I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 5 september 2014

Fiske, sensommar, grönsaker, sashimi, babykläder, konsert, bakdelar i klänningar…….

1140905
Dom sista dagarna har varit så jättefina, sensommaren när den är som allra bäst. Nästan varenda dag är vi ute på sjön (fjorden/havet) och det är klart, vi fiskar! Makrill.

 

3140905
Leia är så klart med, men så där överdrivet roligt tycker hon väl inte att det är…….men det är mest för hennes skull vi fiskar.

Jag filéar makrillen och lägger i frysen och så får hon en bit på sitt torrfoder så längre bitarna räcker.

Fryst makrill äter vi inte själva, den ska vara färsk, så nu blir det många sådana middagar.

 

514090571409059140905
Pippi skriker av glädje och hunger när hon känner lukten av makrill och hon är den enda katt jag känner som får sashimi! Är den inte tillräckligt tunn, ja, då ratar katteländet den……..

 

11140905
Avslutade grönsakslandet igår.

Det blev en liten hög nästan mikroskopiskt små rödbetor, 9 groteskt stora bönor och en liten hög mangold.

Potatis finns det mer av, tack och lov, för då får vi mat ett litet tag till.

Tänk förr i tiden när det kanske var så…….så bortskämda vi är, det är bara att åka och handla……..

 

13140905
I bekantskapskretsen har det fötts ett litet flickebarn (men jösses, jag har precis glömt vad hon skulle heta……..) och hon får en liten klänning från KappAhls Newbie.

Det har även tillkommit en liten pojke (samma där, det var väl en pojke? och vad var namnet? Oj, I’m in trouble!) han får ett par byxor och en liten kofta från samma ställe.

 

klänningar15140905
Nu ska jag snart hälla mig i ett fodral och dra iväg till stora storstan för att lyssna på Beethoven’s Missa solemnis, stor orkester, kör och solister och Kent Nagano som dirigent.

Det är inte bara pop och rock som gäller, jag verkligen älskar klassisk musik också!

Agneta!

p.s. några bilder lånade fr nätet, bl a fr Gbg Konserthus och klänningarna på spanska kronprinsessan och presidenthustrun i Frankrike (lite äldre bild….)……

31 kommentarer:

  1. Vad roligt med konsert! Och vad härligt att fara ut på vattnet sådär. Så söta babykläder!

    /Jenny

    SvaraRadera
  2. Heerlijk om er eens uit te gaan naar een concert. je hebt al een mooie passende jurk uitgezocht?

    SvaraRadera
  3. Dina rödbetor ser inte mikroskopiska ut, tycker jag! Mina har jag inte dragit upp än, men jag har känt ner i jorden och de är VERKLIGEN mikroskopiska... Jag undrar vad det är för fel?
    Fyllde på med ny, fin jord i odlingslådorna innan jag sådde, och lådan med vaxbönor har gett massor och är inte slut än!
    Har faktiskt sparat lite övermogna bönor, som jag ska ha som utsäde nästa år...då känner man sig duktig! Förmodligen ända tills man upptäcker att de var sterila, eller nå't!

    Så härligt det låter med fisketurer på havet! Och vilken finsmakar-katt ni har!

    Här är det också ett underbart väder, har just kommit in från en långpromenad, nästan FÖR varmt...

    Ja, om man hade haft en sådan bakdel...suck!
    Ha det så mysigt på konserten och ha en riktigt fin helg!
    Kramar och hälsa, Monica

    SvaraRadera
  4. Makrill som är så gott! Synd att vi bara får mört, brax, sutare och gädda i "vår" sjö. För ett tag sedan fick vi dock upp en gös.
    Litet lax och makrill kanske man skulle plantera in.
    Bönorna var verkligen rejäla - rödbetorna verkligen små. Men goda ändå. Vi har tagit upp allt utom några stånd fänkål. Potatisen gör mest ont att den är slut. Ha en bra helg!

    SvaraRadera
  5. Färsk makrill ÄR gott. Fryst vet jag inte men duger naturligtvis åt hunden. Katten verkar bortskämd.

    SvaraRadera
  6. Ett fodral kan jag inte hälla mig i nu för tiden... Hrm... Ha en trvlig kväll!

    SvaraRadera
  7. Det är verkligen sensommar och den är som bäst! Ljuvligt blått vatten och fisk får ni också! Ja du, katter är verkligen finsmakare! Vilken lyx att få egen fångad fisk!
    En härlig skörd från ditt grönsaksland!
    Så fina de små nykomlingarna ska bli, oavsett namn! :)
    Vilken kväll du får både ihälld i fodral, samt ljuv musik. Missa Solemnis - den har jag sjungit och vet du, att självaste Placido Domingo sjöng tenorpartierna - han stod bara ca en halv meter från mej, som stod i kören!
    Kent Nagano har jag också sjungit för ett par gånger - en gång i Frankrike, sen var han i Sthlm också, men kommer inte ihåg vilken musik vi gjorde. Minns bara att han var fin och ödmjuk i sitt sätt.
    Ha en lyckad kväll och fin helg!
    Kram
    Lisa

    SvaraRadera
  8. Dom hade inga rygghäng som gick upp för trappan ,jaja dom är som dom är .Kul med fisk och så mycket gott från landet ,ha en trevlig helg och konsert ,kram Nette

    SvaraRadera
  9. Härliga sensommar, man bara njuter.
    Jag går också ut i mitt trädgårdsland och mitt växthus och skördar, det är så härligt med egenodlat..
    Hoppas att konserten var bra.
    Nu ska vi ut på resande fot ett par dagar, ska bli skönt att komma hemifrån.
    Kram!

    SvaraRadera
  10. Helt underbart! Älskar havet, och nu är vi här på landet:) Hoppas vi kan ta en tur med båten i morgon.
    Ha en toppenkväll på konserten.
    Kram Maria

    SvaraRadera
  11. Ja man kan riktigt se vad Leia tycker om båtlivet...undrar just om hon tycker det är värt toppingen på torrfodret senare...??
    Sen blir jag glad och tacksam att du berättar sanningen om odlarlivet...för det är ju så det är. Det är inte alltid man får frysen full och så man får stå på torget och sälja överflödet...Fast när jag är som mest romantisk i mina drömmar, då ser jag hur det växer så det knakar i mina odlingar, att vi skulle bli så gott som självförsörjande på grönt.Men det är bara att besinna sig.
    Sen skrattar jag gott åt de söta små kläderna, eller historien runt omkring dom. Här har något liknande utspelat sig. Vi fick en nykomling i släkting, en liten kille med en kanske lite udda namn. Mannen i huset skulle förmedla till släkten på Gotland, och när han sa namnet i telefon så tyckte han själv att det kan väl aldrig vara ett litet gossebarn, så han gjorde ett könsbyte där ganska snabbt. Släkten på Gotland går och köper en fin liten...klänning och skickar till den nyfödde! Vars moder ringer upp, och lite tvekande tackar för linnet...Men i dagens samhälle spelar det kanske inte så stor roll, huvudsaken barnet mår bra.
    Hoppas konserten är bra!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  12. Härligt med fiske. Bara att få vara ute på havet..... Underbart.
    Jag gillar oxå klassiskt ibland. Brukar lyssna på P2 på jobbet när jag är trött på P3, NRJ, mix megapol, blabla.... Mina jobbarkompisar tycker jag är knäpp. /Knatten

    SvaraRadera
  13. Underbara bilder och lyllos som får äta färsk makrill!

    SvaraRadera
  14. Så härligt att vara ute på havet nu när det är så fantastiska dagar, så söt Leia där hon ligger och ser lite uttråkad ut, eller hon kanske bara vilar ;)
    Då kanske vi gick förbi varandra igår, jag var på en utställning på Hasselblads center
    i huset intill :)

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  15. Jisses så blått det är på din första bild. Och jag som älskar blått. Men jag har lagt märke till att himlen den här veckan har varit extremt blå och därmed havet. Vilken lycka ni har som hämtar er mat ( och djurens)mat själva i havet. Här äts minimalt med fisk, men desto mer av viltkött. Givetvis. Men vi äter ju båda när"odlat" och dessutom ur den egna jorden. Jag kan nog skryta med lite mer skörd om jag nu får det. Vi har dock inte skördat ännu. Visserligen har löken åkt upp och ligger på torkning. Såg ju på Öland häromdagen att det är dags. Men tomaterna , du milde. Varje dag krigar jag med tomatterroristerna , de gröna larverna som kommer varje år. Vad är det för ofog att ge sig på tomater ? Jag sprutar vatten på plantorna med en intensiv stråle och vips ligger de och krälar på jorden. Haha !!!!
    Ikväll kommer mannen hem från älgjakten i Norrland med sedvanliga backar med lingon. YES !!!!!
    Ha en go´ helg. Kram Eva

    SvaraRadera
  16. Ja lyllo den som kan sätta på sig vackra klänningar.
    Så kul och gå på konsert, hoppas ni hade en härlig kväll.
    När det blir höst sätter jag på Vivaldis 4 års tider.
    Enda gången på året som klassisk musik spelas här hemma.
    Trevlig helg
    Annelie

    SvaraRadera
  17. Oh, vad härliga sommarbilder från Västkusten! Kniper lite längtan tarmen hos mej! Men får nöja mej med bilder. Tack. Roligt att komma til Götet och säja hej till Poseidon också!

    SvaraRadera
  18. Underbara bilder Agneta!! Ljuvliga babykläder och jättetrevligt att njuta av klassisk musik….<3

    KRAM och ha en fin helg!

    Lotta

    SvaraRadera
  19. Nu får man passa på igen att njuta av det härliga vädret! Skönt att vara på sjön så mycket och bra att ordna sin egen hund- och kattmat.
    Dina grönsaker ser ju jättefina ut. Här blev det dåligt i år.

    Kram Agneta

    SvaraRadera
  20. Jättefina kläder till dom små, det märket
    är jättebra, Och fisk är bra för pälsen, det har
    jag läst. När jag hade katt satt jag för jämnan i en träeka
    och drog upp gäddor. Frös in precis som du.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  21. Det har ju varit helt underbart väder i veckan och härligt att kunna ta tillvara på dagarna med makrillsfiske, mums med nyfångad makrill!!

    Fina kläder du köpt, det är ju så mysigt med de små nyfödda. Själv var jag och hälsade på mitt lilla brorsbarn i går och man kan inte få nog av bebisgos!

    Ha en skön söndagkväll och en bra start på veckan!

    Kramar Bella

    SvaraRadera
  22. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  23. Oj, hälla i ett fodral... det låter nåt det! Jag finge väl använda en muffinsform så pösig som jag börja bli över magen. Annars, låter mycket trevligt med konsert. Så lyxigt att kunna fiska makrill när man vill och äta av i överflöd. Det får väl kompensera att grönskasskörden inte blev som du tänkte dig.
    Varma kramen
    Anette

    SvaraRadera
  24. God kväll!
    Både vovven o kissen är sååå söta!
    Hoppas konserten var bra, låter väldigt bra!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  25. Glömde säga , jättejätte söta babykläder !

    Kram

    SvaraRadera
  26. Närodlat och närfiskat när det är som bäst! Makrill för mig är skolkök. Då fick vi lära oss att steka fisk men jag minns att när jag försökte mig på att laga rätten hemma så blev den på nåt konstigt vis ingen hit!

    Ha det så gott bland klippor och sjö (fjord/hav)!
    Kramar från Eva-Mari, som bara älskar småbarnskläderna:)

    SvaraRadera
  27. Konsert låter härligt och lyxigt! Det skulle man komma ihåg att unna sig oftare...
    Vilken fin skörd det blev. Och små rödbetor brukar ju vara de godaste!
    Nej, det är inte så lätt att minnas deras namn, de där nytillblivna, innan man fått lära känna dem!
    /Eva, Tinibelli

    SvaraRadera
  28. Härligt med konserter, lite omväxling på vardagen! Och kul att höra att torrfodret går ner med en bit makrill på! Det är samma sak med vår gamla hund att hon är ganska trött på torrfodret men med en gobit till så slinker det ner. Ja på tal om namn på nyfödda så kan jag inte annat än tycka att namnen idag är helt konstiga!! Förresten, kul att du fick glädje av femöringarna!
    Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  29. Jag tror jag ska komma till dig och ta lite fotolektioner, för jösses vad duktig du blivit.
    Tänk om ändå Knutte kunde vara så lugn i båten.. När vi var ute och metade var han galen och skulle i vattnet efter flötet. Man skulle kunna tro att han lugnat ner sig vid sin ålder men inte då.
    Färsk Makrill och färska grönsaker,, härligt..

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  30. Hoppas att du fick en trevlig kväll i ditt fina fodral...

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta