I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 22 november 2014

Fantasy. Eller Hang them high.

01141122
Kom att tänka på, att vid den här tiden för ett par år sedan, tror jag det var, var min svägerska och jag i Dubai, och så att säga, kollade in läget.

Vi vart väldigt fascinerande av dom hängande männen i vattenfallet!
3141122


5141122  1141122
En imponerande skara gubbar som hängde upp och ner vid ett vattenfall inomhus i nåt shoppingcenter, möjligen kan det ha hetat the Dubai Mall (det gick runt i huvudet på mig när det gällde alla dessa kolossala shoppingcenter…..).

Tyvärr syns det inte på mina bilder att dom var i naturlig storlek, men ser ett staket på bilden till höger, men det hjälper inte mycket, så jag lånade en bild från Shutterstock:
6141122

 


7141122
Så ibland när vi är ute och går här i skogarna och bergen, har jag tänkt att vi har ju sådana där väggar här också, men det hänger inga män uppochner på dom….

9141122

10141122   12141122
Och så är dom nästan lite snyggar här med det naturliga gröna runt!

Dess står vid det jag kallar morfarsvägen, dvs upp dit där min mormor och morfar bodde en gång i tiden, fågelvägen härifrån sådär 300 meter eller nåt.

 

13141122   14141122
Liknande finns även vid den lilla fiskesjön……..och ibland har jag lekt med tanken på att tänk om man hängde upp lite gubbar på bergen här, skulle det bli en turistattraktion då?

 

15141122
Men inte kan jag försöka ta och hänga Omgivningen upp och ner på ett berg, när han sitter och har det så gott i solen och Leia badar i sjön……

Nej, vi får nog ha våra berg utan hängande gubbar på!

Jag behöver väl inte säga att bilderna inte är tagna idag, inte igår heller, inte på länge, för här finns ingen sol. Och inga blad heller förresten!

Agneta!

17 kommentarer:

 1. Jag föredrager nog våra marker och våra gubbar. Antingen de hänger eller står. Men det måste
  ha varit väldigt intressant att se och vara med om detta. Men man har hört så mycket om alla dessa människor som inte klarade av detta byggande. av allt högre, och högre byggnader. Dubai är nog fint
  för den kulturen. Dina bilder är talande nog, här ifrån Sverige,eller ?
  kram och tack trevlig helg önskar Hajan

  SvaraRadera
 2. Nej, häng inte upp några gubbar på bergen, då kommer det alldeles för mycket folk till Snäckskalsdalen och då försvinner lugnet. Men det var fina vägg-gubbar i Dubai. Otroligt fina trakter där du bor. Idag har solen tittat fram en liten stund hos oss...det kan vi behöva som inte haft mer än 1 timme sol under hela november. (så nu är vi nog uppe i 1 timme och 10 min.)
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Häftiga gubbar, men dina berg är finare utan hängande gubbar, tycker jag!

  SvaraRadera
 4. Det vore fräckt med hängande gubbar där på väggen. Det finns en konstnär på Öland som har fullt med "minifolk" i sin trädgård. Kan du inte göra av någon sorts lera ? Omgivningen vill du väl ha åt rätt håll .
  Trevlig helg. Kram Eva

  SvaraRadera
 5. Nej men tacka vet jag män som står med båda fötterna på jorden ,vackrare är det hos dig än där borta i penglandet ,kram Nette

  SvaraRadera
 6. Och jag, som just satt och blev avundsjuk, för att ni hade sol... då behöver jag inte det, det var skönt! Nejdå, visst hade jag unnat er lite sol! Vi fick lite soldis på förmiddagen, men sedan kom det grå tillbaka. Jaja, man får glädja sig åt det lilla. och vi har varit ute och höststädat trädgården hela dagen, känns bra.

  Era berg, utan hängande män, är MYCKET finare än det konstgjorda berget med konstgjort vattenfall-
  Och omgivningen är mycket finare än konstgjorda män, som hänger upp och ner.
  Fast imponerande var det i Dubai ändå!

  Vi hörs, kompis!
  Kramar, Monica

  SvaraRadera
 7. Nej, håll du din omgivning nere på marken, det är nog bäst så! En massa karlar hängandes upp och ner, vad skall man ha dom till?! ;)

  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Häftigt med männen i vattenfallet, men jag föredrar äkta män med fötterna på jorden! Vilka fantastiska släta bergväggar - såå vackra!
  Ingen sol här heller... mörkt, mörkt, mörkt... men om en månad då vänder det sakta :)
  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Vilka män!! Häftigt! Men vid sina berg, vetinte om det skulle göra sej,men omdebatterat skulle det säker bli!!

  SvaraRadera
 10. Vilket häftigt konstverk! Men det passar nog bäst i Dubai och inte på bergen i Bohuslän.
  Undrar om de har en så fin sjö, där hunden kan bada och maken kan njuta vid, i Dubai? Det tror jag inte.
  Fortsätt njuta av din fina natur hemmavid.

  SvaraRadera
 11. Nämen gud så häftiga konstverk.....män som dyker ner för vattenfallet.
  Dina berg är ju vackra på sitt sätt....
  nästan som det var i Indien eller något annat exotiskt land :-)
  Vår natur är bara ett konstverk i sig....behöver inget annat.
  Kram
  Annelie

  SvaraRadera
 12. Hm... Om du hänger några gubbar där kan det bli helt andra rubriker, nämligen nyinförd ättestupa ... De var riktigt häftiga, tycker jag, hade inte trott att de var i naturlig storlek om du inte skrivit det. Extra maffigt!

  /Jenny

  SvaraRadera
 13. Tjusig installation, extra häftigt för att de är i naturlig storlek. Dina bergväggar hem ikring är vackra som de är, skulle nog vara lite creapy om någon hängde där uppåner... Här har vi, knappt så man tror det, haft lite sol, det var gott.
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 14. Verkligen superläckra dykare! Kan tänka mig att de hade passat bra på bergväggarna i dina krokar också! =)
  Må gott i veckan som kommer!

  SvaraRadera
 15. Vad skönt det ser ut där vid sjön. Hellre sittande gubbar än hängande, tack!

  SvaraRadera
 16. Kände igen gubbarna från en bekant som sett dem och berättat för mig, så roligt att få se dem på bild! Det var faktiskt riktigt snyggt!
  Dina bergväggar vid morfarsvägen är också vackra, på ett helt annat sätt. Och det räcker väl med en man?

  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 17. Bra häftiga var dom allt, de dykande gubbarna. Men som du säger, då får ni ju inte ha era smultonställen ifred. Och knappast trattisställen heller, grattis till skörden! Väl sent för mig tror jag, men vi hade faktiskt planer på att ta en letartur idag, men sen kom frosten. Rejäl frost som döljer det mesta på marken. Men jag tror tyvärr att det komma att töa igen så kanske ger vi oss ut ännu en gång denna säsong. Visst var det uppiggande med sol! Hästarna gnäggade så glatt i hagen!
  Kramen

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta