I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 10 mars 2016

Oj, oj, vilka vänner man har!


Alltså, blir man glad, eller blir man glad, som vi käckt uttryckte det mesta under studenttiden.
Idag kom bud med en blomsterbukett till mig!
Bara så där......
Och det är ingen liten grej när man bor så avigt till som vi, det är långt att köra, det är krångligt att hitta osv......



Vilken bukett, alströmeria, gerbera och anemon i mina älsklingsfärger!



Det var min allra första bloggvän Monica (Tjernhus) med man som skickat mig blommor för att jag är nyopererad i min högra axel!

Jag opererades igår i Göteborg för skadan jag fick när jag var med om en olycka på färjan mellan Gudvangen och Flåm i Norge, för två år sedan, i maj.

Och så får jag blommor, tänk vad den här bloggvärlden för med sig! Vänner som skickar blommor, tusen, tusen tack Monica med make! Om ni visste så glad jag blev!

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤




Ibland (?) tänker jag inte så bra.
Jag tänkte innan operationen att det skulle vara trevligt att byta färgskala i vårt sovrum......dvs virka nya plädar.
Virka är kanske inte det bästa sättet att rehabba sig på, men det kom jag på för sent.


Med hjälp av Pinterest och Omgivningen (det är han som har färgsinnet här) kom vi fram till varma färger, lite Toscana, lite höstlöv, lite mättat, helt klart skulle det bli så.


Och så hände det som alltid händer mig, jag fick syn på något annat, och vips ändrade jag oss!
Idet här fallet var det bilder på stickade tröjor från Shetland som fick mig att inse att så måste det få bli.

Garnerna är på väg!

Men jag tror som så, bara man bestämmer sig för något så blir det i regel bra!
Eller hur????

Agneta!

24 kommentarer:

  1. Vilken härlig överraskning. Hoppas att operationen medför önskat resultat. Det är en intensiv rehab du kör.
    Vist blir det bra!

    SvaraRadera
  2. Så kul med blomöverraskning .Hoppas det blev lyckat med op .Härliga färger du hittat på pinterest .Jag skickade dig en inbjudan men jag tror det blev lite fel anslagstavla man är ju lite trög i tanken ibland ,kramen Nette

    SvaraRadera
  3. Åh, är du redan hemma. Hoppas operationen gick bra och att du inte har alltför ont efteråt. Vilken fantastisk bukett du fått.
    Här kommer många Krya-på-dig-kramar.
    Och snart kommer det bilder på min blogg på alla våra nyfödda lamm. 11 st sedan i söndags.
    Stor kram!

    SvaraRadera
  4. Åå så roligt att få blomsterbud! Så gulligt av dem. Det kommer bli kanon i ert sovrum.
    Önskar dig god bättring.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Trevligt med blommor, och väldigt trevligt med garner och färger! (Nu blev jag virksugen, men jag har inte tid!) :)
    Kram!

    SvaraRadera
  6. je hebt mooie inspiratie aan het mooie bouqet.

    SvaraRadera
  7. Så skönt att de kom fram och så roligt att du gillade buketten! Jag beställde en rosa-blå-vit bukett, men man vet ju aldrig vad det blir...
    Hoppas att du snabbt repar dig efter operationen, men jag skulle nog på det bestämdaste avråda från virkning som terapi!
    Men de nya färgerna på filten blir säkert jättebra. Jag tycker att de färgerna passar lika bra i karga Bohuslän som på karga Shetland!
    Du får njuta av garnerna tills du är återställd i axeln/armen.
    Massor av försiktiga krya-på-dig-kramar! Hälsa Omgivningen!
    Monica

    SvaraRadera
  8. Så roligt att få blommor! Nu hoppas jag att din axel blir riktigt bra! Ta det lugnt och krya på dig!

    SvaraRadera
  9. Åh, kära nån då, är du nyopererad!!! Så jättefint att få blommor då, och VILKA blommor sen! Såååå vackra! Jag kan tro att du blev glad. Så jättego hon är Monica, som tänker på dej. Tänk, att hon var din första bloggvän också! Ja, några "gamla" bloggvänner finns fortfarande kvar i min värld också, och du är en av dem. Tänk, vilka vänner man kan få här!

    Stickning kanske inte är läge i ditt nyopererade tillstånd - eller? Vi får hoppas att du nu blir helt återställd, och jag minns när du råkade ut för detta, och vilken otur du hade!
    Krya på dej nu och fortsätt njut av de vackra blommorna!
    Kramar
    LIsa

    SvaraRadera
  10. Men vad trevligt med en krya på bukett, håller med dig om goa vänner . . . ..
    Jag har missat hela alltet om att du skulle opereras, så går det när man inte läser bloggar på några dagar. Så bra att du fick tid och att 'de' tog hand om dig,
    att gå omkring med värk är ingen höjdare. Jo den olyckan minns jag mycket väl, sen har du väl också varit i Halmstad hos någon läkare där när inte 'dina egna' kunde det. Jag har faktiskt funderat hur det har utvecklat sig, tur att det är över nu.

    Har du virkat ett sådan mormors överkast !!!??? Milda mammon vilket pilleri,
    men riktigt vackert och annorlunda.
    Se nu till att rehabilitera dig försiktigt i lagom takt.
    Krya på kramar och må gott/ Eva

    SvaraRadera
  11. Så skönt att höra att din trasiga axel nu blivit behandlad! Verkligen på tiden. Och det där med virkning kanske du inte behöver ta till det första du gör. Tycker du ska ta omgivningen med dig och gå på bio. Var igår och såg The Danish Girl och jag säger bara, vilken fantastisk film! Den måste ses... jag är tagen än! För övrigt så gillar jag färgerna i de stickade tröjorna från Shetland. Men så är jag l i t e räddare för färg än du...

    Lycka till med din nya axel och simma lugnt en tid!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  12. Va bra att du får åtgärdat din axel. Inte lätt att gå med värk och sådant (egen erfarenhet).
    Angående överkastet du? virkat så tyckte jag det var rätt kul. Inte måste allt vara i matchande färger om än vi strävar till detta. Fattar verkligen att du föll för färgerna på tröjorna. Du har alldeles rätt, kommer att bli jättefint. Lycka till med din axel.

    SvaraRadera
  13. SÅ gulligt! Men att bli bättre i axeln med virkning, det låter inte som någon god ide´. När jag skadade min axel för hundra år sedan (ja, jag är gammal) så började jag baka matbröd som sjukgymnastik. Och det har jag fortsatt med. Inget ont som inte har något gott med sig.
    När du väl kan virka kommer färgerna att bli finfina. Om du viftar riktigt mycket med virknålen kanske du kan se det som sjukgymnastik. / Britt

    SvaraRadera
  14. Skönt att din axel mår bättre :)
    Men du va duktig du är, lapptäcket är helt underbart :)
    Buketten är jättefin, förstår att du blir glad :)
    Ha en mysig fredagskväll och helg!
    Varm kram
    Jessica

    SvaraRadera
  15. Vilken underbar bukett!!!
    Så bra att du fått fixat din axel. Nu håller vi tummarna för att den blir riktigt bra!!!! Hur går det annars med virkningen....
    Ha nu en riktigt skön och solig helg!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  16. Krya på dig och hoppas allt blir bra med din axel! Vilka underbara vänner och vilken överraskning!! Mycket fint att njuta sv i helgen.
    Kram Milla

    SvaraRadera
  17. Hur mår du? Att operera en axel är inte att leka med, speciellt om man vill att resultatet ska bli bra, så ta det varligt nu och invänta bättre tider innan du börjar handarbeta! Så hinner du dessutom ändra dig några vändor till vad gäller färgval! Hoppas verkligen att axeln blir som ny igen, du har fått lida länge nog nu. Visst är det underbart med bloggvänner, dom som påstår annat vet inte vad dom pratar om! Ha en fin helg nu och pyssla med något annat, läs en bra bok eller kolla på film eller strosa omkring och planera för kommande trädgårdssäsong
    Krya-kram från pörtet

    SvaraRadera
  18. Vilken härlig bukett och så omtänksamt! Bloggvänner är guld värda, eller hur?
    Hoppas din axel blir bra nu, ta hand om dig nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  19. Du är absolut värd minst en bukett blommor! Jag opererade min högeraxel för ett antal år sedan - helt bra är den inte, men mycket bättre än före operationen. Skönt att din operation gick bra - krya på dig!
    Du är duktig som kan handarbeta och styra - det klarar jag inte ... men det är inte axelns fel :)
    Fina färger på shetlandsgarnerna - våra granna var på Shetlandsöarna och de hade var sin underbar tröja med sig därifrån ... och några ägg som kläcktes i kläckningsmaskin :)
    Önskar dig en fin helg!
    Kram

    SvaraRadera
  20. Vilken vacker bukett, förstår att du blev glad. Såå fint ditt nya överkast på sängen kommer att bli. Önskar jag lärt mig virka, då hade det varit något för mig.
    Kram ♥
    Ps! Tack för fina och positiva kommentarer på min blogg =)

    SvaraRadera
  21. Härliga vänner och vackra buketter blir man alltid glad av. Hoppas rehabiliteringen av din axel går bra! Min man opererade sin högra axel för lite mer än tre veckor sedan, men den smärtar något enormt fortfarande så jag är orolig att de kanske måste göra ytterligare ingrepp =(
    Vilka härliga färger och mönster det var på Shetlandströjorna, förstår att du blev sugen att sticka dem.
    Sköt om dig!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  22. Hoppas att din axel är på bättringsvägen. Skönt att du blev omhändertagen till slut.Och att få så vackra blombuketter är rena lyckopillret.
    Shetlandsfärger...hmmmm jag är ju helt betagen i dessa öar efter tvserien. Satt som klistrad. Annars är ju de färgerna mitt första val. Jag älskar ditt fantastiska virkade överkast med alla glada rutor. Men omväxling förnöjer.
    Nu längtar jag allra mest efter att putta ner frön , fixa till i trädgården. Hoppas på behaglig temp och att tjälen går ur jorden.
    Ha det fint. Och fortsätt krya på din axel.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  23. Det var hiskligt snällt att skicka blommor. Shetlandsfärgerna blir bra, tror jag. De andra också. Och krya på axeln!

    SvaraRadera
  24. Håper det går bra etter operasjonen og ar du snart er rekonvalisert!!:-)
    Koselig å bli overrasket med blomster, nydelig bukett!!
    Ditt fargerike og glade hekle teppe er så flott!!! Du får altså ikke lov til å legge det bort!! Ååå, så bra at du kom på andre tanker!!! :-)

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta