I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 16 april 2010

Dagsläget, hundpromenaden.


Idag har fjorden samma färg som en lagun, alltså, jag menar en sån där lagun som finns i Söderhavet. Enastående!Hundpromenaden leder in i skogen och här ser man väl ändå att det är vår!På ett alldeles speciellt ställe finns det sådana här svampar. Jag tror dom kallas skålsvampar och dom kommer på våren!


Tingeling går uppför en körväg, en väg där man med häst och vagn fraktade sten man huggit i brotten uppe i bergen. Dåtidens bohusländska autostrada.....härligt guppigt, minst sagt.
Väl uppe i ljungen passar Tingeling på att ta ett torrbad i fjolårets ljung, river gott på ryggen! Och - ni ser inte dubbelt, ingen fara, det är bara ett hopklipp av två bilder.


Grannt........här måste jag alltid ta en paus och andas djupt.Väl hemma sitter välkomstkommittén och inväntar hunden och mig och så solar vi alla lite och sträcker på oss och har det gott.
Ute på altanen står mitt nyförvärv. Den är väldigt liten, bara kanske 20 cm hög, men jag har gått och blängt på den länge där den legat slängd på samma ställe i flera år. I en rabatt. Hos min svägerska. Till slut tog jag mod till mig och frågade om jag kunde få den. Och det fick jag. Så nu är den min och i den vill jag plantera en förtjusande liten viol, tror jag.


På altanen ligger också japanska ostronskal till tork. Det är inte så att det är rester efter en av våra ostronfrukostar med champagne, nej då, utan döda ostron (kalla vintern dödade dom) som jag ju givetvis inte kunda låta bli att plocka med mig hem från sjön (havet). Fråga nu bara inte vad jag skall ha dom till.......det finns det andra som redan gjort och jag har ingen aning. Det är den primitiva samlaren i mig som kommer fram nu och då, ganska ofta till och med.


Den här tallen ser jag från mitt köksfönster och med den ber jag att få tillönska en riktigt skön fredag. Och kanske helg. Min dator skall till Datadoktorn (han kallar sitt företag så, mannen som skall rädda mig från totalt datahaveri) på söndag kväll och man vet ju aldrig hur det går......så hör ni inte av mig på ett par dagar så beror det på konvalscens.

25 kommentarer:

 1. Vilken fin prommenix du bjuder på. Verkligen vacker utsikt över "lagunen" Jag förstår att du måste stanna upp just där.

  Har suttit en stund och kikat på er byggresa. Så spännande och vad fint du förklarar för oss läsare om era tankar och så.

  Komocksgrejerna var ju himla kul Något sådant har jag då aldrig förr hört talas om tidigare:)

  Hoppas datorn kommer tillbaka till dig snart igen.

  Trevlig helg och kram

  // Maria

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt fint där du bor och så fina bilder! Tänk att ha sån fin utsikt från sitt fönster ... härligt!
  :)

  SvaraRadera
 3. Ha en underbar helg och hoppas att doktorn fixar din kompis :-) Kram

  SvaraRadera
 4. Underbart att bo så vackert! Jag klagar inte, jag bor också vackert. Härliga promenader du kan njuta av med din Tingeling! Och tänk, välkomstkommitté hemma. Det ser ut som norrland, men jag har förstått att du bor söderut, tänk att det kan se ut så! Ja, njut av livet!
  Hulda

  SvaraRadera
 5. Vilka lustiga svampar! De ser nästan ut som keramiksvampar! Sen är det väl jättebra att du har ostronskal hemma. Man kan säkert ha det till något skoj, eller om någon annan plötsligt känner ett stort behov av skal så kan du ju bistå med några! ;0)

  SvaraRadera
 6. Du bor väldigt fin och tar fina bilder.
  Ha en underbar helg.
  Kram på dig

  SvaraRadera
 7. Vad myyysigt ni har haft det! Lite avis här, faktiskt...

  SvaraRadera
 8. Åh, vad jag tycker om er karga, steniga natur! Så olikt mot där vi bor och ändå har vi nästan samma vegetation, tallar, björkar och ljung! Och havet! Men ni har en fjord och vi har öppet hav, även om vi bor vid en bukt.
  Fantastiska svampar! Jag googlade litet på dom och jag tror att dom heter "scharlakansröd vårskål"!
  Den nya krukan påminner förresten väldigt om en som Viveka har på Humlebacken...
  Hoppas nu att din dator inte blir borta för länge, för jag vill inte vara utan dina inlägg!
  Ha nu en skön fredagskväll och en mysig lördag!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 9. Jo, vet du, vad du än tar dig för här i bloggosfären, så våga inte klaga på hur du/ni bor!

  När jag ser dina bilder på Tingeling är det som en hand kramar om mitt hjärta och jag saknar min Selma så oerhört mycket att det gör ont. Tänk, känslan tycks inte mattas av fast det snart gått tio år sedan hon gav sig av till hundhimlen.

  SvaraRadera
 10. Jag är MKT, mkt, liten,sitter på din axel och får slå följe på promenaden,och ser ,lagunen, skålsvamparna,....håller på att ramla av när vi går på den steniga vägen, det sticker till lite i ögonen av dammet från ljungen som virvlar i luften , och när vi stannar till och njuter av allt grant, får jag hålla i mig i din jackkrake för att inte ramla ner av allt fint jag ser!....:)

  WOOPs!!!....Vaknade till, jag sitter ju framför datorn och drömmer mig bort med dina härliga bilder!:)
  Tack för att jag fick"följa" med på promenaden!:)
  Se nu till att ge datorn mkt omvårdnad efter
  ingreppet så "han/hon" tillfrisknar snabbt!:)

  Kram Cia:)

  SvaraRadera
 11. Visst är det grannt:=) Skrattade när jag läste ordet grannt. Mina vänner skrattar nämligen åt mig när jag kläcker ord som kommer ifrån kusten! hihi!!

  Jag blir helt lugn när jag tittar på dina bilder. Älskar vår kust och har det sista åkt ut till sommarstugan varje vecka för att andas frisk luft och titta på havet och bergen. Underbart. Det finns ingen finare plats på jorden:)Jag är glad och tacksam att jag är född just här...

  SvaraRadera
 12. Trevlig helg o hoppas datorn mår bättre snart.

  SvaraRadera
 13. ja den var verkligen sådär härligt turkosblå :) ser ju ut som om man vill ta ett dopp där,

  Ha en underbar helg

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 14. Ljuvligt. Känner lukten av skogen...

  SvaraRadera
 15. Oj, oj, du försöker "abbonera" på min svärson, Micke, för ett byggprojekt... lönlöst!!!
  Det har jag försökt,länge,för hjälp att bygga en bänk runt vår stora tall nere på tomten...
  Vi hörs, kramar, Monica

  SvaraRadera
 16. Så vacker natur du har runt omkring dig! Håller med dig - visst är vitsipporna efterlängtade, är något speciellt med dem...
  Kram

  SvaraRadera
 17. Vilka vackra bilder. Vad vore livet utan hundpromenaderna!
  Trevlig helg!
  /Jennie

  SvaraRadera
 18. Tack för promenaden, den var härlig. Så söta de är dina fyrbenta vänner och som troget väntar på att alla ska vara samlade. Kram Merja

  SvaraRadera
 19. Härliga bilder. Så mysigt att få gå sina hundpromenader där. Så gulliga de är dina fyrbenta vänner.

  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 20. Hihi... ibland spökar minnet. Jo, bloggen hette tidigare Huldas hemliv, men jag bytte namn. Men jag har fört över de gamla inläggen. Så du minns rätt också.
  Hulda

  SvaraRadera
 21. Fantastiskt vackert du har i din omgivning! Och rofyllt.

  SvaraRadera
 22. Hoppas doktorn får fart på din dator, riktigt trist och vara utan. Jättefina bilder, du har fina ställen och gå med hunden. Den utsikten var inte och leka med! Ostronskal var spännande, du kommer säkert på något och ha dom till. Jag tycker det ser fint ut när dom bara ligger sådär.
  Ha en fin söndag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 23. Tanken var att vara helt knäpptyst tills det är påskrivet ikväll men det är svårt att hålla sig!! Det var därför jag startade bloggen så det har varit en lång resa och jag hoppas att det nu går vägen!! Kram

  SvaraRadera
 24. Väldigt härligt det ser ut att vara.:-) Kramis Stina

  SvaraRadera
 25. Härliga vårbilder, och lustiga svampar du visar! har aldrig sett sådana förut, men söta är de!

  Hoppas datorn kryar på sig snart!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta