I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 16 februari 2010

Våra väggar.

Husbygge var något som smög sig på så sakteliga. Det liksom bara hände till slut. Visionen var ett timmerhus. Men vision och verklighet är två helt olika saker, så jag drömmer vidare om mitt timmerhus inne i skogen med blånande berg i horisonten.
Bild från hemnet.
eller kanske så här, en egen liten by......
Bild fr nätet.

När huset var uppe och det var dags för innerväggar då kom de gamla klippen i "Pärmen" fram.
Här är tidningen, en del av den iaf, som inspirerade oss till våra innerväggar. Snickarna var lite tveksamma först, men vi hade så många bilder och var så övertygade så de gav med sig och tyckte allt efteråt att det blev ganska bra. Fast de tror fortfarande att vi kommer att vilja tapetsera en dag, men det tror inte jag!

Detta var de vackraste väggar vi sett. Reportaget från någonstans i Connecticut eller däromkring åkte in i "Pärmen" som vi sedan haft så mycket nytta av.


Här är hallen. Gott om plats. Innan möblerna kom....


Ett jättebeigt hus. Åhhh, när jag ser bilden minns jag hur fint det var innan vi drog in med kartonger, möbler, hundbäddar, katthus, mattor och jag vet inte allt. Det ser ut att ligga en utmattad nallebjörn på golvet och det gör det. Vår Kalle hade hur många gosedjur som helst som han bar omkring på....den dumme lille (store) hunden.....

Färgen hade vi ju helt klart för oss, så klart, kunde inte vara så svårt, trodde vi. Med "Pärmen" åkte vi till de fenomenala systrarna i vår färgaffär. Dock tog det ett par rundor fram och tillbaka och för snickarna att bryta loss och sätta upp nya bräder innan vi kom fram till att systrarnas första färgblanding var den absolut perfekta. De hade förstått exakt hur vi hade tänkt oss det hela.


Tre olika bredder är det på bräderna och ordningen av dem är helt slumpmässig.


Bakom bräderna sitter någon slags väv och i vårt fall är den vit. Jag har hört talas om de som har svart bakom.


Att det rinner ut lite kåda ibland gör mig så nöjd, då känns det verkligen att huset lever! Vi är så glada över våra väggar, likadana i hela huset utom i våtutrymmena. Och själva huset, ja, det trivs vi så bra i att vi får hemlängtan när vi går efter posten......så det kan bli!

5 kommentarer:

 1. Det ser fatastiskt fint ut!
  Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Ovanligt och vackert! Jag gillar färgen jättemycket! Men fastnar det inte en massa damm och dylikt på väggarna, för det är väl ohyvlade brädor?
  Kram, Monica
  P.S. ALL snö har inte rasat ner från vårt tak, tyvärr! Det är mycket kvar. D.S.

  SvaraRadera
 3. God kväll!
  Vilken mysig stuga!
  Har haft samma problem som du med massa blank rader i slutet av inläggen, det har verkat som ju längre inlägg bestå fler blanka rader slänger programmet in. Jag har helt enkelt satt markören så långt ner på sidan som möjligt och deleteat alla blanka rader. Hoppas det funkar för dig.
  Kram Fia

  SvaraRadera
 4. Så vakkert!
  Gleder meg til flere bilder;)

  Selvsagt er jeg glad for at du finner inspirasjon inne hos meg, og linker til meg på din side! det er bare gøy:)

  Tusen takk for hilsninger hos meg, og ha en fi kveld!

  Klem fra Chatrine:)

  SvaraRadera
 5. Jättesnyggt, helt i min stil! perfekt!
  Ha det så gott och hälsningar från mig i sena natta...
  Carin

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta