I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 31 mars 2016

Ledsen, arg, besviken.

1160331
Idag är jag ledsen, arg, besviken…….ja, alla sådana känslor virvlar runt i mig……..

Jag har i 3 nästan hela dagar suttit och lagt in 62 (sextiotvå) auktioner på
2160331
och eftersom jag vill att det ska bli bra och vara riktigt och ingen skall känna sig förd bakom ljuset har jag så noggrant jag kunnat räknat ut vad portot för varje objekt skulle bli. Jag har inte velat lämna fel uppgifter till eventuella köpare och jag har velat känna mig säker själv också.

Och i texten där jag beskrivit objekten har jag gjort ett eget litet tillägg, nämligen det här:

Jag beräknar en frakt med hjälp av kalkylatorn här på tradera, men reserverar mig för det exakta portot/fraktkostnaden då varan ännu ej är packad, jag packar först sedan jag har en köpare och köparen kanske vill ha sampackat, om denne köper flera saker.

När jag var klar med nästan alla auktioner, jag var alltså uppe i 62 st, men har några till som jag inte hann göra igår, gick jag in på tradera för att skåda mitt arbete.

Gissa vad!

Alla mina auktioner var AVSTÄNGDA av tradera.

Jag slängde på mig på deras chatt och fick vänta 36 minuter tills en kille som hette Kalle svarade, och var vänligheten själv, ett föredöme verkligen.

Han förklarade då att man får inte skriva så.

Och så hade vi en flera meter lång konversation via chatten men så klart, jag fick vika mig. Man får inte skriva som jag gjort.

Så nu, i morse, vaknade jag med den där känslan, ni vet, nånting är fel, vad är det som är fel och så kom jag på det……..och då tänkte jag, nu åker jag härifrån, jag ger mig av, jag åker till nån plats där jag känt fullkomlig ro……..
3160331
Men jag är ju en vuxen tant och vet att så kan man ju inte göra. Heller. Problemet kvarstår. Jag får försöka lösa det, ta nya tag………

Då kom jag på att det är väldigt bra att Omgivningen är hemma idag, då kan jag ge mig på honom, allt är hans fel, han får skulden………det är bara det att det biter inte på honom.

Nån mer som har en inneboende som vid väl valda tillfällen kan välja att bli stendöv?!
4160331
Han liksom bara tar det med ro och fortsätter att lukta på sina blommor……nu har vi inte sån värme här som det verkar vara på bilden, och vi har inga såna blommor heller, men ändå.

Puuuuuh!

Agneta!

23 kommentarer:

 1. Vi har en deal att vi får bryta ut på varandra när sådana här behov uppstår. Oftast är det dock min "omgivning" som är den mottagande parten, så det är bara att hoppas att han inte får nog en vacker dag, men han har en ängels tålamod, så det ska nog gå bra.
  Men vilka knasiga regler Tradera har, det är ju verkligen inte alla som förstår att det inte alltid är så lätt att förutspå hur mycket frakten blir.
  Kämpa på!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Men du..förstår din frustration, här skulle du vara snällheten själv, och så slutade det så här!!! Inte har annonserna gjort sig själva heller...förstår att du är både det ena och det andra!!!
  Så fin bild på Omgivningen och texten under passade verkligen bra!! Hi hi...
  Jaha så nu blir det till att börja om igen då..med nya annonser??!
  Tror att vi snart behöver ses igen och ventilera många både nya och gamla saker...:-))
  Kraaam och hälsa!!

  Ps..gå ut och sparka på på ngt eller lägg upp ett primalskrik..så känns det nog lite bättre!!! :-)

  SvaraRadera
 3. Åh nej så trist! Jag har aldrig varit inne på Tradera, men det verkar ju konstigt med en sådan regel. Vad ska du gör nu då? Lägga in dem igen?
  Stor kram till dig!
  Maria

  SvaraRadera
 4. Förstår att du blev både ledsen, besviken och förbannad. Om man nu inte får lägga upp den texten, varför har dom den med då???
  Jotack, har en som ALLTID är stendöv när jag vill något. Så jag är van vid att fjäska lite grann för honom, haha.
  Ha en fin kväll.
  Kram Elzie

  SvaraRadera
 5. Men oj, vilket arbete du har lagt ner, och så är allt borta... måste du börja om från början nu igen!? Ja, jag säger då det, förstår att du blir ilsk! Har aldrig sålt nåt på Tradera, men funderat på det, men har varit lite för lat för att sätta mig in i hur man gör... nu vet jag åtminstone vad man inte får skriva...

  Kram och på´t igen!

  SvaraRadera
 6. För det första, så är jag imponerad av att du har 62 saker att sälja!!! Skulle jag göra det, så skulle vi sitta här mad halvtomt hus...snacka om minimalistiskt!
  Sen fattar jag inte vad det var för fel på dina annonser? Man kan väl inte veta exakta portot förrän man förpackat föremålet? Och om man vill köpa något av dina föremål, så spelar ett par kronor, som det kan skilja på, ingen roll? Bra att Tradera är på hugget, men där var dom onödigt petiga.
  Måste du göra om alla annonserna nu? Det är ju inte klokt.

  Det är ju skönt att ha en lugn och stadig Omgivning, men det finns gränser för hur mycket lugn man vill ha. Man vill ju liksom avreagera sig och då behövs lite motstånd. Det behöver jag inte oroa mig för här. Onödigt mycket motstånd, kan jag ibland tycka...
  Men vilken läcker bild med mannen och de där blommorna som jag vet att du älskar, sådana som doftar så gott...
  Hoppas att det ordnar sig med alla annonser!
  Soliga vårkramar, Monica

  SvaraRadera
 7. Jösses, jag blev nästan förskräckt varför du är så arg men nu förstår jag dig helt. Man kunde ju nästan bli tokig på sådant där. Tänka sig, måtte vara en lugn o go gubbe du har. En sådan behövs nog om man klickat in 62 saker på Tradera och sen går det i stöpet. Tänker att då är det nog dags att Tradera ser om sitt hus och ger ut bättre instruktioner, dessutom kunde de nog vara lite snälla mot dit på ett eller annat sätt. Lycka till med din försäljning när stubinen slocknat.

  SvaraRadera
 8. Vad tusan säljer du om du har 62 saker att sälja???

  SvaraRadera
 9. Å fy sjutton så jobbigt med auktionerna. KÄnner verkligen med dig. Här pillade du nu på ett riktigt dåligt samvete för jag har samlat på mig en mängd saker både till Tradera och Blocket, men det har inte blivit utlagda utan finns här och suger energi.Förstår dock inte vad det var som var felet med din frakt. Förr var det i alla fall många som inte skrev frakt alls. Vet inte om man kan låta bli det nu. Har köpt flera saker där frakten inte angetts alls.

  Kanske Omgivningen och Mannen är släkt på nåt sätt långt tillbaka eller är det bara nån slags manlig gen att stänka av öronen vid rätt tillfälle allra helst gå ut i garaget och skruva med nåt också... önskar jag också hade en sån gen.

  Fin bild på Omgivningen!

  Kram
  Anette

  SvaraRadera
 10. Men du... Hur kul var det då?! Jag har själv sålt där, för ett bra tag sen visserligen, men det tar ju säkert lika låååång tid nu att fixa EN annons. Och du hade så många. Kan de inte då höra av sig i stället och ge en chansen att fixa det??! Jag hade smällt av. Fullständigt briserat! Men det kanske beror på att jag är närmare brisering rent allmänt numera... Så förb... irriterande! Orkar du lägga upp dem på nytt?!
  Det där dövörat skulle man behöva själv ibland hörru... ;0)
  Nya omgivningar, och då syftar jag inte på män, är inte dumt alls emellanåt! Du får väl titta på alla fina foton ni har och fantisera. Rätt som det är sitter du väl på ett plan igen!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 11. Jag förstår att orken och lusten tar slut när sådant händer!
  Tröstekramar från Finas mammis

  SvaraRadera
 12. Visste inte om den regeln. Annars har jag sålt en del på Tradera. Men herregud, inte 62 auktioner. Det verkar jobbigt när du sen ska få iväg allt. Säger bara LYCKA TILL !!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 13. Åh. Suck! Stön! Fy vad jobbigt.
  Kunde varit jag som skrivit inlägget, hög igenkänning! På allt!
  Stor stor kram!

  SvaraRadera
 14. Åååååhhhh, få så irriterande och jobbigt!
  Hoppas att du trots allt har en skön kväll och kan njuta tillsammans med Omgivningen!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 15. Grymt!
  Jag tycker det var lindriga känslor du gav uttryck för med tanke på vad som hände.
  Ta nya tag! Det gör oxå jag då och då, och inte bara när tekniken svikit mig. Men, visst skulle det vara bra att bara kunna "ge sig iväg" och så är problemen borta. Eller...? Ha de gott!

  SvaraRadera
 16. Åhh vilken bild den sista, vilken karl - kille, är det honom du ska sälja på tradera.
  Jag bjuder över alla andra vad priset månne bli . . . . hi hi . . .
  Blomman på den busken känner jag igen från något land jag varit i, den är exotisk.
  Om du ska 'ge dig iväg' hänger jag på . . . . behöver värma upp mig.
  Att klättra kanske inte är bra för mitt ena knä men vi kan ta en mindre backe . . .
  *fniss*
  Jag älskar att klättra i träd och typ som på bilden, tyvärr så är 'kondisen' ej bra längre.
  Det där med tradera m.m. kan jag inget om, har aldrig köpt eller sålt något,
  men förstår din frustration . . .
  Hoppas det ordnar sig. Min gubbe är sådan, inget biter på honom, tur är väl det.
  Han är den bästa gubben för mig, hi hi . . .

  Kram och gonatt/ Eva

  SvaraRadera
 17. Förstår precis hur du känner ... fy farao såå irriterande! det är väl jättebra om säljaren är så tydlig som möjligt - kunde de inte gjort det här på ett smidigare sätt!
  Jodå ... har också en som är stendöv ibland, men visst är det konstigt att de hör väldigt bra i vissa sammanhang men inte i andra :)
  Jisses så mycket grejer du säljer - jag tittar in där ibland, men nu är det väldigt länge sen.
  Hoppas det ordnar upp sig och att du får allt sålt till bra pris!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 18. VARFÖR får man inte skriva så, jag tyckte det lät väldigt "reko",har själv inte sålt på Tradera, bara köpt, jag har sålt tyger ,mönster och lite annat i olika grupper på FB.
  Lycka till om du orkar lägga in dem igen, ska titta in då på vad du säljer
  Kram

  SvaraRadera
 19. Men så snopet. Jag förstår verkligen din frustration! Men... på´t igen! Sputt i nävan kvinna! Inte ger du dig för detta? Se det som ett gupp i livet och var inte ledsen, jag tror mig se en Agneta som reser sig upp, ruskar av sig och med kniven mellan tänderna bestämt går vidare! Oj, vilka klyschor, hihi... Go for it girl!


  Vårkramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 20. Milde himmel...tror jag skulle ha blivit minst lika ilsken och sur som du, och dessutom inte låtit stackars Kalle tala till punkt den första kvarten av samtalet...Och efter att ha läst en del andra kommentarer här förstår jag att det nog är en gen hos det motsatta könet, selektiv hörsel, lite som med hundar, man hör när man vill...
  För övrigt så...ja våren tog ett steg tillbaka denna första april, ett skämt som inte uppskattas!! Flera centimeter snö föll under natten, det enda goda det förde med sig var väl att jag slapp fundera på ev trädgårdsarbete innan jobbet ikväll...
  Nu sådde du lite frön hos mej, Tradera...kanske inte kommer upp i samma mängd föremål som du, men lite kan jag nog göra mej av med, eller jag kanske rent av ska börja kolla vad mannen i huset inte behöver längre...*gapskratt*!!
  Ha det så gott vännen!
  Kram kram

  SvaraRadera
 21. Götapetter, sicket elände! Just detta att bara bli avstängd sådär....utan någon förklaring!!! Jag skulle gått i taket direkt, som den ilskna kärring jag nu blivit!
  Tur att din Omgivning kan tackla situationen på ett bra sätt!
  Jag får läsa vidare i ditt nästa inlägg.
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 22. Heej! Fy för den lede för onödigt tidskrävande arbete ! Jag har aldrig handlat på Tradera, men har en kompis som handlar på auktioner och säljer på Tradera i en väldig fart. Det som började som en småskalig hobby är numera en inkomstbringande extrasyssla som kräver minst ett par timmars jobb per dag. Jag har inte den disciplinen kan jag säga...
  Hoppas omgivningen inte däckade helt av dina utskällningar utan slog dövörat till, han har väl varit med förr?
  Regn och rusk hos mig, men nu ska jag njuta av sushi och korsord och lördagkväll!
  Kram från pörtet

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta