I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 14 maj 2010

Fortsättning på Denna dagen ett liv....När det lilla allergiutbrottet lugnat sig med hjälp av div medikamenter (jag är född med, vad som på den tiden helt enkelt kallades hösnuva, så efter alla dessa år, tror och hoppas jag, att jag kommit att besitta en viss vana på området.....) och läget började kännas stabilt, och datorn lunkade på som den brukar, kände jag att jag kunde blåsa faran över.

Varpå omgivningen och jag skulle ge oss ut på dagens äventyr. Dvs vi skulle göra nå't kul.

Hahaha.........!

Då omgivningen bara i förbifarten skulle putsa av glasögonen, vilka han är beroende av, mycket beroende, en addict kan man nog drista sig till att påstå att han är......ja, då gick dom av på mitten.

Bästa, alltså dom han ser bäst med, glasögonen var det. Dom arton andra som dräller omkring här är inte riktigt tillfyllest.

Detta innebar att vi fick ta en tur in till vår stad och optikern där.

Det visade sig att detta var alldeles vältajmat för vid infarten till staden ligger ett hus som har en magnolia som är gudomlig och stoooor och den blommade för fullt idag.

Trädet är verkligen jättestort, det är minst lika stort nedanför staketkanten som ovanför. Jag kunde bara liksom inte med att trava genom grinden för att ta kort så jag fick nöja mig med grodperspektivet.

Sålunda är läget upp tills precis nu.

17 kommentarer:

 1. När jag bodde ute i skärgården hade jag en Magnolia och ett japanskt körsbärsträd. När de två blommande ville jag aldrig gå in, det var så underbart vackert!! Jättefin gullvivebild du har nu :-) Kram

  SvaraRadera
 2. Så fina blommor... Här på höglandet är allt lite senare så än blommar inget direkt...

  SvaraRadera
 3. Oj, vilka häftiga bilder på magnolian! Det verkar ju som om ni har SOL dessutom - en lyxvara i mina trakter just nu!

  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 4. Underbar magnolia. tänk att den redan blommar hos dig!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 5. Åh, Aggie, om det är sant som det sägs, att man lever längre av ett gott skratt, så kommer jag att bli 110 - tack vare dig! Allt tal om omgivningen, både min omgivning och jag skrattar oss fördärvade. Du har en förmåga att se det positiva i tillvaron. Verkligen.
  För övrigt var magnolian magnifik.
  Stor kram - och TACK!
  Monica

  SvaraRadera
 6. Men gud vilket träd! Ha ha ha det måste vara en kombination som inte går ihop karlar och glasögon. Jag har sett både glas som har trillat ut, skalmar som trillat av, glasögon som går upp i rök och försvinner av sig själv på något mysko vis! Och precis många par glasögon blir det! Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Du ser! Inget ont som inte har något gott med sig... Lite som mitt tandläkarbesök idag, fick ju bekräftat att jag verkligen har bihåleinflammation ;0), inte tandvärk...
  Underbar magnolia, jag undrar hur många år man får vänta innan de blir sådär stora!
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 8. Jahaja, och hur gick det med vinet jag ordinerade i medicinskt syfte..? *barks som attan* Och soffsittandet???

  SvaraRadera
 9. Ähum, "barsk" ska det stå. Förstås. Nu tar jag ett glas rött. Det verkar som jag behöver stressa ner lite. Typ.

  SvaraRadera
 10. Vilken magnolia!
  Hoppas glasögonen kunde fixas snabbt och lätt.
  Jag är så nöjd att det varit sol idag. Underbart!
  Kram till dig.

  SvaraRadera
 11. Men! Vilket härligt krypin Snäckskalsdalen är!
  Här stannar jag och sniffar Magnolia! :)

  SvaraRadera
 12. Vilken härlig magnolia! Ser ut att vara helt enorm, men det är kanske pga fotografens läge...?
  Hoppas att dagen i dag kommer att vara av den lugnare sorten!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Vilken magnolia! Stackars dig som har hösnuva, min dundersnuva är en vanlig enkel svensk vårförkylning och den går över på ett par dagar (hoppas jag). Usch, jag är en otålig konvalecent, det är så tråååkigt att ha ont i halsen, huvudet, näsan, öronen... hela jag är en fullproppad bacilluskhärd. Visst är det synd om mig, lite?

  Hoppas omgivningen har fått bättre perspektiv på livet nu!

  Kram (på håll) Eva-Mari

  SvaraRadera
 14. Underbart vackert!:-) Kram Stina

  SvaraRadera
 15. Hamnade in på din blogg och såg din hund tuggandes på ett yoggipaket. Vilken sötnos. Ha en trevlig lördagskväll! Kram

  SvaraRadera
 16. åh ja underbara magnolia :) ska nog tjuva en gren från parken runt hörnet och ställa i en vas hemma. Men blir så rädd att någon ska se mig och bli arg :S

  Kram Malin

  SvaraRadera
 17. Det var nog meningen att glasögonen skulle gå sönder så att du fick se den vackra magnolian! Du kanske skulle knackat på och bett att få ta ett kort inne på tomten också...

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta