I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 27 april 2016

Hundtänderna inne.

01160426
I år får hundtandsliljorna blomma inne!

Dom står kvar i sin kruka som övervintrat i boden, sen fick dom komma ut när vi trodde att våren var på väg. Sen hade vi fel, det var inte våren som kom. Det var vädret som återgick till tidigare årstid med frost och snö och då fick dom komma in och slog ut på ett par timmar! Men det är alldeles ok att dom får stå inne och blomma.

 

1160426
I skogen häromdagen. Solen strilar ner mellan granarna, så som den gör bara på våren.

 

2160426
Ut från skogen och det såg ut så här. Kan säga att dom molnen innehöll riktigt mycket snö och kyla, huuuuh…….men det är också ok, jag tycker om dramatiska väder, så länge man har sitt krypin med väggar och tak!

 

3160426
Surbladen (harsyran) blommar glatt vidare!

 

4160426
Och dessa! Fast dom står inte i vår trädgård. Man kan se det på att man ser gräsmatta i bakgrunden och det har inte vi någon. Dessa står vid ett sommarhus som vi går förbi ibland.

 

5160426
Nisse har hittat världens bästa plats för bevakning av det mesta. Lite högre, möss och småvesslor under stenarna, fågelborden till höger utanför bild, och full uppsikt över när vi kommer och går! Och tittar solen fram så är det här varmt och gott, rakt i söder med skydd av enen och berget bakom!

 

6160426
Det var så kallt och blåsigt häromdagen att jag tog min luhkka cape över jackan för att inte frysa ihjäl och så rätt vad det var när vi gick fick jag se en välbekant (eller ja, välbekant och välbekant, jag ser inte på dom filmerna, men det finns ju andra här som tycker om dom) figur framför mig…….Darth Vader (från Stjärnornas krig)……men det var ju bara jag! Men visst är det likt!

 

7160426
Just nu i vårt köksfönster. En kaktus. Den har fått namnet Valborgskaktusen.

Jag tycker om kaktusar, dom är tacksamma och ju mer man glömmer dom, desto mer verkar dom blomma!

Agneta!

31 kommentarer:

  1. Jösses, vilka kaktusfingrar du har! Jag har ju en vit (som rätt som det var blev rosa) och den har blommat sen oktober och gör så fortfarande. Men den är så gräsligt ful i bladen (eller vad det heter, ledrankor?), bruna och trista och inte alls som din fräscha! Nu kan man ju tycka att jag inte ska gnälla men det gör jag ändå.
    Måste passa på att tacka för råden om vild(s)vinsgardinerna. Intressant, verkligen. Jag har nog för mycket sol på min balkong? Eller tror du jag törs prova med en? Sol från 06 till 17 ca.


    Ha det bra och tack för dina fina kommentarer!
    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
  2. Vilken otrolig kaktus som blommar till Valborg! Ja, kaktusar verkar leva sitt eget liv, helt frånkopplat från vårt.
    Tänk, att möta en sån figur sådär mitt på dagen! Ja, jag säjer då det! :) Jo, visst är det likt!
    Bra gömställe för en katt! Perfekt, helt enkelt!

    Vilka söta narcisser! Exakt såna köpte jag för ett par år sen, men nu kommer det bara EN enda! Vackra är de! Från början tror jag de var helt vita...
    Harsyran är ljuvligt vacker och tänk, att de kan blomma i kylan! Bladen och blommorna är ju så tunna och skira!
    Ja, man får ta in vissa saker för att de ska slippa värsta kylan. Liljorna är ju helt ljuvliga!
    Helt otroligt är det, att växterna ändå verkar klara sej i kyla och snö.
    I skogen såg det likadant ut som hos mej igår - solen sken och det är ju SÅÅÅÅ vackert ljus just nu, och det ser ju så skönt ut på bilderna och genom fönstret, men ute - nej, det är bara sååå kallt!
    Min vinterjacka har åkt fram igen!
    Allt gott till dej och Omgivningen!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Lika ruskigt väder här - och så glittrar det till från solen ibland.
    Jag har inga hundtänder, varken inne eller ute. Men så är jag ju ingen hund heller.
    Darth Vader precis!!
    Vilken kaktus - den har nästan fått fnatt, med så mycket blommor./ Britt

    SvaraRadera
  4. Det är så kallt och så tråkigt att man blir tokig! Men nu måste det snart vända! Du har fina blommor på din kaktus!

    SvaraRadera
  5. Hahaha, där skrämde du dig själv - Darth Vader! Du är för rolig! Fick mig ett gott skratt! 😂
    Mina hundtandsliljor blir minsann inte så bortskämda som dina, dom får stå ute i rabatten trots regn och rusk. Men hittills ser de ut att ha klarat det fint!
    Och mina Thalia-narcisser har nästan, nästan slagit ut! Lite sol och värme, så öppnar de sig säkert!

    Nisses hide-away är ju klockrent! Jag skulle heller inte ha något emot att gosa in mig där i solen utom synhåll och ligga och spana på förbipasserande...
    Katter är verkliga livsnjutare!

    Harsyran eller surbladen (fast det låter inte så kul...)är så jättesöt! Är de vilda eller någonting du har planterat?

    Ja, som du såg, så har vi också fått snö. Det började så fint som regn igår kväll men gick alltmer över i snö, men inte trodde jag att det skulle ligga kvar på morgonen! Jag var uppe vid 6.30-tiden (ja, jag gick och la mig igen) och fotade, för jag var säker på att det skulle försvinna snabbt! Men det tog ett par timmar i solen.
    Det är syrenhäcken, som ser lite gul ut på bilderna; bladen är så ljust gröna att det ser gult ut!
    Lunchdags, kramar, Monica

    SvaraRadera
  6. Oj, jag glömde kaktusen. Makalös. Vilken färg! och så många blommor!
    Ny kram, Monica

    SvaraRadera
  7. Fniss....vist är det Darth Vader i egen hög person. Han finns tydligen i verkligheten också!

    Värmen kommer nog vad det lider men visst är det "omväxlande" just nu.

    SvaraRadera
  8. Nisse, han vet hur man ordnar det för sig. Som vanligt härliga bilder från dina hemtrakter.

    SvaraRadera
  9. Läcker färg på kaktusen och vilken enorm blomning. Är det Darth Vader som har några hemliga knep hur man får till det...
    Den där boden tycker jag verkar intressant. Påminner något om trollkarlens hatt där det kan dyka upp det mesta från kaniner till blomsterkvastar och duvor. Ja, nu menar jag inte att ni skulle ha nåt kanintillhåll i boden utan att det plockas fram den ena roliga växten efter den andra och det tycks alltid finnas mer.
    Ruggigt väder här också. Handskar på och grönsaksplantorna som skulle avhärdas gosar sig i växthusen. He,he... det kändes bra att använda plural!
    Nä, det är bara att lägga katten på magen och mysa i soffan i väntan på bättre tider.
    Kram
    /Anette

    SvaraRadera
  10. Surblad åt jag mycket i Lilla skogen som barn. Och apropå Nisse kan jag berätta att grannens katt gör sina trevare för att lära känna Hjo-Hjo. Som avvaktar misstänksamt.
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  11. Kaktusar blommar inte hos mig man måste ju vattna dom nåååååågon gång.Visst har det varit ruggigt men imorgon lär det bli varmare så vi får se om det kommer en naturexplosion ,kramen Nette

    SvaraRadera
  12. Visst är det fantastiskt att naturen grönskar och blommar trots denna iskyla!!
    Där har Nisse verkligen hittat en perfekt plats! Katter har en viss känsla för det....
    Underbara bilder!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  13. O, vad jag längtar till sommaren och först våren, april är en lynnig månad, man vill torka fönster, man vill sola man vill fika ute, ja, det finns massor av härliga ting denna årstid. Härliga bilder du lagt upp. kallt har vi haft i Gästrikland också
    kram från mig :)

    SvaraRadera
  14. Jädrans vilken kaktus du har i köksfönstret!! Den skulle man gärna vilja ha. Vet du att jag förundras så över alla blommor som så snällt slår ut i denna svinkalla vår. Jag bär mina plantor in och ut i uterummet. Fram och tillbaka. Det blir ingen riktig fart på dem. Men jag vet att när det väl blir varmt sätter tomaterna full fräs. Idag när snön låg vit på marken igen var det mysigt att köra över till en scrapkompis och frossa i blommiga papper och mysiga dekorationer. Ibland är det tur att det är skitväder så det blir en del kort gjorda.
    Ha det gott där bortåt.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  15. Jag tog på mig dunkappan häromdagen. Vägrar frysa ihjäl! Men snart kommer den efterlängtade värmen (inte snart nog!) ...

    SvaraRadera
  16. Det verkar ha varit lite väderbakslag den senaste tiden, men snart kommer den, våren!!!
    Capebilden är häftig!
    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  17. Darth Vader...eller Dåligt Väder...det är frågan? Smart Nisse som hittat bästa platsen för spaning. Tänk, jag tycker att "surbille"blommorna är så vackra! Jag har nog inte sett de blommorna. Som liten/ung var jag nog bara ute efter att äta bladen och såg inte blommorna. Vilken kaktus!
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  18. Det går tydligen lika bra att ha hundtandliljan inne! Av min har jag inte sett något spår än.
    Så rolig skugga, jag tänkte direkt på Darth Vader innan jag läst texten. Nisse har en bra spanplats vid den stora enen.
    Tack för dina gulliga kommentarer!
    Kram Agneta

    SvaraRadera
  19. Hundtandsliljorna är ju fantastiskt fina. Vet inte om jag har sett sådana tidigare. Självhar jag doftliljor i vinterträdgården. De har också kommit rätt långt. Jag bestämde mig att börja inomhus eftersom det dröjer så länge när man sätter dem utomhus. Har en känsla av att blomningen inte tänker vänta så länge på sig som augusti ;)

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  20. Så fina och härliga bilder! SNART kommer våren...jag lovar!
    Ha en fin valborg :)
    Kram från Titti

    SvaraRadera
  21. Våren känns lite bångstyrig i år, hos oss är det mestadels kallt och regnigt. Vi får hålla tummarna för att maj kommer med sol och värme!
    Hoppas ni får en fin valborg!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  22. Men du, vilken fin kaktus. Du märker att jag använder komma, hoppas jag! Det beror på att jag i mina dagar ägnat mej rätt mycket åt högläsning, o där är det högst nödvändigt. Hur ska man annars kunna betona meningarna rätt? Balans, den har inte varit god någon gång, men efter min tia och förträngda kärl i halsen är den obefintlig. Trist, fast jag slipper köpa dyra åkband på tivoli, det gungar jämnt i min värld...
    Trevlig Valborg bästa bloggkompis!

    SvaraRadera
  23. Darth Vader... Ha, ha! Hur kändes det?!
    Som det kan bli med liljorna men de går ju att njuta av
    även inomhus som väl är.
    Jag och kära mor var en tur till Kiel i början av veckan.
    När vi klev av båten snöade det dasslock på oss!! Inte
    jättemysigt... Men trevligt hade vi ändå!!
    Ha en Glad Valborg och en fin Första Maj! Hälsa Omgivningen!
    Kram!

    SvaraRadera
  24. Ha ha darth vader!!! Ja jag såg det på en gång bilden scrollades fram! Härligt att det är vår även om vädret... Ja vad säger man, det har inte bestämt sig. Är det april så är det. Men nu blir det maj och då kräver jag aaaaningens mer värme och ännu absolut mindre blåst!

    Kramen
    Jenny

    SvaraRadera
  25. Hej!

    Hoppas att du hade ett trevligt valborgsfirande i går. Det hade vi. Och i dag kommer bästisen och hennes man som är på genomresa. Vi ska försöka skörda tillräckligt med rabarber till årets första paj. Vi får se hur det går ... de är bra korta ;)

    Jag har tänkt på dina vildvinsgardiner. Om du får något skott – har du lust att byta mot något annat. Här finns bland annat mängder av pelargoner och mycket annat :)

    Ha en riktigt fin första majdag
    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  26. Vilken underbar kaktus och vilken fin färg.
    Ja man kan undra om det kanske är Darth Vader som ställer till det för oss så vi inte får den där våren vi vill ha...
    Ha en fin söndag!
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera
  27. - Halloj i väster.
    - Vilken fin variation på dina bilder, gillas !
    - Ha en fortsatt trevlig helg !
    Hälsar "Henning" och Blondin-Ida...:o)

    SvaraRadera
  28. Wow vilken valborgskaktus!! Vilken blomprakt. Jag gillar också kaktusar, så praktiskt med tåliga växter som klarar lite glömska från sin ägare, host host:) Dock har jag övervattnat kaktusen jag har på jobbet, kanske borde ta hem den en tid så att den får repa sig, haha :) Så fint också med hundtandsliljorna och påskliljorna, jag väntar ivrigt på att få upp något i mina rabatter men det är segt segt...

    Cool skuggbild!!

    Kramizar aka

    SvaraRadera
  29. Wow, så vacker din Valborgskaktus är! Jag har lyckats ta död på flera av mina stora gamla november- och påskkaktusar den här vintern. Måste ha vattnat ihjäl dem i tron att de var torra, eller också beror det på att jag slarvat med omplantering i många, många år...

    Vi har haft samma vintriga aprilväder som ni har haft, men idag hade vi betydligt bättre väder, men så är det ju slut på april också... ;-)

    Vårhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  30. Hej Dunlilla Sprakfåle, vet Du jag har inte varit i skogen på länge, så jag har inte sett blommande Harsyra på väldigt länge, Din ksktus skall vi inte tala om, jo det skall vi visst det, tänkte taga med min kaktus och visa den hur den kan bliva om den sköter sig. Jättefin ha en bra
    vecka nu önskar jag. kram från virrpannan Hajan

    SvaraRadera
  31. Vilken fantastisk kaktus!! Läcker färg dessutom, jag är inte så förtjust i de starkt cierisa. Vi har också haft vinterväder med snö och iskalla vindar men nu verkar det äntligen ha vänt och hoppade över vår och blev istället sommar på en gång :-) Kram Katarina

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta