I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 11 april 2010

Vårteckensutmaning nr 7.


Tingeling ligger ute och solar (visserligen under en stol, men ändå....), då är det vår!


Vid havet, tyvärr också ett vårtecken. Det blir mycket för herrarna i båtklubben att fixa i år.


Döda japanska ostron. Dom klarade visst inte kylan i vattnet i vinter. Mig gör det inte så mycket, rent kulinariskt sett, eftersom det finns mycket annan mat jag väljer före just ostron. Men det är ju lite synd om ostronen.



Hasseln både blommar och har hängen. Vackert! Och hösnuvigt!




Snart kan vi plocka hallon.......


Detta är min hampflockel. Den drar till sig fjärilar i mängd. På latin heter den Eupatorium cannabinum.....att den heter just cannabinum syftar på likheten med hampans blad, dvs Cannabis sativum....och just där går censuren in då det är en förbjuden växt att odla i Sverige.



Busken, körsbärskornellen, som skall ge bär till min cocktail, börjar likna nåt nu!




Och idag var bina (låter konstigt, heter det så i bestämd form plural.....? någon som kan?) ute och arbetade, så nog har våren kommit nu! Underbart!

Och så här ser Ullungrönnen ut hos oss. Visst ser man att det är blad på gång!


Och här nedan ser vi mina VITA julrosor. För dom av er som inte läst förra Vårteckensutmaningen här hos mig, vill jag bara förklara, att jag tycker RÖDA julrosor är jättefint, men jag har trott att jag skaffat endast VITA, vilket jag uppenbarligen inte gjort.






Och så har jag fått en Award från Maria på en jättemysig blogg som heter:
Har ni inte varit inne och tittat så gör det, dom har byggt ett jättemysigt och osedvanligt vackert hus!


Naturligtvis är jag fantastiskt glad att ha fått en Award, men som jag skrev förra gången jag fick en, så får jag ångest av att välja ut några att skicka den vidare till, så jag vill ge den till alla som är flitiga läsare hos mig och som lämnar kommentarer och som återkommer, framför allt!

Jag trodde aldrig när jag började min blogg för två månader sedan att det skulle vara så fantastiskt roligt att blogga och att man skulle kunna knyta så många kontakter som verkligen känns värdefulla.

För så känns det för mig.

Det är praktiskt att kunna "prata" lite när man har tiden på sin sida och man känner för det. Ett moderna tidens kafferep. Eller symöte. Eller något liknande. Helt utan värderingar i begreppen. Och inga tider att passa!

36 kommentarer:

  1. hejsan :) vilken underbar blogg du driver, hittade dig på SIB, toppen sida det där :D tänkte jag skulle tipsa dig om min tävling på min blogg, välkommen att delta. Fina priser från Sia står på spel

    Kram Malin

    SvaraRadera
  2. Vilken bra beskrivning av bloggandet. Har inte tänkt på det viset tidigare - men det är ju så sant! Vackra vårtecken, gillar speciellt de fina knopparna på kornellen!
    Kram

    SvaraRadera
  3. Herlige vårtegn, endelig er den her....deilig når terrassedøren kan stå åpen og hundene kan legge seg inn i skyggen om de ønsker..Kjempe fine bilder!

    SvaraRadera
  4. Stämningsfulla bilder av din vårspaning, man ser hur det skjuter fart lite varstans och det går fort nu, särskilt hemma hos mej. Underbart med bin som surrar redan och körsbärskornellen verkar spännande, vet inte om jag hört talas om eller sett den, men det kanske jag gjort utan att veta om det, kul med drinktillbehör i trädgården.

    Ha en fin dag och kramar, Birgitta

    SvaraRadera
  5. Åh, vilken söt hund du har, min hund älskar också att ligga och njuta i solen. Men just nu ligger hon och tittar på dörren och undra när min dotter ska komma och visa sig igen. Hunden saknar sin kompis och jag min dotter. Kommer med en reserapport en annan dag.
    Kram Anne-Lie

    SvaraRadera
  6. Godmorgon :o)

    Jodå, visst heter det "bina" i bestämd form i pluralis. Men visst är det intressant detta, att man när man skriver plötsligt fastnar på saker som man per automatik säger helt korrekt när man pratar?

    Är lite avis på dina "vita" julrosor ... T.v. har jag inga julrosor, men de blå anemoner jag inte trodde skulle överleva vintern har faktiskt börjat visa livstecken i den ena rabatten. Jag blir så glad!

    De saligen hädangångna ostronen fick min hjärna att gå igång; vad kan man hitta på att göra av ostronskal..? *funderar-funderar-funderar* Går det inte att få dem rena, borra ett litet hål i skalet och göra t.ex. en snajdig mobil med maritim touch? Ska du inte ha skalen själv kan du alltid slänga med dom i samma last som det grå gruset; jag tar gärna emot dem för framtida bruk ;o) (hellre dö’a och tomma än levande och bebodda!)

    SvaraRadera
  7. Vilka fina bilder på våren! Min favorit är Tingeling i splittrad sol! (jag älskar hundar, även andras). Så mycket vackert du har i din trädgård. Julrosen var läcker, visste inte att det fanns röda, så den var extra kul att se.
    Ha det gott!
    Hulda

    SvaraRadera
  8. Ser att våren tagit ordentlig fart hos dig, nu går det undan!

    När jag var uppe i påskas, såg jag också döda musslor på stranden (och skräp...), så de verkar inte ha klarat vintern speciellt bra.

    Jag ser bloggandet som en enkel kommunikation med omvärlden, och jag själv bestämmer när jag vill skriva lite nytt... :)

    Caroline

    SvaraRadera
  9. Dina kort du tar är alltid lika fina. Fantastiska färger.
    Hunden är gullig! Kan tänka att han trivs lika gott som vi gör i det sköna vädret.
    Ostronen ser inte så pigga ut. Jag har smakat en gång i Fjällbacka, men var ingen höjdare..man får nog testa igen så man vänjer sig, då kanske det snart smakar bättre:=)

    Hoppas din mage mår bättre nu!
    Trevlig vecka på dig!
    Kram
    M

    SvaraRadera
  10. Åh, så fina bilder du visar. Så otroligt fina men finast är nog allt Tingeling ändå./Kram Merja

    SvaraRadera
  11. Så många kommentarer du fått redan! Din blogg är verkligen populär och det förstår jag! Du tar osedvanligt vackra bilder och så skriver du så fint, nästan litet poetiskt...
    Den här veckan utropar jag dig till segrare! Din julros är snyggare än min och våra ullunger är ganska lika. Jag tror att ni har kommit ifatt oss med våren!
    Men vad är det för blomma, som bina (rätt!) sitter i?
    Ha det så bra, min vän och paktkompis!
    Vårkramar, Monica

    SvaraRadera
  12. Hei, Agneta!
    Så deilige vårtegn du har klart å fange!
    Vakre bilder!
    Ønsker deg en fin dag videre!
    Kram, Cathrine

    SvaraRadera
  13. Tingeling i solen är så söt! Underbart att vi människor och hundar äntligen kan börja sola igen.

    Kramar från
    Sally och jag

    SvaraRadera
  14. Fantastiska bilder och så långt som att bina börjat med sitt!
    Det ser då skönt ut att bara ligga och slappa ute ... vilket kommunen inte gjorde idag .... iaf så märkte du ju att det höll på att ordnas för "allmän" plantering!
    :)

    SvaraRadera
  15. Tingeling verkar vara en smart vovve, klart man ska ta det försiktigt med vårsolen! :D

    SvaraRadera
  16. Verkligen fullproppat med vårtecken som vanligt. :-) Fnissar fortfarande lite åt att det är synd om ostronen. Du tar kanske det här med djurens rätt till en ny nivå. ;-) Någon som iinte kan klaga på tillvaron är Tingeling. Så gott det där ser ut. Måste ut och leta bin (det ser konstigt ut i bestämd form singular också) imorgon. Måste ju kolla så att de jobbar som de ska här också. ;-)

    Ha en skön kväll!

    SvaraRadera
  17. Oj så mycket fint det var här då.
    Så söt hunden är...
    Måste kolla körsbärskronellen, den är så läcker att fota.
    Annika

    SvaraRadera
  18. Fina bilder. Det händer mycket på en vecka. Och snart sitter du med din cocktail (men det tar nog mer än en vecka kanske).

    SvaraRadera
  19. Väldans fint!;-) Så gosig vovve du har.:-) Kram Stina

    SvaraRadera
  20. Hej Agneta.
    Du är då för kul, i dina kommentarer till mig.
    Jo jag ritar ljuskronorna och sen böjer jag järntråden för hand och sen svetsar jag och så målar jag och sätter passande prismor.
    Ett tag sålde jag till en butik, men det är flera år sen, jag blev lite less på det.
    Nu gör jag bara någon för nöjes skull.

    Men Oj så himla duktig du är på att fota, dina bin på blommorna är ju superläckra.
    Har du en macro?
    Och julrosorna oj så härligt.
    Sen dessa ostron, kan man inte plocka och rengöra och spara några skal, som dekoration, jag blir så uppspelt av att få se något sånt vackert.
    Vilken underbar plats att bo på.
    Körsberskornell har jag aldrig sett på riktigt, grenarna ser väldigt vackra ut, blir det blommor på den tro?
    Jag håller med dig om att bloggandet känns som något slags gammaldags symöte, lustigt jag har tänkt samma tanke som du.
    Det är roligt.
    Grattis till awarden, sen tackar jag för den.
    Hoppas du får en härlig vecka min vän.
    Kram Zara

    SvaraRadera
  21. Vad mycket fina grejer du har! Ska bli kul att se allt utslaget! Min shoppingkvot är fylld för länge sedan men något kan man säkert bli frestad att köpa. Hampflockeln är jag lite nyfiken på, har aldrig hört talas om!

    Louise

    SvaraRadera
  22. Underbara bilder på vårtecknen!:)
    Så oxå din söta Tingeling, med ett lika sött namn ,"klingar" om namnet:)
    Stig jagar solstålar oxå, behöver dock inte så stora, räcker med en glipa i persiennerna när vi är inom hus:):)
    Kram o grattis till awarden, Cia:)

    SvaraRadera
  23. Hej! Du har verkligen vår hos dej. Du måste bo i sädra delen av landet. Så fina bilder du delar med oss. Jag har gjort mitt bildkollage i Photoschape, som man kan ladda ner gratis på nätet.
    Grattis till awarden. Visst är det roligt med bloggen. Jag skulle absolut inte börja blogga och nu är det lite över ett år sedan jag började och jag har lärt känna så många trevliga bloggvänner.
    Önskar dej en solig och skön vecka.
    Kramis Birgitta

    SvaraRadera
  24. Hej! Vilka härliga fantastiska vårbilder, dom speglar riktig vårkänsla :-) Positivt. Tingeling är jättemysig :-)

    SvaraRadera
  25. Åhh vad många fina vårtecken...Tingeling är så söt, det är underbart med en söt lite nos.Stort grattis till awarden. Kramkram Anne

    SvaraRadera
  26. Härligt med alla dessa fina vårtecken. Blommorna som börjar att slå ut ger sån energi och glädje!
    Ha nu en fortsatt skön vecka!
    Vårkramar! Märta

    SvaraRadera
  27. Massa underbara vårtecken ,min favorit är ändå Tingeling,,så fin!!
    Satt och smakade på ordet "Bina" och visst låter det konstigt men det heter ju så..kram Susanne

    SvaraRadera
  28. Hej igen Agneta :) vad kul att du tittade förbi och lämna en sån fin kommentar , ja det är lite svårt med jordglober dem är antingen eller, den svarta jordgloben som finns på min bild är från Petör i Landskrona,en affär med lika mycket växter som inredning. Har dock hittat jordgloben på flera olika sidor på nätet och priset är väldigt varierande trots samma glob.

    Ha det underbart Kramar Malin

    SvaraRadera
  29. Underbara foton!!

    SvaraRadera
  30. Det har du rätt i! Man blir lixom inte ensam med kaffekoppen längre... *hihi*
    Just ruccolan har jag inte lyckats med ännu men skam den som ger sig. Jag har provat med att pudra på aska, vattna mycket och använda fiberduk inget har hjälpt. I år ska jag spraya med såpvatten har jag tänkt mig. Får se om det ger någon effekt. Jag brukar ha samma problem med alla kålväxter men att förodla brukar fungera. Om de är tillräckligt stora när man sätter ut dem brukar de klara sig. Ruccolan är ännu ett försök. Jag ska baske mig vinna i år!!!
    Kram/ Anna

    SvaraRadera
  31. Iiiih!!!! Jag fasar för Bloggnytt 19/4!!!
    Måste gå ut genast i morgon bitti och slita odlingsväven från potatislandet....
    Man vågar ju inte riskera dylika repressalier!
    En hel bloggvärld skulle se detta - näeh - det vågar man inte riskera!
    Försiktiga kramar från din tillintetgjorda paktkompis M...(inte hon från Bond, alltså)!!!

    SvaraRadera
  32. Vilka fina, vackra vårbilder du alltid har.
    Tingeling är såå söt ligger o slappar i solen
    ser så skönt ut.
    Här i Gästrikland börjar det hända saker sakta men säkert, fast det varit en lång o ganska sträng vinter.
    Jag har nyss kommit hem från jobbet, vi har haft många sjuka att åka till i kväll men jag trivs så bra.
    Jag hade problem med min text i går, men fick hjälp av syrrans dotter, tur det.Ungdomen kan det här med datorer.
    Om trötthet kan jag säga, att jag känner samma sak, så outgrundligt trött det beror på till viss del på sommartiden, men sen gör våren och ljuset att vi blir trötta många känner sig så.
    Jag har inga bra råd, men vitaminer brukar göra nytta,b-vitaminer och järn brukar vara Bra. Kul du skrev om kaffe-rep, jag håller med.
    Jag jobbar lite för mycket, skulle vilja läsa så många fler bloggar jag med, skall göra det någon dag då jag är ledig och det är dåligt väder
    kram från Kristina

    SvaraRadera
  33. Åh så fina vårtecken, och vad söt tingeling är, jag ahr ju också en hund och det är verkligen ett vårtecken när dom ligger ute och solar och rullar runt i gräset, så mysigt kram från vivi soltorp

    SvaraRadera
  34. Jättefina knoppar. Härliga vårtecken alla bilderna. Men den första verkar va en vårtrött hund. Gillar också att gå utmed havet. Där finns fina fotomotiv.Ha de gott. Anita

    SvaraRadera
  35. Visst är det mysigt att prata lite här på bloggen. Man kan aldrig tror att du "bara" har bloggat i två månader. Du är som gjord för det här!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta