I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 14 april 2010

Husbygget fortsätter.

En huvudpunkt på önskelistan var ju att huset skulle passa in i naturen så mycket som möjligt och det gjorde det allt......vi var väldigt nöjda!
Inte gjorde det mycket väsen av sig inte, huset.

Nu hade vi ju fått våra ytterdörrar och det började komma lite inredning, vitvaror, värmesystem mm.....

........så det började bli dags för drömköket att komma på plats. I mitt inre såg det ut som så här ungefär, slitet men hemtrevligt, lite stökigt light, ja alla förstår säkert vad jag menar.......något i den här stilen:


Här ser vi var det kommer att ta plats!


Från början var det meningen att en av våra snickare skulle snickra köket åt oss, så där som i drömvisionen. Men det ville sig inte bättre än att han efter vårt husbygge skulle finna sin näring någon annanstans så hela det konceptet föll. Han hade inte längre tid, vilket vi så klart förstod.
Vi for då iväg till närmsta köksaffär (ett ställe där man köper kök, heter det så, tro....) och beställde ett kök snabbt som ögat. Vi ser stommarna till detta kök här.


Själv for jag som en skottspole fram och tillbaka och köpte inredning till vardagsingången/grovköket eller vad man nu vill kalla det. Här ser man från köket ditut där tvättmaskin mm finns.


Så här blev hyllväggen till slut. Snyggt. Alltså det var snyggt när det inte fanns några grejer där. I dagsläget ser det förfärligt ut. Man ser inte ens hyllorna längre....


Jag tyckte det var kul att greja med dom där hyllsystemen så jag fortsatte (med lite hjälp) med klädkammaren. Jag skulle vilja kalla det Walk-in-Closet, men då tycker jag man skall ha plats för ett stort bord i mitten där man har sina ovärderliga smycken, sjalar, handväskor, mm. Vidare skall det då finnas plats för en spegelvägg, en fåtölj som är fransk, antik och signerad, långa, tjocka, tunga gardiner och lite så där. Det finns det inte här. Men det blev så himla bra och ett litet, litet gammalt bord fick plats vid fönstret!
Klädkammaren var också snyggare, precis som grovköket, utan grejer i backar och hyllor och hängande trasiga, fula, gamla älsklingsmorgonrockar överallt och så där.

Det var vintertid när köket kom på plats och altanen där vi skulle sitta i våra boots och skjuta på förbipasserande såg då ut så här:


Det var tänkt att det skulle bli något i den här stilen. Jag har bättre bilder, men dom hittar jag inte nu, men ni förstår säkert tanken.

Så här såg det ut i början av vår första sommar i nya huset.

Inte någon riktig cowboy veranda men.....åhhh så vi njöt, altanen hade kommit på precis rätta stället och det var riktigt gott att sitta där och njuta!

22 kommentarer:

 1. Fullt med grejor eller ej, men din "walk-in-closet" ser ut som rena drömmen för någon som jag, som lever med trånga, opraktiska dra-in-magen-och-stig-in-klädkammare från 1950-talet :o)

  Äsch, nu fick jag ju ångest över att den renoveringsbiten inte är avklarad ...

  Kul att du verkar vara på banan igen och att magen lugnat sig! För det har den väl..?

  SvaraRadera
 2. Vad skönt med stora ytor! Drömmen! På västkusten så är det fint när husen smälter in i bergen och resten av naturen, håller med dig. Den gråa husfasaden är toppenfin. Och walk in closet, LYX:=)) Jag har också drömmar och visioner och när "jag blir stor" så har jag stora husdrömmar:=)
  Kram
  M

  SvaraRadera
 3. Haha, vad du berättar roligt! Förstår det där med överfulla hyllor, hihi... det är lika här. Fast vi har en bråkdel av yta i vår klädkammare... men dignande hyllor, det har vi också!!

  Spännande att få se köket växa fram. Förstår din vision fullt ut!!

  Ha det bra i våren.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 4. Oj vad ni grejar! Det blir säkert toppenfint när det blir klart, om man nu någonsin blir klar med ett hus.... Huset ser ut att ligga i en väldigt fin miljö med lugnet runt hörnet1

  Louise

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Vilket jobb det är att bygga nytt eller renovera gamla hus. Vi har gjort det, men det är roligt också.
  Här kommer en liten rapport från Kinaturisterna. De är nu i staden Chongqing, har varit där ett par dagar, i kväll ska de förflytta sig till staden Kunming en tågresa på 25 tim. Inget de ser framemot. De passar på att se så mycket som möjligt, mest inne i städerna men igår hade de besökt en trädgård. I butikerna säljer de levande fisk i tankar, levande grodor och levande höns. Även hönsfötter och hela ankhuvuden - olikt Sverige. Talade med dottern i går och de hade inte känt av jordskalvet som var i Kina. (Man blev ju allt lite orolig)
  //Anne-Lie

  SvaraRadera
 6. Så fint så fint. ftersom jag har flyttat in i ett "färdigt hus" med möbler och allt har jag aldrig fått vara med och förverkliga mig själv i hemmet. Mycket synd. Walk in closet är fortfarande högst på önskelistan.

  SvaraRadera
 7. Huset smälter in väldigt bra i naturen. Så fort yngsta dottern flyttar hemifrån så ska jag ha ett dressingroom eller walk in closet.
  Det är drömen det :)

  SvaraRadera
 8. Oh yes! Så härligt huset blir!!

  SvaraRadera
 9. Vilket stort och rymligt kök, blir så nyfiken på resultatet. Och en walk in closet, det står nog högst upp på de flesta tjejers önskelistor….. dröm, dröm. Det där med stök känslan kan man ju lösa med att ha draperier eller skjutdörrar i garderoben / walk-in-closeten.
  Stor kram
  Fia

  SvaraRadera
 10. Vilket stort och rymligt kök, blir så nyfiken på resultatet. Och en walk in closet, det står nog högst upp på de flesta tjejers önskelistor….. dröm, dröm. Det där med stök känslan kan man ju lösa med att ha draperier eller skjutdörrar i garderoben / walk-in-closeten.
  Stor kram
  Fia

  SvaraRadera
 11. Kan du vara snäll att skriva litet tråkigare? Just nu har jag ont i magen och all mascara har runnit ner på kinderna... Så går det när man läser ditt senaste inlägg om din Walk-in-closet, som INTE har någon fåtölj, fransk, antik och SIGNERAD(!!!) eller om när ni sitter i era boots och skjuter på förbipasserande - jag skrattar ihjäl mig! Nästan!
  Nej, tack för att du förgyller dagen med dina underbara inlägg!
  Storkram, Monica

  SvaraRadera
 12. Tja...vad ska man säga? Sanningen kanske? Att man sitter här GRÖN av avund eller...?

  SvaraRadera
 13. Så kul att följa ert bygge..Ja nog hittar jag oxå massa bilder och säger Åh precis så vill jag ha det,,men det är inte alltid så lätt..
  Som du säger snart hänger morgonrocken där den inte borde..Varför ser man aldrig det i inrednings tidningar ,,fniss..
  Jag följer dig med spänning..Kram Susanne

  SvaraRadera
 14. Det ser underbart ut, längtar efter mer...:)

  SvaraRadera
 15. Åh så spännande att följa. Det är ju kanon att du rapporterar i efterhand så man slipper vänta så länge på framstegen :)
  Kram Marie

  SvaraRadera
 16. Jag igen. Tack för dom fina orden hos mig. En älv som rinner genom stan, ja du gissar rätt :) Och isen ligger än.

  SvaraRadera
 17. Det är såå kul och spännande att följa ert husbygge. Köket verkar bli jättehärligt.
  Vad skönt att isen har försvunnit. Det är skönt med öppet vatten igen.

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 18. Hoppas att din Datadoktor kan fixa din dator SNABBT, för jag vill inte var utan dina inlägg och kommentarer....
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 19. Vilket jobb ni gör!!! bygga nytt eller renovera gamla hus tar tid och är så kul sammtidigt. Vi håller oxå på att renovera..
  och är nu inne på slutklämmen som tur är. vi har slitit på satan sen vi flyttade hit i september. Nu är det lite tidnings repotage kvar som en bonus efter allt slit, sen ska vi ha semester!! ska bli kul att få följa erat bygge!! fortsätt att kämpa på för det ser jätte fint ut!!! mvh isa

  SvaraRadera
 20. Hej!
  Underbara bilder! Vilken grej! Och vilket JÄTTEFINT bygge ni är mitt uppi... Läs AVUND... Och komockorna är ju underbara! Nu måste jag fortsätta läsa och komma i kapp mig lite! Kram!

  SvaraRadera
 21. Kul att få se bilder tagna under byggtiden!
  Så stooort kök ni har! Tänk att ni lyckats få det så lika som på dina inspirationsbilder!
  Förvaringen borde jag nog funderat mera över när vi gjorde ritningarna. Särskilt i tvättstugan/grovingången... Har kommit på den ultimata lösningen, men nu är det för sent :S
  Vi har faktiskt t.o.m. funderat lite på att bygga ihop huset och garaget för att få en större ingång, men det lär nog inte bli av.
  Tja, det är väl bara att göra sig av med en massa prylar istället, hehe!

  Ha en finfin fredag!
  kram, Ann-Christine

  SvaraRadera
 22. Jätte roligt att du lägger upp inspirationsbilder till ditt husbygge med så att man förstår sig på hur ni har tänkt hela processen.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta