I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 24 april 2016

Uttern var en bäver och sten.

1160424
Vitsipporna blommar ännu! Det kan man väl tacka den något kyliga våren för…….

2160424
Fiskesjön. Med moln. Och gissa vad det var i det molnet. Jo, hagel, snö och regn och temperaturen sjönk på några sekunder till bara +2 grader! Jag fascineras av sånt, lite dramatiskt, lite exotiskt, spännande!

03160424
Häromdagen kom Omgivningen hem och var överlycklig för han hade sett en utter i fiskesjön! Ovanligt, exotiskt och spännande, det också.
Men så när vi var ute nu, inte kan det ha varit en utter inte. Bäver. Det var utan någon som helst tvekan en bäver! Inte lika intressant, kanske.
Och jag tog den perfekta bilden, med träden, vattnet och hunden……som man inte riktigt ser……Ingen bra timing, inte!


3160424
Backsippan i mitt primulaland. Gosig!

4160424
Och en primula. Men vad för slags? Nu var vi där igen. Jag skaffar, planterar, sätter dit etiketten och tycker det ser fult ut, kastar etiketten och tänker: jag kommer ihåg vad det är…..nix, det gör jag inte. Kommer inte ihåg nåt om plantan utan blir lika förvånad varenda gång. Så är det, gång på gång på gång…….Nån mer som gör samma?

5160424  6160424
Har försökt “knô” ner lite ormbunkar här och där i bergets sprickor och nu håller dom på att veckla ut sig. Läckra växter, tycker jag!

7160424
Har varit på en “outing” också! En annan fjord, en annan vik, men alldeles här i närheten. Mycket sten, massor av sten, sten överallt.
Och skräp. Har hört på nyheterna att det tydligen är ovanligt mycket skräp på Bohuskusten, beroende på olika faktorer. Men vad det än beror på så är det tråkigt. Såg barnvagnar, halva båtar, ketchupflaskor, bakformar, ölburkar, ja, allt sånt där……trist.
Men blåsipporna blommar också fortfarande och slånet är knoppigt.
Och ingen hoppade i vattnet från hopptornet. Inte ännu. Senare. Då kommer det att vara massor av semesterfirare här!
Agneta!

27 kommentarer:

 1. Jag gillar verkligen på det humoristiska sätt du skriver och du gör mej glad!
  Namn på blommor elle djur och kom ihåget, känner igen det!
  Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 2. Jag brukar även köpa plantor och tro att jag ska komma ihåg vad jag har köpt. Förr hade jag kvar etiketten på namnet till den försvann av sig själv. Så fina vårblommor!!! Så det var en bäver och inte en utter...
  Ibland är det svårt att vara snabb med kameran men något såg jag allt i vattnet.... Ha en bra dag:))

  SvaraRadera
 3. Du tar fantastiskt fina bilder!

  Ang. Primula så är det inte enkelt att fastställa sorten i efterhand, det finns så oerhört många av dem men ett hugskott Primula farinosa majviva ifall du skulle känna igen namnet men jag är inte alls säker.

  SvaraRadera
 4. Det där vädret! På väg hem från en solig dag på Smultronstället, körde vi i snö, regn och hagel. Temperaturen sjönk fån 9 till 2 grader!

  SvaraRadera
 5. Hej! Svarade dig visserligen inne hos mig men skriver här med; Den gamle mannen tackar och hälsar tillbaka ;) Vi bjöd på italiensk pastasallad (superlätt med pesto, ruccola, soltorkade tomater och oliver), melon och parmaskinka, tomater och mozarella, fetaostpaj,samt pizza längst bort. Sen lite annat smått och gott, som tapenade, ost och kex.
  Inte kommer man ihåg vad man sätter ner inte! Jag är inte alltid så strukturerad, men just med detta har jag gjort en pärm, med plastfickor i, en sida för varje rabatt, där jag sätter in mina etiketter. Plastfickor som jag köpt vid en leksaksaffär, som är till för samlarkort typ, det är så bra, för man flyttar ju växterna då och då ;) Känner mig riktigt vuxen och klok när det gäller det här, ha ha! ;)
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 6. Bäver eller Utter,lika fachinerande för mig för jag har då aldrig sett någon av dessa. Vackert här hos oss nu men bara 4+ och i morgon, ja då anländer snö och vatten även till oss.

  SvaraRadera
 7. Det har jag också hört, att det lär vara en speciell "virvel" på västkusten där allt skräp flyter iland och stannar! Skräp från andra stränder! Fascinerande och inte så kul att det finns så mycket skräp i havet!
  Bäverliknande framfart verkar det ju som där! Vilket spännande liv ni har inpå knutarna!
  Det växer ändå hos dej, trots kylan! Och vackert ser det ju ut, precis som här, solen skiner, men går man ut får man liksom en ischock! Fortfarande svinkallt här - idag endast 5 grader och det kom snöflingor mellan solglimtarna!
  Tusen tack för uppmuntrande kommentarer hos mej och krya-hälsningar!
  Ja, nu kan det ju bara bli bättre!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 8. Bävrar och uttrar har jag bara sett i djurparker och på naturfilmer på TV! Men den där avgnagda stammen skulle jag känna igen som ett bäverjobb! Kul att få se det i "verkligheten"!
  Ja, jag gör ju som "Rosor och ruiner; sparar växtetiketterna i plastfickor, en för varje rabatt och har dessutom en skiss med rabatten och plantorna utritade framför varje plastficka. Men en del växter har man ju fått (!), så jag har inte etiketter på allt...
  Solsken här idag också, men svalare och med hotande moln i kanten. Till och med ett par åskknallar!
  Ha det gott, vapendragerskan!
  Kram, Monica

  SvaraRadera
 9. Kul med bäver men mindre kul när dom fäller träd här och var .Vitsippbilden sååå vacker.Känner igen det där med minne och nya blommor ,kramen Nette

  SvaraRadera
 10. Alltid så kul att kika in till dig och dina bilder är magiska! Vitsippebilden säger jag bara...oj oj...
  Ha en fin kväll!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 11. Trist att det slängs så mycket. Och nog är
  det bäver som gnagt, dom är skygga men
  luriga. Tog kanoten en gång och åkte över sjön
  dit jag visste att bävern hade bo, snodde några
  avgnagda jättefina grenar att måla på. Tog såna
  som han hade slängt mot land. Dock var jag
  iakttagen, såg att det började komma en massa
  luftblåsor mot ytan, och så kom han. Gjorde ett
  utfall precis under kanoten så jag nästan välte!
  Gissa om jag paddlade snabbt hem. Så ta
  inte hans grenar :)
  KramarAM

  SvaraRadera
 12. Fina bilder som vanligt! Längtar halvt ihjäl mig efter vårvärmen nu ... Aaaah, vad jag njuter av den här årstiden! Älskar den.

  SvaraRadera
 13. Mitt bland dina fina, fina bilder. Så ställer den där Bore till det, hur faan skall han ha det?. Jag har burit in 2 Ros träd nu i natt, det är redan minusgrader här. Det är bara att bita ihop och gilla läget Om ett par veckor har vi glömt detta skitväder, eller hur. Varm kram från Hajan

  SvaraRadera
 14. Nu börjar färgerna dyka upp här också , en efter en. Visserligen dominerade den vita färgen här idag. Attans också !!! Men under det vita vet jag mig ha sett blommande lungört , några minitulpaner och så alla gulingarna som jag visat. Och....BJÖRKEN. det känns nästan som fest när den slår ut.
  Vad fin backsippan är. Jag har bara sett de lila och de finns i massor på ett ställe på Öland.
  Häftig bild på "bäverträdet" Har adrig sett sådant. Men kunde verkligen Leia bada, jag menar vattnet är väl svinkallt.
  Ikväll har jag burit in mina tomatplantor i värmen. Tar inga risker. Det var på nollan nyss. Vad är detta ???????
  Kram Eva


  SvaraRadera
 15. Härliga bilder. Och den miljön förstör människor genom nedskräpning. Jag blir så ledsen. Och förbannad.
  Bävern är ett fascinerande djur. Som dom jobbar.
  Det dramatiska, lite exotiskt spännande ruskvädret besökte även Getingstorp!

  SvaraRadera
 16. Jo men Bäver är väl nog så intressant om man bara kunde få se dem.. Det finns mycket Bäver nära vår Jämtlandsstuga och de bygger enorma skapelser men inte sjutton vill dom visa sig för oss. Vi fotar också deras bygge och ned-gnagda träd men vi vill ju se själva djuret också. Gubben säger ofta att han ska sätta sig i bilen och spana en natt..

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 17. Jag skulle väldigt gärna vilja se en utter i det fria någon gång, men bäver är inte heller fel :)

  Här är det iskallt. -5 grader i morse. Jag gillar i och för sig när våren är långsam och inte exploderar, men liiiite varmare får det gärna bli :)

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 18. Vackert ute i vår natur nu ... synd att det är så skräpigt bara! jag gör som du - tar bort namnskyltarna för att de är fula och mitt minne är inte heller så bra :) Funderade på din viva - kanske en majviva?
  Utter är väl också ganska spännande - jag såg en i Göta kanal i Borensberg förra året. Oftast ser man bara resultatet efter deras framfart, så det är kul att få se djuret också.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 19. Bäver och utter låter mer intressant än skräp i naturen. Den kyliga våren förlänger det vackra. Ja. Först tror jag att jag kommer att komma ihåg. Nästa gång är det tomt på hjärnkontoret.
  Kram Bosse

  SvaraRadera
 20. Vi har bäver mitt inne i Jönköping också. Jag har inte själv sett dem. På landet har vi utter, som jag inte heller har sett.
  Jag sticker faktiskt ner etiketter vid växterna, men jag har sett hur skatorna nappar åt sig dem och kastar dem här och där. Inte jag som är slarvig alltså. / Britt

  SvaraRadera
 21. Sorgligt med allt skräp som finns överallt. Det är sanslösa mängder! Men kul med uttern/bävern i alla fall! I mina ögon är de exotiska båda två. Här har vi inte mycket att komma med. Räknas häger? Det har vi en tjuvaktig en vid dammen...
  Allt gott!

  SvaraRadera
 22. "Blommar ännu" citatet om vitsippan, gosch den har ju knappt börjat! Men jag minns ju då vi ett år åkte ner till Uddevalla på Valborg för att se alla fina vitsippshav, det var verkligen på sista versen då vi kom ner...så olika falla ödets lotter! Jag har kanske inte lika backigt som du, men nog är det många fina blånande berg i mina omgivningar alltid! Platta landskap tilltalar mig inte alls..men det är ju inte alltid man kan välja o vraka. Bävern är flitig, och mosippan så himla tjusig, luden o söt som den är! Kramen

  SvaraRadera
 23. Glömde skräpet...jag tycker vi ska bötfälla dem som skräpar ner, så gör man i många andra länder. Alltid borde det avskräcka några tycker man...Jag har räknat till färre tomburkar i dikena i år, men har inte gått runt o plockat ännu, kanske imorgon?

  SvaraRadera
 24. Tråkigt med allt skräp, det förstör mycket i vår fina natur. Att det finns människor som inte förstår bättre..
  Jag har nog gett upp att försöka komma ihåg blomnamn..jag ger dem egna hiitte-på namn ibland men tyvärr vet ju ingen annan viken jag menar då...😜
  Kram💕

  SvaraRadera
 25. Aha, han har gått på Alnarp. Våra vänner, med alla fjäderfäna, som vi alltid träffar då vi är i Skåne, där har han också gått på Alnarp och jobbade med sådant under hela yrkeslivet.
  Då kan jag mer förstå att O bryr sig mer om växter än min man.
  Det finns mycket att se i Malmö, visst gör det. Men det är för stort. / Britt

  SvaraRadera
 26. Utter är Smålands landskapsdjur. Har tyvärr aldrig sett någon.
  Kram!

  SvaraRadera
 27. Hej där, i blåst, hagel, regn och snö! Alltså vad är det för väder vi har? Hörde också det där om Bohuskusten och inte blir det bättre av allt blåsande!!
  Se där..ni har alltså uttrar..fniss..menar bäver! Visst är dom otroliga både på att fälla träd och bygga!
  Ja du..snart tror jag "baske mig" att det är dags för en träff igen!?
  Ha en fortsatt mysig tisdag!! Kraaaam och hälsa!!!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta