I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 5 april 2016

Bohuslän utan vår i år?

1160605
Penséerna planterade i blomsterlådorna, tillsammans med hemgjorda murgrönor!

 

2160405
En enda balkansippa har vi sett hittills. Det verkar som om vi kör med en av varje sort i vår trädgård i år, men det är klart bättre än inget. Sen att jag vill ha stora sjok, stora fält och stora ängar av allt, det får jag kanske fortsätta att drömma om!

 

3160405
Och så lite mera krokus…….
4160405

 

5160405
Nu tjatar jag, jag vet det, men vårvädret vill liksom inte komma på riktigt.

Det är grått, det är liksom gulgrått, så där lite hotfullt, det är dimmigt, det småregnar från och till, sånt där vått regn, det är inte så kallt, men det är rått och är man ute en stund blir man blöt, smutsig och kall….men kanske är det det som är aprilväder!
6160405
I förmiddags låg vattendropparna i, och på, kaprifolbladen! Det var så underligt vackert! Som om världen simmade fram i sockerdricka!

Agneta!

21 kommentarer:

 1. Trots kylan hos dig så slår ju blommorna ut i alla fall, även om de inte är så många.
  Vi har haft sommartemp idag. 18 grader och strålande sol. Jag har gått runt i sollinne och kortbyxor, fast kortbyxorna hade krympt rejält i garderoben i vinter.
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Sista bilden ser ut som en med glasögon och stora öron som står rätt ut,har lite svårt att artbestämma den .Hemgjorda murgrönor hm nu DIY .kramen Nette

  SvaraRadera
 3. De två sista bilderna är underbara! Precis som sockerdricka. :-)
  Ja, våren är kall. Vi har haft några soligt varma dagar, men det är inte många timmar åt gången. Låt oss hoppas att det snart blir vår på riktigt!
  Må så gott

  SvaraRadera
 4. Fine bilder, likte så godt de to nederste bildene! Spennende med vanndråper! :-)

  SvaraRadera
 5. Idag har vi inte bara haft vår utan rena sommarvädret. Ett snäpp över 20 grader faktiskt när det var som varmast och då har det ändå inte varit något klart solsken.
  Krokus tycker jag väldigt mycket om, men här är de i stort sett utblommade nu, men då kommer scilla och andra skönheter.
  Din sista bild är enormt vacker!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Ja aprilvädret är alltid lite lurigt! Men växterna gillar det fuktiga milda vädret, och det är perfekt med regn när man lagt ut gödsel. Så allt är nog som det ska ändå./Titti

  SvaraRadera
 7. Det ÄR fint med regndroppar, som samlats på bladen! Fia, vår "konstnärliga" dotter, fotade våra aklejor med regndroppar i, för att hon tyckte de var så vackra...
  Här skulle vi BEHÖVA lite regn, det är jättetorrt i jorden. Idag har jag vårgödslat alla rabatter, återstår att lägga ett lager kogödsel över för att dölja kornen.
  Alltså, dina penséer är för söta, de ser liksom yrvakna ut!
  Här har vi haft soldis, lite duggregn (totalt 0,3 mm...) idag och ca 17 grader.
  Kramar, mångfaldiga, Monica

  SvaraRadera
 8. Jag är också otålig, men jag tycker att det blev vår med en gång då vi kom hem. Fast idag regnar det och är inte fullt lika kul.
  Vattnet i kaprifolbladen kan framkalla sockerdricka, absolut. / Britt

  SvaraRadera
 9. Värmemässigt blev det ju ganska hyfsat ett par dagar, det syns på hur allt har tagit fart. Men idag regnar det... Det gör inget, jag passar på att baka bullar :)

  SvaraRadera
 10. Å, det låter lite otåligt och deppigt hos dig idag... Om det kan vara nån tröst så är det faktiskt skitväder här också. Sitter inne och fryser i väntan på sotaren (kan inte elda innan dess).
  Största varmaste kramen i väntan på våren
  /Anette

  SvaraRadera
 11. Våren har börjat komma och snart ska du se att den sätter fart, fortare än kvickt.
  Vackra bilder!

  SvaraRadera
 12. Du lyckas i alla fall få till helt ljuvliga bilder på allt det vårliga!
  Vi fick ett undantag igår - plötsligt skingrades molnen och solen bröt igenom och det blev +17 grader!!! Helt oväntat och otippat! Hoppas att ni också snart får smaka på den värmen! Kram Lisa

  SvaraRadera
 13. Inte bara Bohuslän. En ringa tröst, men................ Aprilväder i april är väl ok, men då inte bara ena halvan.

  SvaraRadera
 14. Dina bilder får mig att tro på våren på riktigt, annars känns den mer teoretisk just nu. Regn, dimma och kallt på morgonen är inte vad man vill ha. Sedan lär det gå i rasande fart så man vill skrika stopp...jag hinner inte njuta!
  Kram / RosMarie

  SvaraRadera
 15. Ja, nog väntar vi på lite värme! Konstigt nog så växer det här ändå...
  Men, men det är ju bara början av april, så vi får väl drömma om en underbar maj!!!!
  Vackert med regndroppar på bladen, även om det helst skulle vara solglitter...
  Kram Lena

  SvaraRadera
 16. Ja du..tur att vi snart skall ses..för jag tror att det råder bot..på detta trista väder!!!
  Håller med dig..hoppar våren över oss i år..eller måste vi ge oss till tåls lite?? Ja ja hur som helst detta kan vi diskutera i morgon!
  Kraaam och hälsa!

  SvaraRadera
 17. Ja, vad händer? Här har varit grått hela dagen men plötsligt
  kom solen för någon timme sen. Och nu hällregnar det. Suck!
  Det svänger fort. Vi får hålla ut ett tag till verkar det
  som.
  Kram!

  SvaraRadera
 18. heerlijk zoveel kleuren alweer om het huis.

  SvaraRadera
 19. Så otroligt vackra färgsättningar på krokusen. De blir så enormt vackra när man zoomar
  in dem. Jag har också planterat några penséer i blomlådorna, men de ser ganska förskrämda ut. Utom igår förstås. 21,4 grader !!!!!
  Kram Eva

  SvaraRadera
 20. Här är det också grått, kallt och regnigt. Håller med om att nu vill vi ha sol och vårvärme. :-) Men fördelen med kyligare väder är att vårblommorna står sig så mycket längre och att man kan njuta under en längre tid. Man ska ju tänka positivt. ;-)

  Felix hälsar att det går jättebra att borsta hans svans. Den kan se ut som en smutsig sopborste när han kommer in och har farit runt i trädgården. Han gillar även att man borstar rygg och hals, och lägger sig gärna på sidan när man borstar honom, men på magen är det nästintill borstförbud. Eller också får matte och husse gardera sig med tjocka handskar och jacka som skydd mot klor och tänder... ;-) Lite svårt att vänja sig efter att ha levt med Tiger som älskade att bli borstad och kliad på magen...

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 21. Hej på dej. Här kommer jag o smyger. Är ute och kramar alla mina bloggvänner. Har varit dålig på att visa mej. /Knatten

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta