I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 19 mars 2016

Drama i Snäckskalsdalen!

1160319
Igår, när jag satt och grejade lite vid datorn, började Leia skälla så där kopiöst, så mycket så att hon liksom hoppar på stället, och både Omgivningen och jag hörde ett konstigt knak.

Ut på altanen och titta, då hade timmerbilen, man har ju tagit ner jätteskogen, tagit skär och kört ner i vår s k damm!

Fredag eftermiddag, chauffören ville väl hem, höll inte till höger där bonden breddat vägen lite, utan drog på och körde liiiite för snålt, ekipaget tog skär i vägkanten och så hamnade ekipaget där det hamnade, med släpets främre bakdäck mot en jättesten som håller “dammen” på plats, det är egentligen ett hål efter ett gammalt stenbrott, det också, som allt annat häromkring.

Det tog ett tag innan man fick ordning på detta, det hände ju i alla fall någonting, ingen människa blev skadad, och då gillar jag sånt här, det liksom kryddar tillvaron här på berget.

Bonden fick komma med traktor, traktorgrävare, kättingar och jag vet inte allt, fick köra med grävaren genom vår tomt, lite bra för där behövde ändå röjas lite, och kedja fast timmerbilen från det håll där däcken hängde i luften.

Föraren av timmerbilen fick lasta av allt timmer på andra sidan av vår tomt, sen var det bara ett litet drag med grävaren och timmerbilen stod på vägen.

Och så fick föraren lasta på allt timmer igen!
2160319
Det var en strålande vårdag och på verandan var det varmt och skönt, flygmaskinerna körde för fullt till världens alla hörn och jag ville så klart gärna ha åkt med på något av dom……det vill jag alltid.

Vad är det för fel när man är så pass gammal (jag menar, jag är ju inte född på 1920-talet i alla fall) som jag, och fortfarande när jag ser ett flygplan utbrister, titta ett flygplan!

 

3160319
Jag tog ut mina älskade Thalior så att dom fick sol och frisk luft. Tänk, jag kan titta på dom hur mycket som helst och nästan hur länge som helst. För mig är dom fulländade!

 

4160319
Vi fick ju änglatrumpetpinnar av Monica Tjernhus och dessa måste vara välsignade för jösses vad dom växer! Än så länge i köksfönstret, men vilken glädje det är att se denna livskraft.

Vidare, runt huset, och jag såg att Omgivningen burit ut dom andra byttorna med lökar. Jag bär ju inte så mycket just nu, jag ska ju rekreera den där opererade axeln, så för att jag inte ska bli för ivrig, jag blir gärna det, så engageras jag inte så mycket.

Mera narcisser och tulpaner, mest narcisser tror jag, och nedre bilden, det är jordgubbsodlingen, den hamnade av någon anledning i krukor i höstas, jag vet inte riktigt varför. Det var nog Omgivningen som fått någon idé.

5160319
Med posten kom lite fröer som jag beställt! Kul, kul, kul! Hur kan påsar med fröer vara så glädjande?!

 

6160319
Sen kom paket med typ ett ton garner till dom nya plädarna jag skall virka till sovrummet, dom som ska göra sovrummet lite mera sobert än dom glada karamellfärger vi har där nu.

Men jag kan ju inte virka just nu…….gissa om det kliar i fingrarna! Men jag ska nog pröva lite ändå, när ingen ser, dvs när inte Omgivningen ser, för han är så jobbig, jag ska inte göra det och inte det och nu står han i närheten och undrar om jag inte skall göra lätta övningarna jag fick med hem från sjukhuset……..gaaaahh, måste man göra sånt själv? Kan ingen komma och göra dom med, och åt mig.

I veckan ska jag dessutom gå till en “riktig” sjukgymnast, Fredrik, och jag gruvar mig redan för det. Inte för att det skulle göra ont, utan för att jag tycker det är så tråååkigt…….

Jag säger till mig själv, väx upp, Agneta, väx upp, men inte hjälper det!

En trevlig helg till alla!

Agneta!

37 kommentarer:

 1. Vilket drama! Men tur att det inte blev värre, någon kunde ha kommit till skada.
  Går dammen att reparera?
  Vad vackert och vårlikt det ser ut hos dej nu!!! Underbart!
  Jag skulle nog inte heller kunna avstå från virknålen om jag hade så fina garner!
  Sköt om dej och ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Håller med dig - när nu ingen skadades, var det rätt kul när det hände litet.
  Tänk att fröpåsar kan vara kul ja. Då Impecta inte hade så mycket bilder som nu, var min man förundrad över att man kunde läsa sida upp och sida ner med beskrivning av växterna.
  Då jag skadade min axel, började jag inte knåda bröd direkt förstås. Men jag tyckte sjukgymnastik var tråkig, så det blev min gymnastik. Och det hade ju dubbelt bra syfte. Så litet litet litet virkning kanske är bra. / Britt

  SvaraRadera
 3. Det var en "rolig" händelse du fick vara med om. I och med ingen skadades, så blir det ju ett äventyr istället :)
  Gör nu dina övningar, det blir du själv som drabbas om du inte gör dem! (Så lätt att säga till andra ;)

  SvaraRadera
 4. Jag förstår verkligen hur det kliar i fimgrarna att sätta fart på virknålen. Jag hade nog inte "hiat" mig heller. Färgerna ser verkligen Shetland ut och blir säkert jätteskön färgskala i sovrummet. Jag är verkligen fascinerad av Shetlandsöarna. När sonen gjorde reportage därifrån var jag riktigt avis. Måste kanske åka dit någon gång.
  Och inte är jag förvånad att det blev sådant drama utanför ert hus. Det skulle det bli här med. Det räcker ibland att något udda drar förbi, ett gäng cyklister, motorcyklister t.ex.Ajax blir precis galen på motorcyklister och hästsläpvagnar. Vet inte varför. Någon olycka som hos er har dock inte inträffat här.
  Ha en fin helg och ta det varligt med din axel. Låt omgivningen jobba. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. haha,, ja väx opp..det brukar jag säga åt gubben hihi.. Men va fina färger du valt på garnet, blir en bra pläd. Oj så harmt för stockbilen.. han ville säkert hem o så blev det mycke mera jobb...jaja, så kan det gå. Fina blommor!!! Jag såg oxå sånt där vitt rök från flygplan.. men tre brevid varandra..har jag inte sett förr, bara ett i taget. Tänkte först då jag såg det ,va nu fan!! Nu är ryssen i antågande.. haha..man vet aldrig var de håller hus.kram!!

  SvaraRadera
 6. What drama indeed! ;-) And how did I only just now find out you were on Instagram??? :-)

  SvaraRadera
 7. Oj Oj! Vilkt lass, liten tuva eller hur var det nu.. Fniss! Tänk så mycket vår ni har. Här faller snön ocgh det är alldeles vitt ute. Kraaam Pia

  SvaraRadera
 8. Go kväll!
  Ja det må jag säga, att det händer lite saker hos er! Alltid lite uppiggande :-)
  Håller med dig om sjukgymnaster..jag hoppar gärna eller inte bara gärna..jag hoppar alltid över att gå dit eller fortsätta hos dom!
  Men sedan förstår jag, att i ditt fall behövs det..iaf en gång...fniss!
  Ha en fortsatt mysig kväll och helg!!
  Kraaam och hälsa!!

  SvaraRadera
 9. Godt ingen ble skadet i lastebil dramaet!!
  Hvor det spirer og gror der hos deg, så bra!
  Det blir riktig fint, ditt nye teppe med duse farger. Skjønner godt at du vil begynne å hekle med det samme! :-)
  Fortsatt god helg!

  SvaraRadera
 10. Verkligen en krydda i tillvaron med plockepin .Så vackert det kommer att bli i alla era krukor.Ser att du har rosenskära i fröpås samlingen en av dom vackraste blommor som finns .Till sist dina härliga färger i garn tjusigt .Hoppas u blir fort bar nu när du är på G ,trevlig fortsättning på helgen ,Nette

  SvaraRadera
 11. Jag håller med, spännande när det händer något och tur att det gick som det gick. Men varför ska timmerbilschaufförerna köra så det händer saker med dessa bilar stup i kvarten!!?? Oftast när någon olycka hänt så är det en timmerbil inblandad.
  Jag har aldrig varit hos någon sjukgymnast och jag hoppa att jag slipper.
  Jag hör också till dem som kollar flygplan och slutar inte att förvånas över dess förmåga över att hålla sig kvar där högt uppe i luften.
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 12. Vilken dramatik! Alltid spännande när det händer något! Lycka till med din träning.... Känner igen det där - det blir liksom inte av- fy vad tråkigt ;)
  Ha det gott!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 13. Du ska alltid vara värst!!! Här fälls ett enstaka träd och hos er fälls ett helt timmerlass...
  Milde tid! Tur att ingen blev skadad. Då är det ju, som du säger, bara kul. Någonting att kolla på, någonting spännande som händer. Det ser dramatiskt ut, verkligen! Det är mycket vikt i det lasset.

  Nog är det så, att man tittar lite längtansfullt upp på flygplanen och undrar vart de är på väg. Vi har ju inte så långt till Kastrup och vid vissa vindriktningar flyger de rakt över här.

  Roligt att era änglatrumpetpinnar grönskar så! Det gör inte våra - vi har dem i garaget och där är inte så varmt, så det går långsammare.Såg att Elzie, som också fick pinnar, också har stora gröna blad på sina. Vi får nog ta in våra om vi ska hänga med...
  Vi har ju dom gamla, nerklippta, också och dom kan vi inte ta in, då får vi inte plats själva.

  Och så har dina garner kommit. Förstår att det är frestande, men du FÅR inte!!! Inte än! Där är jag helt enig med Omgivningen. Lätt sjukgymnastik, det ska du ägna dig åt!
  Men det kommer att bli sobert elegant med de plädarna i ert sovrum och passa ert hus och miljö. Ull, antar jag?
  Ha det gott och ta det lugnt!
  Kramar, vårliga och varma!
  Monica

  SvaraRadera
 14. Ojdå, vilken tur att inte hela ekipaget välte! Jag tycker också att liknande händelser förgyller tillvaron lite grann (om törs säga så) så länge ingen råkar illa ut vill säga. Det är också intressant att se hur man löser en sådan situation på bästa sätt. Jag körde i diket för nåt år sedan och det var spännande att se hur bärgaren drog upp bilen :-) Kram Katarina

  SvaraRadera
 15. Hej söta bloggvän. Jag skrattade lite när du skrev att sånt här ger lite krydda i vardagen. Jag håller med. Om det inte blir personskador o sånt så är det faktiskt sånt här som ger lite roligt i vardagen. Jag kom ihåg för många år sen när polisen jagade tjuvar i vår skog. Jösses vad det var spännande att stå på kullen o se allt.
  Jag har varit dålig på bloggandet o dålig på att hälsa på alla. Men jag är nog tebax snart. SOlen o våren är ju på ingång,. Kram /Knatten

  SvaraRadera
 16. Oj vilken dramatik!! Vilken tur att allt gick bra trots allt. Vilken katastrof om ekipaget vält!

  Vad spännande med ditt stickningsprojekt, kommer nog att bli jättefint med de färger du valt, sobra färgval. Och vad duktiga ni är som kommit igång med odlingar. Jag har planterat om pelargonerna här hemma men har för övrigt inte kommit till skott med något annat inför sommarsäsongen... måste ta tag i det.

  Kramar aka

  SvaraRadera
 17. Det händer där hos dig!
  Hoppas du kan se virkstunden inom en nära framtid!
  Sköt om dig och ha en fin påskvecka! ♥︎

  SvaraRadera
 18. Du har verkligen full upp, med både fröer och garner! Så spännande! Hoppas att du blir så pass kry så att du kan virka snart!
  Ja, jisses, vilken dramatik hos dej! Tur att det inte gick värre än så!

  En skön söndag önskar jag dej!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 19. Ett dramatiskt avbrott i vardagen kan vara upplyftande om bara konsekvenserna inte är alltför långtgående.
  Jag fascineras oxå av flygplanen när de passerar ovan oss från Örebro flygplats så det blir ett foto då och då. Numera tänker jag dock; skönt att jag inte sitter där uppe.
  Alla behöver vi växa upp ibland. Ha de gott!

  SvaraRadera
 20. Vilken dramatik! Blir ingen skadad kan sånt här verkligen sätta lite krydda på en vanligt tråkvardag.
  Visst gör jag precis som du - Titta ett flygplan!! Och jag sitter och se på k-strimmorna efter dem och försöker klura ut vart det ska och var det kommit ifrån. Det är verkligen konstigt att det kan vara så fascinerande.
  Fröer och garn - det är mycket pyssel på gång förstår jag.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 21. Ojojoj ... här händer det saker minsann! Spännande och lite underhållande när det nu inte blev några allvarliga skador ... men samtidigt lite synd om chauffören (har ju en son som kört timmerbil :))
  Visst är det jobbigt med de där rehabövningarna - Lasse var nog lika tjatig då, efter min operation, som omgivningen är nu, efter din.
  Visst är det konstigt det där med flygplan - jag säger likadant ... Titta ett flygplan! Lite knäppt är det ju, men det får vi väl bjuda på :)
  Älskar dina Thalior - såå fantastiskt vackra!
  Kram

  SvaraRadera
 22. Oj, oj, oj...vilken dramatik. Det blev visst inte som chauffören planerat...att få sluta tidigt en fredageftermiddag.
  Visst blir man glad av fröpåsar, och av garn, för mig är det ett strå vassare än fröpåsar.
  I morgon skickar jag ett brev till dig, hoppas det kommer fram innan påsk!
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Dramatiskt! Hästen omkull och kärringen av, eller hur det var Anders Gernandt sa.

  SvaraRadera
 24. Hugaligen, så otäckt med vedbilen! Tur att ingen var i vägen. Jag tycker att det är otäckt att åka bakom vedbilar, när man ser att lasten ser otillförlitlig ut. Men, det är väl jag som är knasig - de vet säkert hur de ska lasta, men man vet ju aldrig ...
  Blir så glad när jag läser att du har fått din axel fixad - det är ju ett steg i rätt riktning, även om du har lite framför dig.
  Fina blommor har du också - som vanligt! ;))
  Ha en riktigt trevlig påskhelg!
  Kram Inga

  SvaraRadera
 25. For et drama, godt ingen ble skadet iallefall. Så flotte blomstene dine er:-) Ønsker deg og dine en riktig god påske! Klem Mariannr

  SvaraRadera
 26. Ja, fy vad det är tråkigt med övningar. Aldrig är instagram, bloggande och mejl så intressant som just den tiden på dagen när jag bestämt att det ska tränas. Fokuseringen nere i noll, men sen säger förnuftet att vi måste hålla ihop jag och kroppen, vara snäll mot kroppen, pyssla om och inte bara ta den för given.

  Genom min bakgrund i vården vet jag av studier att största anledningen till att vi inte blir så friska som vi skulle kunna bli, är att vi inte följer de råd vi får, inte tränar och gör de övningar vi borde. Jag brukar också tänka att när jag gjort mitt bästa har jag inget att gräma mig för senare. Det känns bra. Jag har god hjälp av bestämda träningstider och rutiner.
  Hoppas nu axeln läker i raketfart och att du blir återställd. Förstår att det kliar i fingrarna både med fröer och virkning.

  Uppfriskande med ett timmerlass i diket allt emellanåt! Ja, i alla fall när ingen skadas.

  Ha det så gott
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 27. Hoppas nu då att det inte blev en massa göra för er efter den där "klumpige" föraren. det är lurigt nu i marken blött och löst fast det inte syns.Hos mig är det fortfarande tjäle så det är stenhårt. Våren ligger på med sol och värme på dagen så snart har all snö smält bort och glad blir jag. Jaha du inte är det roligt med sjukgymnastik, men jag tror inte du ångrar dig sen om du gör övningarna som han säger, Jag vet.
  Ha det gott i veckan
  Kram Meta

  SvaraRadera
 28. Så vacker blomma! Och vilka härliga nyanser av garnet, förstår mycket väl att det kliar i dina fingrar, det har det gjort länge i mina. Hoppas nu din axel blir bra så länge som den strulat. Här är läget ungefär detsamma...galet ont, inte minst när den eländiga sjukgymnastiken ska till. Försöker jobba halvtid.
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 29. Nej, väx inte upp, jag gillar dig precis som du är!!! Fast det är nog en bra idé att vara rädd om axeln och inte ställa till med något. Vilken dramatik hos er, jamen det kan ju pigga upp lite, speciellt när allt nu gick bra. Thalian är underbar, jag skulle vilja ha ett hav av dem men får nöja mig med en liten en jag har. Underbara färger till plädarna, förstår att det kliar i fingrarna.

  Kramen

  SvaraRadera
 30. Visst är det roligt när det händer något!? :)
  De vita blommorna är underbara. Oj, vad jag trädgårdslängtan nu. Måste nog ut och dra lite ogräs en stund. :)

  SvaraRadera
 31. Nu har Du fått uppleva precis som en journalist känner det när han fixat till ett riktigt scoop , precis i händelsernas centrum.
  Grattis lilla vän, hälsar Hajan

  SvaraRadera
 32. Oj, det gick åt skogen :) Misstänker att föraren inte hade världens bästa fredag!
  Härliga bilder och jag är likadan när det gäller flygplan, åhhh vill resa!
  Ha en glad tisdag, ta hand om dig...
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 33. Aj aj, den fredagen blev lång på jobbet för
  den chauffören och bonden. Men lite
  underhållning för er, bra att Leia varnar.
  Hoppas det går bra hos sjukgymnasten, vem
  vet du kanske tycker det är roligt.... Kan ju
  vara någon filmstjärnesnygg typ :)
  Varm kram/AM

  SvaraRadera
 34. Det är alltid spännande när det hänger saker. Jag blir alldeles till mig när jag ser skogsmaskinerna i mörkret i skogen – de är ju som farkoster från yttre rymden. Och så sitter jag bänkad framför fönstret när bonden kör omkring och ploppar ut höbalar. Tröttnar aldrig på att se det.

  Jag sådde änglatrumpet för ett tag sedan och skolade om två plantor i morse. Det ska bli så spännande att se hur de blir när de är stora.

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 35. Jisses !!! så det blev så som du befarade . . . . du skrev i ett inlägg om denna timmerbil och du var orolig hur den skulle ta sig fram i krökarna.
  Din oro besannades, ja 'där fick han' . . . timmer-gubben när han trodde att
  'här kommer jag' . . . men det heter ju 'sakta i backarna' du är inte ensam på väg
  Då fick du lite att titta på Agneta, en liten krydda i tillvaron på berget, hi hi
  ja du är ju för rolig, *fniss* Ja tur ingen blev skadad.

  Jag är som du Agneta, när flygplanen gör sina streck på himlen vill jag också sitta där uppe och bege mig till någon fin plats i världen. Man kan ju också genom en GPS se vart dessa plan kommer ifrån och vart de ska landa. Det är rätt häftigt tycker jag, man kan läsa av nästan precis allt, 'teknikens under'.
  Just nu har jag ingen större flyglängtan när man hör och ser alla terror attacker.
  Så fruktansvärda hemska saker som händer i vår värld, vart ska det sluta med. . . .
  Men de jäklarna ska inte segra med sin terror.

  Hoppas du blir vän med din sjukgymnast, personkemin är viktig.
  Så ta hand om dig, gosa med dina kära, Leia, Pippi, Nisse och inte minst din man.
  Kram/ Eva

  SvaraRadera
 36. Men vilken action ni fick där i er annars lugna oas!
  Som det kan bli. Tur att allt gick väl ändå.
  Ja du, varför tittarman så gärna efter flygplan och
  fantiserar sen kring var det är på väg? När Ryanair
  fortfarande flög från Säve kunde jag tidtabellen så att
  säga. Visste var planet var på väg. Hur skadat är inte
  det då?!(Men lite kul också...)
  Söta Thalior! Doftar så´na?
  Du har ju haft fler bra brevlådedagar juh! Jag får nog
  knalla ut till min och dubbelkolla... =0)
  Kram!

  SvaraRadera
 37. Här är avåkningar också byns händelser, så spännande och ok när ingen gör sig illa.
  Lite drama är aldrig fel!
  I går tänkte jag på dig, såg en del av dokumentären "Grankriget" och fick för mig att det var i närheten av dig. Har du sett den?
  Du är i alla fall ärlig! Jag låtsas ha gjort alla övningar och varje dag, när jag är på återbesök hos sjukgymnasten. Själv har jag förmodligen en eller två operationer framför mig. Hm, kanske bra att stärka upp kroppen innan.
  Så fina garner, förstår att det kliar i fingrarna!

  Kramar /Cia

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta