I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 18 februari 2010

Min Medinilla magnifica.


I ett fönster hemma hos oss. Det hjälper en aning när det råder full snöstorm ute, som det gör idag. Så det är nog NU som vintern kommer.........hallå, är vi trötta på detta nu, eller?Medinilla magnifica, Rosenskärm, kommer från Sydostasien eller lite mer precist, Filippinerna. Har jag läst mig till. Den finns så klart på andra ställen också. På engelska säger man Chandelier Tree, Kristallkroneträd!!
Visst är den just magnifik? Från det att vi köpte den har den fått ytterligare två blommor som dock inte syns på bilden. De är på andra sidan, utåt ljuset till och mycket mindre. Men jag är glad ändå!

6 kommentarer:

 1. Helt magnifik! Är den släkt med orkidéer?
  Man behöver något sådant i denna EVIGA vinter!
  Här har det just börjat snöa...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 2. Vad maffig den var.
  Ståtliga blommor behövs i detta eviga snöande.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig blomsterprakt! Här nere i Skåne har de snöat hela dagen, känns som det aldrig kommer ta slut ”suck” men vackert är det.
  Så bra att det funkar med dina blogginlägg nu! Jag har lämnat en award till dig på min blogg.
  Ha en fortsatt trevlig dag
  Fia

  SvaraRadera
 4. Men va ser jag, vilken blomma! Hur läcker som helst! Tror inte jag sett någon sådan! Var har du fått tag i den, inte på vilken blomsteraffär som helst inte?!
  Carin

  SvaraRadera
 5. Min mamma sa idag att du alltid skriver så roliga kommentarer och det är faktiskt sant. jag skrattar ofta åt dig:) Men du, varför skriver du inte in din bloggadress när du kommenterar hos mig, jag kan tänka mig att många skulle vilja läsa din blogg, när de ser dina lustiga kommentarer.
  och visst är det skönt att det äntligen blev vinter:)
  kram

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta