nästa dag sitter man med näsan i vädret på soffan ute och njuter av vårsolen. Tar gärna fler såna dagar.
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Hej hej Snäckskalsdalen!
  Det var inga dåliga poäng det! Det är kul när man får till det, jag och syrran "wordfeudar" också men vi har sån där ordinär spelbricka så riktigt såna poäng får vi aldrig...;)

  Men visst är det konst det ni har i trädgården! Det ligger väl i betraktarens öga, eller?

  Ha det gott!
  Gunilla

  SvaraRadera
 6. Stones på Kuba, jo, det vore nåt. Folk hungrar efter mycket på den ön, skulle jag gissa. Vintern på tillbakagång idag. Men det skulle bli mer snö, fast för varmt nu. Vill inte resa så långt, fast Japan skulle jag nog inte tacka nej till. Men guide, för virrigt annars.

  SvaraRadera
 7. Ja vintern den kom igen eller rättare den brukar ju alltid skoja med oss vid denna tidpunkt. Vi körde igår kväll på Nissastigen hemåt från Norrahammar, fy vad det snöade och vägen blev jobbig att köra på, så man fick ta det extra lugnt.
  Jag tycker eran trädgård ser häftig ut, ja riktig modern konst.
  Man måste ju också vara rädd om sina dyrbara växter, på dagarna lurar solen med värme och nätterna blir värst för dem. Även om jag är noga med att skydda växterna så råkar alltid någon växt dö.
  Jag såg ett inslag eller nåt på tv där de talade om hur Japanerna firar in våren.
  Tänk vilken upplevelse med alla dessa fantastiska körsbärsträd som blommar.
  Vem skulle inte velat ha sett det . . . .

  Mina idoler på 60-talet var ju förstås Beatles och de skilde sig mycket från
  Rolling Stones, nej de gillade jag ej. Men däremot sonen Mikael han har sett dem
  ca fem gånger under flera år som gått. Han bjöd mig en gång till Ullevi så jag fick se Paul McCartney på scen, men ljudnivån och en massa 'bomber och granater' gjorde mig stendöv och orolig på nåt vis, så jag förstår att åldern har krupit på mig.
  Men det är så det ska vara nu så jag är nöjd om jag få se konserter på tv, där få de skjuta och smälla hur mycket de vill, jag håller i dosan, hi hi hi . . . .

  Må så gott kram/ Eva

  SvaraRadera
 8. Brrr, det ser kallt ut på de översta bilderna! Hoppas att det tinar snabbt, för nu vill vi väl ha vår, eller hur?
  Hoppas att körsbärskornellens blommor klarar kylan och kommer igen! Det vore synd att missa den vackra blomningen!

  Sen måste jag beundra er trädgård! Otroligt att överhuvudtaget kunna skapa en trädgård i dessa karga omgivningar, och då menar jag hur jag vet att den kan se ut!
  Fast det är en viss charm med dessa vita skepnader också, det måste jag medge.
  Lite spooky på kvällarna, kanske? Om det kommer någon fridfullt vandrande på vägen i skymningen...👻

  Och så har du lagt ut min fenomenala tur-rad på Wf...Visst är det otroligt mycket roligare att spela random än vanlig Wf! Sånt kan ju aldrig hända där!

  Fest när körsbärsträden blommar! Vilken helt underbar idé! och att ha prognoser för när det blir, för det kan väl skilja sig från år till år, antar jag?

  Ha, jag vet ju att du gillar Rolling Stones och särskilt fulsnygge Mick Jagger! Klart du ska åka dit! Dit hade jag lätt fått med K, men inte för Mick Jaggers skull, men för 50-tals-bilarna! Ack ja, vi har olika intressen...

  Ja, det blev en lång kommentar som vanligt...
  Kramar och hälsa, svarsmail kommer. Snart.
  Monica
  Det måste vara ett underbart minne!

  SvaraRadera
 9. Men oj Agneta! Har du bott i Japan av alla ställen på Jorden. Japan är ett land som intresserar mig och jag drömmer om att få uppleva körsbärsblommningen någon gång i livet.
  Även jag skulle gärna vilja se Rolling Stones, tänk vilken grej att få se dem live.
  Jag tittar dagligen efter vårtecken i vår natur och visst har det hänt en hel del på några veckor. Fåglarna håller serenad hela dagarna och dagarna blir längre för var dag som går. Snart är det redan påsk, tänk vad fort det går.
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 10. Jodå, er trädgård är vacker men kanske lite spöklik...Hoppas att snön smälter igen så växterna får fortsätta att slå ut.
  Det var inga dåliga poäng TjernhusMonica fick!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 11. Ser ut som ni har våren på gång trots rimfrost i träden. Det hade varit fantastiskt att få vara i Japan och uppleva blomningen. Förstår att ni minns..
  WF är nåt som jag inte har hoppat på, har dock fastnat lite med candy crush som jag slappar med emellanåt.
  Kram ♥

  SvaraRadera
 12. En riktig utställningsträdgård!
  Fast jag blir mer lockad av att sitta under körsbärsträden. Idag hade det varit både kallt och blött. Och även om träden är vita är det inte av körsbärsblom.
  Jaså Wordfeud är fortfarande igång. Jag spelade ett tag med en systerdotter. Sedan fick jag förfrågningar från okända män. Eftersom jag är litet pryd, blev det slut på alltihop. / Britt

  SvaraRadera
 13. Kuba låter kul
  Om vi börjar segla nu...
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 14. Nämen nu vet jag inte vad jag ska börja kommentera! Våren kommer när det är dags så det kan vi skippa...Men körsbärsblom i Japan! Låter fantastiskt spännande att bo där, hur lång tid gjorde du det och lärde du dig japanska? Jag jobbade på ett japanskt bolag som hette Alps Electric några år i början på 90-talet. I Sverige hade vi bara ett par säljkontor, men nästan hela personalen hade varit på besök i fabrikerna i Japan. Jag kom aldrig längre än till Tyskland där vårt moderbolag låg...jag hann sluta där innan inbjudan till Japan kom. Inte minns jag var företaget låg heller, men jag har i allafall några fina sakékoppar som min chef överräckte! Norrmalmstorgsdramat ja, det var ju i samma lokal jag jobbade. Det blev något tjatigt då precis ALLA var tvungna att kommentera den saken...vi hade faktiskt ett bankrån där vi också, ganska odramatiskt dock, en kille hoppade helt sonika över disken och försökte grabba tag i kassan...utan att lyckas. Nä nu måste jag spara lite kommentarsutrymme till någon annan, så ha nu en trevlig helg!/Kramen

  SvaraRadera
 15. Ännu ett härligt inlägg från dig! Jag är ingen "spelmänniska" så Wordfeud har jag aldrig testat ha ha, tyvärr! Nåja, alltid lika kul att kika in till dig...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 16. Vi har bara en installation i vår lilla trädgård. Friherren har haft full sjå med att svepa in sitt lilla mullbärsträd. Jag har haft fullt sjå med att komma ihåg att det är ett insvept träd och inte en gubbe som står och spanar in i köket. Det har faktiskt gjort det en gång så min fantasi baseras på verkligheten.
  Ha en fin helg!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 17. God eftermiddag!
  Vet inte om vi skall avhandla vädret?? Fast vad skall vi då avhandla?? Ha ha..för vi har ju aldrig någonting att prata om!
  Så vi skippar vädret! Ja trädgården ser verkligen intressant ut!! Men varför inte, nu kan ni ju skryta om ett eget konstverk! Känns nästan som om jag skulle vilja flytta till Japan, iaf i början av april. Låter fantastiskt mysigt att ha picknick med allt vad det innebär! Men jag får väl nöja med mig..att kanske snart kan man ha picknick här..eller iaf ännu en utomhus fika!
  Ha en fortsatt härlig helg!! Kraaaam och hälsa!!

  SvaraRadera
 18. Supersnygga installationer;-) Vad gör man inte för att hjälpa sina små vänner på vägen☺Idag fick jag A med mig ut i trädgården för att ta ett krafttag med stormfällda rosenbågar och annat elände. Tänk vad fort det går när man är två. Sen har han alltid hörlurar på, vad han än gör, så vill man honom något gäller det att tjoa och vifta...(han hörde inte tranorna) Men som sagt vad står man inte ut med bara man får assistans☺☺☺
  Ha en go lördagskväll
  Kram Milla

  SvaraRadera
 19. Härliga trädgårdsinstallationer du har! Så såg min trädgård också ut de första åren då särskilt hararna ville ge sig på alla små nya buskar.
  Det enda jag svept in nu de senaste dagarna är vår Stjärnmagnolia. Det är någon som hackar i blomknopparna, antagligen småfåglarna. Jag svepte in den i fiberduk för jag vill gärna se några blommor slå ut i vår!
  hälsn Ann

  SvaraRadera
 20. Ja, Rolling Stones på Cuba ... det vore något det!
  Vilket väder du har hos dig! Snyggt med dina installationer - för vad gör man inte för sina små ömtåliga växter i trädgården!
  Svar på din fråga: Jag har bara gjort en handfull fotoböcker i olika storlekar och alla är gjorda på Fuji - tycker deras böcker är lätta att göra och man har stor frihet att göra dem efter sitt eget huvud :)
  Ha nu en bra söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 21. Stones på Kuba, boka resa! Måste
  bli häftigt. Och det där wordfeud ser jag
  att många håller på med, verkar roligt.
  Här snöar det lite idag också, MEN mars är
  en vårmånad så det så ;)
  Mars april maj, så nu får det allt vända.
  Stor kram/AM

  SvaraRadera
 22. Vi fick inte den där omgången snö men nu kommer det däremot vita saker
  singlande som lägger sig. Vill inte!
  Så du gillar Stones du?! Njae, säger jag, inte min grej. Men jag är
  kanske lite för "ung"?! =0)
  Wordfeud har jag inte testat. Det får räcka med det spel jag redan
  lägger en stund på varje dag. Blossom Blast Saga. Men jag betalar
  inte en spänn för extra liv och annat. Därmed basta!
  Skall till en verkstad i dina trakter till veckan. Tar mindre än
  hälften av vad "min" verkstad här i sta´n skulle ha för en service.
  Så jag åker gladeligen!
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Tack för din rara kommentar hos mig.
  Vilken härlig installation i er trädgård! Ser häftigt ut! Här hinns det inte riktigt med nåt sånt, bara hålla tummarna att allt överlever.
  Så spännande att ni bott i Japan! Bodde ni länge där? Jobbade ni där? Vore roligt om du ville berätta mera.
  Ja, vädret det är som det är. Ena dagen vår och andra dagen vinter, om vart annat.
  Just nu snöar det lite här, lite regnblandat.

  Önskar en fortsatt skön söndag till dig och en fin mars vecka

  Kramar Anncathrine

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta