I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 28 april 2010

Husbygget - i mellantiden bodde vi i sommarhuset.


När vi hade fattat beslutet att vi skulle bygga ett nytt hus på landet flyttade vi från storstan till vårt sommarhus och där bodde vi, i si sådär, ett och ett halvt år. Det mysiga var att vi fick bo i huset hela den snöiga och kalla vintern 2005/2006. Det var riktigt romantiskt, det kändes nästan som om jag var med i en film om det strävsamma livet på landet.


Här kan man tala om platsbyggda skåp! Och plankgolv. Med smidda spik. Och så den älskade vedspisen.


Bilderna överst är på mitt 'flickrum på landet', där låg jag och kikade ut genom det lilla fönstret. Hög mysfaktor. Nedre bilden till vänster, ett gästrum, och till höger nere ser man glasverandan. Med virkad gardin. Och ja, det är jag som har virkat den.


I matsalen finns en kakelugn, som inte alls är någon kakelugn, utan en fattigmanskakelugn, tror jag det kallas. Den är murad och putsad. Jag tyckte om den lilla nischen som jag kunde pynta lite i.


Lite bilder på huset från utsidan. Visst är det vackert och välproportionerligt! Men det nya huset vi byggde ligger bara några hundra meter härifrån och inte kunde vi ha två hus så nära. Så det här vackra huset bebos nu av andra. Och jag tycker det verkar som om dom tycker lika mycket om det som vi gjorde. Det känns bra!


Och så har jag fått en Award av Jennie med den jättefina och spännande bloggen http://www.skogslunden.blogspot.com/

Titta in hos Jennie om ni tycker om husbygge och/eller skall bygga hus! Annars också förresten! Jättemycket fint.

Jag är väldigt glad för den fina Awarden och man skall berätta sju saker om sig själv och skicka Awarden vidare till sju andra bloggare. Där brister det för mig, jag kan inte det, no way, att jag kan välja ut sju av alla fantastiska bloggar som finns. Jag har talat om för Jennie att jag inte riktigt fixar den biten av Awardandet.

Så jag ger Awarden till alla som vill ta den! Klistra in den hos er, snälla, och berätta sju saker om er själva!

Jennie och hennes familj skall bygga ett KarlsonHus, liknande det som Viveka och hennes familj bor i. Viveka, med bloggen http://humlebacken.blogg.se/ och Vårteckensutmaningen och som jag tror ni bara kan ringa om ni vill köpa er ett KarlsonHus.Så då ska jag säga sju saker om mig själv. Hmmmm.

1. är vädur med allt vad det innebär (inte alltid så kul, ska ni veta...)
2. tycker inte om att ha strumpor på fötterna
3. älskar potatis, min livrätt nr ett
4. tycker om spontankalas
5. tycker om att gå i skogen, länge, ofta och mycket
6. tycker om böcker av alla de slag
7. vill gärna ha något att pyssla med - alltid


Och så har jag fått en Utmaning av Monica med bloggen http://tjernhus.blogg.se/ att man skall visa den tionde bilden i sitt bildarkiv.

Titta in hos Monica om ni inte redan gjort det, hon bor vid havet och har en trädgård med massor av underbara växter och så bakar hon bästa brödet som finns! Och man får receptet för det finns på bloggen!

Min tionde bild kommer här:

Det är en rosenskära från förra sommarens blomsterland.

Den här Utmaningen skall också gå vidare, men jag kan ju inte välja. Kan inte alla som känner för det visa sin 10:e bild! Snälla!

22 kommentarer:

 1. Hej
  Ja du överraskar verkligen mig.
  Vilket underbart drömhus ni haft till sommarhus, inte hade då jag släppt iväg det, jag som är fullständigt hustokig.
  Ett helt underbart hus.
  Men det är tur att någon har förnuft, här i världen.
  Och så bra att det känns bra för dig.
  Vad duktig du är på att virka, vilket jobb, snyggt!!
  Ett helt underbart gammalt hus.
  Kul läsning om dig, känner igen mig i så mycket, och potatis gillar jag alldeles för mycket. Jag kan skriva under på exakt alla dina punkter, underbart.
  Fin läsning.
  Jag hade tänk ge dig samma award från Monica, men då såg jag att hon redan lagt in dig.
  Jag tackar för att du delar med dig av dina awarder till oss, och den läsningen om dig.

  Du hade en fin tionde bild, min var lite konstig.
  Ja du det där sommarhuset, eller bostadshuset är helt underbart.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 2. Hej!! Ha,ha, ser du hur uppspelt jag blir när jag såg det gamla huset, har upprepat mig.
  Kram Zara

  SvaraRadera
 3. Underbart hus, både på insidan och utsidan!
  Kram Anne-Lie

  SvaraRadera
 4. Vilket underbart sommarhus! Det skulle nog ha varit svårt att få mej därifrån! Underbara interiörbilder också!
  Det ser verkligen romantiskt och rart ut!

  Grattis till awarden! Kul att få veta lite saker om dej. Och du - du är inte ensam om detta med potatisen - jag äääälskar potatis och odlar själv varje sommar - mums!
  Vilken vacker rosenskära!
  Ha en härlig dag!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Eh ... öh ... Que? När man ser bilderna av ert "sommarhus" är det ju inte utan att man undrar varför ni har byggt er ett nytt. Precis ett sånt där hus skulle jag vilja ha! Men nu har jag lilla "Rucklet" och är glad för det också.

  Här regnar det idag = läge för inomhuspyssel. Skönt, säger gamla Ryggen och herr och fru Knä nickar instämmande.

  Ha det bäst!

  SvaraRadera
 6. Jag har ju sett ritningen på ert nya hus så jag förstår att ni ville bygga det :-) Men det STORA sommarhuset är verkligen charmigt! Hyrde ni det? Det har regnat hela natten (tror jag)så idag kan man inte göra något ute ;-) passar mig bra! Ha det bra, kram!

  SvaraRadera
 7. Nejmen, vilket underbart hus! Jag hade bott kvar där!! Iochförsig har jag inte sett er nya hus... Men det var ett rackarns fint sommarhus!
  Potaits är gott!! I alla dess former. Kom precis på att nu måste man sätta igång och njuta av de sista potaisgratängerna!! Så det blir det i helgen. Går ju inte att laga på många måndader sen, när potatisen är ny. Fast färskpotatis är ju urgott också!
  Ha det gott!
  Hulda

  SvaraRadera
 8. Först och främst: Tack för de vackra orden om mig och min blogg! Det är nästan så att man blir generad... Fast glad! TACK!
  Sen kan jag ju inte annat än hålla med alla ovanstående: Vilket underbart sommarhus!!!
  Såå vackert, både proportionerna och färgerna. Och så stort det verkar! När jag var liten hade vi en sommarstuga på c:a 70 kvadratmeter...
  Så fint det var inne också. Ditt rum var ju precis så gammaldags romantiskt som en ung flicka önskar sig!
  Så skönt för dig att de som har huset nu, uppskattar det!
  Ha det nu så mysigt! Själv ska jag ge mig ut och plocka nässlor till soppan i morgon!
  Stor kram från Monica!

  SvaraRadera
 9. Wow, vilket underbart hus, och så var det bara ert sommarhus...
  Blir så inspirerad av sådana hus, det får mig att stå fast om beslutet att ha fönster med spröjs samt att ha en sådan fin grund som är på ert gamla sommarhus.

  Ha dé gott!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 10. Vilket underbart hus! Att du kunde flytta därifrån? Fast du kanske har ett ännu finare hus nu... Jag gillar hus med karaktär, där man nästan kan känna doften av alla generationer som har bott där innan. Ha det så himla gött och hoppas solen skiner på dig idag!

  SvaraRadera
 11. Huset är en riktig kulturskatt. Inte många som låter husen vara som dom är idag.
  Smidda spik hittade vi i vårt hus också men bara den delen som är från tidigt 1900-tal. Tänk vilket arbete någon lagt ner :)

  SvaraRadera
 12. Vilket hus! Ett riktigt vill-ha-hus. Nu blir jag ju nyfiken på hur du bor idag. Roligt att läsa litet kuriosa om dig. Ha nu en riktigt skön Valborg. Så ses vi på måndag!/Kram Merja

  SvaraRadera
 13. åh, så fint också det huset är!
  strumpor är av ondo också i min värld, åtminstone sommartid. jag får nästan utslag av att övriga familjemedlemmar vägrar slänga strumporna sommartid ;)
  skön valborgshelg! kram
  ingela

  SvaraRadera
 14. Ja, det var ett verkligt fint sommarhus ni haft! Men det är ju så att ibland måste man avstå från något gammalt för att få något nytt! Vi var lite i samma situation innan vi flyttade från vårt gamla lilla hus hit till Mattas. Men då var det den fina platsen vi måste avstå ifrån. Helst skulle vi ha flyttat det här huset till den platsen... Men nu är jag nog mycket nöjd med beslutet vi gjorde och de nya ägarna har gjort underverk med det gamla huset.

  Och tack snälla söta för kommentaren du satt in på min blogg! Det värmer! Nästan allt jag tillverkar är till salu. På sommaren säljer jag här på vårt sommartorg och på julbasaren och påskbasaren. Men alla möjliga andra planer och drömmar har jag naturligvis...
  En riktigt trevlig torsdagskväll till dig!

  SvaraRadera
 15. fint sommarhus ni har! perfekt att bo i när man saknar bostad för ett tag. jag önksar att min låg närmare så vi kunde bo där när vi bygger, men så är inte fallet.
  den sista bilden, från mitt senaste inlägg,är en skylt som har växt in i ett träd. jag har aldrig sett det förut men tror det står 7 meter..hmm..lurigt!

  Planlösningen är inte exakt likadan som på
  a-hus hemsida, men nästan, det blir spännande:=)

  Vad många fina awarder du får, det är du väl värd! Du har en toppenfin blogg med en massa fina bilder. Förstår inte hur du hinner med allt...

  Kram
  Marika

  SvaraRadera
 16. Måste hålla med de andra före mig , huset är underbart och vet du, det är ett gammalt bohusländskt hus om jag fattat rätt, min mans föräldrahus ser nästan exakt så ut,fast de har ett halvmånefönster högst upp på gaveln..underbara bilder.. Kram Torprosen

  SvaraRadera
 17. Det ser ju helt otroligt mysigt ut ert tillfälliga boende. Urcharmigt! Tur att det lägger nära så att ni fortfarande kan njuta av det. :-)

  Kram från ännu en barfotatös. :-)

  SvaraRadera
 18. Grattis till award och utmaning...Herregud vilket fint sommarhus ni har!!!! Kan tänka mig att det är hög mysfaktor där. Hm min stil på hus, så fint...
  Kramkram Anne

  SvaraRadera
 19. *Fniss* Jag tänkte faktiskt på att du är precis som Ingela när det gäller strumpor :D (Har träffat henne några gånger)

  Intressant att läsa om Snäckskalsdalens historia!

  Flow? Njäää... jag tycker jag är rätt slö för tillfället, ehhh... Du skulle bara vet hur jag är när jag faktiskt är inne i ett flow, hahahaha!!! Just nu har jag massor, massor med idéer men inte tid.

  Trevlig första maj-helg!

  SvaraRadera
 20. vilket underbart hus ni hade, måste bara fråga om det andra ni skaffade er var bättre än det första för det första ni bodde i som du visar bilder på är ju helt fantastiskt. Kan ju bara tänka mig så underbart vackert det andra huset ni har måste vara , Grattis till awarden :)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 21. Helt rätt, ring bara om ni vill köpa ett KarlsonHus: 0704-940964:)
  Tack för att du gör reklam för oss:)
  Vilket underbart sommarhus!! jag blir helt förälskad!!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta