I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 21 oktober 2010

Frostigt.

funny-animals02sI morse hade vi minus 7 grader. Dom var ovanligt kalla dom där 7 graderna……
DSCN0554

DSCN0552
Min förmodligen sista William Baffin.

DSCN0536
Frostiga jordgubbsblad…..
DSCN0539
….och blåsalvia…..
DSCN0542
…..och sedum…..
DSCN0530
……och luktärter…..dessa han inte blomma…..tyvärr.
DSCN0543
Och vintergröna…….
DSCN0532
……och White Nights……
DSCN0545
…..och fruset vatten på mitt berg. Ett sista amerikanskt blåbär ligger fastfruset i isen.
DSCN0516
Utsikten från verandan. Himlen är skumt mörkblå, undrar så vad som kan finnas i dom molnen – snö?

Undrar hur många gånger jag tänkt klippa bort de där sladdarna som hänger i luften…..men jag har behärskat mig. Någonting säger mig att det inte skulle vara så bra! Min dator lär gå igenom ett av de där snörena, tror jag…….Inte klippa alltså.
Det blir så när det är bergigt som här. Hade det gått att gräva hade vi nog kunnat få dom nedgrävda, men då får man nog spränga först och det tror inte jag att Telia vill betala för och jag vill inte ha berget söndersprängt. Alltså får sladdarna vara kvar!
DSCN0521
Och inga fler bullar i det här fatet, inte den här säsongen i alla fall.
Agneta!

33 kommentarer:

  1. Usch då, -7 grader, det låter kallt! I ditt fat kanske du kan bjuda fåglarna på litet röda äpplen./Kramen

    SvaraRadera
  2. Ett jätteläckert fat! Nej...du bör nog inte klippa bort några sladdar...!:)

    Brrrr, så kallt det är! Dina bilder är otroligt vackra och kylan lyser verkligen igenom!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Såna snören har jag också precis där jag vill fota, men det är bäst att inte röra dem.

    Vilka härliga frostiga bilder du visar dag.
    Visst får du låna några av mina foton. Varsågod.

    kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  4. -7!!?? Fy fasiken.... Vi vaknade till +3 men attans kalla vindar, tur att solen värmer nu. Jag skulle bli väldigt ledsen om du gick och klippte av dessa störande snören ;-) Ha en fin dag, kram!

    SvaraRadera
  5. Neeeej inte klippa!! Jag vill gärna se fler fina foto från dej! Dom du visar idag är jättevackra! Vi hade också minusgrader här i natt. Det knastrade under hundarnas små tassar när dom gick på dom frusna löven. Isbjörnen liknar mej på pricken. För något år sedan var jag ute och gick en tidig morgon och vips så låg jag där precis som isbjörnen! Hoppas det inte blir en lika kall vinter som i fjol. Vilket fint fat! Har du gjort det? Ha det gott där uppe på berget hälsar Crea.

    SvaraRadera
  6. Klipp inte!!!
    Jag har önskat samma sak här på vårat berg för att slippa att få utsikten över Sälöfjorden förstörd. Men när jag väntat tillräckligt länge, försvann både en stolpe och dess sladdar----stolpen var genomrutten och elverket eller telia löste det på annat sätt--hurra!!!!! Så vänta du---
    Kan jag få låna din isbjörnsbild? Den är så läcker - min man "samlar på" isbjörnar.

    SvaraRadera
  7. Ja, nu är det svinkallt, som Maja brukar säga. Härliga bilder.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  8. Här var också -7 i morse, såg att rosorna trol inte klarat det. Såg lite ledsna ut, skulle ha plockat in alla. Så fina bilder du tagit, det är fint och se på bild. Annars önskar jag en lång mild höst.
    Kramar
    AnnaMaria

    SvaraRadera
  9. Hurr och burr, så kallt det är!
    Och du, klipp inte ledningarna. Vore så tråkigt att inte få se dina vackra bilder! ;)

    SvaraRadera
  10. Så många fina frostiga bilder du tagit. Min utomhustermometer har gått sönder, men jag antar att jag också haft något liknande. Nu är det dock en riktigt solig och fin höstdag ute. Så roligt med en ny valp i familjen.
    Kram Marita i Heestrand

    SvaraRadera
  11. Frostiga bilder men vackra!
    Vi hade 6 minusgrader i morse och nu en strålande dag med sol och klar luft.
    Aja baja, gå inte lös på kablarna! Risk finns att det blir "big trouble" ;)
    Kram på dig!

    SvaraRadera
  12. Vi hade också -7. Och snören överallt har vi också. Fastän vi bor i nedgrävbar mark! Men det är en världslig sak, som Paradisoskar sa... eller var det Karlsson på taket?
    Du undrade vad det var för snörnystan jag hade. Jo, snörnystanet köpte jag på närbelägna Smultrongården i somras, mest för snörhållaren det satt på. Det var först nu jag fick ögonen på den virklämpliga kvalitén. Och det ÄR kul att virka så grovt!!

    Kram Eva-Mari

    SvaraRadera
  13. Oj, så mycket snören det blev!!

    SvaraRadera
  14. Brr, så kallt ni har! Och många, långt ner i Götaland har tydligen fått snö igår! T.o.m. i Malmö, som ligger bara 3 mil härifrån...
    Jag vill INTE ha en sån vinter som i fjor!!!
    Här hade vi nollgradigt i natt, men nu (≈kl.14) har vi nästan 11 grader och sol! Har precis varit ute och räfsat litet, men nu är trädgårdstunnan full, så nu får jag lugna mig tills de har tömt i morgon!
    Men visst är det vackert på dina bilder med frost i blommor och blad!
    Ha en fortsatt fin torsdag!
    Kramar från din bloggpolare Monica!

    SvaraRadera
  15. Här, på andra sidan Åbyfjorden alldeles vid havet, var det bara -2 grader men jag tyckte det räckte alldeles tillräckligt. Så kom det lite snöflingor under förmiddagen också...lite tidigt men dom var fina att titta på :D
    Kramar.

    SvaraRadera
  16. Du gör nog rätt i som inte klipper...vi vill fortsätta ha kontakt med dej och din blogg!! Vackra bilder från en frostig morgon, men rosen ser väldigt ledsen ut tycker jag. Vi hade "bara" -2 i morse, och det är jag glad för, rutorna på bilen var ganska lätta att skrapa.
    Ha det så gott!!
    Kram

    SvaraRadera
  17. nej, nej, klipp inte. det vore ju katastrofalt för vår vänskap ;)
    angående mina kakor: receptet på degen följde med stämpeln. det stod att man skulle rulla bollar och sedan trycka med stämpeln så de blev platta. jodå, så långt gick allt bra, men stämpeleländet ville inte släppa från degen. till slut började jag mjöla stämpeln mellan varje tryckning, och då funkade den bättre. man kanske skulle göra som gugi hade gjort, d.v.s. kavlat degen först, och sedan stämplat, men det är väl samma problem där. nå, hur som helst var kakorna grymt goda, så det dröjer nog inte länge innan de är slut.
    bullfritt resten av året? jag önskar att jag kunde lova det samma...
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  18. Att klippa Telias kabel är nog inte jättesmart, men förstår dig.

    Kallt som bara katten idag! Huga! När det började snöa så trodde jag skulle svimma. Alla barnen var glada i klassrummet och kastade sig till fönstret.

    SvaraRadera
  19. Tack snälla du för det vackra frostiga bilderna. Men de är tagna av en qvinna med varmare hjärta, händer & fingrar.
    Höstkramen från mig.

    SvaraRadera
  20. Fruset vatten på berget ,vilken toppenbild,det måste nog kännas kallt för er nu vi kör med sådär en ca -2 grader,nu ser det ut att bli kallare.min man skulle skrapa bilrutan i morse när han for från jobbet(jobbat nattskift)han hittade ingen skrapa endast 4 st paraplyer,den tyckte jag var bra .O du klipp för allt i världen inte sladdarna,kram Nette

    SvaraRadera
  21. Usch, ja denna vinter är inte alls rolig när den börjar göra sig påmind. Här har vi frost men sju grader var det inte här i morse utan bra fyra ännu :) Vackra bilder!
    Kram!

    SvaraRadera
  22. Vackra frostbilder! Men inte ska vi väl ha så kallt redan! Förr vet jag att snön som kom runt slutet av november..den kunde lägga sig kvar men innan dess så blaskade den ofta bort. Nu har vi ju haft snöfattiga vintrar med undantag av förra vintern så vi får se hur det blir denna säsong. Jag gillar vintern om det är kallt så man kan åka skridskor på sjön eller att det finns snö till skidspåren.

    annika

    SvaraRadera
  23. Jasså jasså hade ni bara kallt?? Vi hade snö=))))) fast det var inte alls så kul som jag försöker få det att låta som. Först sopa bilen, sen skrapa bort isen som låg under snön o sen slira sej till jobbet med sommardäck. Tur man jobbar bara två kilometer bort. "Den trötte" fick fixa på vinterdäcken i eftermiddag.
    Du har väl hört att den här vintern ska bli den kallaste på 1000 år!! /Knatten

    SvaraRadera
  24. Nu börjar det bli riktigt kallt o frostigt.....
    Hoppas att du får en fin hösthelg!
    Kram Therese

    SvaraRadera
  25. Så vackert... Även här i Götet var det kallt - och snöade! Mitt bland gröna och gula löv.
    Kram Jennie

    SvaraRadera
  26. Vackra foton som vanligt! Ser lite ledsamt ut i din trädgård. Nu får du se fram emot våren.
    Usch, vad här blåser!! Det riktigt viner kring knutarna. Jag oroar mig alltid för den höga eken och björken nära huset. Hur är det hos er? Kan det måhända ha varit vår snöliknande nederbörd du såg i de mörka molnen?? Blev helt snopen på förmiddagen när det kom vita saker nedfallande.
    Ha en skön fredag!
    Kram!

    SvaraRadera
  27. Huj nej! -7 är ganska kallt. Men de frostiga bilderna är vackra!
    Kanske det är på väg hit, för nu under kvällen har temperaturen sjunkit med god fart här. Såg nyss att det är endast +0 grader just nu. Och det blåser en mycket kall vind. Få se om vi får vår första frost i natt.

    Ha det så bra! Kram, Mona

    SvaraRadera
  28. Buhu nu är det snart ett minne blott av alla fina blommor :( Inget kul... Men det är väl som alltid, det blir vår och sommar på nytt! Och inte skulle vi väl glädja oss lika mycket om vi inte hann läääängta så mycket mellan varven!

    Stor nattizkramiz aka

    SvaraRadera
  29. Ja jisses vad kallt det var imorse, och nu blåser det halv storm här och snöar. Underbara bilder du visar på frostiga blommor, det är kul att å ut och fota nu.
    Kram Pia

    SvaraRadera
  30. Ja, fy vad kalt det var imorse!
    Vilken fin utsikt du har från verandan! Fina bilder och en härlig fat!
    Har en mysig fredag!
    Kram Sirpa

    SvaraRadera
  31. Nej ställ nu inte till något nytt datahaveri för guds skull. LÅT kablarna vara!! Oj då hade du så kallt hos dig idag,Här hos mig var det bara någon - grad men det räcker. Jag gillar inte kyla och vinter, föredrar sommar året runt. Idag åkte en av mina döttrar till Thailand med sin familj. Gud vad skönt det skulle ha varit att följt med. Men icke sa nicke blev det så.
    Härliga foton på dina frostbitna blommor!

    SvaraRadera
  32. Så fina bilder du varit ute och tagit:)!
    Såg på TV i morse att ni har haft ett riktigt busväder där.
    På med broddarna;)
    Kram Eva

    SvaraRadera
  33. Dina alltid så vackra bilder, ser riktigt kalla ut!:)Hyyyy, så kallt har vi inte haft här än:)
    Nu Agneta ska du får svar på det mörka håret och
    flätan, som tyvärr sitter på den andra halvan av den nya bilden på mig...hihi, Gå in och titta hos mig så ser du snart ????:)
    KRAMAR Cia:)

    PS. Har du gjort det underbara fatet?:)

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta