I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 15 april 2016

Sipporna i marken…….

1160414
Magert med vitsippor här tyvärr. Men på en av hundpromenaderna finns det två rundlar som gör att jag blir glad. Jag undrar om jag inte tycker allra mest om just vitsippor av dom vilda vårblommorna…….

 

2160414
Våren har lite stannat upp här, vi har fått kyligare väder, men myrorna har tagit sig upp i sälgblommorna! Flitiga. Det säger man kanske inte utan anledning om just myror!

 

3160414
Och björkarna var på väg att slå ut i början och mitten av veckan, men nu har dom stannat upp. Men jag tycker dom är så fina när dom är så här!


 

4160414
Påskliljorna har börjat slå ut, men bara den här sorten ännu. Och jag trodde jag hade köpt Mount Hood, som skall vara vit, men nu blir jag osäker, jag tror denna är lite för gul för att vara just den. Eller så beror det på jorden eller nåt.

 

5160414
Dom “vanliga” julrosorna har jag lite gett upp, men den här, den reder sig.

Den har varit med om fyra flyttar och blommar på som bara den.

När jag köpte den, har jag för mig att man sa att den kallades för turkisk julros, fast jag har googlat på turkisk julros och inte kommer det upp en sån här då…..

Vad den än heter är den till stor glädje för mig!

 

6160414
Den blå nunneörten har tagit sig bra! Men så har den ett smörigt läge också, under stenen, rakt i söder med berg på alla sidor.

Väntar på dom intensivt blå blommorna!

Agneta!

25 kommentarer:

 1. Jag tror jag håller med dig om vitsipporna. De är nog favoritblomman på våren.
  Jag har hållit mig inomhus ganska mycket den här veckan och inte letat "vårtecken" i naturen. Men man ser lite vad som händer "genom fönstret". Dottern känner däremot av all pollen.
  Trevlig Helg!

  SvaraRadera
 2. Om du gillar vitsippor skall du komma till Gotland, här finns massor! Det är helt vitt i skogarna! Och jag gillar dem också, precis som du! Skall nog ta med mig kameran någon dag, och "läska" dig lite med dem ;) Ja, vad gör man inte för att locka folk till Gotland ;)
  Blå nunneört, det verkar fint, jag har bara sett gula såna, dem har vi nämligen också typ "överallt" här på ön..

  Må gott och trevlig helg!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 3. Vitsipporna har sin charm, men när de börjar sprida sig från skogen, in i gräsmattan och börja snegla på mina rabatter - då tappar jag den där vårförtjusningen. Blåsipporna är mina no 1. Sedan har jag dubbla vitsippor i rabatterna, de gillar jag bättre än vilda - lång, lång blomning eftersom de inte är fertila. De sprider sig men inte som vilda (för det är de ju inte...)
  Ha en underbar helg!

  SvaraRadera
 4. Anemone første våren spring messenger... vi har mye i skogen nå... så veldig fint.
  Og... jeg lese opp Gotland og anemone... jeg var sist sommer på Gotland og Øland -
  fra Småland til Oskarsham. Mannen min og jeg vi var første ganger i Sverige...
  det var sååå fint, vi må reise igjen.
  Jeg svarte i bloggen, kjære Agneta. Ha riktig god helg. Vi har sol og regn - april været... 6 - 12 grader, kaldt nå, men alt grønn, grønn, grønn og kommer mer og mer!!! Klem fra Viola

  SvaraRadera
 5. Visst är de vilda vårblommorna allra vackrast och vilken tur att du ändå har ett par "rundlar" med sippor att njuta av! Ja, jag tror det går ganska snabbt nu med lövsprickningen! Ser på björkarna här att de börjar skifta och ser lite rufsigare ut liksom...! Fin bild på småbladen här!
  Åh, de där bleka påskliljorna, de är allra vackrast! Åh så fina!
  Julrosorna ja, tänk att du lyckas med dom! Jag planterar och planterar, med de verkar otroligt svårflirtade här!
  Så mycket vackert som händer i trädgården och i det övriga just nu!
  Det "smöriga" läget för nunneörten verkar ju toppen!
  En riktigt skön och fin helg önskar jag dej!
  Kramar
  Lisa

  SvaraRadera
 6. Ja, vitsippor är jättefina, håller med. Finns inte vilda häromkring, men i bokskogarna runt Malmö finns de i milliontal! Plus gulsippor. Här har vi "bara" backsippor.
  Jag kan inte bestämma mig för vilken som är min favoritvårblomma, kanske ändå snödropparna, som är först?

  Myror har vi här också - lite väl många i min smak...vi har myrdosor utplacerade lite överallt i huset. Onödigt flitiga djur.

  Idag såg jag att mina, i höstas satta Thalia-narcisser, har knoppar!!!
  Så nu kan jag snart få njuta av sådana, jag också!
  Men den blå nunneörten har ännu inte synts till...
  Ha en skön helg, kramar från mig!
  Monica

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Amiga, com muita alegria recebi um premio que circula na net, achei uma ótima oportunidade para demonstrar
  o meu reconhecimento pelo mérito do seu blog.
  Bom ...fica aqui o meu carinho, e a felicidade em partilhá-lo consigo!!!
  Um doce abraço, Marie.

  SvaraRadera
 9. Vitsippor är bara så fina. Idag ska jag ta mig ut i skogen och plocka en stoooor bukett. Våren är inte riktigt lika långt kommen här, men nästan. ha en fin helg. Kraaaam pia

  SvaraRadera
 10. U mnie w parku cały dywan zawilcow .Pięknie wyglada.Wiosna pieknie sie budzi do zycia.Zdiecja Twoje są piekne. Pozdrawiam; )

  SvaraRadera
 11. Vintergäcken går heller inte av för hackor! Gillar att det är så tidiga! Blåsippan är fin, men jag lyckas nästan aldrig se någon. I år har jag inte sett en enda! Vitsippor, de som går mot lila är lika fina som de vita tycker jag!

  SvaraRadera
 12. Här har vi ruskväder idag så det är bra att du bjuder på hoppingivande bilder. Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 13. Vitsipporna brukar komma i sådan mängd (brukar alltså!) och det är nog den synen man tycker så mycket om.
  En stor mängd blå nunneört måste väl nästan slå en vitsippsbacke.
  Båda är lika bra. Några påsk-pingstliljor blommar inte här än. Jag har inte så många, men några borde väl komma snart. / Britt

  SvaraRadera
 14. Ja det spirar verkligen i naturen nu och det går fort! Härliga bilder du bjuder på som vanligt...
  Ha en skön helg!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 15. - Halloj i väster.
  - Underbara vårmotiv Agneta !
  - Ha en fortsatt trevlig helg !
  Hälsar Henning och Blondin-Ida....:o)

  SvaraRadera
 16. Härligt att få se den svenska våren!!! Njut!

  SvaraRadera
 17. Så härligt med lite fina vårbilder

  SvaraRadera
 18. Du hade namn på sprättogräset! Nu har jag googlat. Det är tydligen ätligt med pepprig smak. Så hungrig har jag nog aldrig varit, men intressant ändå. Lättrensat, men som sagt fröna sprätter i handen.
  Inget inspirerande väder här heller, fast några timmar rensade jag.
  Nu skulle jag vilja ha en åtelkamera. Det skaffar jag nog någon dag. Vi har något djur som inte bara gräver nattetid, utan när vi vänder ryggen till. Ska bli så spännande att se om jag kan se det någon gång. Får vända mig om blixtsnabbt. / Britt

  SvaraRadera
 19. Mina narcisser "Ice Follies" blommar nu och de påminner om dina. De är väldigt tidiga. Mina 'Mount Hood' har inte öppnat än.
  Hälsning Helene

  SvaraRadera
 20. Visst är det härligt med vitsippor...och blåsippor och vårlök och scilla och gullvivor och tussilago och...kanske mest liljekonvalj, för den är så förknippad med examen förr när jag växte upp. Ha en fortsatt fin vår bland alla blommor!
  Kram
  Agneta

  SvaraRadera
 21. Ahhh, så fint, kjære Agneta, du snakker tysk :-) min norsk er ikke så veldig bra,
  men jeg prøver og prøver :-)) og hvis det gjør det glad, jeg kan skrive i mitt språk og norsk (jeg må øve) og du kan gjenta tysk... I dag var jeg på kino, denne var deilig, i Dresden er kort-film-festival og jeg så prisvinner. Vakker filmer.
  Ha deilig god kveld. Hjertelig Viola
  Ahhh, so schön, liebe Agneta, du sprichst deutsch :-) mein norwegisch ist nicht so sehr gut, aber ich übe und übe :-)) und wenn es dir Freude macht, kann ich schreiben in meiner Sprache und norwegisch (ich muss üben) und du kannst wiederholen dein deutsch... Heute war ich im Kino, es war wunderbar, in Dresden ist Kurzfilmfestival und ich sah die Preisträger. Schöne Filme.
  Habe einen wunderbaren Abend. Herzlich Viola.

  SvaraRadera
 22. Tack för fina vårbilder. Här känns våren extra kall idag, så det är skönt att se lite bildbevis från andra ställen. :-)
  Allt gott!

  SvaraRadera
 23. Ååååhhh, vitsippor är verkligen vårblomman nummer ett!!! Då räder vår på riktigt!
  Ha det så skönt!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 24. Härliga vårbilder, även om det är lite kyligt i luften. Men om man ser det från den positiva sidan, så får vi njuta längre av alla vårblommor när det inte är så varmt. :-)

  Dina vildvinsgardiner är helt underbara! Ett alternativ är annars att plantera dem i marken och låta dem klättra upp för pelarna... ;-) För den late verkar det vara mindre jobb...

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 25. Att våren stannat upp har du rätt i. Egentligen vet jag inte om den ens har börjat. Idag går jag med tofflor och tjocktröja här inne.
  Som vanligt finfina bilder hos dig och visst njuter man av alla vitsippor.

  Kram Maidi

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta