I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 1 april 2016

Skratt och skatt!

1160401
Tack för alla snälla kommentarer i förra inlägget, det var precis sådana jag var ute och fiskade efter!!

Nu ger inte jag mig så lätt och jag är varken arg, ledsen eller besviken längre, det varade nog bara en liten stund. Man måste ha vissa motgångar i livet ibland för att komma vidare och är dom inte värre än en dust med Tradera så är det väl ingenting!

Framåt mot nya friska mål! Glada miner och skratt!

Som att föreviga våra krokus! Det syns väl, det är sten åt alla håll, men en liten plätt med jord emellan har gjort att där har vi satt krokus och dom verkar trivas!
2140401
Men vilken färg! Bilden är tagen rakt ur kameran, inte photoshoppad eller nåt sånt. Kan det vara ljuset igår som gjorde att det blev så starka färger?

3160401
Alla är fina, men dom översta är dom jag skulle vilja ha fler av, dom är så söööta!

 

4160401
Det märks tydligt att våren kommer nu. Pulmonarian skiljer det bara ett några dagar på, och då har vi ändå haft ganska kallt här.

 

5160401
Dom vita löjtnantshjärtana kommer som skjutna ur jorden! Förra året blommade dom väldigt länge till min stora förtjusning!

 

6160401
De fådda änglatrumpetpinnarna växer som tokar. Det kommer att bli magnifikt om det fortsätter så här! Underbart med härligt friska gröna blad!

 

7160401
Mina älskade Thalia narcisser står ute nu och i och med den låga temperaturen vi haft så är dom så fina dag ut och dag in. Jag njuter lika mycket var gång jag ser på dom!

 

8160401
Posten igår. Äntligen nya mörkblå boots, jag kallar det boots, men jag vet inte om det möjligen avslöjar att jag är så gammal som jag är……vet inte vad man kallar dylika skodon för numera. Har alltid ett par mörkblå, ett par svarta och ett par bruna! År ut och år in. Här ändrar vi inte på oss!

Dom nya är dom uppe till höger, kom med posten igår. Dom gamla, är slut, och skinnet hänger löst baktill, vet inte om man kan se det så tydligt, men dom är nog, jag har funderat och funderat, från nånstans på slutet av 80-talet, för jag minns var jag arbetade när dom var nya! Dom är gott och väl avskrivna så jag kan med gott samvete slänga dom, fast jag har funderat på att laga dom också! Det finns ju superglue, vet jag!

Sen kom brev från något Skatteverk nånstans, dom verkar inte riktigt veta om dom bor i Malmö eller Stockholm numera. Förr var det lokalt, vi bodde i Göteborg och då var det Göteborg som kuverten kom från. Man organiserar om och om. Det måste väl kosta massor, eller…….
9160401
Varje år vid den här tiden, när det skall deklareras, kommer den här bilden för mig. Jag bara älskar den!

Agneta!

14 kommentarer:

 1. Jag blir glad av alla vårtecken! Deklarationen var ingen rolig historia, så jag tror jag följer Snobbens exempel :)

  SvaraRadera
 2. Jag läste ditt förra inlägg men hann inte kommentera. Tyckte inte det kändes riktigt som du. Upplever inte dig som arg och sur...utan jag känner på mig att du är glad, positiv och hittar utvägar på det mesta. Bilden på omgivningen när han luktar på sina blommor gillar jag.

  Underbara krokus du har, de lyser verkligen upp.

  Idag har jag varit hos mamma och hämtat mina fuschior och dahlior som jag har på vinterförvaring i hennes jordkällare.

  Min man ligger på knä på hennes gräsmatta och vänder grästorvorna efter vildsvinen. Ingen annan vill hjälpa till. Jag har svårt att ligga på knä just nu annars hade jag hjälpt till en liten stund (kanske)...fast jag är som omgivning luktar eller fotar hellre blommorna.
  kram!

  SvaraRadera
 3. God eftermiddag!
  I dag har jag njutit av solen..satt i lä på Yerba och bara hade det gott!!
  Så härligt nu är våren verkligen på gång, framförallt när man ser det som blommar och alla dessa knoppar!
  Fast T berättade att när han åkte hem från jobbet i natt...så snöade det massor mellan Trollhättan-Uddevalla. Tur att det inte lade sig!
  Ha ha..denna Snobben, Älskar honom och vet du vad..det var efter honom som vår älskade golden fick sitt namn!!
  Ha en fortsatt härlig fredag..host host..och likaså en trevlig helg!!
  Kram och hälsa!!
  ps..skönt att du är som vanligt igen..hihi..men vi måste nog ändå ses snart igen!!!

  SvaraRadera
 4. Jag älskar krokus och till hösten ska jag sätta ännu flera.
  Jag har fått en avisering om ett rek som ska hämtas på Konsum/Posten, måtte det bara inte vara från skatteverket.
  Ha en skön fredagskväll!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Vilka underbara krokusbilder!
  Snobbenbilderna är ju helt underbara! Instämmer med Snobben.
  Läste ditt förra inlägg, ja, herregud, ibland kan man bli GALEN på allt som ska göras på nätet och som blir fel el. inte fungerar. Helt tokig!

  Ja, du är så välkommen! Bara att komma. Kram, kram
  Anncathrine

  SvaraRadera
 6. Bra att du kan skratta åt malören med Tradera! Du kan verkligen skatta dej lycklig med alla krokus som ler emot dej i solen! Åh, så fint! Så mycket som spirar just nu och dina Thalior är verkligen to die for! Såååå vackra! Jag får sån lust att måla när jag ser bilden! Har kopierat bilden till min bildmapp, få se om det kan bli något, i alla fall av en DEL av bilden! Så vackra de är! Jag måste bara skaffa såna till torpet!
  Apropå dina boots, så kan jag berätta att jag har exakt likadana! De bara hänger med tills foten nästan tittar ut! Tycker det är jobbigt med skor i allmänhet, de ska bara fungera och vara sköna helt enkelt! Jättesnygga nya du har! Jag borde verkligen.....!!!
  Deklarationseländet är inget elände längre för mej, bara att trycka på en knapp, så är det klart, men förr var det hela helger man satt med alla papper och kvitton! Fy, så jobbigt det var!
  Fredag och första april - hoppas du har undgått lurendrejeriet idag! :)
  Ha ni en skön fredagskväll ni båda med fyrfotingarna!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Åh,lilla vän vilka underbara vår bilder, med dessa färger och de olika arterna.Här i morse den 1/4 trodde jag att Herren där uppe skojade med oss. Så mycket snö , flingorna var jättestora. Men vackert i alla fall.
  Jag fotade ha,ha med min lilla kamera , Det blev plötsligt vitt överallt,
  men nu är allt återställt igen, han har väl städat färdigt för i dag. Vår Herre trevligt veckoslut önskar jag dig lilla Solstråle

  SvaraRadera
 8. Älskar också den bilden ,deklarations dags .Härliga krokusar ,trevlig helg ,nette

  SvaraRadera
 9. Vilka massor med krokus du har! Och vilka intensiva färger, underbart! Här vill sig krokusen inte riktigt, jag har bara några stycken.
  Mina Pulmonaria har slagit ut de första blommorna idag! Det är verkligen tidiga perenner! Roligt att dina kommer så fint!
  Vi köpte ett vitt löjtnanthjärta i fjor och det har också kommit upp med ljus-ljus-gröna blad.
  Nu händer det mycket, speciellt sådana här soliga dagar, som vi haft ett par dagar nu!
  Deklarera, ja det gör jag på nätet numera, gjort på ett par minuter...
  Men vi har inte fått några deklarationspapper än!
  Ha det gott, kramar, Monica

  SvaraRadera
 10. Skal si det spirer og gror der hos deg! Så fine vårtegn, nydelige krokus!!
  Du skriver godt og artig, Agneta, måtte le da jeg leste innlegget under her (men det skal jeg vel ikke si høyt! :-)) Men, jeg ler jo ikke av din frustrasjon, men liker måten du skriver på!!
  Riktig god helg!

  SvaraRadera
 11. Himmelskt vackra krokusbilder.
  Du slösar inte bort dina pengar på skor ser jag.
  Finns inget annat att utveckla för en myndighet så kan alltid en ny organisation sättas i sjön.
  Fött var deadline för deklarationen ett heligt datum. Nu har det blivit så enkelt så att jag inte ens kommer ihåg datumet.

  SvaraRadera
 12. Visst heter det fortfarande boots. Eller möjligtvis cowboyboots. Från Skatteverket tycks jag aldrig få några pengar längre. Tillbaka.
  Fin lördag!

  SvaraRadera
 13. Underbart med så många krokusar i olika färger! Tänk att man blir så glad för alla vårblommor. :-)

  Det var värst vad du tänkte sälja mycket på Tradera... Förstår din frustration efter arbete med så många annonser. Men du får väl sälja här på bloggen i stället, så kan du ta vilket porto du vill... ;-)

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 14. Våren har kommit till dej!!
  Vet att jag från Wales skrev för några veckor sedan att våren kommer också till dej och det kändes långt bort för dej, men nu är den där!!! Njut!
  Tråkigt med Tradera!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta