I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 19 oktober 2010

Stormen har bedarrat.

computer-pause
Eventuellt kan jag koppla av bloggbekymren för den här gången (jag törs knappt skriva det, man vet inte……). Jag har lagt in bilderna igen och klistrat in texterna på nytt i de inlägg där bilderna saknades.

Med kommentarerna blev det lite si och så till att börja med, men sen kom jag på att jag kunde kopiera och klistra in dom också. Tyvärr kom jag inte på det för de senaste inläggen, men man lär sig…….! Det har varit en mycket lärorik dag!

Och jag tror inte denna härdsmälta beror på blogger utan enbart på mig! Jag rotade runt i nå’t fotoalbum häromdagen som nog inte var mitt utan bloggers, fast med mina bilder i, och det skulle jag nog inte ha gjort. Jag kommer hur som helst aldrig att göra om just det…..

leia i kattluckan
Idag trodde vår valp Leia att hon var en katt och försökte gå ut genom kattluckan…….Hon är lite vild så det gick inte att fotografera henne så bra, men man ser ju lite hur det var!

DSCN0514
Och så har jag städat bland kryddorna. Denna låda gick nästan inte att dra ut och man såg definitivt inte att lådinsatsen var vit, den var full med malen kanel, ingefära, nejlikor, vitpeppar, ja allt….
DSCN0515
Och det här skåpet gick inte att öppna utan att det rasade ut gamla tepåsar, halvtomma kaffepaket, våffelpaket, vaniljsåspaket, ja, allt….och nu är skåpet nästan bara halvfullt! Känner mig lite smånöjd, så där.

Och så kom Femina idag. Och jag bara måste visa några bilder om ett hem i Helsingborg, jag fick sådana myskänslor när jag såg bilderna. Det är så långt bort från allt vad minimalism heter som man någonsin kan tänka sig, men det tilltalar mig så jättemycket!
IMG_0001
IMG_0002

IMG_0003
Och nu kommer jag att sjunka ner i soffan och njuta av bilderna!

Agneta

31 kommentarer:

  1. Vad duktig du har varit! Och vad "duktig" Leia försökte vara, ha ha :-) Sötnosen där! Såg kattorna det? Jag skulle gärna haft din tidning här för hos oss rasar stormen ännu :-( Kvällskram till dig!

    SvaraRadera
  2. Så gott att det ordnat sig....Ja vovvar av alla sorter berikar min dag..kram

    SvaraRadera
  3. Maximalistbilderna lockar också mig. Så fina. I stockholm är det ingen storm idag - men maken har tänt en eld i öppna spisen och det behövs - det regnar. översta kattbilden är också hur söt som helst

    SvaraRadera
  4. Bäst att inte lägga bilderna i bloggers album hör jag.
    Måste säga att du har varit duktig som städat bland kryddor och annat tråk. Ibland...om än sällan, så gör jag också sånt och oj vad mycket plats det blir i skåpen då.
    Ditt lilla yrväder fick problem med kattluckan, fastna sig lite... gulleleia :D
    Kram.

    SvaraRadera
  5. Halloj!
    Götapetter vad du har fått jobba för att få ordning på din blogger! Men nu är det ordning både här, i din kryddlåda och i köksskåpet. Det är väl bara den lilla vovven det inte är någon ordning på nu. Som tror att hon är katt;-) Men vilket sockergryn! Jag har faktiskt missat att ni har en liten valp, hur gammal är hon?

    Må så gott!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  6. Skönt att du fått ordning på din dator/blogger.
    Klart du kan känna dig nöjd som städat så fint i ditt skafferi och bland dina kryddor.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  7. Ha en skön lässtund med nya tidningen och njut av att du varit så flitig...skön känsla.
    Sov gott // Marie

    SvaraRadera
  8. Så skönt att det börjar rätta till sej! Såg att blogger har ett upphåll imorron...hm - kanske bäst man håller sej härifrån då.

    Oj, så duktig du har varit! Sånt städande som man ofta drar sej för! Antar och hoppas att du känner dej jättenöjd!

    Den lilla Leia är ju hur söt som helst, säkert lika vild!!!:)
    Jättesnyggt med maximalism...charmigt!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Hej!
    Tack för din hälsning!
    Vad duktig du har varit! Hundbilderna är SÅ söta!
    Har pysslat lite och nu är det soffa som gäller!
    Har en fin onsdag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  10. Vilken smart kryddlåda du har. Vart har du köpt det där "smart vita" som kryddorna liksom ligger i?

    SvaraRadera
  11. Härligt hem det där. Jag gillar det också, fast det inte precis är så jag har det. Men jag gillar det där mustiga.. SÅ duktig du är som har skåprensat. Jag städade vårt skafferi för ett tag sedan, känner mig också fortfarande nöjd. Det ser så fint ut. Framför allt blir det ju himla snyggt när man har fina glasburkar med torkad svamp där på hyllan, det blir så extra snyggt!
    kram

    SvaraRadera
  12. Men oj, vad du har varit flitig! Visst känner man sig duktig och går och öppnar skåp och lådor och tittar flera gånger, när man gjort något sådant! Själv har jag inte gjort någon nytta på en vecka nu på grund av min skada, men nu börjar det nog bli dags!
    Stackars lilla Leia, fick hon halva kattluckan med sig?
    Åh, så härligt att se de mustiga bilderna från Helsingborgshemmet, till skillnad mot alla vita Shabby chic-hem! Det har nästa blivit för mycket vitt, tycker jag.
    Dags för litet nattsömn!
    Kramar, Monica

    SvaraRadera
  13. Vilken busig lite leia :)
    Underbar valp, ser det ut att vara i alla fall :)
    Var han ni köpt henne?

    SvaraRadera
  14. Vilken energi du har!! Jag brukar göra en raid (hoppas det stavas så...)bland kryddor och framför allt i skafferiskåpet innan något utav barnen ska komma hemma och övernatta...de blir så upprörda när de hittar kryddor från 2007....Nu är det inte så att vi äter gammal mat kryddad med gamla kryddor, utan då har jag läst något spännande recept med någon ny spännande krydda, som jag sen då aldrig mer använder för att receptet (eller kocken) inte tyckte det ar så spännande...
    Stackars liten vovve...livet är fullt av överraskningar!
    Bilderna ur Femina kunde ha varit tagna här...eller inte riktigt, men nästan.
    Ha en skön onsdag!!
    Kram

    SvaraRadera
  15. Åh, vad jag vill sniffa valppäls när jag ser Leia! Men vad i hela friden skulle hon in i kattluckan och göra! ;)
    Älskade verkligen bilden i Femina - den med den tavelfyllda väggen. Klart inspirerande!

    SvaraRadera
  16. här kommer en onsdagshälsning från landet i öst! hoppas dina datorbekymmer är over and done with nu.
    pussa leia från mig. hon är FÖR söt!
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  17. Då får vi verkligen tro att datorproblemen är lösta för denna gång. Oj vad du legat i och rensat, visst är det en skön känsla...hm så länge det varar..ler. Jag är nog mer maxi än mini, både vad gäller inredning och mig själv!
    Kram Pia

    SvaraRadera
  18. Hej Agneta,
    Mina fina vattenbubblotr är i själva verket glaskulor, så lite fusk. Vad roligt att höra att du också gillar snö och det är som du säger man vågar knappt säga det men jag verkligen älskar det. Ser att du bor i Lysekil jag var på Vann i förra veckan vilket sammanträffande...
    Jag ha rjust lagt till reklam på bloggen för att jag har sett att många har det men det är google som helt sköter vem blir annonsö och jag vet inte helt om jag tycker det är ok änn. Vet inte alls vad Sakura House Tokya är men ska genast slå på det.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  19. Den där städningen skulle jag också behöva göra! Vad bra det blev! =0)
    Lilla Leia genom kattluckan alltså?! Det måste har varit en syn! De är ju för roliga de små liven.
    Gillar fotona från Femina. Ser så härligt ombonat ut.
    Kram!

    SvaraRadera
  20. Bra med sådan städning ibland. Det kan behövas lite då och då. Här hemma också, kom jag helt plötsligt på när jag ser din fina kryddlåda!
    Lilla söta vovvsingen är bedårande!
    Kram.

    SvaraRadera
  21. Hihi. En sån sötnos hon är, Leia. Vår hund, Viggo använde sig också av av kattluckan, när han var valp, men han har kort glansig päls, så han fick aldrig luckan om magen. En dag var han bara för stor. Däremot sprang vår största (fetaste) katt omkring med luckan om magen en gång. Gissa om vi skrattade...

    SvaraRadera
  22. Vilken gosig liten valp ni har!
    Visst är det en skön känsla när man rensat och städat ur skåp och lådor, man känner sig verkligen nöjd med sig själv :-)
    Ha det gott. /Ingela

    SvaraRadera
  23. Så skönt att det verkar ordna sig med datorstrulet. Och ordnat är ju verkligen vad du fått i skåp och lådor. Härligt!

    Ha det fortsatt myspys,
    Charlotta

    SvaraRadera
  24. Hej!
    Hoppas din dag har varit bra!
    Önskar dig en skön kväll!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  25. Härligt att bilderna är på plats igen och jag skrattade gott åt hundluckan!!

    SvaraRadera
  26. Va har blogger snott dina bilder och gjort ett eget album! Gud va fult gjort!Å sedan straffar de dig med hyss i datorhjärnan. Nä fy faaan va fult.
    Ful är däremot INTE din lilla hund. Nä gud hon/han är rent av för gudomlig.Å tänk va sött att tro att man är en katt. *ha ha ha*
    Hoppas nu att din dator är frisk o kry så att du kan blogga vidare utan krångel.

    SvaraRadera
  27. Hejsan Agneta!
    Visst är det skönt när man har städat ur skåpen - och så mycket plats man får!! Jag ska så fort jag får tid över ta itu med mitt kök. Igår rengjorde jag åtminstone spisfläkten, alltid en början ;) Ugnen är inte kul... Samma sak med min kryddlåda, går knappt att öppna och stänga, hihi!

    Du hade alldeles rätt om inlägget med rosorna och kuddarna :) Den stora bilden först i inlägget är en av mina favoriter faktiskt!

    Ha det gott!
    kram, Ann-Christine

    SvaraRadera
  28. Tack snälla för din rara hälsning om min resa och blogg.
    Kram på dig och ha det så gott, vi hörs snart igen för din blogg måste jag kolla mera på när jag kommer hem igen!
    Raina

    SvaraRadera
  29. Trevlig resa !

    Förmodar att det blir en del nya foton till Din blogg.

    Kram Mi

    SvaraRadera
  30. Hej Agnetha!
    Hihi, hon är ju för söt Leia, undrar just vad katterna tyckte om hennes tilltag??:)

    Vad skönt att få rensat i skåp o lådor, det skulle jag oxå behöva göra..

    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  31. Hej Agneta, stackars Tingeling, har hon fått ett däck runt halsen?
    Nä - det förstår jag att det inte är men jag har aldrig sett en dylik tingest.
    Om inte namnet Leia riktigt fastnar - så pröva lägg till ett n, Leian. Det tycker jag var lätt att uttala.
    Kram L

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta