I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 15 november 2014

Sommar, höst eller vinter – inte vet då jag!

1141115
New Dawn – aldrig har det funnits en så välformad blomma som nu! I november.
2141115
Jag har sett att många rapporterar om blomning i trädgården så idag kommer mitt bidrag!

 

3141115
William Baffin/Norrlandsrosen, blommar också vackert nu – fast den har en något blekare färg än under högsäsong.

 

4141115
Och hängpetunian, blommar mer än den gjort på hela sommaren!

 

5141115  6141115
Violerna blommar dom också! Inte mycket, men dom blommar.

 

7141115
Bergklinten är visserligen tidig, om jag inte minns fel, men den verkar även vara sen, blommar för fullt.

 

08141115
På gränsen mot en skräphög fick Omgivningen syn på en blommande skugglilja och ingen av oss har planterat en skugglilja där, det kan jag lova, så hur den hamnat där är ett mysterium.

Vi hade denna växt, för första gången i våra liv, förra säsongen, kan den ha fått hjälp med flytt av fåglar? Verkar högst otroligt.

Ibland är det nog lika bra att inte fundera för mycket, utan bara tacka och ta emot.

 

8141115
Blinget hänger kvar, men ännu har jag inte lyckats få se solljus i det beroende på att vi inte haft något solljus. Så enkelt var det!

 

9141115
Höstsyrénen blommade över för ett bra tag sedan, men den har fått fnatt och börjar blomma på nytt nu! Tiden är ur led.

 

10141115
Även den lilla stamrosen lade utav för ett tag sedan, som sig bör, men fick flytta in under verandataket, och vad hände, jo, det satte igång att blomma igen!

 

11141115
Nu är inte allt vackert och fantastiskt i trädgården, men det mesta hänger i alla fall med, om än med största ansträngning!

Jag tar inte bort dom här förrän dom lagt av helt, jag kan inte det, jag är så förtjust i dom och det där förfallet tycker jag om, det harmonierar lite med när jag själv tittar mig i spegeln, förfall där också, glåmigt, torrt, fnasigt och otroligt blekt…….så är det här!

Fortsatt trevlig helg!

Agneta!

26 kommentarer:

  1. Riktigt vacker är den New Dawn och vilken fin kulör det är på den! Du har ju hur mycket som helst som blommar. Här börjar det mesta se lite gråmulet ut, precis som vädret. Kramen!

    SvaraRadera
  2. Så fantastiskt att du har så mycket blommor kvar fortfarande! Tänk, att New Dawn blommar ännu! Vilkenn härlig ros! Den måste jag nog satsa på!
    Ja, det är bara att tacka och ta emot för höstblomningen!
    Några blyga rosor har jag också på torpet och även violer! Hösten har väl ändå varit ovanligt varm?!
    En liten snöchock fick vi ju här för ett par veckor sen, men mest blask som försvann lika snabbt som den kom.
    Här står julmarknaderna som spön i backen, jag stretar emot lite, men ljus behövs verkligen nu när det inte ens är dagsljus om dagarna.
    Vilket rart bling du har där!
    Önskar dej en fortsatt skön helg!
    Kramar
    Lisa

    SvaraRadera
  3. Tänka sig så det blommar hos dig! Det är bara att tacka och ta emot för all blomning som förgyller det grådisiga november. Men behöver inte blommorna solljus för att blomma kan man ju undra...? Här har vi knappt sett solen alls i oktober och november. Med det ser nästan lite soligt ut på din bild med glasdekorationerna. Om du inte hade skrivit annat hade jag trott att det var solljus. De senaste dagarna har det inte blivit ljust ute över huvud taget. Men hur konstigt det än känns, så är det bara två veckor kvar tills det lyser adventsljusstakar i fönstren. :-)

    Novemberhälsningar
    Elisabet

    SvaraRadera
  4. Underbara bilder! Så vacker din ND är, och så roligt med skuggliljan.
    Ha en fortsatt fin helg
    Kram Maria

    SvaraRadera
  5. Så underbara blommor fast det är i mitten av november. Men jag undrar lite över det du kallar syren. För mig ser det ut som en Hortensia? Trevlig helg önskas från Lyan /M

    SvaraRadera
  6. Det er jo bare helt villt. For en novemberblomstring. Ja, man kan undre seg over klimaet, men det er lov å glede seg over alle skjønnhetene. Det kan fort bli ekte juleroser hos deg i år:)
    Ha en fin helg.

    SvaraRadera
  7. Man njuter mångfalt av det som blommar nu. Det är så mycket man vill ha när man tittar på andras bloggar, syrenhortensian exempelvis skulle jag kunna tänka mig hemma i trädgården. Någonstans ... Har klätterhortensia på landet och det är så snyggt.

    SvaraRadera
  8. Så UNDERBART med blommor som blommar NU! I november! Såg en rosknopp även hos mig idag. Frågan är om man ska flytta in den i en vas eller om den dör då...
    Kram Anna

    SvaraRadera
  9. Men herre du milde vad det blommar hos dig ,sommaren tar ju aldrig slut ,här är det nog fruset nu men ingen snö ,kram Nette

    SvaraRadera
  10. Men oj, vad häftigt! Rosen är ju bara helt makalös! Från mig kommer inga rapporter om blomning (än så länge?), men jag ser att jag har knopp på julrosorna i alla fall.

    /Jenny

    SvaraRadera
  11. Ha ha...du är ju för rolig!! Vi är nog lite bleka..alla. Tycker att jag ser samma bild som du beskriver, när jag tittar mej i spegeln!! Otroligt, så mycket vackert som blommar hos er, och det är snart 1:a advent!
    Ha en fortsatt mysig kväll!! Kram Annika

    SvaraRadera
  12. Så härligt det blommar fortfarande hos dej. Jag kan nog fortfarande plocka in en bukett med ringblommor, vi har haft två frostnätter här på ostkusten! Ska bli spännande och se om vi får någon vinter!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  13. ah, det är därför jag börjar gilla hösten mer och mer, den harmoniserar med mitt eget förfall!
    Men vad jag blir imponerad av att din petunia är så fin ännu- vilka gröna fingrar du har kvinna! Mina sommarblommor slängde jag för evigheter sen...

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  14. Otroligt, det är ju snart advent. Så nog är
    det nya tider, eller så är det bara iår. Troligen
    kan du plocka in en bukett till lucia....
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  15. Nästan som om du har vår/sommar där med alla dina blomster. Snart är det juletider ;)
    ~M~

    SvaraRadera
  16. Hos dig är det visst sommar ser jag, Så mycket fina blommor
    Och förfall ser man även här i min spegel, ska ta mig en promenad nu
    så jag kanske får lite rosor på kinderna ;)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  17. Visst är det helt otroligt.. Min kompis uppe i Östersund har fortfarande vackra sommarblommor på sin balkong. Man kan undra hur nästa sommar kommer att bli..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  18. Det är inte klokt vilket maffigt inlägg i mitten på November.
    Att det kan finnas så mycket kvar i Edra trädgårdar. J ättevackert allt sammans

    SvaraRadera
  19. Jag förstår att du känner dig förvirrad för oj vilken fart din trädgård tagit. Hos oss är det fortfarande varmare än normalt i november, men inte så pass att det blommar i trädgården. Solen har inte vi heller sett sen jag vet inte när. Där kan man snacka om normalt novemberväder, för tyvärr kan ju denna månad vara rätt så tryckande och grå. Men då får man liva upp med färg, glädje och ljus inne istället =)
    Kram Annica

    SvaraRadera
  20. Tiden är ur led,men vackert ur led hos dej!

    SvaraRadera
  21. Galet, men vackert är det med all denna blomning.
    Kram Anette

    SvaraRadera
  22. "Ur led är tiden", det tyckte redan William Shakespiere! Och det är den verkligen i år! Vår ena änglatrumpet står fortfarande ute och blommar! Inte många blad kvar men blomknoppar. Och vi brukar ta in dem i mitten på oktober! men här är det, metereolgiskt - fast inte känns det så - sommar!
    Mörker och blåst här i helgen, höstlikt i högsta grad!
    Jag älskar verkligen dina orange penséer! Sådana SKA jag ha till våren, ja, jag kan ju tydligen ha dem hela sommaren och hösten också...
    För övrigt är det inte mycket som blommar i min trädgård, får gå en sväng i morgon och kolla!
    Nu ska jag läsa ett mail, som kom nu precis...
    Kramar, Monica

    SvaraRadera
  23. Tiden är ur led även här hos mig i lilla Blekinge, vi har enligt meteorologerna fortfarande sommar.
    Jag njuter av mina pelargonior som inte vill sluta blomma.
    Det har inte varit så mycket bloggande för min del den sista tiden, all tid går åt till långa stärkande promenader med lille Åskar och till att virka och sticka, försöker ta dagen som den kommer och njuta av här och nu.
    Kram
    Annika

    SvaraRadera
  24. Ur led är tiden i år. JAg har inte gjort någon trädgårdsrunda på länge, kanske ska ta med mig kameran och gå en sväng. Men det blommar verkligen tacksamt hos dig.
    Kram!

    SvaraRadera
  25. Du är så klok..."ibland är det nog bra att inte fundera så mycket...". De orden borde nog många ta till sig, däribland jag!! Jag kan måla f-n på väggen många gånger, och oftast kommer han inte ens upp på första trappsteget...Å tänk så mycket som blommar fortfarande, ja kanske inte så mycket här hos mej som hos dej. För en gångs skull har jag väl krafsat lite i rabatterna inför vintern, och då rök det mesta med är jag rädd.
    Njuter av dina bilder och din text!!
    Ha det gott vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta