I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 24 augusti 2014

Fyra månader till julafton = sensommar!

1140824
Solrosen, det blev bara en av fågelfröresterna i år, sjunger på sista versen.

Så nu tycker jag att fåglarna kan äta av den här i stället för av mina amerikanska blåbär….
3140824


5140824
Linnétagetesen blommar också. Jag kom igång lite sent med sådden, men dom har hämtat in det!

 

7140824
I blomlådorna vid köksfönstret har det blivit lite lustig blandning av färger. Dvs, jag hade satt i nån bråte som skulle blomma vitt, men det var som om dom plantorna sög musten ur allt annat plus att dom nästan dog själva. Då satte jag dit dom orange penséerna som jag odlat från fröer från förra året.

Och gissa vad, jag tycker inte det gör något alls, att färgerna inte matchar! Det känns som om det blivit “felrätt”, eller nåt sånt……

 

8140824   9140824
Kordes Aloha blommar, kanske sista blommorna för i år och likadant med William Baffin.

 

11140824   10140824
Äntligen, New Dawn blommar.

Det var som så, att den var så full med löss och rost och allt som rosor kan få, så jag fick hjälp av rosdoktorn i våras, allt klipptes ner, och nu har den kommit tillbaka och blommar!

Rosen till höger fick jag i höstas och så fick jag se att den blommar nu. Men blomman hängde rakt ner mot marken, så jag såg den inte först. Söt blomma, friskt och fint grönt bladverk, men kanske lite för tung i blomman…….försöker låta lite rosexpert här……!!!

 

12140824   13140824 
Blomman för dagen är också en sån som jag tar frö från och sår och likadant här, det blev lite sent med sådden, men den blommar i alla fall!
14140824
En av blommorna som man ser vid husknuten på bilden uppe till vänster. I motljus blev den så här!

 

15140824
Det här är ingen favorit hos mig, flockeln, jag vet inte varför, för tåligare och växtvilligare växt får man leta efter och den drar till sig bin och fjärilar, men kanske att jag börjar vänja mig vid den lite grand i alla fall. Jag tror det!

 

16140824
Kronärtskocka nr 2 blommar nu och nummer 1 ser aningen tråkig ut. Kanske kan man plocka bort allt det vissna och torka resten?!

Just den här sorten lär vara en som heter ‘Herrgård’ och om det är gynnsamt ska man visst kunna övervintra den! Det hade varit kul om det lyckades!

Agneta!

29 kommentarer:

  1. Oj, så vackert det blommar hos dig! Jättefint med de olika färgerna på blommorna i din blomlåda.

    SvaraRadera
  2. Man (iaf jag) blir stum av din ständiga blomsterprakt!

    SvaraRadera
  3. Din blomlåda är bara sååå vacker! I Guds fria natur samsas väl färgerna helt fritt blandat!? Så varför ska vi ha det så perfekt i våra trädgårdar? Kram/Finas mammis

    SvaraRadera
  4. Ho, Ho, ja nu får vi börja fundera på julklappar...!
    Jaså du är ingen flockelfantast du, ja jag gillar dem jag, Men rosfantast är du, expert likaså ;) Och fint blev det i blomlådorna minsann, tycker det ser helrätt ut jag!

    Jaså ni var i Grebbestad, där vi var i somras ( oj vad det lät höstligt, det var ju bara ett par veckor sen ;) Vi var runt i några affärer, det var ju rea överallt! ;) det verkade vara många sommaraffärer som snart skulle stänga för säsongen. Men den fina toan missade vi, synd att vi inte blev kissnödiga just då...

    Ha det gott!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera
  5. Jag tycker absolut att man kan blanda färger hur som helst! Blommor passar alltid ihop, oavsett färg och form! Så....jättefin balkonglåda! Du skulle se mina på torpet, där penséerna har torkat för längesen och jag är för snål för att plantera nytt....! Där kan man tala om fult!

    Så fina dina rosor är! Hur har du det med din White Nights? Min har blommat, men haft både löss och rost, så jag klippte ner efter de sista blommorna och nu har det kommit nya röda blad och jag hoppas på flera blommor! Den verkar trivas ändå. Grannens har däremot dött, och vi köpte våra på samma ställe, samtidigt!
    New Dawn är helt ljuvlig! Kanske jag skulle satsa på en sån tills nästa år...!
    Fin skocka som blommar!
    Ha nu en fortsatt skön söndag!
    Kramar
    LIsa

    SvaraRadera
  6. Julafton!?! Ja, det är ju inte långt kvar....
    Men vad det blommar hos dig! Här har mycket redan blommat över, efter den heta sommaren.
    Kronärtskockorna äter vi dock upp, så fort vi får chansen!!!
    Kram Lena

    SvaraRadera
  7. Det visste inte jag att man kunde taga de frön som finns i utblommade och använda i gen.
    jag är precis rudis med blommor. Har bara haft Luktårtor när jag var nygift, Ringblommor också de
    tyckte jag så mycket om, men det är 63 år sen. Herre Jösses vilka minnen. Din blomsterlåda
    är underbar lilla vän, kan inte bli finare,

    SvaraRadera
  8. Vilka krav du har på fåglarna., Klart de inte bara vill äta solrosfrön, varva med lite blåbär är väl jättegott :)
    Jag har också sått blomman för dagen i år, men INTE blommar min, mycket som det är dålig fart på hemma hos mig i sommar, både blommor och på mig också.
    Kram!

    SvaraRadera
  9. Va ! fyra månader, nä usch! vill ej tänka på det.
    Men man kan knappt tro på det när man ser alla dina vackra bilder.

    Kram/ Eva

    SvaraRadera
  10. Vad fint det blommar hos dig och jag tycker också dina balkonglådor är fina,
    härlig blandning, Oj! nu blixtrar det igen...

    Ha det gott

    SvaraRadera
  11. Jag älskar färgerna i din blomlåda, speciellt orange och lila tillsammans! Måtte jag komma ihåg det tills det är dags att köpa sommarblommor nästa år...
    Så, lyckas jag aldrig med, så jag köper färdiga plantor.
    Försökte med blomman för dagen i år, men det blev inget.

    Rosen till höger, den som hänger med huvudet, kan det vara en Austin-ros? Hör nu på "experten"...
    Jag har två Austinrosor, fast orangegula, och de hänger ner med blommorna, så att man knappt ser dem. Synd!

    Min första kronärtskocka åt jag, men den andra (det blir bara två) låter jag gå upp i blom, hoppas att den blir lika fin som din!

    Ha det bra min vän, hoppas att du inte har allt för ont i axeln?
    Hälsa, kramar, Monica

    SvaraRadera
  12. Så frodigt och fint det växer och blommar i
    blomlådan under fönstret, att det är orange i är
    ju helt perfekt när vi går mot höst. Sen är det nog
    svårt och låta bli dina blåbär, fick jag välja skulle jag
    absolut ta det istället för solros. Den spar dom nog
    dom smarta fåglarna tills senare.
    Kramar/AM

    SvaraRadera
  13. Det där med julen skrämmande att vi inte hunnit ta fram jultygerna ännu ,vi brukar ta fram en del i augusti .Härlig blomprakt ,rätt eller fel med färger alla blommor är vackra,kram Nette

    SvaraRadera
  14. Nu skulle jag ju ha kommenterat förra inlägget också...men eftersom jag tillhör resandefolket så...Det är så pillrigt från mobilen, så jag gav upp. Jo, vilket dramatiskt väder ni haft, och vilka bilder!!
    Sen blir jag imponerad, nickar bekant...det här med att det manliga ska handla. sådana tillfällen får inte falla ur handen, man måste greppa direkt! Likadant här. Är han väl inne i provhytten brukar jag vräka in kläder, springa som en iller efter mer, och härja med den stackars expediten att inte släppa honom ur sikte, inte låta honom lämna hytten. Ibland blir det dessutom riktigt bra...
    Sen till dagens inlägg...det kan inte vara möjligt att det är så nära jul?! Det förtränger jag helt...Däremot njuter jag av solrosen, och alla andra vackra blommor du har i din närhet. Och blomlådan...helt underbar!! Ibland kan det som är fel bli alldeles rätt!!
    Ha det nu så gott vännen!!
    Kram kram

    SvaraRadera
  15. Så många vackra blommor ni har! Ljuvliga färger!! Ja du, kom också på att det bara är fyra månader kvar! Jag som älskar julen..räknar ner...jämt...fniss!
    Önskar dej igen..en fortsatt mysig kväll!
    Kram Annika

    SvaraRadera
  16. Flotte blomsterbilder igjen! Jeg blir ikke mett av dem!! Takk for at du deler av ditt blomstervell! :-)

    SvaraRadera
  17. Vilken härlig blomlåda även om du inte tänkt den så. Jag är jättemissnöjd med mina i år. Satte söta röda minipetunior , citrongula tagetes och knallblå lobelia, klassiskt. Men jag har provat så många olika varianter under åren. Det som blev bäst var minipenséer , bara en sort. De hängde i stora drivor över kanten. Måste tänka igenom ordentligt till nästa sommar. Men vad 17 ska man sätta i lådorna nu ??
    Kram Eva

    SvaraRadera
  18. Jag förstår inte att det fortfarande är så fint där i din trädgård.. Här har regnet slagit ner så gott som allt och allt ser grått och trist ut.. Hoppas nu tiden fram till Jul går riktigt fort så vänder det sen igen :)

    Kram Maidi

    SvaraRadera
  19. Så mycket blommor du har kvar i din trädgård efter den här torra sommaren. Jag har också amerikanska blåbär som antagligen fåglarna äter upp.
    Kram och ha en fin dag
    Marita i Heestrand

    SvaraRadera
  20. Vi flyttade på våra amerikanska blåbär och fick inte ett bär i år. Kanske slänger vi dem, vi får se. Du har många fina blomster.

    SvaraRadera
  21. Fina blomsterbilder som vanligt. Att fåglarna inte väljer det stora fatet med frön!!! Ser ju hur lockande ut som helst. De brukar ju söka sig till gult och rött och inte till blåbären. Otur för er.
    Såg åskovädret i bild på förra inlägget. Magnifikt.
    Min man köper också sällan kläder. Men då det händer, är det fort fort och blir både byxor, skjortor o jacka m.m. på en gång.

    SvaraRadera
  22. Så fina bilder du visar. Här blommar det också väldigt mycket, och i växthuset så har jag strippat tomaterna på blad så det ser ut som om det är vindruvsklasar men så är det gröna tomater i klasar istället. Har en massa som jag tänkt att jag skulle göra: omplantering, flytt, delning, frösamla, sticklingstagning, gräva ny rabatt,,, ja du ser.. Istället så slappar jag i soffan, läser en bok, tar en kaffe och väntar på att energin ska komma... håhåjaja...Vattna behöver jag inte i alla fall, (utom i växthuset), så...
    kram elsamarianne

    SvaraRadera
  23. Ja nu går det med stormsteg mot jul ha ha...men sensommaren och hösten kan vara helt ljuvliga, vi får hoppas på det! Jättefina bilder som vanligt, en sann fröjd att kika in till dig!
    Varm kram,
    Titti

    SvaraRadera
  24. Vilken blomstefägring!
    Jag tycker det är jättefint att blanda olika färger , när det gäller blommor.
    Ser så vackert ut!

    Kram Anncathrine

    SvaraRadera
  25. Hej, imorgon är det D-day då, internet ska funka som spunnet sockervadd? Vi håller tummarna! Du har en massa fina blommor kvar, hos mig börjar höstfärgerna synas i naturen. Min stackars balkonglåda har nog också gjort sitt, men nu ska det bli lite sommarvärme igen till veckan. KarlJOhan år verkar det bli, oj så mycket det finns. Jag hamstrar inget annat i livet, men se svampen, den kan jag inte låta stå oavsett hur mycket jag redan norpat åt mig...Hoppas du också finner massor av goda kallar, här går torken dygnet runt nu
    Kramiz

    SvaraRadera
  26. Tycker dina blomlådor är fantastiskt vacker, så färggranna och vacker men ändå dämpad med allt silver och grönt...det gjorde du bra tycker jag =)
    Ha en fin vecka nu!
    Kram Annica

    SvaraRadera
  27. O så mycket fint som blommar. Jag älskar solrosor.

    Allt gott
    Elisabeth

    SvaraRadera
  28. Jag tycker dina blomlådor är jättefina - inte gör det något om det har smugit sig in "fel" färg.
    Mina solrosor har inte börjat blomma ännu, men de är på gång. Mina kommer inte från fågelfröna detta år, utan jag fick en påse av Länsförsäkringar. :-))
    Må så gott och kram!

    SvaraRadera
  29. Så vackra blommor! Såg dina åskbilder och visst är det ett skådespel.

    SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta