I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 6 mars 2016

Mars genom mina bloggår - en egenpåhittad kavalkad!

----------2010----------

Jag har plockat ut bilder från mars genom de år jag bloggat och jag har valt ungefär samma datum på alla, 5 - 10 mars.
Första år ut är från 2010 och då låg isen i viken och man ser havet där ute som ett blått streck.


Bryggorna i vår lilla hamn vart illa åtgångna och sen dess har vi fått luftpumpar som pumpar ut luft i slangar som ligger vid bryggorna.


Och man kunde ta en ispromenad, men med största försiktighet.

----------2011----------


Vi hade fortfarande två vovvar, Tingeling, och så Leia, som var 7 månader då.


Vi har ju haft Golden hundar tidigare men ingen som Leia. Hon var liksom överallt! Jag tyckte det var roligt! Omgivningen tyckte hon var liiiite jobbig......

----------2012----------


2012 blommade trollhasseln precis som i år, men å andra sidan har den så lång blomningstid, så det säger kanske inte så mycket!


Det var lite snö, men krokusarna hade kommit upp lite grand, det har dom inte gjort i år, inte här hos oss i alla fall.Mina numera röda julrosor var vid den här tiden nyinköpta och vita, precis som det skulle vara! 

----------2013----------


2013 ute vid Lysekil, man ser Smögen långt där borta lite till vänster. Havet var blått, riktigt blått och då brukar vi säga att det är vår!


I vår fjord var det lite si och så, tunn, tunn is inne hos oss och därute vid mynningen av fjorden låg National Geographics båt som hade turister och forskare med och tittade på livet i havet och fjorden.


Mars 2013 var också det år då vi var och badade (varför är vi inte det nu?) och det var då jag fick en kokosnöt i huvudet. 
Det låter jätteroligt, men det var så där.......

----------2014----------


2014 vid den här tiden var det disigt, jättemycket dis, men det tyder på vår, det inbillar i alla fall jag mig!


Det var också det året jag fick för mig att snickra ett fågelholkssamhälle! Och det har bott fåglar där, men kanske inte i alla.


Viden blommade och det regnade nog lite också.


Men en av mina värsta fiender, myggen, dom var det fullt ös på (andra fienden är fästingar).
Och säg nu inte att vårmygg inte sticker, mig sticker alla mygg på! Och jag menar alla!----------2015----------


Förra året var snön borta vid den här tiden och krokusarna blommade för fullt.


Det gjorde hasseln också! Dessa helt fantastiska små blommor.


Och helt klart hade vi börjat greja så smått i köksträdgården (lite pretentiöst att kalla det så, det är pyttelitet) och Nisse försvann. Men vi hittade honom, han gosade i odlingsväven!


----------2016----------


I år har fåglarna fått matfnatt först nu! Dom äter och äter och när man går ut hör man hur det liksom fladdrar i luften när dom blir skrämda och flyger iväg.


Dom från Toscana medlånade cyklamen ser fortfarande fina ut! Hoppas, hoppas!


Men så idag, snöstorm, nästan. Det blåser i alla fall och det snöar som bara den! Jag har julaftonskänsla. Nästan.


Hasseln har hängen men om den blommar vet jag inte, jag liksom vägrade gå ut i det här vädret idag.

Så, det var en liten kavalkad av mina marsar från 2010 och framåt!

Agneta!

33 kommentarer:

 1. Alltid kul att gå tillbaka och jämföra! Det brukar skilja rätt mycket från år till år, speciellt på is och snödjup! Underbart vackra bilder!!!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Så kul att se dina bilder, och hur det sett ut dom olika åren!!
  Ja då var det vädret igen..vad skall vi säga?? Snöat i natt och snöat hela dagen..och snöar fortfarande..och skall så göra heeela dagen i morgon också!
  Ja ja..är bara att gilla läget!!
  Ha en fortsatt mysig kväll!
  Kram och hälsa!!!

  SvaraRadera
 3. Det var en rolig idé! Jag kanske stjäl den...
  När man ser det så där, förstår man hur mycket vädret skiftar från år till år! Här känns det, som allting är lite sent i år, särskilt när man jämför med i fjor. Men nu måste det snart bli bättre!
  Kramar från vapendragerskan!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. En härlig kavalkad med vackra bilder. I år är våren riktigt krånglig, ingen ordning alls. Inte ens vintergäcken vill upp ur jorden. Det är bara snödropparna som blommar.

  SvaraRadera
 6. Fina bilder, som vanligt! :)

  SvaraRadera
 7. Mars kan vara oberäknelig, eller ja, ingen mars är den andra lik om man säger så! Kul att se hur olika det kan vara, kanske snor din idé...;)
  Må gott!
  Kram Gunilla

  Må gott!

  SvaraRadera
 8. Verkligen skillnad mellan åren! Det har snöat hela dagen här :(

  SvaraRadera
 9. Så intressant att se hur vädret ändrar sig år efter år. Finfina bilder precis som vanligt. Här är en till som stannar inne och gnäller lite idag.

  SvaraRadera
 10. Vad härligt att se alla dessa bilder som är bara så vackra. Hade just för mig att mars var en fin månad förra året. När jag tittar ut genom fönstret i dag kan man inte precis tycka det. Idag får det verkligen vara gamla bilder eller inre som gäller...
  Kram på dig!
  RosMarie

  SvaraRadera
 11. Så fint sätt att sammanfatta en månad på. Bilderna är helt underbara. Fin söndagskväll till dig.

  SvaraRadera
 12. Så härligt med din vårvinterkavalkad! Tack för fina bilder och fin berättelse. Det känns som om våren har kommit av sig här också. Häromdagen hörde och såg vi en tofsvipa och ikväll har vi ett tunt snötäcke på marken! Det är bara att gilla läget och vänta lite till!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 13. Men vilket roligt inlägg! Jättebra idé. Kul att se hur det är år från år.
  Snön yr här idag och det är så trist.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 14. Vad det skiljer år från år. Så kul att se hur vädret påverkar oss och omgivningen. Jag upplever också att det är mycket senare i år. Förra året hade jag irisar och krokus vid det här laget men de ser jag inte röken av än. Söt fågelholksarmè :-) Kram Katarina

  SvaraRadera
 15. Roligt med en krönika nu i mars. De brukar ju oftast dyka upp kring nyår. Det skiljer ändå en hel del mellan olika år.

  Kram, Karin

  SvaraRadera
 16. VILKET UNDERBART INLÄGG. TÄNK SÅ OLIKA VÄDERLEKEN ÄR, ÅR FRÅN ÅR.
  JAG BRUKAR SITTA IBLAND OCH KOLLA TILLBAKA, DET VAR JU LIKSOM LITE ROLIGARE FÖRR. DU BERÄTTAR SÅ BRA OCH HÄRLIGT, TUSEN TACK, HÄR ÄR
  MASOOR MED SNÖ, JAG ÄR INGEN VINTERMÄNNISKA TYVÄRR. KAN JU VARA MINA HANDIKAPP SOM STÄLLERVTILL DET. HOPPAS PÅ EN BRA VECKA ÖNSKAR HAJAN

  SvaraRadera
 17. Alltid såå himla trevligt med såna här tillbakablickar! Än så länge är det inte så väldigt vårlikt ... vi fick några cm nysnö igår kväll och i natt och det känns väl så där... suck...
  Nu hoppas vi det vänder snart!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 18. Så häftigt och vilken rolig idé. När man gör så så ser man verkligen hur olika mars kan vara. Märkte det i morse! I går var det barmark. I morse var det en decimeter snö ute!

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 19. Intressant med din roliga marskavalkad. Nog kan den uppträda i olika skepnader, den första vårmånaden! Men den är min egen och jag älskar den med och utan dess bakslag! Till och med marsdoften älskar jag... ja, eller lukten snarare:)

  Ha en fin marsvecka!
  Kramar från Eva-Mari

  SvaraRadera
 20. Det är en härlig kavalkad du bjuder på. Jag saknar krokusarna idag.

  SvaraRadera
 21. Vad roligt att se hur det var genom åren.
  Jag är nästan förtvivlad på all snö. Men då ser jag att det är ju fktiskt snö där med - genom åren.
  Vad roligt att cyklamen klarat sig så bra. Fin bild på julrosen och som sagt de på djuren. / Britt

  SvaraRadera
 22. Så Härligt och få se skillnaden mellan åren...
  En påminnelse om Att det är snö vid denna årstiden ändå.
  Allt har sin tid...våren kommer nog när det är dags.
  Önskar dig en härlig dag/ Annelie

  SvaraRadera
 23. Så kul att få se en liten kavalkad från mars! Så har jag också suttit ibland, när jag börjar undra om denna mars är ovanligt kall och sen, och det ÄR den! Härligt att se vårdiset och när snön är borta, ljuset, som är så speciellt när det är vår!
  En skön påminnelse!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 24. Kokosnöt i huvudet. Grattis. Då tillhör du samma skara som Keith Richards! Och honom ska vi ju se i Havanna!

  SvaraRadera
 25. Det var en alldeles underbar marskavalkad. Härliga bilder och visst är det så att mars är en riktig busmånad fast man gärna vill att det ska vara vår.
  Kram
  /Anette

  SvaraRadera
 26. Vilket trevligt collage du har gjort. Man glömmer liksom hur det har varit. Men i min dagbok såg jag igår att jag plockade blåsippor 8 mars i fjol. I år är det bedrövligt grått och trist.Men tids nog får vi väl vår. Jag ser i våra rabatter att det kommit upp lite vårlökar. De blir väl livrädda så kallt som här är. Och det är ju lite kul med fåglarna här också. De äter som de aldrig gjort förr här också. Idag var det domherrar där ute och de är ju så vackra, Men de brukar ju varsla om vinterväder . Nu får det vara stopp med det. Fast domherrarna får gärna vara här ändå.
  Kram från Eva

  SvaraRadera
 27. Vilken bra idé och göra en vårkavalkad,
  den där bilden med bryggan minns jag väl.
  Ska komma ihåg den här idén när jag får
  bloggtorka. Idag har det äntligen slutat snöa
  här, ser just nu ut som mitt i vintern!
  Ha en bra vecka och kramar/AM

  SvaraRadera
 28. Hej och heja för din vårkavalkad! Jag tycker bland det roligaste med bloggandet är att kunna läsa bakåt vad man pysslat med. Jag har nu bloggat på min egen domän i över 8 år, och varje dag läser jag inläggen "för ett år sedan skrev jag" och för "åtta år sedan skrev jag"...man får många aha-upplevelser, i alla fall om man har så taskigt minne som jag! Ett evigt flyttande har det ju också varit, då, för åtta år sedan, bodde jag på samma gård som nu! Sedan dess har jag hunnit med 5 flyttar innan jag åter landade här, haha! Snacka om nomad-nerv i ådrorna! Hörru dudu, jag tycker du ska börja med en bloggkategori som kunde heta Japan-nostalgi! Så skriver du av dig lite minnen och erfarenheter som vi andra får nöjet att ta del av! Vad sägs, jag skulle tycka det var jätteintressant!
  Kram på dig

  SvaraRadera
 29. Så fin mars kavalkade, artig å se hvor variabelt været kan være i denne måneden.
  Nydelige krokuser!! Og fine bilder, som alltid!
  Ååååå, som jeg gleder meg til vår!! :-)

  SvaraRadera
 30. Man brukar ju säga att aprilväder kan man inte lita på, som om mars skulle vara bättre! Hmmm...Fast idag...just nu...än så länge, skiner solen här., Bäst att passa på att springa ut, man vet aldrig hur länge den visar sig eller om det snöar när jag kommer ut.
  Alltid spännande med väder, eller hur?
  Kram, i alla väder...
  Agneta

  SvaraRadera
 31. Vilken rolig idé! Jag säger som Monica, jag kanske stjäl den...om du inte blir ilsken.
  Ibland är det lite svårt att hitta något att visa men nu ska jag titta bakåt i stället.
  Så härliga bilder och så skiftande det varit under dina marsar.

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 32. ME ENCANTAN LAS FLORES!!!
  Y ESE GATO...Y LOS PERROS.
  TODO HERMOSO APESAR DEL FRIO.
  SALUDITOS

  SvaraRadera
 33. Lite olika olika år, men för det mesta ganska snöigt! Här försvann snön för ett tag sen...

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta