I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 7 november 2014

Dra på trissor, NU blommar det!

1141107
En blick ut genom badrumsfönstret, med glasögonen på, och jag trodde jag såg i syne! Nu blommar det där ute i det vilda!

 

3141107  5141107
Det är ingen rabatt där utan Omgivningen har liksom bara grävt ner nån ros och lite annat där och nu, alltså nu, blommar rosen för första gången i år!

 

7141107
Och vad rosen heter vet jag inte, där är allt sig likt, men den klänger.

 

9141107
Det är någon ny sort och jag tycker den är jättefin! Hoppas den klarar sig och blir till ett rosa moln där ute.

 

11141107
Och intill blommar kaprifolen som också bara är “nerputtad” och är tänkt, tror jag, att klänga tillsammans med rosen.

 

13141107
Utanför köksfönstret fick Helichrysumen (kallas den rabatteternell på svenska, tro?), fnatt för ett tag sen och satte igång att växa så in i norden.

Nu har jag satt i lite grenar av gran och tall i så att den får lite skydd.

 

15141107
Heben har också fått lite ris runt sig så att den kanske klarar lite kyla framöver.

 

17141107
Själv släpar jag in både det ena och det andra från naturen. Här kastanjer som ligger runt ljuset.

 

19141107
Och som vanligt har jag varit ute och glesat i skogsbeståndet (eget), dvs, jag har dragit upp några smågranar så att dom andra får plats att växa.

Så nu har vi granar och kastanjer på matsalsbordet!

Hoppas det inte börja krypa omkring små djur när vi får gäster! Asch, dom tål det, här på landet är inte folk så knussliga!

Däremot får dom (f.d. bönder) spader när dom ser att våra katter får gå på vår köksö!

Då åker både Pippi och Nisse i golvet per express!

 

Tack för alla snälla kommentarer om min lilla resa i förra inlägget. Och ja, eventuellt är jag lite bättre och ja, eventuellt får jag åka till Halmstad för ytterligare en spruta, tokigt, men så är det. Här, där vi bor finns ortopeder, men dom har inte tid.

injection

Sen undrar jag ju om dom här sprutorna verkligen kan göra något i längden eftersom benen ligger och skaver mot varandra på axelleden, men det får jag ta och fråga “bråttomdoktorn” när han ringer, för det skall han göra, sa han, jag fick en avtalad tid om det!

Nog om detta!

Trevlig helg!
Agneta!

24 kommentarer:

 1. Oj, du har fortfarande sommar ute! Vacker ros och så min favorit, kaprifol!
  Inne verkar det däremot närma sig advent.... Vackert!
  Försökte ett tag att fostra mina katter, men nej, jag har gett upp... De bor verkligen i HELA huset ;-)
  Ha en skön helg!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 2. Nu gick det visst fel med årstiderna hos dig du får nog ta och berätta nu att det är vinter och julen kommer just .Visst kan det bli tokigt ibland ,trevlig helg ,Nette

  SvaraRadera
 3. Åh smågranar...så fint! Måste få tag på det... Så mysigt du pyntat.
  Härligt att rosen blommar nu, kommer bli toksnyggt ihop med kaprifolen. Det var ingen dålig rabatteternell, den trivs ser jag:)
  Kram Maria

  SvaraRadera
 4. Så vackert det blommar hos dej, den lilla nya rosen är verkligen söt! Här har jag någon enstaka ros som försöker slå ut och en massa ringblommor. När jag ser dina kastanjer kommer jag på att jag har ett gäng i ett skåp från ett annat år, den som spar han glömmer att han har...
  Hoppas det blir bättre med ditt nyckelben. jag har en man med en sned axel pga ett brutet nyckelben i tonåren (mopedåkning i skogen) och en dotter som bröt nyckelbenet när hon föddes!
  Ha en trevlig helg!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
 5. Jaså, Omgivningen gräver ner lite växter så där i naturen? Låter underbart! Konstig ordning i naturen i höst med denna värme. Man undrar hur det blir till våren...
  Härligt att ha små granar man bara kan dra upp och pynta med - jag hade inte ens kommit på idén - är som sagt, inte det minsta pysslig. Jag köper en bukett blommor, sätter ett ljus i en färdig ljusstake...hopplöst.
  Hoppas att ni får det trevligt med era gäster utan kryp på bordet och katter på köksön!
  Ha det gott, kramar, Monica

  SvaraRadera
 6. Vilken tur att det är så milt så ni fick se rosen blomma.
  Vilken enorm Helichrysum! Tror du att den kan klara vintern? Jag har försökt att övervintra mina inne men de har liksom bara torkat ihop.
  Så mysigt det ser ut på bordet!

  Kram Agneta

  SvaraRadera
 7. Rosor i blom och andra sköna färger, jag kommer på stubinen för jag gillar färger.
  Det måste väl kännas gott och lite underligt så långt in i höst-vintern. Jag funderar - när är det som hösten går över till vintern, det borde vara när vi ändrade klockorna . . . .
  Jag minns så väl 3:de advent år 1984, då låg jag på KK i Jönköping, hade havandeskapsförgiftning, Tina föddes 1 månad för tidigt med kejsarsnitt. Den helgen hade jag besök av Rolf o barnen vi åkte en runda i stan för att jag skulle få se lite julstämning (fick permition), i centrum i en park blommade rosorna för fullt. Inte bara någon utan massvis, flera människor tog bilder och förevigade detta.
  Det året hela december var en mkt mild höst- vinter. Men precis efter nyår slog kylan till, när Tina föddes den 3 jan, började det snöa. Rolf åkte hem kl. 15, minns jag och var hemma kl. 18. det blev en fruktandsvärd snö - storm m.m. Han fick köra efter en plogbil, annars hade han varken sett vägen eller andra bilar. Med andra ord en skräck färd för honom och jag låg där och väntade att han skulle ringa och tala om att han kommit fram. Så du förstår att man kommer ihåg både rosorna - 3:de advent och den värsta snön då, sen var hela jan, feb, svinkalla, temp, låg på - 20 - 25 gr. Ja det var vinter det !
  Minnen ploppar upp . . . . .
  Så fint du har pyntat med ljus, kastanjer m.m. och katter som travar runt där, vad gör det om hundra år.
  Det är väl dina katter och ditt hem, du gör precis som du vill, *fniss* tro jag, din man gör väl som du . . .

  Trevlig helg till er/ Eva

  SvaraRadera
 8. Hej Fina Agneta. Måste titta in i bloggisvärlden och berätta att jag lever och mår bra, och här blommar det som vanligt ser jag, och fin och söt är du på bilden. Stor kram från Zara.

  SvaraRadera
 9. Inte illa med rosor ute nu, jag kollade häromdagen
  här efter en, men icke. Det är säkert mildare
  vindar nere hos er. Och lite djur får man tåla, en
  katt här eller där gör väl inget.
  Ha en finfín helg, hoppas du inte har ont
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 10. Alltid lite speciellt när en ros blommar för första gången. Den kommer bli så fin med kaprifolen. Fint har du pyntat också, gillar dina ljuslyktor med kastanjerna. Här gäller också strikt big no no för katterna när det kommer till köksbänkar och köksbord. De små raringarna är fullt medvetna om det och går aldrig upp på dagarna, nej de passar på när husfolket sover - sabla ögontjänare!

  SvaraRadera
 11. Åh, så fint. Denna hösten har varit trevlig för man har fått njuta länge av växtligheten. Rosen är fin för att den är litet vitstrimmig.
  Innedekorationen är enkel men så fin. När jag gör sådant, ser det ut som jag velat, men inte kunnat.
  Angående din smärta - precis så tänkte jag också - visst kan smärtan minska, men i längden har man ju inte åtgärdat orsaken.

  SvaraRadera
 12. Jaså din omgivning puttar ner lite växter här och där, kul! Sånt skulle aldrig min omgivning göra...kanske lika bra det ;)
  Åh, din stackare att behöva gått med ont så länge, man fattar inte hur det kan få gå till så. Hoppas det kan bli bättre snart!
  Kram Gunilla

  SvaraRadera
 13. visst är det knepigt , Du får väl kalla den för Novemberkläng, det var väl ett bra namn.

  Tänk att det blommar igen kram Hajan

  SvaraRadera
 14. Ja, visst är det konstigt med allt som blommar, 8 november .
  Tänk att det ska vara så krångligt och besvärligt inom sjukvården , stressade läkare och låååånga väntetider. Stackars dig så jobbigt det låter, hoppas nu att sprutorna hjälper så du slipper operation.

  Önskar dig en skön helg
  Kramar Anmcathrine

  SvaraRadera
 15. Jag räknar november till en av vintermånaderna. Kanske är det dags att tänka om. Ruggigt på förmiddagen, sedan mildare igen. Så mycket bättre, som det heter.

  SvaraRadera
 16. Gomorron
  Bra jobbat med tänderna. Och det genetiska
  spelar in, vi ärver en del av det plus vanor.
  Ha en finfin söndag
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 17. Men ser man på! Trodde det hade börjat bli vinter i Sverige!

  SvaraRadera
 18. Förstår att du blev överraskad att se rosen blomma, konstigt, ur led är tiden brukar man säga. Tur att din axel inte är det, men hoppas doktorn hade svar på din kloka fråga.
  Så fint du dekorerat med kastanjerna! Självklart vill Nisse och Pippi se tillvaron lite från ovan.

  Önskar dig en fin söndag!
  Kramar /Cia

  SvaraRadera
 19. Så fint med blommorna!
  Haha! känner igen det där med katterna som kliver lite där de vill, trots fint besök ;)

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 20. Jag tror någon däruppe skickat några fina rosor till dej, som uppmuntran när du har ont och besvärligt. Det var väl en vacker tanke...
  Jag tänkte precis som du i somras när jag blev så frustrerad över alla turer med min brutna armbåge. Men sen orkade jag inte ta tag i eländet, hade tänkt skriva eldande insändare till tidningen och kanske ett brev till landstingsledningen och.....inte bidde det nåt. Man resignerar, rycker på axlarna och hoppas att saker ska rätta till sig. Min arm är i alla fall bättre än jag någonsin vågade hoppas eftersom jag ju fick domen direkt att den aldrig skulle bli bra igen. Visst, någon elitgymnast blir jag väl inte, men skulle resten av kroppen vara lika bra som armen vore jag mer än nöjd...
  Ha en skön söndagsafton
  Kramen

  SvaraRadera
 21. Såg just ett program på Tv idag om klimatförändringarna som är ett faktum tex har 40 procent av polarisen smält och Kebenekajses topp krympt drygt en meter i år. Roligt och spännande med denna höstblomning men också skrämmande.
  Fint med kaprifol och ros ihop. Det vill jag också ha nånstans.
  Kram
  Anette

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta