I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 4 maj 2015

Alltså, näääeee, så här skulle det ju inte vara…….

1150504
Nu har jag läst bloggar i sådär 6-7 år och kom själv in i bloggvärlden med min blogg för drygt 5 år sedan och under den tiden har jag börjat lära mig tycka om våren.

Det var som så att det var den årstid jag tyckte minst om tidigare, jag är höst, vinter och sen har jag buntat ihop vår och sommar som inget så där vidare kul. Jag har många teorier om det, en kan vara att när våren kom, ja, då kom hösnuvan som jag är född med och sen blev det bara värre och värre tills allt hö var inne och då var hösten på väg. Kan vara så.

Och vintern den tycker jag fortfarande bäst om. OM det är sträng kyla och snö, massor av snö. Och sol. Det är vackert då, ser rent och fint ut och det finns inga mygg och fästingar ute.

Men………det här med våren. Vad är det som är så underbart med den, nu när jag äntligen börjat tycka att den är “uuunderbaaar”…….

Här hos oss är det bara kallt, det regnar (förutom igår och ett par dagar innan), det blåser, det är kladdigt och blött ute och all den kletiga jord som jag (hund, katter och Omgivning, fast han är duktigast på att inte göra det, så honom ska jag inte klaga på) drar in, ska vi bara inte tala om…….

Nej, just idag backar jag på det där med våren.

Det är 6 grader (varmt!!!) här och så ser det ut som på bilderna ovan….

 

Men å andra sidan, det var torrt och fint igår. Men kallt.
2150504
Thaliorna blommade i stora hav (har en tendens att överdriva lite ibland….).

 

3150504
Olvonet hade börjat slå ut. Idag hänger det blytungt, fullt med vatten, neråt……

 

4150504
Magnoliorna blommade.
5150504
Det är två stjärnmagnolior, men jag vet inte om dom är exakt samma, eller om det skiljer lite. Som vanligt är etiketterna långt borta……i ett fjärrvärmesystem nånstans.

 

6150504
Azalean ‘Azurwolke’ kom igång igår. Väldigt lila. Lila, inte violett, den är lila!

 

7150504
Jag älskar violer för dom växer överallt och dom har inga problem med att jorden här på berget på sina ställen är näst intill obefintlig, dom blommar ändå och är så söta i småbuketter.
8150504
Det verkar som att ju mindre jord dom har desto mer etablerar dom sig!

 

9150504
Och över alltihopa vakade Pippi. Idag ligger hon inne under en stor filt och snarkar.

Det hade jag också gärna gjort om jag inte måste gå ut med vovven.

Agneta!

p.s. jag är inte så missmodig som jag låter, jag är en ganska glad typ, men det var ju det där draget jag har med att överdriva en aning…….

35 kommentarer:

  1. Ja nog vill vi ha lite vårfeeling också ,vi har dock 12 grader ,plus.... men det blåser varje dag ,ja det heter vårvindar friska ....men du vi hoppas att det blir riktigt bra i alla fall .kram Nette

    SvaraRadera
  2. Jag kan verkligen förstå detta med att inte gilla våren om man är allergisk! Det måste ju vara fruktansvärt jobbigt och om det dessutom pågår hela sommaren.....!
    Men visst är det väl ljuvligt detta med alla blommorna, som du visar här! Underbara!
    Regnet och kylan kanske ändå bidrar till lite lindrigare allergi då....?
    Vi har liknande väder idag och kallt, har vi haft länge här också! De rätta vårkänslorna har nog inte infunnit sej riktigt ännu.
    Hälsa Pippi och Omgivningen att de tar hand om dej lite extra just nu!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Den här våren är kall, men om man ser det positivt, så försvinner inte vårblommorna så fort. Det är ju litet vemodigt "jaha nu har snödropparna blommat klart, oj är blåsipporna över för i år, vart tog alla vitsippor vägen". Så är det inte i år.
    Många har katter och de får vara med på bloggarna. De ser verkligen ut att trivas. Violer i alla former gillas. / Britt

    SvaraRadera
  4. Visst blir man trött på kylan!!!! När det dessutom regnar och blåser, som i dag......
    Längtar till onsdag, då ska visst vårvärmen komma (?) och jag ska vara ledig!!!!!
    Så söt Pippi är på sista bilden!
    Håll ut!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Alltså, det är väl på något sätt att "man SKA gilla våren" eller tror du inte det?
    Själv tycker jag att alla årstiderna är ok.
    Bara jag är frisk så går även vintern bra.

    Det som är extra skönt på våren är väl att man slipper alla jobbiga tjocka kläder.
    Det är det bästa............

    Kram på dig,
    Anneli

    SvaraRadera
  6. Här fick vi faktiskt 15 mm regn i natt men idag har det varit ganska soligt och milt! Regn på dagen är inget vidare, du får tala med vädergudarna...

    Vintermänniska är jag definitivt inte men höstmänniska, som du vet. Och lite vårmänniska...
    Om sommaren inte är för varm, så gillar jag den också, men med åren har jag allt svårare med höga temperaturer. Lagom-människa, det är jag det...
    Våren är svår på det sättet att den ställer höga krav på en, man SKA vara sprittande glad och det orkar man inte alltid. Då är hösten mycket snällare mot en, man får vara som man vill..
    Men sen är det ju förstås din allergi, som ställer till det också. Även om det finns bra mediciner för det numera.
    Ja, man får ta det som det kommer och vara glada för att vi har fyra årstider!
    Stora vårkramen, Monica

    SvaraRadera
  7. Nämen hon är väl för söt Pippi, en fin kattdam! Ja, våren kan vara lite nyckig ibland men trots bakslagen så är våren min favoritårstid men det beror mer på att allt börjar på nytt. Jag gillar nytt och förändring. Vi får hoppas att värmen kommer snart. Kram Merja

    SvaraRadera
  8. Men kära vän, jag trodde du fullkomligt älskade vår och sommar! Du har ju ett stort trädgårdsintresse och det kan man ju inte odla under höst och vinter! Jag däremot, jag mår inte bra av värme och inte av insektsbett heller, jag blir passiv och sitter och ugglar under ett parasoll ....
    Men i år måste jag säga att jag frusit som aldrig förr. Jag som är så varmblodig paltar på mig innan jag går ut och fryser ändå häcken av mig. För att inte tala om huvudet och fingrarna. Hade tänkt plocka nässlor till en soppa, har varit o rekat, men nu har det spöregnat hela dagen så....det får vackert vänta
    Kram och tack för allt beröm du öser över mina foton....

    SvaraRadera
  9. Just det du visar med dina bilder, hur allt vaknar till liv, det är det som gör våren så magisk :)

    SvaraRadera
  10. Dearest Aggie,

    Your photos are gorgeous once again, and I love especially the white flowers and the cat. :) I actually saw some flowers here in Montreal a couple of days ago, so they are beginning to bloom here as well.

    SvaraRadera
  11. Ja du, jag älskar våren men inte alla dagar. Speciellt inte när det envisas med att blåsa hela tiden. Men annars, just det där när man ser varje dag att det blir grönare och det poppar upp saker i rabatterna, jag blir så himla glad. Men har man allergier och liknande förstår jag att man kan hålla sig för skratt emellanåt. Sommaren älskas och när hösten kommer är jag kär i den också. Och vintern med utom de där dagarna när det är snöstorm och kaos och jag ska ut och köra i bil i jobbet, då kan jag faktiskt bryta ihop lite emellanåt. Men annars så.

    Kram

    SvaraRadera
  12. Likadant här men jag sitter faktiskt och tittar ut och njuter, för igår sådde jag i pallkragarna. Visst är det perfekt med regn idag !! Och vi har scrappat hela dagen tre scraptokiga tjejer. Nä jag måste säga att "skit i regnet och kylan ". Gör något roligt istället !!! Det gör du säkert också, för visst vet jag att du är en glad tjej. Och glada blir alla vi som får njuta av dina underbara bilder från er trädgård. Snart ska jag krypa upp i soffhörnet och se vad Ernst har för sig. Han gör mig glad och kanske mannen också. För ikväll skulle han laga vildsvin !!!!!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  13. Våren kan vara både kall och trist men även helt magisk och underbar. Med allt vackert som blommar i din närhet så tycker jag den verkar vara underbar, men å andra sidan vill man ju inte gärna gå ut och titta på allt det där underbara när det regnar småspik i sidled.
    I lördags hade vi kallt, regnigt och trist men igår var det en helt underbar vårdag när solen sken från en klarblå himmel och det var 18 grader i luften.
    Önskar dig en fin fortsättning på denna underbara månad!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  14. Vilka ljuvliga blommor ni har där. Blir så avundsjuk när jag ser magnoliorna, min stackare har inte ens slagit ut än!!
    Jo, vi ligger på samma plätt vid Bergkvara (4 mil söder om Kalmar, 4 mil norr om Karlskrona, hihi). Har haft den sen 2009 och vet inte om vi fortsätter efter det här året. Får se hur det blir.
    Undrar också vart värmen tagit vägen. REgn hela långa dan och så +7 grader till det. Hur kul är det i maj??????????
    Ha en fin kväll i alla fall.
    Kram Elzie

    SvaraRadera
  15. Vissa vårdagar är ju sämre än andra, som idag, brrrr.... kyligt!! Och då är det ju mysigt att kura inne :) Jag har dock varit på utbildning idag så jag fick ta på mig tjocka jackan och gå ut i kylan. Men i morgon har jag beställt vackert väder för då ska maken fixa lite fint kring växthuset :)

    Jättefina bilder från dig! Och även om du inte har vår- och sommar som favoritsäsong så bjuder du på fantastiska bilder från denna årstid! Ni har ju alltid så vackert i rabatterna om sommaren så jag har svårt att förstå att du inte bara lääääängtar till sommaren :) Men det är klart, snuvan är ju inget kul :(

    Kramar aka

    SvaraRadera
  16. Håller med dej om att vädret är trist, men inte om att vinter är den bästa årstiden! Nej nu är de SOMMAREN med stora bokstäver som hägrar för mej! Det är så ljuvligt att ha den långa trista vintern, som i år har varit tråkigare än någonsin bakom mej! Jag har en son som lider av hösnuva så jag förstår ditt dilemma.
    Underbara bilder. Jag har förresten sett en massa styvmorsvioler på mossiga stenar redan!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  17. Dina fina bilder vittnar om att du gillar våren nu. En kall vår har vi haft och just nu känns den väääldigt blöt. Tycker inte alls att du verkar missmodig, tvärtom. Du skänker glädje och positivitet. Kraaaaam Pia

    SvaraRadera
  18. Det är ju det där "draget" som ger lite extra krydda till inläggen... Fortsätt så du! ;)
    Och jag är lite som du fast tvärtom, jag har börjat gilla hösten på senare år, kanske för att man läst och blivit påverkad av bloggar, vad vet jag? Men förr gilllade jag inte alls hösten, tyckte bara den var dyster och allt "dog" ju, det var så vemodigt... men nu ser jag alla härliga mustiga färger omkring mig, och ljuset är nåt extra på hösten! Och faktiskt är vintern rätt ok den med, även fast vi ju typ aldrig har det så där vackert vitt och sol, det kanske är en två eller max tre dagar per ÅR! I år hade vi ingen alls... trist, men med vintern gillar jag nog mest att man får vara inne och boa in sig, det gillar ju jag, efter att ha varit ute typ hela tiden vår- höst. Nåväl, våren är ändå nåt extra när allt vaknar upp, sen kan ju VÄDRET vara trist! Det är inte alla vårar som har perfekt väder inte, finns det förresten? Ja ja, oavsett vad vi tycker så är det som det är blir som det blir...;)

    Ha det gott! Och kryp ner bredvid Pippi och snarka i kapp med henne, nästa gång det blir inneväder!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  19. Vist är det kallt och tråkigt.
    Blåst har det gjort också i flera dagar.
    Jag HATAR när det blåser, oavsett årstid.
    En fördel med att det är en kall vår är att vårblommorna håller längre.
    Är det varmt går det alldeles för fort.
    Som vanligt har du så härliga bilder.

    SvaraRadera
  20. Instämmer i din rubrik. Jag gör som Pippi och njuter av läget som det är. Dessutom, värmen är inte långt borta nu. Nu är vi ju inne i sköna maj, min favoritmånad.

    SvaraRadera
  21. Hej vännen!
    Ja du vad är det för väder vi har! Även om solen råkar visa sig ibland, blåser det och det är ju bitande kallt! Men idag är det något konstigt med vädret...mulet el lite soldis..och när jag gick upp tiiidigt så var det +11c..var tvungen att ta på glasögonen för jag trodde att jag såg fel!
    Vackra bilder..och håller med dej om violer! Så vackra!!
    Nu får vi snart pigga upp oss igen..med en liten träff! Vi har ju så mycket att prata om, så jag tror vi får ses oftare...ha ha
    Ha nu en fortsatt mysig dag! Kram och hälsa!

    SvaraRadera
  22. Usch, det där med våren, ja. Jag kan bli förbannad på att det är så kallt. Maj ska väl vara en varm o go månad så man kan vara ute o njuta av det som kommer, men nog fasen regnar det o blåser o är bara superkallt. Igår tände vi faktiskt i öppna spisen!!!
    Fast jag älskar ju våren ändå. Mest för att man har semestsern FRAMFÖR sej=). /Knatten

    SvaraRadera
  23. Våren kan ju vara lite upp och ner, men här blåser det inte lika mycket som nere hos er. Vi har ju fortf. lite snö kvar på en del ställen och i spisen eldas det varje dag ännu. Men snart kommer värmen och färgerna =)
    Kramen ♥

    SvaraRadera
  24. Hej!

    Åhhhhh så söt Pippi är!
    Förstår att du inte tycker om våren om du är allergisk.Men annars har jag svårt att förstå det,tycker att det är den bästa av alla årstider! Så härligt när allt börjar vakna till liv ( ja, även man själv) igen.
    Alla underbara vårblommor, och dom dagar när det är varmt...... sååååå härligt! I söndags hade vi en strålande vårdag här, helt underbart att kunna sitta ute och äta, i kortärmat!
    Men, som sagt,förstår att du inte tycker om det om du får hösnuva.Men, roligt att du börjar tycka lite om vår och sommar nu.
    Men så fina blommor du har, Thaliorna är ju fantastiska, och Olvon och dina Magnolior! Ojojoj så fint!
    Har inte några av dom växterna men blir väldigt sugen på dom nu.... Thalior måste jag nog sätta till nästa år. Men, violer har vi också, håller med dig, älskar dom små sötnosarna och dom får gärna sprida sig och vara precis överallt. Ljuvliga.
    Ja, nu håller vi tummarna att vårvärmen kommer snart, här är det också ett riktigt otäckt väder idag, blåsigt och kallt.

    Kramar Anncathrine

    SvaraRadera
  25. Lite kul det där, jag gillade helt klart hösten bäst men efter att jag börjat blogga upptäckte jag också våren och sommaren och vintern. Man ser liksom med andra ögon helt plötsligt. Men just nu håller jag med dig om det där eländes vädret, här är det så grått också och jag vill nog ha lite varmare och skönare för att gilla vara ute och pyssla, vilket har hamnat på min lott helt plötsligt. Jag kommer att få ordentliga muskler, det är ingen tvekan om det i alla fall och jag överdriver nog inte så mycket där, bara lite. :))
    Kram

    SvaraRadera
  26. Våren har också varit en icke favorit...alltid förskyld..
    Kanske har med åldern att göra att man ändrar sig, för även om näsan rinner och har hosta så bara älskar jag våren. Ja.. alla årstiderna känns så härliga....regn eller sol spelar ingen roll.
    Är förstås mest förstjust i hösten.
    Man skulle ha semester nu så som skomakaren. Mellan hägg och syren.
    Kram

    SvaraRadera
  27. Heja Pippi det gör du rätt i, att ligga under filten en sådan regnig dag bör även vi människor göra. . . .
    Nu bara öser det ner . . himlen öppnar sig och de varnar för åska, jag begriper nog detta.
    Det blir så mellan kallt och varmt som då krockar, hoppas värmen vinner . . . .
    Jag förstår dig precis om att tycka om vintern, ja precis när snön ligger vit ren och tyst, fniss*
    inga mygg och jävelstyg . . .hi hi . . . men inte ens då på vintern är det så länge.
    Vädret är sannerligen i vårat land ett stort 'bekymmer' ja på så vis att vi är så beroende av det bästa.
    Det bästa kan vara olika för varje individ - så vädergubbarna har det inte lätt, men nu vill vi ha SOL.
    Din stjärnmagnolia är urtjusig - undrar om det då inte är den Maria har (tror det).
    Tyvärr kan jag inte få dem att trivas på våran lilla höjd, det blåser för mycket, men jag gläds med andra som får njuta av både utseende och fägring.

    Må så gott,kram/ Eva

    SvaraRadera
  28. Det jeg liker best med våren er at lyset og solen kommer tilbake, naturen våkner til liv etter en mørk og lang vinter. Og forventningene. Jeg har for såvidt vent meg til at våren her i nord aldri blir det samme som våren sør i landet. Men så har våren hos oss sin sjarme den også, tross snø til langt ut i juni (noen ganger) og kaldt og surt vær...Noen ganger, så slår det virkelig til og blir fantastisk varmt og fint! Det er det som er fint; forventningene -og troen på at i år, ja i år blir det en flott vår!
    (Og om det ikke blir så varmt og fantastisk som vi forventet - og håpet på, så gjør det ikke så mye det heller, for det er vi igrunnen vant med! :-))
    ps. Jeg liker din humoristiske stil og "en smule overdrivelser", det er noe av det som gjør det artig å lese bloggen din...ja- og så dine flotte bilder!!
    Fortsatt fin uke til deg Agneta - og nyt vårens fasetter! :-)

    SvaraRadera
  29. Jag tycker att våren är underbar och här i Wales har vi ju kommit ganska långt, men idag blåser och regnar det. Men imorron ska det bli fint, så det kommer till dej i helgen!!!

    SvaraRadera
  30. Magnoliorna är så fina!
    Jag måste ju säga att vi har haft alldeles fantastiskt soligt väder hur lämhe som helst, så nu har vi problem med torka....

    SvaraRadera
  31. Vinter gillar jag inte, det är det som är bra med
    vår för då är det inte en massa snö man ska flytta
    på morgonen. Fast jag kan hålla med dig om att våren
    är lite överskattad, i alla fall såna här blöta kalla.
    Höst däremot, det gillar jag. Min mamma säger att såna
    här kalla vårar ger varm sommar, vi får tro på henne.
    Kramar i regnet/AM

    SvaraRadera
  32. Nej, som på de översta bilderna ska våren inte vara. Men...det behövs lite vatten för att de ska bli sådär vackert som på de nedre. Fast kylan behövs inte det håller jag med om. Idag har vi lite varmare men nu har det börjat blåsa i stället.

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  33. Det är inte så att du sitter och gör något bus så vi får höst till våren? :) Förhoppningsvis har du sol och lagom varmt idag. Som vanligt är det en fröjd för ögat att se dina fina bilder. Kram Bosse

    SvaraRadera
  34. Så vackert Agneta! Och jag håller med dig...sedan jag började blogga har årstider som kanske inte legat på min "topplista" kvalificerat sig högre upp numera ;) Den är våren har känts extra vårlig då vintern var ovanligt lång, kall och ganska grå för att vara New York. Nu är det 25 grader varmt, sommarkänsla!
    Imorgon blir det roadtrip igen ;)

    KRAM och ha en fin helg!

    Lotta

    SvaraRadera
  35. Du är rolig du, och att krydda din upplevelse av våren gillar jag. Men dina växter ser ut att trivas fullt ut. Jag upptäckte flera magnolior här på vår breddgrad, zon V så nu ska jag försöka få tag på ett tåligt ex.
    Ha de bra!
    Kramar /Cia

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta