I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 31 maj 2010

Humlebackens Vårteckensutmaning nr 14 - den sista. I alla fall för i år!


Nu har vi kommit till den stora finalen på Vivekas Vårteckensutmaning 2010. Visst är Viveka värd en riktigt stor eloge för sitt initiativ till denna oerhört omfattande, spännande och roliga utmaning.

Från norr till söder, från öst till väst, och i vårt grannland Norge, har vi kunnat följa vårens, ibland tveksamma, ankomst. Det har varit så många deltagare och vi har kunnat knyta så många nya, fina kontakter, tack vare detta. Och så många fina bilder vi fått se.

Så ett riktigt stort tack till Viveka på Humlebacken!

I min trädgård ser det än så länge lite knapert ut på cocktailsbärsfronten (övre bilden ovan), men vem vet. Jordgubbar (nedre bilden ovan) ser det dock ut att kunna bli.


De amerikanska blåbärsbuskarna är nästan alltid vackra och det kommer nog att bli en del bär att plocka direkt på busken, direkt till morgonfilen.


Prydnadskörsbär hos min svägerska - som ett stort, fluffigt, rosa moln.


För ett par år sedan köpte jag en liten, liten ginko planta. Den är fortfarande liten, om inte mindre, men den lever!


En klematis som klättrar i en enebuske vid vår uppfart. Denna är ljuslilablå och vit.


Och i en tall på andra sidan uppfarten växer en annan klematis som går i rosa och vitt. Blommorna på den ser ut som ufo:n. Väldigt vackra ufo:n.














Julrosorna har gått in i ett pappersliknande tillstånd och börjat göra frökapslar. Dom är vackra nu också.





Våra rhododendron, yakushimanum-sorter, börjar blomma där dom står in emellan enebuskar och under tallar.....det är så vackert!





Vid denna tiden på året är det så vackert ute, nu måste jag sansa mig och insupa alla färger, dofter, knoppar, blommor, men framförallt den frodiga grönskan.

Så jag går ut på grusvägen under all grönskan och sniffar och tittar med mina bloggögon, jag nagelfar varenda liten skiftning som jag aldrig gjort tidigare, innan jag fick bloggögonen, för ett par bloggögon ser så mycket, så mycket mer än bara vanliga ögon!

29 kommentarer:

  1. Så sant, så sant - bloggögon ser MYCKET mer, det har jag också märkt! Och bloggningen har blivit en kul hobby, som jag INTE vill vara utan! Det tar ganska mycket tid, men det är en rolig tid och - framför allt - jag har ju tid!
    Dina clematisar ser helt sagolika ut! Så skira och fina" Jag fattar inte hur du kan få det att växa så i er karga natur?
    Och den rosa rhododendronen, vilken ljuv färg!
    Din grusväg ser SÅ inbjudande ut att vandra på...
    Stora avslutningsvårkramen till min paktkompis!
    Det blev lika! Så det så!
    Monica

    SvaraRadera
  2. Bloggögon ser ALLT! Jag har börjat fota så mycket mer sedan jag började blogga. Du tar så fina bilder, tack för att du visar det otroligt vackra landskap du bor i för oss.
    Ha det bäst!

    SvaraRadera
  3. Underbara bilder du visar. Jag kan känna doften av syrenerna ända hit!
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  4. Visst är klematis och julrosor vackra, och blomman påminner lite om varandra! Rhododendron är en stor favorit, speciellt den vita Cunninghams White och den starkt rosa Nova Zembla. Sen finns det en ny ljust gul med lite guldstänk som är otroligt vacker, men minns inte namnet :-/ Jag räknar med att du fortsätter visa bilder fast utmaningen är över!? Kram

    SvaraRadera
  5. Jag frossar i dina vackra bilder och är fortfarande avis på julrosorna som trivs hos dej. Men visst har man fått bloggögon sedan man börjat blogga, vilket ju är bra för man blir mer uppmärksam på det lilla underbara som finns nära och intill. Kramar och ha det gott, Birgitta

    SvaraRadera
  6. Nu är det verkligen dags att njuta av all grönska...
    Jag saknar dock värmen!
    Ha det underbart.
    Kramen.

    SvaraRadera
  7. Så mycket vackert du har i din trädgård! Å TACK för att du visar det med dina tjusiga bilder!!
    Nu hoppas jag på en lagom varm juni så att man hinner njuta av allt, det får inte blomma över på bara några dagar utan det ska avnjutas som ett gott vin.
    Kram kram

    SvaraRadera
  8. Jadu, nu är det banne mig sommar ute!
    Underbara bilder från din trädgård, gillar den annorlunda klematisen, den är vacker!

    Det har varit kul att få följa våren i din trädgård, nu får vi följa sommaren istället... :)

    Kram Caroline

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig bildkavalkad. I stockholm blommar också rhododendronen.... Härligt att det är sommar just nu. Så bra att du lyfter fram viveca Tack vare Vivecas initiativ så fick jag ju lära känna din blogg också.

    SvaraRadera
  10. Vilka ljuvliga bilder du delar med dig av.
    Haha, det här med blogg-ögon var bra för jag har inte kommit på varför jag ser allt lite annorlunda nu sen jag började blogga.
    Det märks att våren kommit lite längre till dig för här är det vissa saker som bara knoppas ännu.

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  11. Jo det är så sant, sen man började blogga har man öppnat sina ögon mer:)
    Du bjuder på ljuvliga bilder, det blommar verkligen hos dej nu! Härligt!
    Det har varit en rolig utmaning även i år att se hur olika det ser ut i vårt land!
    Kram Cilla

    SvaraRadera
  12. Alle de andre har allerede sagt det jeg tenkte på. For noen flotte bilder!

    SvaraRadera
  13. Det har varit roligt att följa utmaningen även om jag inte varit med själv, jag var med förra året men kände att i år fick det vara. Men man kan ju titta på andras bilder ändå!
    Nu ser det väldigt somrigt ut på dina bilder, eller i alla fall försomrigt! Tror vi kommit ungefär lika långt här, och man hinner knappt med att se allt vackert!

    SvaraRadera
  14. Vad härliga vårliga bilder du visar! Kan inte få för mycket av dem! Hälsn Mimi

    SvaraRadera
  15. Vilka underbara bilder! Du har så fina klematisar och rhododendron. Ser fram emot sommarbilder från din trädgård :). /Annie

    SvaraRadera
  16. Oj vilken blomsterprakt. Och så mycket fint du får till hemma hos dej. Blomlådor och rullgardiner, vilken kraft och energi du har.
    Här har solen varit underbar några dagar. Hoppas det håller i sig! Ha det gott, kRam Marie

    SvaraRadera
  17. Jättevackra foton!! Håller med dig, bloggögon ser så mycket mer. Och det är ju faktiskt positivt!
    Ha en skön tisdag!
    Kramisar!

    SvaraRadera
  18. Fina bilder men vad härligt att våren är över och sommaren här!!

    Kramiz aka

    SvaraRadera
  19. Nej, man ska nog inte äta av gullregnet, även om det är ett sterilt hybridgullregn och även om somliga plägar ha för vana att inmundiga det supergiftiga blomvattnet från liljekonvaljer...
    Och julros-babysarna är små plantor vi grävt upp kring julrosen. Dom fanns i massor!
    Vi hörs, kramar, Monica

    SvaraRadera
  20. Vilka härliga blomsterbilder! Det är verkligen ljuvligt ute nu! Man skulle nästan vilja stanna tiden ett tag så man hinner njuta i lugn och ro...

    Försommarhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  21. Va duktig du varit som hållt ut med vårtecken, jag ballade ur när snön aldrig gav med sig! Tänk bara för 2 veckor sedan såg jag en snödriva....Men nu exploderar det.
    Ni har så exklusiva blommor där nere; julrosor och underbara klematisar....Lyllo du!
    Nej , jag ska inte klaga...
    Carin

    SvaraRadera
  22. Bloggögon....fniss..roligt ord som stämmer precis på mig med. Man ser och lägge rmärke till minsta detalj och min tid med blogg = tre år snart har gett mig många nya "vänner" med samma intresse och det ger så mycket igen med trevliga komm.
    Underbara bilder på clematisen och Rhododendron.
    Ljuvlig tid vi har, det är bara ta till vara och fånga stunden!
    Må gott! /Bea

    SvaraRadera
  23. Åh, så vackra bilder du visar Agneta. Bilden med klematisen (som hamnar intill högerspaltens "Snäckdalens bilder") är helt underbar. Kan du ju vinna vilken tävling som helst med. Amerikanska blåbärens blommor är helt ljuvliga, några sådana buskar skulle man ha satt för att få njuta av blomningen, ja av bären också förstås./Kramen

    SvaraRadera
  24. Nyyydeige bilder! Hvilke skjønne klematis du har i haven din :) Og syrinen, akkurat ser min hvite ut også nå :) Jeg går og snuser på den hver dag, mmmm...fantastisk duft!
    Rennen i fjellet med Alchemilla mollis var lekker, her har du laget nydelig miljø som passer til trærne bak.
    Ha en skjønn og sommerlig uke :)

    SvaraRadera
  25. härliga bilder, som vanligt, agneta. vad intressant med ginkoplantan! visa gärna mer av den längre fram
    kram
    ingela

    SvaraRadera
  26. VACKERT, vackert, vackert!
    Jag tror jag måste kräva att någon lär mig föra över/tömma min kamera så jag får in bilderna på datorn! Med mobil är man så himla låst.
    :)

    SvaraRadera
  27. Tror bara en bloggare kan förstå begreppet bloggögon. Min väninna bara skakade på huvudet i går när jag sprang runt och fotograferade i parken vi strosade runt i går. Så kul att kunna dokumentera och plocka fram fina vårbilder i höstrusket. Dina blider är jättevackra. Vad spännande det låter med blåbärsbuske.

    SvaraRadera
  28. Bloggögon - himla bra ord för att se det lilla....
    Härligt att "Lingisen" = Tingeling är pigg igen, jag hörde ju till de oroliga.
    Pippi och Nisse - är ju alltid lika härligt personliga och bestämda.
    Härligt oxå med makrillen som jag mé fått njuta av tillsammans med din suveräna mangoldstuvning. Lika gott dagen därpå i min lunchlåda!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta