I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 7 april 2016

Vått och (d)ystert.

1160407
Nu kommer dom! Narcisserna. Dom som inte är drivna inomhus. Det tar sig, det tar sig! Fast lite fusk är det, dom har stått i krukor i boden över vintern, så det är inte riktigt på riktigt, men nästan.

 

2160407
Likadant med hundtandliljorna. Det kommer att bli bra det här!

 

3160407
Och så har jag hittat tre stycken nästan utslagna vitsippor! Våren är här. Nästan!

 

4160407
Det har regnat mycket och det regnar fortfarande. Men å andra sidan, det porlar så där läckert i skogen och mossan blir grön och fin och luften ren. Så det är inte så tokigt i alla fall!

 

5160407
Skålsvamparna blommar, höll jag på att säga, men vad heter det?

 

6160407
Almblommor! Hade ingen aning om att vi hade alm här någonstans, men Omgivningen kom in med ett par små grenar i förrgår och igår blommade dom redan. Jättesöta, ju!

 

7160407
Åsså fick jag ett fint vykort med posten!

Jag hade undrat över Eva Kvarnaros fina påskliljebilder och undrade om det var hennes eller från det där stället som jag inte mindes vad det hette. Då kom ett jätterart kort, fantastiskt, tack Eva! Och med förklaring var alla påskliljorna finns! I Fagerås!

 

8160407
Jag är med i en panel där man svarar på frågor som har med vårt samhälle att göra.

Men i sista omgången blev jag lite förvånad, det här om man har några barn eller inte…….är det så att det finns dom som inte vet om dom har barn, att dom är lite tveksamma, så där……jaa, kanske det är så.

Agneta!

28 kommentarer:

  1. Samma här. Tisdagen då vi kom hem, var det strålande. Sedan har det regnat och regnat. Så det är nog nu!
    Jag visste inte heller att det fanns almblommor, men det är klart att det gör. Det som blir almpengar sedan, som är goda att äta.
    En del män kanske kan svara tveksamt på enkäten. Men kvinnor borde väl ha märkt något. / Britt

    SvaraRadera
  2. Oj, vilka coola svampar! Vi såg nöstan exakt linadana förea våren när vi vandrade i Amazonas. Varje gång en droppe föll i skålen så släppte svampen ifrån sig sporer. Häftigt, tycker jag :) Det lilla vattenfallet är också ljuvligt.

    Vad hade du för temp i boden? Har aldrig lucksts med lökar i kruka, men skulle gärna vilja.

    Ha en finfin dag!
    Linda

    SvaraRadera
  3. Almblommor, de var ju jättefina! Idag var det lite ljusare på fm, men det mulnar på igen nu.

    SvaraRadera
  4. Hejsan lilla Sprakfågel, härligt att höra och se ifrån Dig- Enkäten du svarade på, är ju typiskt för herrar. Brukar säga ibland vad konstigt att Du inte har några barn, alltid samma svar, det vet jag inte kanske jag har det, men inte som jag vet. Det låter ju inte klokt, men skall väl vara lite manligt. BUUUU

    SvaraRadera
  5. Så fina blommor från våren hos dig och så drog jag ju på smilbanden när jag läste det där frågeformuläret. Jag tror nog de flesta är ganska medvetna om ifall de har någon 13-18 årig medlem i familjen!
    Ha det gott!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  6. Våren tycks ju ha kommit till er, trots ert dåliga väder! Liiiite fusk, att ha narcisser och hundtandslilja inne i krukor, men det lönar sig ju! Mina få påskliljor har börjat slå ut, men hundtandsliljorna har inte kommit så långt som dina. Men dom kommer! Och det är jag så glad för!

    Men bilderna från er skog med mossiga stenar, små vattenfall, murkna grenar - jag kan riktigt känna den friska skogslukten...underbart!

    Almblommor - vem hade hört tala om sådana? Ja, utom Omgivningen, förstås! Numera finns det ju inte så många almar, men jag har hört talas om en ny almsort, som ska vara resistent mot den gamla almsjukan, och som planteras här i Skåne nu!

    Jag är inte ett dugg tveksam om hur många barn jag har. Inte barnbarn heller för den delen...undrar om någon klickar i den rutan...😂

    Tveksam sol här idag och blåsigt. Det blir brödbak.
    Kramar, Monica
    P.S. Hälsa och tacka Omgivningen för rådet om pinceringen av hortensian! D.S.

    SvaraRadera
  7. Ja, det var ett märkligt alternativ på frågan där! Hm...!
    Vackert blommar det i alla fall och skogsbilden är ju som tagen från John Bauer!

    Vilken otrolig påskliljeäng! Tänk, att man kan få till det så!
    Våren verkar ju komma ändå, hur än vädret beter sej! Trist att ni aldrig har nån sol. Här är det blandad kompott idag, ömsom moln, ömsom sol, men mest moligt då..!
    Mycket vädersnack blir det! :)
    Ha en fin torsdag!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  8. Vått och dystert här också fast lite gladare blev jag av dina bilder. Visst är det kul med vykort. jag har en binge här som jag ska skicka iväg...Kraaam Pia

    SvaraRadera
  9. Det sista lät ju inte bra....får verkligen hoppas att alla vet om ifall de har barn i den åldern.
    Kan upplysa dig om att vi har riktigt ruskväder i Småland också, det blåser och är iskallt, både ute och inne. 3 mm regn har vi fått, ska det ända vara så här trist väder kan det regna på lite ordentligt.
    Igår och idag har jag skolat om tomater m.m. Så nu är allt frösått omskolat. Känns så skönt.
    Odlingstunneln ligger och väntar på mig på Preem, får ligga där till vi har ärende till Tingsryd. I tisdags såg jag att mina hundtandsliljor också kommit upp, lika långt som dina, fast mina står i rabatten, inte i någon kruka.
    Kram och tack för mail!

    SvaraRadera
  10. Det tar sig! Vårregnet kanske gör underverk - trots allt! Inte är det kul med allt det våta, men jag tror vi får se en sol i helgen!!!
    Undrar varför påskliljor o narcisser trivs så otroligt bra på vissa ställen.....
    Kram Lena

    SvaraRadera
  11. het staat er trouwens heel mooi al bij,bij je.

    SvaraRadera
  12. Till slut så. Definitivt mera ystert än dystert hos dig.

    SvaraRadera
  13. Ja, naturen tror nog att det är vår, men jag har då inte riktigt känt av den ännu. Regn och rusk hos mig men helgen ska visst bli fin säger dom..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  14. Vi har konstigt väder, sol på morgonen och kvällen men regn på dagarna när jag sitter på jobb ;-) Blommorna har dock kommit lika långt här.

    SvaraRadera
  15. Nej inte är du någon dysterkvist, ysterkvist får det bli! Som jag längtar till vitsippsängarna, när det fullkomligt exploderar av blommor! Men det är visst ett tag till dess, mössa och vantar på imorse, nästan nollgradigt och regn. Men det enda som verkligen stör mig är lervällingen på vägarna, annars går det ju att klä sig.
    Skoj att Eva skickade dig bildbevis, alltid kul att få en hälsning från en vän. Som av en händelse fick jag också ett vykort av en bloggvän idag!
    Längtar till att kunna inviga min cykel, men det måste torka upp på gamla tågrälsen först annars åker hjulen rakt ner i gyttjan..
    Sköna rofyllda vårdagar önskar jag dig/Kramen

    SvaraRadera
  16. Ha ha...du är allt fyndig du! Yster är nog både våren och du tror jag...
    Fina bilder. Tänk att mossa och lava kan vara så vackert. Det enda gröna ute man kunnat njuta av under lång tid nu.
    Ja du, barn brukar märkas rätt väl om de finns där eller inte. Som mamma är man ju rätt säker på om man har barn eller inte. Däremot männen skulle ju kunna känna sig tveksamma...
    Ha en skön helg!
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  17. Tack, för en som vanligt så mysig dag! Tänk att tiden kan gå så fort...men som ordspråket säger..." Tiden går fort när man har roligt "!!!
    Jag gillar verkligen sista svaret i frågeformuläret!!
    Ha en fortsatt bra dag!! Kraaaam och hälsa!!!

    SvaraRadera
  18. Härlig vandring bland alla de vackra blommorna jo visst är våren här.Almblommorna gillar jag skarpt. synd att jag inte har det här då. Du får svar på dina frågor hos mig i nästa inlägg. Haha: ja nog kan man undra allt men vid 13 års ålder borde de allt veta det.
    Ha det gott på fredagen
    kram Meta

    SvaraRadera
  19. Vått --- jodå, men knappast dystert! Fantastiska bilder på härliga vårtecken! Scharlakansskålens fruktkroppar - såå vackra mot den gröna mossan!
    Har tyvärr ingen alm i närheten ... eller? Måste nog ta och kolla upp det :)
    Kul fråga - den om barn... ja jisses!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  20. Vi har haft härligt soliga dagar här i Blekinge, regn på nätterna, ja precis som det ska vara :) Så fina bilder du visar, naturen är då för vacker...
    Almen blommor har jag missat, söta!
    Ha nu en fin fredag...
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  21. Tänk, för mig är det det här som är vår. Dagar utan minusgrader. Små, små blommor som sticker upp nosarna. Rammelbuljongsväder. Dofterna. Den där dagen när man kan slända upp altandörren och bara trava ut och in, det är ju nästan försommar.

    Haha för enkätundersökningen!

    SvaraRadera
  22. Haha, jag måste checka om jag har några barn, det var en klurig fråga, fniss :) Härligt med kvistar inomhus och så kul att Narcisserna kommit så långt! Jag rensade rabatten invid garaget förra helgen och såg då att det börjat komma upp lite små spröt där - lovely :)

    Tack snälla för fin kommentar om vår tvättstuga!! :)

    Helgkramar aka

    SvaraRadera
  23. Vilket härligt vårinlägg, japp visst är våren här fast den gömmer sig lite här och där
    Men minsta lilla värme så säger det plopp o rabatterna.

    Tveksamt ? ! hi hi hi . . . ja ibland undrar man vem som gör frågorna, *fniss*
    Du har mail - se i din postlåda innan helgen.
    Ha en trevlig helg, Kramar/ Eva

    SvaraRadera
  24. - Halloj i väster.
    - Du har fångat den våta våren fint. Verkligen
    tacksamt med droppar på bilderna. Även om man kanske
    föredrar sol och värme. Men det kommer....
    - Ha en riktigt trevlig helg !
    Hälsar "Henning" och Blondin-Ida....:o)

    SvaraRadera
  25. Vilket intressant ämne att fördjupa sina kunskaper i - coktailbär.Vad man får lära sig. Precis som du skrev, måste ju de gröna vara färgade. Och undrar om inte de röda kan vara det också. De är ju så himla röda (och gröna).
    Jag är inte så förtjust i gröna oliver, men svarta gillar jag. Då trodde jag att det var de helt mogna. Och det är det väl, men de är färgade med både det ena och det andra för att behålla den svarta färgen.
    Vad sjutton ska man ha i fredagsdrinken? Nu tar jag min naturell. / Britt

    SvaraRadera
  26. En och annan löskekarl kanske. Eller vad de kan kallas.

    SvaraRadera
  27. Visst är allt grönt som växer på riktigt! :-)
    Den där sista frågan i enkäten var lite speciell - hahaa!

    SvaraRadera
  28. Låt oss hoppas att du får mer vår än så där. Det verkar ju ruskigt blött och kallt. Å andra sidan så är det ju väldigt vackert när det skogen är frodig av grönska vid bäckarna.
    Kul med vykort! Det borde man verkligen skicka fler. Man blir så glad när det dimper ner en sådan hälsning i brevlådan.
    Allt gott!

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta