I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 3 april 2010

Mina kottar.I ett pyntryck i höstas fick jag för mig att sprida ut kottar på strategiska ställen i hemmet. Lokala kottar och andra kottar som fått komma med hem i nån resväska. Numera plockar jag kottar och stenar i stället för att hänge mig åt shopping när jag kommer utanför hemmaprovinsen. Vad det beror på har jag inte analyserat färdigt om ännu. Jag vägrar att skylla det på åldern........hur som helst, nu funderar jag på att skylta om och då åker kottarna, inte ut, men väl ned i en låda, och upp på vinden.

Det fanns ovanligt stora och ovanligt många ekollon i höstas så jag drygade ut kottarna lite.


17 kommentarer:

 1. Vad snyggt med kottar. Jag har alltid plockat sten men aldrig tänkt på kottar. Och vad snyggt du har dekorerat. /Knatten

  SvaraRadera
 2. Vad vackert! Jag är svag för kottar i kombination med snygga värmeljushållare.

  SvaraRadera
 3. *garvar högt*

  Vet du, när jag på mitt livs första riktiga solsemester (Nice, 1985) hade jag med mig så mycket "strandbråte" i bagaget att jag nästan blev tvungen att betala för övervikt på planet. Det mesta var underbara, flata klapperstenar i alla möjliga kulörer.

  Från en resa till Mallorca för några år sedan släpade jag med mig en påse pinjekottar och ett antal växtskott. Av de senare överlevde faktiskt det mesta!

  Behöver du MASSOR med cembratallkottar är det bara att säga till så skickar jag en container! De är jättefina; 12-15 cm långa. Och många ;o)

  SvaraRadera
 4. Oj då, kottar som dekoration... Såna räfsar jag ihop i massor, vi bor ju i en tallskog! Men snyggt blev det!
  Och som vanligt: Såå underhållande skrivet!!!
  Ha det bra, kramar, Monica

  SvaraRadera
 5. Fina bilder! Jag plockar också på mig stenar och dyl som kommer väl till pass både ute och inne.
  Annika

  SvaraRadera
 6. Tjusigt .. oj nu är det mat här! Ha det så trevligt!
  :)

  SvaraRadera
 7. Kottar... har inte tänkt på det förr men det var ju ruskigt snyggt. Tackar för tipset! Nu får jag släppa ut ungarna på jakt, men problemet är nog att Tor (vår vovve) kommer att sno dem innan de ens hunnit nudda korgen. Han har en kottefettish som inte är av dennar världen *blink*.
  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 8. Än en gång: TACK för din absolut jätterara kommentar till min påskaftonsblogg! Det är så roligt att du och de dina gillar mitt bröd! Vi gillar ditt också! Måste nog också baka det igen när det blir vardag...
  Jo, vi har massor av bokhyllor och ändå räcker de inte till. Och vi har inte plats till fler! Ett vällevnadsproblem! Men visst är det hemtrevligt med massor av böcker? Mina döttrar tycker inte det och har inga böcker synliga i sina hem. Olika generationer - olika smak...
  Vi hörs snart igen!
  Stor Påsk-kram från din vän Monica!

  SvaraRadera
 9. Snyggt med kottar och mycket billigare än shopping förstås, även om det har sin tjusning ibland.

  Min ruccola odlas i växthuset av maken, så det går lätt för mej, men det går också att odla inomhus i ett ljust fönster, den är ganska lättodlad inne, så gör ett försök.

  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 10. Det ser snyggt ut och tänk vad vi har i vår natur som kan användas i hemmet. Mitt last här i livet är runda fina stenar. Billigt också:=)

  Kram
  Marika

  SvaraRadera
 11. Hej och tack för kommentar hos mig, och jo idag är ryggen axeln bättre, ska nog hoppa lite till idag fast inte göra några konster, ja kottar är kul att dekorera med! Snyggt med dom där stora! Kram Vivi soltorp

  SvaraRadera
 12. Hej Agneta

  Du har något att hämta hos mig

  Ha det gott
  Kramen/Gunilla

  SvaraRadera
 13. Så vakkert det er!
  Jeg har selv pyntet opp noen blomstepotter med kongler, det er nå vakkert synes jeg også!
  Også så rimelig, ja det er noe med å ta ibruk all den skjønnheten vi omgir oss med :))
  Et vakkert innlegg!
  Fortsatt god påske!
  Klem Lokki

  SvaraRadera
 14. Kottar är vackra och användbara till mycket! Min syster var rädd för dem när hon var liten. Det utnyttjade jag ibland...

  SvaraRadera
 15. Du har fått en Award! Kolla i min blogg!
  Kram!

  SvaraRadera
 16. Back to nature!
  Gillar jag!

  SvaraRadera
 17. Jag gillar oxå fina kottar, men samlar dem på hög utan att göra nåt med dem vilket innebär att till slut hamnar de i brasan eller komposten iaf.... :)

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta