I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 2 maj 2010

Hela havet stormar.

En liten utflykt till Lysekil för att titta på stormen. Här säger vi "stormen" så fort det rasslar till lite bland grenarna (löven senare). Antingen är det stilla eller också stormar det. Det kan vara orkan också, då blåser det väldigt mycket.

Detta är kallbadhuset i Lysekil. Varför heter det kallbadhus? Blir det någonsin varmt i ett kallbadhus. I ett badhus i Sverige är det väl alltid, alltid kallt, eller hur? I vattnet blir det då rakt inte varmt. Någonsin.


En bogserbåt och Kustbevakningen. Det är nästan så det kör ihop sig....


Kustbevakningen stampar iväg genom vågorna och i bakgrunden syns 'Sven Lovén centrum för marina vetenskaper' eller som det har hetat tidigare 'Kristinebergs Marina Forskningsstation'.


Och en bild på en förrädisk "böööe" (göteborgska var det), grynna, undervattensgrund eller bränning. Kärt (!) barn har många namn. Men här kallar vi dom så klart för "grunn" som Gafflan skrev i sin kommentar....

9 kommentarer:

 1. Godmorgon. Man ser hur kallt det blåser, men jättehärliga foton annars. Jag gillar och åka till kusten, det är något speciellt med havet.
  Ha en fin söndag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder från ett skummande hav.
  Det blåste rejäljt i går, men idag ser det ut att bli en lite lungnare dag. Jag tycker det är häftigt när det blåser mycket.
  Kram Marita i Heestrand

  SvaraRadera
 3. Burrr ... det ser verkligen k-k-kallt ut. Den enda gången i mitt liv jag har haft förmånen (?) att få doppa tårna i liknande vatten var för ... hm? ... tjugor år sedan. Tylösand var det, off season, och det var KALLT. Blir det överhuvudtaget badvänliga 1) vattentemperaturer där nere i dina trakter? Nånsin?

  1) badvänlig: +20 grader eller mer, tack

  SvaraRadera
 4. Väldigt fina bilder! Jag kunde nästan känna hur kallt det var att stå där i sblåsten...

  SvaraRadera
 5. Kallt men vackert, och visst blir det badvänligt! Runt 18 grader så kan man börja simma :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken havsdramatik med vita gäss på vågorna! Det ser verkligen dramatiskt och lite kallt ut!
  Hoppas vinden mojnat idag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 7. Det blåste bra igår det gjorde det. Vita kaskader av vatten och skum bröt över dom yttersta skären som jag kan se från mitt hus.
  Här säger vi bara "grunn" :)

  SvaraRadera
 8. Visst är det häftigt med havet som stormar. Vi var i Tjurpannan ett par gånger när det blåste. Verkligen mäktigt.
  Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Jag tycker inte att det ser kallt ut! Vackert, däremot! Jag älskar havet! Fast inte att åka båt... Jättefina bilder!
  Men visst blir det varmt i vattnet på sommaren hos er också? Här kan vi ha upp till 25°!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta