I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 18 april 2016

Den sanna glädjen!

1160418  2160418
Den sanna glädjen!

En av våra goda vänners Goldens fick fullkomligen fnatt igår när solen tittade fram! Det är den 9-åriga hunden som är så glad och valpisen, ja, valpis och valpis, den är 2 år snart, förstod just ingenting.

Det gjorde inte husse och matte heller, kan jag tillägga!


03160418  4160418
Här har den narcissen börjat blomma, som jag köpte till förra våren, och inte kommer jag ihåg vad den heter, men visst är den fin. Och så har mina stackars backsippor äntligen hamnat rätt, flyttade hur många gånger som helst, men nu så……Så söta! Man vill liksom klappa dom!

 

3160418
Pulmonaria ‘Monica’, den vita, fådda, har också börjat blomma. Så glad man blir! Tack, Monica!

 

5160418
Tack vare den, hittills, eländiga våren, kallt och regn, regn och kallt, och idag kallt och storm och regn, vi toppar dock utetemperaturen med hela 8 grader idag, så blommar det ju väldigt länge, så vi hinner glädja oss åt våren på riktigt och blomningen är lång!

 

6160418
Gulsipporna, också fådda, av Eva, Evas Pysselsida, dom blommar också! Just denna står alldeles inunder altanen, skyddat och fint! Tack Eva!

 

7160418
En liten primula i mitt primulaland! Man skymtar, suddigt, en backsippa till höger i bild.

 

8160418Liljekonvaljer, lånade från naturen där man grävde ner fiberkabel förra året, dom kommer som skjutna ur marken! Lycka!

 

9160418
Så är det då rabarbern!

Jag är en rabarberodlare! Äntligen!

Som jag har väntat på att min planta ska ge, i alla fall, lite! Och nu ser det så ut! Jajamen, det är väl inget konstigt att odla rabarber…….skojar, jag tycker det är skitsvårt! Hittills då alltså!

 

10160418
Här har vi beviset för att dränering är ett väldigt viktigt ord när det gäller odling.

Jag slängde några av våra gräslökar i höstas, dom var för många bl a.

Den här hamnade ovanpå komposthögen som endast består av pinnar, grenar och luft.

Och se så den växer, den är flera gånger större än de som står kvar där det inte är dränerat på samma sätt som här!

Fram för mer dränering i vår land!

Agneta!

36 kommentarer:

  1. Det s e r då vårligt ut hos dig även om inte vädret är det. Men du, det är bara april än och då s k a det vara såhär. Men, hos mig idag, så mycket sol så jag kunde cykla till en handelsträdgård utanför stan för att köpa en påse frö. När jag cyklade hem hade jag lite mer med i cykelkorgen, hm... tänk att man inte kan hålla sig! Även om det nyss kom en skur så skiner nu solen igen och det är faktiskt 11 grader! April, som sagt.

    Ha en fortsatt fin dag bland blommor och djur och omgivning.
    Kramar från Eva-Mari, som tackar för dina alltid så fina kommentarer!

    SvaraRadera
  2. Allt verkar tidigt hos er. Här finns inga liljor, inga gulsippor, inga rabarber,inga hundar som skuttar, inga.. jo en sådan primula och en sådan gräslök. Det är inte helt kört. / Britt

    SvaraRadera
  3. Tycker också ni har kommit så långt i er blomning!
    Kul med vårkänslor, hos djur såväl som människor.
    Idag har vi liksom igår, storm. Regnar inte som igår, men inget trevligt väder. Själv har jag ändå spytt hela gårdagskvällen och en bit av natten, så jag är rätt däckad idag. Hoppas det känns bra i morgon!

    SvaraRadera
  4. Min farmor brukade säga att hundarna fick spanska flugan när de bar sig åt sådär. Och vem vet - blir man jagad/biten av en spansk fluga kanske det blir tokfnatt.

    SvaraRadera
  5. Underbart, härligt, roligt med golden, som ylar av vårglädje! Varför gör vi aldrig det?
    Din nya narciss är ju jättefin med laxrosa trumpet! Men nu får jag inte plats med fler lökar, så nu får du inte visa fler som jag vill ha...
    Kul med dina nästan blommande backsippor, jag tror inte att mina har kommit så långt. De brukar vara lite senare än sina vilda släktingar på strandängarna och de har just slagit ut.
    Gulsippor har jag inte, får väl ta med en spade i smyg om vi åket till bokskogen... Det är absolut förbjudet att gräva upp något där, men i smyg, om ingen ser...en liten tuva...i utkanten?

    Sen har du lyckats med rabarber. Avundsjuk, jag, pfttt! Jo, jätte.
    Men jag ska köpa en ny planta i år när vi åker till Åbergs plantskola och prova att ha den i en av odlingslådorna.
    Hoppet är det sista, som överger människan!
    Festligt med gräslöken! Här anstränger man sig med fin jord och så trivs den bäst på en rishög...jaja.
    Lite gråmulet här idag. Vi passar Rigs taxar, så det får bli en promenad i alla fall. Så är det när man har hund!
    Ha det gott, vi hörs, kramar, Monica

    SvaraRadera
  6. Ja du..brrr..i dag är det inget vidare väder! Regnar ibland och BLÅSER!! el nähä..blåser det!??
    Underbara golden..förstår att den fick glädjefnatt! Så skulle jag också vilja hoppa när solen visar sig!! Fniss....
    Annars visar du som vanligt..vackra blommor..så det finns nog hopp om vår trots allt!!
    ha en fortsatt mysig dag! Kraaaam och hälsa!

    SvaraRadera
  7. Så fint det blommar och gror hos dig trots kylan. Det ska bli spännande att se om det hänt någonting hemma i rabatterna när jag kommer hem på lördag.
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  8. Finns väl inget som glada hundar, speciellt retrieverrasen - så goa och mysiga! Här kan man tala om att leva i nuet! Underbara bilder!

    Ja, det blommar trots allt, trots kylan, alltså! Förgrömmat så kallt det är hela tiden! Dina rabarber och din primula har i allafall kommit betydligt längre än här!
    Ändå verkar nu då har varit ganska utsatta med både regn och blåst.

    Backsipporna ja,! Underbara! Kul att de klarat sej!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  9. Hejsan!

    Vilka underbara ögonblicksbilder på hundarna, någon tryckte på knappen i rätt sekund!

    Och visst går det sakta med det begynnande livet i trädgården men vårblomningen varar lite längre och det känns inte helt fel. Fast idag gav jag upp, det blev helt enkelt för kallt där ute bland plantorna.

    Hälsningar

    /Gunilla

    SvaraRadera
  10. Måste få säga, det är underbart med allla dessa nya blommor, men det
    gulligaste är ju hundarna. " Jag tror jag skrattar på mig " eller
    Skrattar bäst, som mest.

    Tack Agneta för att Du hör av Dig, det är man inte bortskämd med.
    kram Hajan

    SvaraRadera
  11. Du kanske skulle ha en bukett fådda rabarber. Det är de som växer bäst. Tror jag.

    SvaraRadera
  12. Helt otroligt hur många blommor du får njuta av redan. Nog måste ni ju ändå ha haft lite sol också annars har du nog jädrans envisa blommor som kryper upp ändå. Ha en skön kväll.

    SvaraRadera
  13. Ha, ha! Fantastiske hundebilder!! :-D
    Nydelige bilder av blomstring og vår!!! Blir virkelig misunnelig!!
    Dere har en fantastisk hage -og det skyldes nok at dere er kjempeflinke med hage-og blomsterstell. Fantastisk den vildvinsgard i innlegg undr her. Sånn vil jeg også ha!! :-)

    SvaraRadera
  14. Yster och glad som korna när de släpps på vårbete tycks den lyckliga hunden vara.
    Det är verkligen roligt att se alla fina bilder du tar på allt som har börjat växa hos dig, härligt när det grönskar. Jag går och väntar på att mitt favorit träd ska börja grönska och så småningom sprida sin väldoft när de fina blommorna slår ut. Vi har ganska så mycket av hägg här i Blekinge längst med åarna som rinner genom vårt landskap. Även jag går och längtar efter att rabarberna ska bli så stora att man kan skörda dem och göra kräm och rabarberpaj.
    Må så gott.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  15. Haha, vilka ljuvligt fångade hundkompisar, det kan man kalla livsglädje! Min sprattelfis fryser alldeles förfärligt för hennes matte trimmade ner henne på tok för tidigt, mitt i vintern faktiskt, hon borde nog få sig en riktig skrapa! Hutter-hutter och liten Blinka skakar som ett asplöv. Jorå, visst skäms matte, rejält! Och längtar plötsligt till lite värme, hon som påstår att hon aldrig fryser..
    Sälgen fotade jag idag, nu har vi nämligen kommit dithän att videkissarna lyser! Så kom inte här med några nästan färdiga blad! Fast jo, dom är ju så söta, tittar gärna på dina nu o mina sen om några veckor
    Kramiz

    SvaraRadera
  16. Det är inte bara vi människor som blir lite ystra på vårkanten, minsann! Ser ut som hunden gör sitt "vårskrik":-) Härliga bilder!
    Titti

    SvaraRadera
  17. Snart kan det bli rabarberpaj hos dig ser jag. vad det händer saker... Jättefina bilder. Kraaam Pia

    SvaraRadera
  18. Så mye vakkert som blomstrer hos deg. Våren har kommet lenger enn hos meg, men jeg vet jo at den kommer heldigvis:) To glade kompiser det der.
    Ha en god uke.
    Jannicke

    SvaraRadera
  19. Älskar blicken på unghunden. "Vad tusan håller du på med?" Men det är ju inte konstigt om man får glädjefnatt när solen visar sig. Alla härliga vårblommor kan man också få glädjefnatt av.

    Kram, Karin

    SvaraRadera
  20. Haha, man tror man delar sina växter för att ge bättre livsmiljö och så frodas den ratade delen på rishögen. Typiskt. ;D
    Underbara hundbilder. Jag tror jag förstår precis vad som händer. Glädjefnatt! Vem får inte det i solen när det är vår. Om jag bara hade samma spänst som vovven skulle jag göra samma sak. Lovar. ;) Men eftersom jag inte kan hoppa så där snyggt så får jag nöja mig med att gå runt och le fånigt i stället. :))

    SvaraRadera
  21. Underbara bilder ... och vilken härlig hundglädje! Såå många fantastiska blommor hos dig - vackert, vackert!
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera
  22. Jädringens vad det börjar spritta i dina rabatter! Ljuvliga tider! Sitter här vid köksbordet och tittar ut och jodå, visst kommer det här också. Men värme?? Det hade varit käckt! Blåser som sjutton och det känns nästan som att långkallingar är dagens tips. Vill knappt gå ut och jobba...Vet att det blir varmt när kroppen väl kommer igång men:-/
    Ha en go dag och grattis till att du har Eva!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  23. Jädringens vad det börjar spritta i dina rabatter! Ljuvliga tider! Sitter här vid köksbordet och tittar ut och jodå, visst kommer det här också. Men värme?? Det hade varit käckt! Blåser som sjutton och det känns nästan som att långkallingar är dagens tips. Vill knappt gå ut och jobba...Vet att det blir varmt när kroppen väl kommer igång men:-/
    Ha en go dag och grattis till att du har Eva!
    Kram Milla

    SvaraRadera
  24. Mycket fint som är på g hos dig nu...rabarber ja, godaste gott och jag såg att jag hade några taniga saker gömda bakom en buske! Man ska visst sätta en hink över dom nu har jag läst! Ja jag ska testa för paj vill man ju ha :)
    Ha en fin dag o kram från Titti

    SvaraRadera
  25. Jag tycker man är lite som hundarna, får fnatt när solen och VÄRMEN kommer. Då vill man ut och hoppa i luften, fast här gör vi inga höga hopp (höll på att ramla i trädgården förra veckan igen och stuka samma fot, den var rejält svullen på kvällen)
    Och visst blommar växterna länge, men man vill knappt gå ut och titta på dem för det blåser ju så isande kallt. Nej, var är våren....inte hjälpte det att köpa majblomma heller.
    Ja,ja...bara att vänta. Kram!

    SvaraRadera
  26. Underbara bilder, som vanligt. <3

    SvaraRadera
  27. Idag skiner solen så jag tar kanske ett glädjeskutt. Härliga bilder på hundarna.
    Det är mycket som blommar - lite för tidigt om man får tro "trädgårdsmästarna.
    Blommor och grönska uppträder lite olika i vårt avlånga land. Roligt med bloggar
    från alla landsändar.
    Ha det bra.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  28. Haha, en så´n skön hund. Han gör väl som Madicken...känner livet i sig. Ibland är hundar så mänskliga... Fint med alla vårblommor. Hoppas nu att din rabarber växer till sig.
    Kram
    Agneta

    SvaraRadera
  29. Hej!

    Ojojo vilken sötnos till vovve! Och så valpen som förvånat tittar på! Härlig bild.
    Den narcissen är helt underbar, den skulle jag gärna vilja ha i trädgården, en extra bra sak är ju att rådjuren inte äter upp dom.

    Kramar Anncathrinr

    SvaraRadera
  30. Så härligt att se en så glad hund. Det värmer :D

    Hoppas att du har haft en riktigt fin dag och att din fortsatta vecka blir finfin!

    Kram
    Linda

    SvaraRadera
  31. Den dansande hunden är bara sååå underbar!!! För att inte tala om alla dina fina grönskande och blommande växter! Jag förstår att ni har fått mycket regn, här skulle vi behöva göra som kommunpolitikerna på Öland, nämligen dansa regndans, men det hjälper visst inte det heller. Nu hoppas vi på att helgens lågtryck från Balticum ska ge oss en skvätt här på ostkusten!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  32. Härliga vårbilder!!!
    Man måste inte kunna namnet på alla växter,men ska ju ändå inte tilltala dem, hi,hi!!
    Ha en riktigt fin vårdag! Har hört att det är sol i ditt område. Här i Spanien regnar det!!!

    SvaraRadera
  33. Ja narcissen (och alla andra vackra blomster du visar) är fin, så speciellt med den färgen. Så hoppfullt med allt det gröna som sticker upp! Som du knappast kan ha undgått kom Kung Vinter på besök igen, men vad det ser ut har gumman Tö städat undan fadäsen.
    Ha en fortsatt fin vecka! ♥︎

    SvaraRadera
  34. Vilken härlig vårglädje!!!!
    Underbart med alla vårblommor och så solen som lyst här hela dagen!
    Ha det gott!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  35. Dans i glede drøm - Tanz im Freudentraum :-)) Vakker.
    Jeg har rabarbra også, det blir fint med kake og rabarbrasyltetøy og etterpå kommer jordbær... det er allerede varmt på feltet (der, jeg plukke). Ich habe Rhabarber auch, es wird schön mit Kuchen und Rhabarbermarmelade und danach kommen die Erdbeeren... dann ist es schon warm auf dem Feld (dort, pflücke ich).
    Ja, en god har det kalde været, blomstene blomstre lengre :-))
    Ja, ein Gutes hat das kalte Wetter, die Blumen blühen länger.
    Ha riktig fin uke fortsatt. Habe eine richtig schöne Woche weiterhin.
    Klem fra Viola

    SvaraRadera
  36. Man bara njuter av dina vackra bilder...
    Kram / RosMarie

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta