I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 11 februari 2010

Dag 2 i Bloggland.

Dag nr 2 i Blogglandet har inte inneburit några större ögonblick av att se det hela klart och tydligt, men det är bara att kämpa på. Det är kallt och det är mycket snö och det känns som om det är OK att fortfarande vara kvar i idet. Så vi kurar inne.


Och inne blommar den tappraste kaktusen av dem alla. Den har stått i samma kruka i så många år att jag tappat räkningen, den får sällan vatten, den har varit med om två strapatsrika flyttar innan vi kom hit. Men den blommar tappert. Jag vet inte om det är en novemberkaktus eller påskkaktus, för den blommar jämt verkar det som, säkert 3 ggr om året.


Och Tingeling hon kämpar på med sitt sökande efter vad det nu är. Hon ser förresten rätt kul ut på baken.....det är så att under sommarhalvåret (är det verkligen ett halvt år som är sommar???) så klipps hon. I höstas var det lite varmt så då fick hon en extra klippning och tydligen lite för mycket på baken, stackars hund!


Ute var det rimfrost idag och det är alltid tacksamt att fotografera. Här ser vi körsbärsblad som inte fallit av. Konstigt.


Och gran och tall.

4 kommentarer:

 1. Å, en golden? Rakar ni pga eksem? Jag har oxå en golden.

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra bilder du lägger ut! Du är verkligen en skicklig fotograf! Och vilken vacker "header"! Det har jag inte lyckats med än...
  Din kaktus är helt underbar. Jag har en vit sådan, som också blommar 3 - 4 ggr per år och den är säkert 30 år gammal.
  Jag tror att jag har planterat om den 2 eller 3 ggr. Var gång jag tänker göra det,upptäcker jag nya knoppar och då ska man ju inte plantera om...
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 3. Underbara bilder!
  Och vilken mysig hund du har!

  Jag är också ny bloggare:
  www.strandrosen.blogg.se

  SvaraRadera
 4. Trevlig blogg, så vackra bilder. Maria

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta