I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 25 maj 2010

Pysseldag.


Idag har det varit en bra pysseldag. Jag har hängt upp amplar på verandan. Det är bara silverfärgat och vitt i dom och jag önskar att det skall bli kaskader av silver som väller ut ur amplarna som jag fyndade till havla priset i höstas.


Jag har gjort små ställningar till mina pioner, bilden ovan.


Den här bilden har jag lånat någonstans ifrån för jag tyckte att den ställningen var både ändamålsenlig och snygg. Jag hade inte bilden i minnet när jag gjorde mina stöd idag.


Massor av nät har inhandlats och lagts runt fågelholken för att inte Pippi och Nisse (katterna) skall komma för nära. Det har varit full trafik in och ut i holken i dag också. Vad dom sliter de små fåglarna, det är rörande. Spännande också!


Jag älskar att sova utomhus. Jag drömmer om att tälta. Fast jag har ett tält och för ett par år sedan åkte jag iväg mol allena till Norge och tältade på sydkusten. Det var precis som jag drömt om även fast det regnade. Jag har inte lyckats entusiasmera omgivningen.

Så för att lindra min längtan efter att campa har jag ställt en gammal kökssoffa på verandan och i den planerar jag att sova under sommaren. Dock riskerar det att komma regn på ena fotändan om det regnar och driver samtidigt.

Därför har jag införskaffat markistyg, ringar, rundstavar och bomullstråd för att sy en rullgardin, en utomhusrullgardin. Enligt Ernst Kirchsteiger. Vad vore pyssellivet utan Ernst.


Jag tittade på http://www.hemmakanalen.se/ och Ernst's lilla film om hur man gör. Man syr en aning, men framför allt drar man den där bomullstråden hit och dit, fram och tillbaka och upp och ner. Och det gick! Jättebra till och med.





Jag är nöjd med färgen på markisvägen, den mtachar!

Snälla, titta på bilden ovan, varför måste elektriker ha så urbota konstiga regler, varför sitter världens fulaste eluttag mitt på väggen.......? Det är så fruktansvärt fult.


Här skymtar man den gamla soffan. Jag drömmer om att det ska bli en riktigt myshörna som jag kan sitta i när det blir för varmt ute i solen.....då läser jag en bra bok, handarbetar lite och dricker lemonad!


36 kommentarer:

  1. Men vad Du pysslat och gjort sååå fint...
    Så bra din hissgardin blev.......men sova ute?? Har ni inga mygg hos Er?
    Vi har bombaderats med mygg nu och det är inte kul.Så Jag skulle inte kunna sova ute då blev man uppäten.Det surrar för fullt här inne tom Jag gillar inte mygg men det är klart knott är värre.
    Så fördelen med vintern är Inga Myggor!

    Kramar!

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Du gör det helt klart mysigt för dig. Hoppas att du får många tillfällen att sova där, om inte annat att sitta ner en stund i skuggan och läsa den där bra boken eller vad det kan vara.
    Kram Suzan

    SvaraRadera
  3. Fina pionstöd! Jag måste också snarast tillverka några innan alla pioner lägger sig ner hos mig. Vissa saker blir bara inte gjorda innan det nästan är för sent...

    kram louise

    SvaraRadera
  4. Jättesnyggt med amplarna!
    Vilka smarta pionstöd - och snygga dessutom!
    Så rart av er att skydda fåglarna! Ja, vilken sjå de har nu.

    Så jättefint med din markisgardin på verandan! Att sova ute är säkert jättehärligt, jag har sovit i segelbåt en hel sommar - sen kunde man inte sova inomhus! Så gott du kommer att sova där!
    Lisa

    SvaraRadera
  5. Ett gott dagsverke, du kan vara nöjd! Och stolt över hissgardinen, som blev super :o)

    Tack för att du påminde mig om att jag måste ut och hämta sly imorgon för att stötta mina pioner innan de blir för välväxta! Det stod på en lapp som jag visst eldade upp i braskaminen igår kväll ... Nu står det på en ny lapp ;o)

    SvaraRadera
  6. Tass,tass nu kommer nattvakten! måste hålla "koll" på nattugglan......ha,ha,ha.
    Vad fiffigt med nätet runt holken, ja de har de inte lätt Pippi & Nisse! Ser Pippi i höger-ögonvrå nu när jag skriver och hon är ju bara såååååå söt!
    Hissgardinen,pionstödet ja du har varit riktigt på "hugget" idag. Vilken kreativ Qvinna!
    Sov Gott, lägg dig nu i tid...*ler*

    SvaraRadera
  7. Oj vad du har pysslat och grejat! Intressant inredningsdetalj det där hönsnätet runt bordet! ;) Men jag tror nog den lilla fågelfamiljen är tacksam för skyddet!

    SvaraRadera
  8. Så mysigt det låter! Själv älskas jag av bl.a myggen så sova ute kan jag inte göra.
    Fiffigt förresten med din fina markis!
    :)

    SvaraRadera
  9. Vad fint du har pysslat idag! Gardinen blev jättesnygg! Och ny tjusig header igen! Fast jag tyckte om pingstliljorna...

    Här har det regnat i över ett dygn nu!

    Regniga hälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  10. Det blev ju fint med gardinen. Pionstöden är verkligen snygga, jag tror att jag skall använda mina videvidjor som jag sparade efter att jag lagade staketet till just något sådant. Kanske en mygg-gardinshimmel över soffan inte skulle vara någon dum idé! Hälsn Mimi

    SvaraRadera
  11. Amplarna är precis i min smak - jättefina!
    Och pionstöden; jag skäms nästan; här köpte vi pionstöd för 179 kr/st på "Vellingeblomman" (JÄTTEFULA), och så är dina MYCKET snyggare och säkert billigare... Ja, så kan det gå när man inte är kreativ och konstnärlig!
    Gulligt av er (läs Omgivningen...) att måna om de små fåglarna med nät och dylikt.
    Och så till din ute-sovar-soffa: Det ska bli intressant att höra hur det går. Men det LÅTER skönt....
    Kramar från söder!

    SvaraRadera
  12. Vilka bra idéer du kommer med! Skulle också behöva en sådan gardin, men är tyvärr inte lika händig som du...
    Ha en skön onsdag!
    Kram

    SvaraRadera
  13. Kommer til å bli super koselig å "telte" på sin egen terrasse...og mye bedre enn å være på camping...det har jeg satt en stopper for, orker det ikke, vil sove godt og ha et toalett i nærheten.... =0*

    SvaraRadera
  14. Nu fick jag dåligt samvete, .........för jag har glömt att sätta upp pionstöd i år:) Ska nog försöka åstakomma något liknande dina för de var himla snygga. Och grenar finns det ju gott om.

    Tror nog du kommer sova toppenbra i den där soffan, ta ut ett stormkök då kan du koka morgonkaffe, så känns det kanske ännu mer som en campingsemestser:)
    De där snörena till rullgardinen ja, har sådana rullgardiner och ibland tas de ju ner, men tror du att jag kommer ihåg hur de ska vara, snörena? nej, jag får, varenda gång, gå och titta på en annan gardin för att se hur det ser ut.
    Elektrikern, har är väl man?, då förstår jag att han inte bryr sig om så triviala saker som det estetiska:)
    Ha en toppendag!
    Camilla

    SvaraRadera
  15. Min svägerska som utbildar sig till elektriker har tankar om att starta en estetisk elfirma. Jaga snygga uttag och sätta dem snyggt på väggarna.

    SvaraRadera
  16. Sååå fin trädgård du har! Jag blir så avundsjuk på alla som liksom får till det där lilla extra, här tycker jag mest att jag jagar ogräs den tid som finns...Sen såhär i efterhand förstår jag att en trädgård kring ett gammal torp sen 1895 har en egen vilja, och antingen ska man gräva upp precis allt och börja om eller också får den bestämma lite själv. Jag har nog valt det sista...
    Blir rörd över er omtanke om fåglarna, skulle ha gjort precis samma sak!
    Ha´en bra dag och hoppas på lite solstrålar nu!
    Kram kram

    SvaraRadera
  17. Nattvakten är här: 00.44....hm,hm,hm....Hoppas att du vaknar till en härlig dag!
    Kram & vi hörs. Jag "håller" koll så du bara vet....

    SvaraRadera
  18. Pax för myshörnan när jag kommer! :-) Jag tycker också om att sova ute, vi har sovrumsdörren öppen ut mot balkongen hela sommarhalvåret. Du måste komma ihåg att visa pionerna sen när de blommar! Kram

    SvaraRadera
  19. Så fina amplar du fyndat, visa gärna bilder på hur det ser ut om några veckor.
    Jag är också en som älskar att campa, hela min barndom så tillbringade jag sex veckor i tält om somrarna oavsett väder. Kommer ihåg ett år då det regnade så gott som varje dag, min mamma bönade och bad att vi skulle åka hem men min mycket optimistiske far sa ”solen kommer i morgon” efter alla veckorna så hade luftmadrasser, sovsäckar och tält möglat men nästa år igen så var vi där igen med ny utrustning. Jag har försökt att få min egen fam att tycka om campinglivet men utan resultat. Din fantastiska ide om att sova ute sätter igång tankar på hur jag ska göra:)

    SvaraRadera
  20. Mysig blogg! :)
    Åh en riktigt snygg rullgardin, gilla färgerna..
    Ha en bra dag//Kram Maria

    SvaraRadera
  21. Läckra pionstöd. Är det pilkvistar du använt eller kanske kornell? Och så påhittigt med rullgardinen. Förstår att du gillar att sova utomhur. Friskt och gott. Jag sover visserligen inte utomhus, men vi har alltid elementet avstängt och fönstret öppet i sovrummet. I vintras blev det dock lite väl kallt. Men med ett gott duntäcke mår man som en prinsessa.
    Kram till dig!
    Bodil

    SvaraRadera
  22. Hej
    Kul läsning om din tältning, jag gillar också tälta, men ingen mer än jag i familjen så jag har nog slutat efter alla år.
    Du har verkligen gjort fint i rabatten och de fina amplarna, men vilket jobb mer inhägnaden.
    Ditt tyg med gråa ränder är verkligen snyggt, så duktig du är som sydde det.
    Önskar dig en fin dag.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  23. HÄRLIGT!!!:)
    Vill du ha sällskap på natten, så kommer jag?:)
    Vem skulle svikta att ligga där o sova, sen vakna av fågelsången ifrån holkens små fågelungar,se morgonsolen( när du rullat upp din FINA markis), känna doften av pionerna du gjort så fint hos, med ställningarna...(tror jag knycker den ideen)om det går bra?:)

    Min pollenallergi hade jag som barn,men man sa hösnuva då:)Kanske inte så irriterande då som nu......Blev värre efter att jag fått barnen, men det går bra att hantera den med medicin, vilket jag är beroende av!Gör mig dock lite slö, ...skönt säger maken, som tycker jag har tillräckligt med energi ändå för allt jag vill o ska göra!:):)

    Om du vill Agneta kan du väl titta in på min blogg senare, och kanske du kan hjälpa mig vad det är för sorts gräs jag visar?:)
    Fått det av en äldre dam för många år sedan,och det har fått följa med vid vår flytt då jag hade det i vår förra trädgård:)

    Kramar Cia:)

    SvaraRadera
  24. Nu var jag avundsjuk, de där amplarna är jättefina tycker jag! Pionställningarna var smarta, hoppas du inte misstycker till om jag försöker tillverka liknande; är i behov av sådana.

    SvaraRadera
  25. Du är uppfinningsrik du Agneta! Fint blir det i all fall.
    Dom där eluttagen är inte snygga men det finns säkert någon regel om hur dom ska sitta när det är utom hus.
    Kram från Strané.

    SvaraRadera
  26. Din hissgardin blev jättefin! Stöden för pionerna också. Vad du grejar!!
    Kram!

    SvaraRadera
  27. Otroligt fina idéer till pionstöd, de man köper är så fula. Är det pil du använder? Bra med din gardin som skyddar dina fötter, snyggt.

    Kramar Birgitta

    SvaraRadera
  28. Vad flitig du har varit! Jag gillar amplarna, de är vackra. Och markisen blev ju fin! Det är inte så enkelt att sy en hissgardin - faktiskt en hel massa trådar att hålla reda på!
    Ha det så bra!

    SvaraRadera
  29. Åh vilken härlig pysseldag du har haft! Håller med om eluttagen. usch så fult det är, ja Ernst har mycket bra pysssel, ska nog köpa hans bok och getill mamma i mors dag för att reta pappa hahahaha....hur som helst så blev din markis jättesnygg och bra färg till huset! Så snyggt, hmm kanske också skulle göra en sån...kram kram från Vivi soltorp och nu är stövelproblemet löst...

    SvaraRadera
  30. oj, så flitig du varit, och så händig du är!
    den där markisen/gardinen blev ju perfekt där!

    jo du, uppstartningstiden är grymt lång här. det samma gäller i fråga om fönstertvätt. jag har tänkt på att komma igång i veckor redan, men än har inget hänt ;)

    inget picknickväder här just nu, men kanske sen när äppelträdet blommar...

    kram
    ingela

    SvaraRadera
  31. Men oj vad du fixar och donar. Här kan man verkligen få idéer och insapiration. Gillar verkligen stödet till pionerna.
    Låter ju helt underbart att sova ute på sommaren. Härligt med lite camping i sin egen trädgård!
    Kram, Jenny

    SvaraRadera
  32. Jag har sagt det förr men jag vill säga det igen: Du har så god smak! Gillar allt du gör, så sparsmakat och utsökt kvalitet. Amplarna säger väl allt? Och rullgardinen! Du kommer säkert att sova gott (myggnät?) i den vackra soffan.

    Kram min vän.
    Eva-Mari

    SvaraRadera
  33. Här har det pysslats må jag säga. Så fint du gör! Hoppas lilla fågelfamiljen klarar sig helskinnande, katter brukar vara fasligt påhittiga. Kramen

    SvaraRadera
  34. Tack så mycket! Vi trivs som fiskar i vattnet i vårt nya hus, har snart bott där i ett år iofs så det börjar inte vara så nytt längre :)

    Händer en dag som denna?
    Kram Maria

    SvaraRadera
  35. Lekker markise ja, den matcher perfekt :) Så mye du fikk gjort, og så fint det ble! Det er jo sååå koselig å pusle ute nå. I morgen skal det fylles i krukker og kar her også :)

    SvaraRadera
  36. Vilken härlig känsla med att sova ute fast inne o så hemma o nära till kök o bad!!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta