I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 3 september 2014

Stillsamma dagar!

1140903
Nu är det stilla häromkring, bästa tiden på året.

Och inte för att jag har något emot sommargäster, men dom har en himmelens massa saker som låter och ekar här mellan bergen, det är gräsklippare, det är röjslingor, det är motorsågar, det är lövblåsar, jag vet inte allt, men attans vad det låter om dom!

Jag går över bergen till skogen, det gör jag ju jämt, men nu är det så vackert när mossorna är smaragdgröna och svamparna tittar upp!

Hästarna njuter också, inte så många flugor.

 

3140903
Karl Johansvampar finns det som sagt massor i år, men inga gula kantareller, bara lite rödgul trumpetsvamp, bilden ovanför.

Läste i avisan att en man som sålde svamp på torget i stora storstan hade med den sorten som är nere till vänster i bild – inte bra! Inte bra alls! Han vart anmanad att plocka bort dom…….

Ormbunken som hänger neråt på bilden, till höger, mitten, är en adianthum! Lär vara lite ovanlig häromkring.

 

5140903
Omgivningen hade ett ärende i vår lilla stad och då följde jag med och passade på att gå över bergen.

Berg igen, jag älskar ju berg, det har väl framgått med all önskvärd tydlighet vid det här laget. Och skogen. Och havet. Havet, det öppna vill jag allt väldigt gärna ha, eller veta om att det finns alldeles intill, annars längtar jag.

 

7140903
Mycket blom fanns det. Och en vildapel blommade! Nu!

Strandkålen är så vacker, dom bladen är fantastiska. Och på bilden intill, en liten, liten åkervinda i rosa, den finns på ett enda ställe och blommar vartenda år.

Jättedåliga bilder, jag kan inte lära mig att ta bilder med mobilen, så är det bara, och just nu funkar det inte att bära med sig en riktig kamera, axeln går ur led då, och det räcker så väl som det är!!

 

9140903   8140903
Hemma på altanen blommar Blomman för dagen och så fick jag se att den hade vuxit ihop med blåregnet……Tänkte igen att växtvärlden är fantastisk.

Men så visade det sig att det där hade Omgivningen fixat till, så det är fusk.

 

010140903   10140903
När jag klädde om till middagen…….äsch, nu skojar jag, inte klär jag om till middagen……men utanför garderobsfönstret satt en så fin fjäril i flockeln (som jag inte är ett stort fan av), är det en Amiral, tro?

Middagen igår bestod av räkor, det är det skaldjur jag äter, dom var ovanligt goda!

 

12140903   11140903
Yes! Yes! Yes!

Jag har äntligen tagit mig igenom “The Stranger’s Child”.

Den började jag på i mars!

Jag har nog aldrig hållit på så länge med en bok som med denna. Det skulle vara lagboken i så fall, men det är ju inte riktigt samma sak…..och den har definitivt inget slut!

Jag upplevde att den här boken inte hade någon handling, så jag gav mig inte, för jag tänkte att slutet måste vara häpnadsväckande, en total överraskning, ha en riktig twist.

Men ack nej, boken hade inget slut heller……..rekommenderas inte, alltså.

Fast den lär vara en bestseller…….

Så för att jag inte ska sluta mitt läsande efter detta har jag tagit mig an en riktig kärleksroman, tror jag det är, i alla fall.

Jag har aldrig läst något av Tamara McKinley tidigare. Någon som vet något om henne?

Jag hoppas boken har både handling och slut……iofs, jag anar redan nu slutet!!!

Agneta!

p.s. bokbilderna lånade fr nätet

21 kommentarer:

 1. Vilken tur att du gillar berg. Lagunen bland bergen är ju för fin. Allt det andra är också fint.
  Jag har läst en bok av Tamara K.... Inte var den svårläst, men litet för romantisk för mig. Om henne vet jag inget.
  Omgivningen är tydligen litet äktenskapsmäklare med tanke på blåregn och Blomman för dagen.

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig kavalkad av bilder och mycket tänkvärd text! Underbart för mej i Wales att se klipporna, räkorna och det röda tråhuset. Tack!

  SvaraRadera
 3. Hennes böcker brukar vara väldigt bra!

  SvaraRadera
 4. Visst är det en amiral du har på besök. Den är flitig besökare här också, de övriga verkar ha försvunnit. Så gott med räkor, ibland önskar jag att jag bodde på västkusten. Så himla trist med böcker som varken har handling eller slut, att du orkade ta dig igenom den. Ha det gott i solen! Kram

  SvaraRadera
 5. Härligt det låter när du beskriver tystnaden och promenaderna i bergen. Visst är det vackert med hav och berg.
  Vet inte något om författaren.
  Ja jag läste också om mannen som sålde giftig svamp på Kungstorget i stan, tänk så illa det kunde gått. Man får nog ha koll på vad man köper. Och jag har inte så stor svampkännedom, mer än att det är gott:)
  Kram Maria

  SvaraRadera

 6. Många vilsamma bilder på fin bohusnatur :)
  Jag är en värdelös svampkännare och ryser vid tanken på att någon står och säljer giftig svamp, vad jag läste så var det brun flugsvamp!?

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 7. Så duktig Du är med din Bildverksamhat. , så mycket Du kan lilla gumman. Dina foton som
  du sätter tillsammans på ett mycket charmigt sätt. Gud i bland år jag så gammal att jag bliver trött på mig själv. Maj från Askim försöker visa mig just nu om You Toube det är knepigt för en 83 åring.
  Du bor underbart måste jag skriva med, hälsar Hajan

  SvaraRadera
 8. Underbara bilder! Älskar att ströva över bergen i lugn och ro!
  Redan gul trumpetsvamp! Det har jag inte hittat någon än och räkorna ser helt underbart goda ut!
  Ha det så gott i sensommarsolen!
  Kram Lena

  SvaraRadera
 9. Ha, du är precis som jag i det fallet; har man börjat på en bok, så ska man avsluta den! Hur tråkig den än är... Tamara McKinley har jag inte läst något av, men jag känner igen namnet. Men den boken är kanske alltför förutsägbar? Suck, aldrig är man nöjd...

  Skog tycker jag mycket om, de där stora, tysta mossiga skogarna! Och hav älskar jag ju. Men berg, jag vet ju inte vad jag tycker om dem, jag har aldrig upplevt berg! Dina berg ser ju i alla fall underbara ut!

  Och räkor tycker jag om! Mycket! Men jag gillar kräftor, krabba och hummer också! Men inte musslor och ostron.

  Fint vädret här också, så sköna dagar det är nu!
  Ha det gott och var rädd om dig och din axel!
  Kramar, många, Monica

  SvaraRadera
 10. Dina bilder är verkligen njutbara, alltifrån blommorna, bergen till räkorna. Älskar skaldjur, men det blir inte sådana ofta här eftersom mannen inte tål skaldjur. Jag passar på när han inte är hemma . Jag har för mig att jag läst någon bok av Tamara mK, men just nu minns jag inte vilken. Jag blev så förtjust i böcker om/med aboriginfolket efter att vi varit i Australien, men det är ett par år sedan nu. Just nu har jag abstinens efter de sista LailaBrenden böckerna som är beställda i Bokbussen. Får hia mig till måndag. Ha det gott Kram Eva

  SvaraRadera
 11. Tänk vad omgivning kan fixa till ,fnisss.Härliga bilder ochså vackert till middagen nog kunde du ha tagit en fin klänning på ,kram nette

  SvaraRadera
 12. Høsten er en fin tid, nydelige farger dukker opp ute naturen og man kommer mer i gjenge igjen etter sommer og litt mer "slaraffenliv" (hm...tror IKKE at den som ordner med hage og blomster har så mye slaraffenliv akkurat! ;-)) Det er godt med høst synes jeg. Og jeg kan godt forstå at du nyter stillheten etter sommeren, slik du beskriver den! :-)
  Sopp har jeg ikke noe greie på. Synes ikke det smaker noe og ikke liker jeg å plukke den heller :-)
  Men skalldyr derimot!! Mmmmm herlig! Nå skal vi snart reise til Spania for 3 hele uker, da blir det nok mye skalldyr på menyen! :-)

  SvaraRadera
 13. Jag kan bara hålla med om att det är skönt när allt återgår till ordningen. Ibland kan jag känna att det beror på min ålder att jag tycker att det ska åbäkas så mycket i trädgård och natur av vissa människor. Det ska grävas med maskiner, klippas med stora maskiner...you name it. Nu har liksom allt detta avtagit lite när semestrar och skollov tagit slut.
  Å det här med att vandra över berg...det är ju fantastiskt på alla sätt och vis. Förhoppningsvis kommer man sen fram till ett hav, eller vatten iallafall. Det som är med mej att jag aldrig kommer fram, känns det som. Sist vi var med husbil på kusten, tror det var Hamburgsund, så kom jag aldrig fram till havet. Gick och gick, men det kändes som om havet var lika långt bort ändå. Trots att jag följde både gröna och gula prickar på hällarna...
  Ha det så gott vännen, och hur går det med vårdgarantin...??
  Kram kram

  SvaraRadera
 14. Tamara är verkligen ojämn som författare. Hon slog till med ett par pärlor i början av sin karriär. Sedan tröttnade jag rejält men blev glatt överraskad av sista boken som jag skrivet om på bloggen.
  Jag förstår att du njuter extra av stillheten som uppstår när "gästerna" åkt hem. Så har jag känt det på många ställen där vi bott. Det finns för och nackdelar med det mesta. Vilket härligt septemberväder vi haft idag. Fler sådana dagar tack. Kram Bosse

  SvaraRadera
 15. Det andas höstlugn i ditt inlägg idag. Fina lugna bilder....hösten är mysig.
  Kram!

  SvaraRadera
 16. Gillar hösten mest. Det lugna, stilla och inga påtvingade måsten.
  Se löven ändra färg, låta vinden busa med en och andas den höga klara luften.
  Hoppas det fina vädret håller i sig hela september. Så man kommer ifatt ogräs rensningen i trädgården.
  Dina bilder är rogivande, en skogspromenad eller en tur över berget...så härligt.
  Var det giftig svamp som mannen sålde på torget....hua mig så otäckt i så fall.
  Hoppas du slipper vänta allt för länge med din axel.
  Kram
  Annelie


  SvaraRadera
 17. Tamara Mc Kinley låter bekant, men jag kommer
  inte på någon boktitel jag ev. läst, hoppas den är
  bättre. Fin promenad du tog, man får passa på när
  tillfälle ges. Och det gula frukostrummet, jag får ta med
  kameran längre fram och fota inne, i köket är det
  en vacker ljus gul färg hos sonen!!
  Kramar/AM

  SvaraRadera
 18. Jag tycker mycket om dina bilder. Du fångar naturen så fint. Visst är det underbart med tystnad och natur, (säger hon som bor i storstan... )
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 19. Ja, jag hoppas du tycker som jag för då gillar du Tamara McKinely! Jag har läst alla hennes böcker, helt okej handlingar men bäst är ändå miljöskildringarna. Men texten flyter på bra och det går undan, och det tycker jag du behöver...har aldrig orkat tramsa så länge med en bok, femtio sidor, om inte tycke uppstår står mig tusen böcker åter!
  Ja nu är det kamerabäringsförbud så det skriker om det! Jag har fått så himla ont i revbenen på vänster sida, funderar om det beror på belastningen som blivit ganska stor under längre tid nu. Man lyfter, drar, håller koppel, allt i vänster hand. Djupa andetag smärtar också, alltid är det nåt...
  Jag håller med dig om att det är skönt när sommargästerna lämnar, vi behöver friden och lugnet för vi har ju faktiskt valt att bo så..
  Många varma kramar, hoppas axeln behagar krya på sig

  SvaraRadera
 20. Det er jo bare så vakkert hos deg, nydelige bilder:-) Kan tenke meg det er deilig nå som alle sommergjestene har reist hjem og dere kan nyte litt fred og ro:-) God helg! Klem Marianne

  SvaraRadera
 21. Härliga bilder! Fortfarande avundsjuk på all svamp... Hittade en del när vi var iväg med husbilen, men tyvärr kom vi lite för sent... "bäst före" hade passerat och många kallar var drabbade av svampsnylting... Nu ska det ju komma regn i nästa vecka... sen kommer kanske svampen hit också :)
  Trist med din axel... hoppas det går fortare än vad du fått besked om.. så jobbigt med smärta och oförmåga att använda armen som vanligt. Krya på dig!
  Tamara McKinley har jag läst ett par romaner av och jag tycker de var bra - kanske liite för romantiska, men bra :)
  Kram

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta