I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 4 maj 2010

Husbygget, fortsättning - kök & allmänt kaos.


Från mitt köksfönster!


Sist jag berättade om vårt husbygge, hade stommarna till köket kommit, och nu börjar skåpsluckor och annat att komma in. Ovan, bild från vardagsrumsdelen mot köket.


Och här en bild från köket mot vardagsrum åt vänster och hall och altan mot höger i bild.
Från början var det planerat att ena snickaren skulle göra skåpluckorna men det föll ju på att han fick ett annat arbete. Vi hittade dessa luckor istället.


Här är det mesta på plats. Det blev en lucka, mot matsalsdelen, i bänken. Den är jättebra att ha dukar, servetter, ljus och dylikt i. Det hade med lite möda kunnat bli ett roterande hörnskåp inåt köket till, men det hade min svärmor, och jag klämde alltid tårna i det...så det ville i alla fall inte jag ha.....


Mitt skafferi. Naturligtvis är det inte ett riktigt gammaldags skafferi, men det ligger i alla fall mot norr, det har en ventil och ingen golvvärme, så det är svalt.


Och så här blev det. Väldigt förlåtande materialval har det visat sig. Det är ju inte så att det beror på vår goda planering, det är en ren slump!Vi ville att man skulle se brädorna även i köket så vi valde att sätta upp glas och det var riktigt bra. Man kan söla och slaska och stänka och skvätta och det syns knappt. Ja, alltså, städa får jag ju göra ändå......men det är en annan historia.Nu låter det kanske som om det var lätt som en plätt att få köket färdigt. Om jag skulle påstå det skulle jag fara med osanning. Det var hur många små fel som helst som var tvunget att man rättade till. Kanske att jag visar dom en annan gång!

Nu började huset bli klart och vi närmar oss en flytt!

Detta var på våren och vårblommor kunde jag inte vara utan så det stod krukor överallt i all bråte. Är det bara vi som hade det som ett skrotupplag runt huset i det här stadiet....tro?

En mycket rafflande fortsättning kommer att följa!

22 kommentarer:

 1. Jag skulle kunna mörda för ditt kök!! Tror vi kommer över en sväng ;-)

  SvaraRadera
 2. Vilket fint kök ni har! Ha en härlig dag, här skiner solen för fullt:))

  SvaraRadera
 3. Usch! Fina bilder på kök i den där storleksordningen får man inte visa åt någon som har ett orenoverat från 1950-talet, och dessutom på cirkus tio kvadratmeter. Borde nästan vara dödsstraff för ett sådant tilltag ... Men attans vad fint det blev! Måste vara ett nöje utan dess lika att få kocka därstädes. Hade jag ditt kök skulle jag tveklöst nypa titeln som Årets Kock. Både i Sverige och Finland, för säkerhets skull, och utan formell kompetens ;o)

  PS. F.ö. vill jag bara påpeka att frun är lycklig ägare till en av de vackraste handstilar jag sett under mitt [snart] halva sekel i livet.

  SvaraRadera
 4. Äh, nu slirar jag på tangenterna igen :o(

  "utan dess like" ska det naturligtvis stå där uppe.

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart skafferi, ett sådant önskade jag att jag hade..ha det gott i vårsolen, kram Michelle

  SvaraRadera
 6. Wow!!! Vilken dröm....Här sitter Jag och är alldeles grön i ansiktet..
  Tänka att få bygga ett sånt Drömhus men ett sånt kök.Jag är glad att Du visar och Jag hoppas Du trivs i det.
  Men det är nog så att alltid kommer man på nått man skulle gjort annorlunda men Jag tycker det ser väldigt genomtänkt ut.
  Gillar skafferiet så lagom och så lätt att nå allt med de hyllorna.
  Så är det fint att brädorna syns.

  Ha en underbar dag.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Haha...Ja, jag har sådant som jag verkligen tycker om.:-)

  Men vilket kök! Ska vi byta? Helt otroligt snyggt. Jag är inte bara vit förstår du. haha... Kramis

  SvaraRadera
 8. Ja - vad ska man säga, som inte redan sagts? Jättefint och fräscht! Och stooort! Är det björk eller ek i luckorna? Faktum är, att ert kök påminner mycket om vårt... Fast vårt är nog inte lika stort. Och vårt är 13 år vid det här laget...
  Fiffigt med glas över brädorna!
  Väntar med spänning på den rafflande fortsättningen!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 9. Åh ... vill också ... det är fiiint! Vi går i renoveringstankar för vårt kök men pengarna de regnar ju inte ner precis! Såsom du har det borde vi kunna få till. Tjusigt!
  :)

  SvaraRadera
 10. Fint med glasskivan i köket! Luckorna är varma och snugga. Jag giller ditt husbygge för det går snabbt, lite snabbare än mitt:=) Jag ska nog ringa och jaga på kommunen idag igen, då kanske dom tänker att "Åh herregud, skriv på det där förbenade bygglovet, orkar inte ha henne i luren vareviga vecka"..hihi:=)

  SvaraRadera
 11. Kan tro att du går och längtar just nu, ett nytt kök och snart flytt. Härligt kök ni har fått till./Kram Merja

  SvaraRadera
 12. Förlåt. Men lite,lite avis är jag! Köket för mig absolut husets hjärta!

  SvaraRadera
 13. Hej Agneta!
  Jättefint kök ni har! Stora ytor att jobba på och fint med både ek och vitt. Fiffigt med glaset!
  Är så avis på skafferiet, för jag hade ett inritat också men ändrade mig sen...

  Svar: Jag har smält vanlig mörk blockchoklad på svag värme i en teflonkastrull. Ringla över chokladen med en sked eller slickepott, snabbt ska det gå :)

  SvaraRadera
 14. Måste vara spännande att se ett helt eget hus växa fram och kunna få det som man vill. Synd att det inte finns glas att sätta för vid spisen som gör att man slipper städa! ;0)

  SvaraRadera
 15. Riktigt roligt att följa ert arbete. Så fantastiskt fint det blir! Det där skafferiet är jag så avundssjuk på...
  Ha en bra dag!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 16. Gah, vad snyggt..... Gillar verkligen glaset istället för kakel, så fräscht! Tycker också att ljuset under överskåpen gjorde sig så bra! Du måste ju vara helnöjd med resultatet!! Ska bli så kul att följa fortsättningen!!

  kramizar aka

  SvaraRadera
 17. Hej du!
  Vilket fint kök ni har blir bara lite avundsjuk...hm. Bra ide med glaset framför träväggen också.Givetvis så måste man ha lite vårblommor i röran också, är det vår så är det.
  Ha det så bra kram Petra.

  SvaraRadera
 18. Så öppet, stort och fint! Härliga gedigna materialval. Det där skafferiet är jag allt avis på.

  SvaraRadera
 19. Så utrolig lekkert....plankeveggen var jo bare helt fantastisk fin....dere har vært kjempe flinke!

  SvaraRadera
 20. Man blir allt lite avis på de stora ytorna och er fina miljö!

  kram louise

  SvaraRadera
 21. Hej Agneta!
  Så kul att få titta in i dit kök. Skafferiet ser ju ur mysigt ut, så smart med hyllorna som sitter omlott. Och de två härliga fönstren över diskbänken, ni kan nog aldrig ha tråkigt när ni diskar med den fina utsikten.
  Växthuset du skrev om i fredags…. jag saknar ord… vilken dröm. VILL HA!
  Kram
  Fia

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta