I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 22 mars 2016

Krokus och påsk.

1160322
Nu blommar krokusen även här! Jag trodde väl att vi hade några, men jag tvekade,  och jag blev så glad när jag fick se dom!2160322
Både gula och en obestämbar färg åt blålila hållet! Vårfärger, lite försiktiga, så där.
3160322
Den blå nunneörten som bor under en sten och kikar ut åt söder har börjat visa sig på nytt, den var grön väldigt länge, sen liksom försvann den, men nu har den börjat komma tillbaka! Stora förväntningar har jag, för färgen var så intensiv så man trodde knappt det var på riktigt!

4160322
Och jag som skrivit att jag haft bara en enda snödroppe! Så fel! Jag har två!!! Procentuellt är det en enorm ökning. Finanshajarna på Wall Street vrider sig i ångest……

5160322
Hasseln har hängen, har inte sett så många blommor ännu. Någon berättade att det en gång för länge sedan var, jag tror baske mig det var dödsstraff på att ta ner dom. Tillägg i efterhand, så här stod det ungefär i lagen för väldigt länge sedan: Hugger någon frisk hassel böte han med öre för en börda" för att dom var så värdefulla för nötternas skull! I alla fall häromkring. Kan det stämma tro?!

6160322
Skatorna bygger bo i lilla eken utanför köksfönstret. Dilemma. Blir det olycka om man jagar bort dom, eller är det en skröna. Samtidigt tycker jag dom är vackra att se på, dom är flitiga och arbetsamma, men dom låter lite mycket och behöver tömma tarmen lite för ofta och lite för mycket överallt……
7160322
Stökigt. Vi har det stökigt i trädgården. Städas. Det behöver städas.8160322
Alltså, vissa dagar är det bara så kul att hämta posten. Som idag t ex.
De fyra fotoböcker jag gjort hos “myphotobook” kom idag, jag låg lite efter där, men nu är jag ikapp. Så roligt det är att titta i dom!
Sen är det bloggandet, vilka vänner man får. “Rost och rädisors” Anette! Jag råkade fråga henne var man kunde köpa sådana tomatfrön som hon har och vips så skickade hon mig fröer. Och i vilken fin förpackning, jag är helt imponerad, vilken layout, och så fint du skriver Anette ……kalligrafer släng er i väggen! Tusen tack, Anette, och har ni ännu inte varit inne på hennes blogg så titta in där nu! Ett råd, ett riktigt gott råd!
Vidare, en present till en liten tjej som ska fylla 10 år och precis fått hål i öronen, undrar om dom små guldrosetterna är rätt…..,
Och så kom dom nya adressetiketterna jag beställt med Leia som valp på.
En bra hämta postendag alltså!
Till alla, en riktigt fin fortsatt påskvecka och påsk!
9160322

Agneta!

27 kommentarer:

 1. Så mycket fina vårtecken! Glad påsk!

  SvaraRadera
 2. Krokusar ÄR fina! Jag har bara några få, bleka saker, måste nog köpa lite krokuslökar till hösten. Om jag inte glömt det då.
  Och så är det SNÖDROPPAR du har två av. Inte krokus. Säger hon, ordmärkerskan...

  Dödsstraff på att ta ner en hassel låter lite väl hårt, men visst är det gott med hasselnötter!

  Skatbo har vi haft i den stora tallen som inte finns mer! Det blev mycket pinnar på marken när de byggde, men annars märkte jag det inte så mycket. Skator är vackra fåglar, tycker jag. Och kloka lär de vara, det gillar jag!

  Städa trädgården har jag gjort för länge sedan,kan aldrig behärska mig... Nu väntar jag på att det ska börja komma upp lite perenner! Har inte sett till den lilla blå nunneörten jag satte i höstas än. Måtte den ha överlevt, det var verkligen en fantastisk blå färg!

  Visst är det roligt med lite riktig post! Det är så sällan numera.
  Guldrosetterna till 10-åringen är absolut rätt, hon kommer att bli jättelycklig!
  Ta det lugnt med trädgårdsstädandet och må så gott!
  Kramar i massor, Monica

  SvaraRadera
 3. Kul att även dina krokusar har vecklat ut sej! De tog verkligen tid på sej i år!
  Så fina de är! Det verkar ju spira både här och där hos dej och vilka hängen!!!
  Det enda jag vet om skatorna är ju att det blir en regnig sommar om de bygger lågt och tvärtom när de bygger högt! (Så tror jag att det var).
  Städa trädgården är på gång här också, men idag har det regnat, så då är det inte städläge för mej. Jag får vänta på rätt väder.
  Kul med posten och så mycket fint du fick idag! Roligt med bloggkompisar som skickar fröer - jag minns ännu din fantastiska försändelse till mej, med vackra bilder, och jag har kuverten kvar ännu! Så fina! Jag ser att din bloggvän nästan kan mäta sej med dej här! :)

  Så fint med dina bloggbilder på pränt!
  Önskar dej och Omgivningen en härlig påsk!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Härliga tider i Snäckskalsdalen just nu! Underbara vårbilder och visst är det fantastiskt med våra kära bloggvänner som inte drar sig för att genast ge en hjälpande hand. Kul att fotoböckerna är klara - så långt har jag inte kommit än :)
  Angående straff på att hugga ner hasselbuskar så vet jag inte hur det var med den saken, men jag vet att hasselnötter, liksom granskott och björksav inte ingår i allemansrätten - här kan du läsa lite mer om den: http://www.skogsskafferiet.se/hassel/
  Ha nu en riktigt GLAD PÅSK!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Ljuvliga bilder..och nu är våren verkligen på gång!!
  Varit en underbar, fast kall morgon. Men vad gjorde det..på med löparkläderna..jiippiii!! Äntligen!!
  Ha en fortsatt bra dag, så ses vi i morgon! Skall bli sååå trevligt!! Kraaam och hälsa!!

  SvaraRadera
 6. Så roligt att hämta posten, som lilla julafton:). Härlig vår hos dig.
  Vi har en del av trädgården inhägnad, men jag tror rådjuren kommer in via framsidan, eller häcken mot grannen där de kan klämma sig emellan. Lykke har inte sett dem ännu. Funderar på hur jag ska få bort dem, så himla trist. Vi bor ju i ett tätt villaområde med hus överallt. Grannen hade sett bocken "leka" med en katt här om dagen, så den verkar trivas tyvärr...
  Ha det gott
  Kram Maria

  SvaraRadera
 7. Hoppas, hoppas nunneörten kommer igen med sina fina blå blommor. En sten säger du, det får jag nog ordna så jag också kan få en sådan att trivas.
  Nötter tillhör inte allemansrätten har jag för mig, så det ligger kanske något i det att man inte får ta bort hängena. Just nu blommar de enormt och under min promenad precis såg jag att kommunen sågat ner stora buskage.
  Litet risigt boende. Igår såg jag en skata flygande med en käpp som var betydligt längre än skatan själv.
  Guldrosetter till en tioåring låter rätt.
  Önskar dig en glad påsk! / Britt

  SvaraRadera
 8. Så underbara vårbilder du visar. Idag är det snöblask här och pyntet i forsythiabusken ser ganska ledset ut. Men inne har vi påskfint och god mat ska det fixas. Jag gillar också att gå till brevlådan och hitta trevliga saker där. Måste ta tag i fotoböcker också. det verkar vara ett smart sätt att samla sina upplevelser i.
  Ha en go´ och glad påsk.
  Kram Eva

  SvaraRadera
 9. Krokusar; Lycka!
  Bra hämtapostendagar ska man glädja sig åt. Tids nog nödgas man kontakta HK igen.

  SvaraRadera
 10. Glömde Glad Påsk! Slarvigt, men bra att jag kom ihåg att rätta till det.

  SvaraRadera
 11. Det händer som vanligt en del hemma hos dig, dramatik med timmerbilen, vårens intåg i Snäckskalsdalen, skator som bygger bo och mycket annat som är roligt att få ta del av.
  Dina funderingar om hund och katt kunde jag känna igen mig i, jag har många gånger tänkt på varför kattungar och hundvalpar är så otroligt tilltalande för ögat. Varför frambringar inte åsynen av ormar och spindlar samma reaktion hos oss?
  Här hos mig skiner solen och jag håller på att påskpynta för fullt, hoppas på en solig påsk med härliga promenader.
  Kvasten står startklar, vi syns på torsdag :)
  Kram
  Annika

  SvaraRadera
 12. Vad härligt att se att våren kommit till Västkusten!!!
  Det fanns gamla konstiga lagar så det kan säkert vara sant att det var hårt straff på att ta hassel, kanske t o m dödsstraff.
  Visst är det härligt med fina bloggvänner, jag har ju dej!!! Och är så glad så för detta!!!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 13. Hmm, kanske ska man ge sig iväg och hämta posten...fast jag tvivlar på att det finns något roligt där. Så mycket kul du fick!
  Roligt att du har fått dubbelt så många snödroppar! Och fina krokus, här är de så små, så små.
  Så bra med en vakthund som larmar när det händer något. Tur att inte hela timmerbilen välte.
  Och visst har vi is till punschen! Har ni någon kvar?

  Glad Påsk och kram!
  Agneta

  SvaraRadera
 14. Hoppas du läker på bra!
  Det är så härligt nu med alla spirande vårblommor! Äntligen
  är vi på väg åt rätt håll igen. Men det får inte gå för fort
  framåt ändå på något sätt.
  En så´n bra dag i brevlådan du hade! Jag fick en tidning och
  två räkningar. Kanske ligger där lite tyg också om jag kollar
  igen. Har tappat kollen på om vi fortfarande får post från två
  olika utbärare...
  Ha en riktigt Glad Påsk! Skall bli så skönt med några lediga
  dagar.

  SvaraRadera
 15. Visst är det skönt med vårdagjämning! Jag älskar att sola, men blir rastlös också,, och vill gärna pyssla med något, göra fint på balkongen är roligast på våren. Jag reser till Stockholm i morgon och blir borta hela helgen, så inget påskpynt blir det för mig denna gång. Hoppas vi får värme snart :) Härliga bilder på våren har du tagit
  kram från Mig

  SvaraRadera
 16. 2 st söta snödroppar, ja du ser! Skönt att våren kommit till er också och nu kör vi trots stökiga trädgårdar och skatbon...
  Önskar dig en SKÖN PÅSK!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 17. Riktiga vårbilder som ger längtan för ni är som vanligt tidigare än vi!

  Hoppas du får en skön påskhelg med åtminstone lite sol i nån hörna!
  Glad påsk!

  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 18. Ja men visst är det toppen med bloggen jag älskar det.Så många man får som man känner sig som vän med och när man ses så känner man igen varandra. Skator det gillar jag inte mer än till utseende.De tog ner en stor tall här med flera skatbon i och nu har de byggt i ett annat träd bredvid, så inte slapp vi dom då.
  Önskar dig en fin Påskhelg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 19. Härligt med vårblommor! Önskar Glad Påsk!

  SvaraRadera
 20. Skator är trevliga att se på men sedan kommer dom små skatorna och dom sätter sig tidig nedanför sovrumsfönstret och då är maskingevärselden igång och sömnen borta för den som vill sova .Så fina blommor ute och den posten skulle jag vilja hämta någon dag istället för alla räkningar som kommer ,trevlig påsk till er ,Nette

  SvaraRadera
 21. Ja det var trvlig post du fick denna dag. Tänk att ni har vår därnere. Minns hur det blommade i botaniska trädgården i början på 2011 när jag låg på Sahlgrenska... Här har vi fortfarande meterdjup snö..
  Glad Påsk till er i Snäckskalsdalen 💕

  SvaraRadera
 22. É Páscoa! Cristo está vivo, o túmulo está vazio, Ele ressuscitou!!! A mais bela festa dos Cristãos.
  Crentes no Amor de Deus Pai que nos deu seu Filho Jesus Cristo que permanece conosco pela força do
  Espírito Santos, seguimos nossa caminhada na construção de um mundo mais justo, fraterno, humano,
  harmonioso e de doação.
  Todos somos promotores da Paz!
  Feliz, Santa e Abençoada Páscoa.
  Um doce abraço, Marie.

  SvaraRadera
 23. Visst är det härligt när man ser allt som vaknar till liv. Tur att den vanliga posten fortfarande finns kvar, men hur länge?

  Önskar dig en Glad Påsk
  Kram Siwan

  SvaraRadera
 24. Din trädgård ... rena drömmen! :)

  GLAD PÅSK! <3

  SvaraRadera
 25. Blå nunneört har jag bara sett på bild. Jag har den gula och den är duktig på att föröka sig. Många fina vårblommor tittar upp hos er, det är just de första blommorna man blir så glad av.
  Spännande med tomatfrö. Jag fick 6 olika ovanliga tomatsorter av Eva (Evas pysselsida) Roligt när man kan byt med varandra.
  Önskar dig/er en fortsatt fin påskhelg!

  SvaraRadera
 26. Härligt med snälla bloggkompisar! Anette är en ständig källa till inspiration!!!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta