I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 23 maj 2010

Husbygget - forts. kartonger, badrum & lite reklamationer.Sist jag berättade om vårt husbygge så tror jag att köket var klart och sängar att sova i hade vi fått. Sedan fick vi en lastbil från storstan full med möbler som varit magasinerade där och resten kom ju bara uppför backen från sommarhuset där vi hade bott under byggtiden. Fort och lätt....


Man kan kanske tro att allting gick som en dans med det här husbygget, och det gjorde det allt, men när det kom till köket så var där hur många småsaker som helst som blev fel. Det var nog egentligen bara "göra-färdigt-köket-så-fort-som-möjligt-fel", men inte desto mindre irriterande. Så det fick man allt komma och fixa och det blev hyfsat bra till slut.


Ovan gästtoalett med dusch.

Och så var det ju det här med badrumsmöblerna.......jag fick ju för mig att jag visste precis vad och hur det skulle se ut.....och så hade vi ju den ena av snickarna som snickrade dylika möbler....så jag ritade och han snickrade.

Men jag kan inte påstå att vi är nöjda med själva designen, dvs mitt arbete.........omgivningen har uttryckt det som så att möblerna är charmlösa. Och det tycker jag är en bra beskrivning. Charmlösa mastodonter som ger ett tungt intryck!


Detta är vårt badrum. Jättetråkig möbel, dock oerhört praktisk, skåpet slukar hur mycket grejer som helst.....men.......


Här ovan ser man badrummet när man kommer in i det och innan man ser fula möbeln.
Bilderna ovan ser säkert bekanta ut för oss alla.....en enda röra fast man ansträngde sig så att märka kartongerna, sedan under själva flyttan sätta lappar på var de skulle stå i nya huset. Dom lapparna var det ingen som läste på.........och så var röran ett faktum.


Ovan ett av gästrummen.


Och här ett annat gästrum och där ser man min absoluta älsklingshushållsartikel stående ganska så mitt på golvet. Mangeln! Vad vore livet utan min mangel! Jag manglar allt som går att mangla......det är filosofiskt att mangla.....! Men observera att jag krusar inte några knytband på örngott....!


20 kommentarer:

 1. Åh, det är alla dessa lådor som gör att jag vägrar flytta en gång till!
  :)

  SvaraRadera
 2. Vilken röra det blir fast man har reda i oredan så att säga. Packa upp kartonger och ställa i orning...men i slutändan blir det ju fint.
  Badrum behöver bra och mycket förvaring. Önskar att vi hade tänk på det, så vid en eventuell renovering så ska det fasen inte snålas på förvaring!
  Kram.

  SvaraRadera
 3. Jösses, jag är inte det minsta avundsjuk... Jo att få bo som du bor iofs... Flytta är så jobbigt, jag ska nog inte flytta förräns jag flyttar in på hemmet tror jag.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 4. Nu är du lite väl hård vad gäller gäst-toaletten och badrummet, jag tycker det är snyggt!! Jag skulle gärna vilja flytta, men sen tänker jag på vinden...och då går det om ;-) Kram

  SvaraRadera
 5. Tänk det är nog värsta sakerna att vara missnöjd med, det som man fick precis som man ville. Ingen annan att skylla på alls.

  SvaraRadera
 6. Oj! Vilket jobb att flytta sådär... När vi byggde vårt hus så bodde vi redan i torpet på gården så flytten gick väldans smidigt får jag lov att säga. Måste kännas smått kaotiskt med alla lådor och saker man har när man inte kan lyfta in dem en efter en. Jag tycker inte skåpen du ritat var ocharmiga. De var stilrena och snygga! Dessutom är de ju unika eftersom de är specialgjorda. Om du ledsnar kanske du kan måla dem och sätta dit lite decorlister. Vilka helt fantastiska sängar ni har! Åh, så avundsjuk jag blev nu! *hihi*
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 7. Känner igenom mig med röran från då vi flyttade från förra huset, pust, vilket slit att ta hand om alla kartonger! Vad fräscht det ser ut överallt med kaklet, snickerierna och badrum- och köksinredningen, trots röran av kartonger :)

  Kramizar aka

  SvaraRadera
 8. Flämt och pust vad många lådor! Hoppas att ni får ordning på dem. Jag svimmar nästan vid tanken att flytta... Vi har bott här i 17 år snart. Och har i och för sig inga flyttplaner men ändå. Drömmen finns ju i och för sig ibland. =0)
  Hoppas att du på något sätt kan bli nöjdare med era badrumsmöbler! Tråkigt att inte vara nöjd när man ritat dem själv. Synd!
  Ha en skön söndagskväll!!
  Kramisar!

  SvaraRadera
 9. Ser ganska kaotiskt ut! Hoppas ni snart får ordning på allt! Ja vet du mangeln har jag lite respekt för. Min morsa har sen min födelse haft nio och ett halvt finger, du kan ju gissa varför. Så var försiktig! Men de har säkert utvecklats en del nog på den tiden, så kanske jag oroar mig i onödan.
  Inte tyckte jag nu att möbeln var så farligt tråkig. Värre har man sett och inget sagt. Hälsn mimi

  SvaraRadera
 10. Oj så mycket jobb och va' fint det kommer att bli! Tack för uppmuntran om det lilla anspråkslösa huset vid havet. Nu har jag lagt in en "följargadget" i högra spalten inne hos mig, så har du mera koll! ;o) Lycka till!

  SvaraRadera
 11. Jeg får helt angst når jeg ser alle pappeskene... Det er sååå slitsomt å flytte! Men når man først er i mål og koser seg i sitt nye hjem, er det som regel verdt alt strevet :)

  SvaraRadera
 12. Ja, fy vilket jobb att flytta! Fast mest kul! Om man har "bott färdigt" på det gamla stället, som en av mina väninnor brukar säga.
  Vi flyttade hit från Lund för snart 13 år sedan, men eftersom vi haft det som sommarstuga förut, kunde vi ju flytta under en längre period och hann packa upp efter hand.
  Lustigt, nu kom ett nytt mail från dig medan jag skriver kommentar...
  Vi hörs vännen!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 13. Åhh herregud vad kartonger och saker...Inget avis trots att vi letar nytt hus och vi har nog glömt hur det var. Vad tråkigt att du inte är nöjd med badrumsmöbeln. Svårt att se på bild hur det ser ut i förhållande till rummet.
  Ha det gott vännen/ Kramkram Anne

  SvaraRadera
 14. Ja, flyttlådor har man alltid för många av när man flyttar, och inte minns man vad det var i varje flyttlåda!

  Caroline

  SvaraRadera
 15. Åhh vad skönt det känns att man inte ska flytta på ett tag i alla fall.
  Banankartonger används bara till Dahlia-knölar just nu.
  Du ser ut att ha det hektiskt värre.

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 16. Uj ja det är jobbigt att flytta men roligt att plocka i ordning....så kan man passa på att rensa lite också.....
  så egentligen kanske man borde flytta lite oftare då samlade man nog inte på sig så mycket saker.

  Men fint blir det.
  Kramar!

  SvaraRadera
 17. Oj! Ja jag håller med Uttan..Kanske bra med flytt så man fick rensa i röran..kram Susanne

  SvaraRadera
 18. Ja, jag ska då aldrig flytta mer! Ska jag ut från "Rucklet" ska det ske med fötterna först ... eller om jag vinner en hel kappsäck pengar på Lotto och kan sitta och peka och låta någon annan packa, kånka och sortera ;o)

  Säg det bygge eller den renovering som går som på räls ... *suckar* När "Rucklet" var alldeles nyköpt skulle det bytas säkringsskåp och installeras en ny huvudcentral för elektriciteten. Det gjordes. Men när elinstallationsföretaget var klara med den biten meddelade de glatt att jag inte skulle få någon ström påkopplad till kåken om inte alla husets gamla elinstallationer byttes! Ärendet slutade hos konsumentklagonämnden och jag fick rätt, så får ett elföretag inte göra. Men huva, så mycket egen energi jag var tvungen att bränna på kuppen :o(

  Och sen ska vi inte tala om tjafset runt mitt totalombyggda bastu- och tvättstugeutrymme. Med fyra (!) golvbrunnar att välja på för vattnets väg lyckades byggfirman få till en stor pöl precis innanför tröskeln istället. Vattnet från duschen rann t.ex. längs en vägg, runt ett hörn, vidare längs nästa vägg, bakom toalettstolen och sedan, men först då, ner i en golvbrunn - i rummets rakt motsatta ända!

  Men ERT badrum är ju fint, liksom badrumsmöbeln. Vad är det du inte gillar..? Valet av träslag eller..?

  SvaraRadera
 19. Flyttlådor är inget skoj, väldigt glad över att vi har minimalt med lådor. Dock blir det lite dyrt att köpa så mycket nytt men det är ju ett nytt kapitel som börjar med ett helt nytt hus kan man tycka.

  SvaraRadera
 20. Oj, man blir ju trött på att flytta bara av att se bilderna av era flyttkartonger! Måste ha känts skönt när ni var inflyttade och klara!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta