I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 25 mars 2016

Glad Påsk!

1160325
Glad Påsk!
Dom gamla fjädrarna fick hänga med ett år till, och idag såg jag att dom klibbiga björkbladen vuxit sig in i fjädrarna så efter den här helgen har dom gjort sitt!

 

2160325
Vi har idag haft ett fantastiskt påskväder, isande kallt, spöregn, ni vet, ett sånt där ovanligt vått regn, det är faktiskt skillnad på regn och regn, och så en isande, stickande, kall och rå vind! En västkustvind.

Men det hindrar inte körsbärskornellen från att börja blomma! Påskgul och allting!

 

3160325
Nedanför körsbärskornellen växer vitlöken redan frodigt grön. Jag klipper blast av den och har i sallader, det är jättegott, lite milt så där.

 

4160325
Vaktar det hela gör den här gubben, Nisse. Samtidigt som han letar delikatessmöss ser han till att ingen obehörig kommer in bland korneller och vitlökar!

 

5160325
Igår hade jag en heldag på stan. Lysekil, alltså.

Jag var där för att ta bort stygnen efter min axeloperation och läkaren har sina lokaler precis vid kajen och vad låg väl där då?!

Jo, patrullbåten, HMS Jägaren, som Omgivningen under 1½ år led sig igenom på. Evigheter sen, som allt annat.

Han är för det första det mest sjösjuka som jag hört talas om. Han blir sjösjuk när han åker färja mellan Helsingborg-Helsingör, så det säger väl en del. Rätt man på rätt plats i det svenska försvaret…..

Sen var det ju oerhört arbetsamt att ligga i flottan……slitsamt, rent av.

Han klagade aldrig på varken det ena eller det andra, han är inte sån, han klagar aldrig, vilket en del ju skulle kunna säga är att det är till min fördel…..

I bilen hem från Lysekil fick jag en sån där liten minnesbild och hemma letade jag reda på hans lumpenbilder, och jo då, där var bilderna.

Den som ligger behagligt tillbakalutad i landstigningsbåten, ja, det är Omgivningen så klart, ser jättejobbigt ut! Detta är en av bilderna…..

Men det är preskriberat nu. Så vi glömmer det, tror jag.

 

6160325
Jag vill önska Glada påskdagar till alla och samtidigt tacka för alla krya på mig hälsningar när det gäller min axel.

Att den är sydd syns nästan inte och ingen sjukgymnastik behöver jag, det finns inget att göra sa sjukgymnasten, jag är absolut fullt rörlig, vilket tydligen är  ovanligt så fort efter en operation, men jag har nog kanske haft tur och en bra operatör. Kirurg, menar jag.

Jag känner mig så oerhört tacksam! Men så tror jag också att det beror på att ni hejat på mig så flitigt, så tack igen!

Agneta!

19 kommentarer:

  1. Så fine, vårlige bilder:-) Riktig god påske til deg og dine! Klem Marianne

    SvaraRadera
  2. Vad bra Agneta att det onda i axeln är borta och att allt gott så bra,
    ja då måste man vara riktigt tacksam. Så inga vurpor m.m. framöver.
    O.B.S ! Se upp och se ner!

    Lysekil är en lagom fin stad, gillar den och framför allt alla vackra platser runt i kring omgivningarna, hi hi . . . Din man kanske finns där överallt, *fniss*
    Så bra han hade det där, men en sjöman är inget yrke för honom, hi hi . . .
    Men jag kan bli precis lika sjösjuk som han, det har hänt över Hensinborg-Hensinör,
    och då blåste det verkligen hårt. Nej jag håller med honom att vara på 'sjön' är hemskt vid 'storm', då vill jag bara vara landkrabba. Men annars älskar jag att titta på havet, det är underbart.

    Må så gott och GLAD PÅSK/ Eva

    SvaraRadera
  3. Fina påskbilder, både på make
    och katt.
    Glad påsk Agneta
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  4. Alltid lika trevligt att läsa om din vardag ,du gör den liksom till helg på något vis men helg är det ju nu så trevlig fortsättning på påsken från dimmiga Österbotten ,nette

    SvaraRadera
  5. Lumpen och försvaret, därom finns mycket att säga. Slitsamt var det. Inte.
    Skönt för Nisse att bättre arbetsförhållanden stundar.
    Så bra att du blivit helt återställd efter operationen. Den fulla rörligheten behövs nu när allt exploderar.
    Fortsatt Glad Påsk!

    SvaraRadera
  6. Så vårligt och fint det är hos dig och det är ju tur att du har en så himla bra vakt i trädgården. En sån är absolut ovärderlig. ;)
    Ha en Glad Påsk!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  7. Önskar dig en riktigt Glad Påsk!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  8. Solen kom fram idag med, men det blåser kallt. Hoppas det går fint att grilla trots blåsten.
    Fina bilder, Nisse är så söt.
    Önskar dig en fortsatt fin Påsk
    Kram Maria

    SvaraRadera
  9. Glad fortsatt Påsk önskar jag dig och Omgivningen också!
    Här har vi, precis lagom till påskafton, fått ett strålande vårväder med solsken och bara svag vind! Lite orättvist, måste jag erkänna...

    Körsbärskornell, när du visade den i fjor, bestämde jag mig för att skaffa en sådan, men ännu har jag inte hittat en lämplig plats för den!

    Haha, så roligt med Omgivningen i full färd med att försvara vårt land! Tur att man slapp göra lumpen, det ser jobbigt ut! Men en snygg solbränna fick han!

    Åh, så skönt det är att din axel/arm har läkts så bra! Inte ens sjukgymnastik! Och du, som hade hittat en så bra sjukgymnast...
    Det är säkert för att du är så vältränad, som det gått så bra. Och så förstås för att du hade en skicklig operatör!
    Massor av påskkramar till er båda!
    Monica


    SvaraRadera
  10. Hoppas att du har en riktigt finfin påsk! Jag är glad att jag inte blev förkyld efter mitt lilla dopp. Det var härligt, men bryggan är söndermosad och trappan upp ur vattnet var inte helt förankrad, så jag får nog vänta med dopp nummer två tills det känns lite tryggare.

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  11. Grattis till lyckade axeln och att du slipper alla tråkiga övningar! Hoppas nu allt kommer att funka.
    Ser ju helt underbart ut i solen på Jägaren och så kom livbåten till användning. Given solstol. Säkert väldigt speciellt sätt att göra lumpen på. Trodde man vande sig så att sjösjukan gick över. Stackars Omgivningen!
    Härliga påskbilder du visar trots vädret, narcisser, fjädrar, vitlök (som kommit så långt!) och patrullkatten Nisse. Visst är han värd alla delikatessmöss som kan uppbringas. Här kör Ture Svinto en pingisboll fram och tillbaka så det måste vara slut på delikatessmöss att roa sig med.

    Angående varmbänken: Jag har läst att det kan bli komplikationer om man inte ventilerar bädden tillräckligt, men jag har aldrig haft några bekymmer med varken svampar eller insekter i bädden. Tvärtom hinner man ju odla och äta en hel del innan rapsbaggar och jordloppor vaknar, slipper uppätna rötter och hål i blad som annars kan vara bekymmer på kålväxter (tatsoi och pak choi är kålväxter). Morötterna håller sig också friska och fina, Nej inga problem i lådan. Missväxt på sallaten berodde på några övervintrande sorgmyggor inomhus i huset där jag kickstartat sådderna. Rosor är mycket besvärligare:-)
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera
  12. Så underbart att det gick så bra med din axeloperation. Måste kännas så skönt efter att ha haft besvär så lång tid. Inte utan att jag är lite avis...men jag kämpar på med min eländiga axelskrälle...
    Ha en fin fortsättning på det som är kvar av påskhelgen!
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  13. Jag hoppas ni haft en skön påskhelg du och omgivningen. Och att vädret skärpte till sig och blev bättre för varje dag. Vi har haft skönt ute väder.

    Jag tittar på din översta bild, på bakgrunden och antar att det kan inte vara en vy från Snäckskalsdalen. Inser att det är en tavla som hänger på väggen, fin är den.

    Jag sätter inte mitt björkris i vatten så riset slår ut eftersom dottern är pollenallergiker.

    Strax på väg till badhuset, tänkte träna lite simundervisning med killarna (de har påsklov denna veckan och är inte så trötta som de är efter en heldag i skolan)och så hoppas jag att jag klarar av att simma lite också.

    Nu ska jag ut i solen och tvätta rent torklinorna i torkvindan.

    Påsk-kram från Anne-Lie

    SvaraRadera
  14. Skönt att operationen varit så lyckosam! Tur att vi lever på 2000-talet också. Läkekonsten har utvecklats oerhört under senaste decenniet.

    Här blommar det också - fast inomhus. Har också sått lite fröer så att vi får ngt att vila ögonen på till sommaren. Än dröjer det ett bra tag innan rabatterna ser ut som hos dig.
    Nisse ser ju inte så skräckinjagande ut precis - men det beror väl på om man är mus eller nå´t sådant....

    SvaraRadera
  15. Roligt att det gått så bra med axeln. Då är det virknålen som kommer fram nu.
    Du har så mycket fina blommor. Nu gillar jag körsbärskornellen och de vita narcisserna. / Britt

    SvaraRadera
  16. God fortsättning, och hoppas att påsken varit bra! Eller iaf lugn och skön :-)
    Så kul att få se kortet...haha..ja det verkade jobbigt att ligga i flottan!!
    Ha en fortsatt härlig dag!! Kram och hälsa!!

    SvaraRadera
  17. Sista kvällen på påsken och jag hinner önska dig detsamma!
    Så det blev operation av den onda axeln, en lyckad sådan förstår jag. Vilken lycka!
    Bra att ha bildbevis, även om det var ett tag sedan mannen försvarade oss, och så katten Nisse med nästan samma uppdrag.
    Ha det gott!
    Kramar /Cia

    SvaraRadera
  18. ha,ha där såg omgivningen ut att trivas i varje fall.
    Du berättar så roligt och härligt så man trivs jättebra
    här på din blogg.
    Trevlig fortsättning på veckan önskar Hajan

    SvaraRadera
  19. Så härligt att höra att axeln blev som ny igen! Som du säger så är det inte alla förunnat, men visst har vi hjälpt till och hållit båd tummar och tår! Så håll till godo, nu kan du gräva i trädgårdslandet igen! Och det verkar ju vara dags, gyttjepölen jag har utanför dörren talar ett helt annat språk. Men jag är lugn, på fredag trimmas Blinka och då slipper jag slita och duscha henne efter vareviga promenad. Själv kan jag gå i stövlar ett tag till utan att må illa. Inte farligt mycket i alla fall...
    Hoppas helgen var till belåtenhet, ser hur det grönskar, du får ta på dig mörka glasögon så ögonen vänjer sig lite försiktigt till alla granna färger..
    Kramen

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta