I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 4 augusti 2014

Vilket åskande och så bara pyttelite regn.....


Himlarna runt oss är hotfulla och dom låter så man tror man är vid nån krigsfront (man har väl sett på tv, tack och lov sluppit det i verkligheten, hittills iaf). Men knappt något regn.


Ljungen har börjat blomma på vårt berg - fantastiskt eftersom vi knappt fått nåt regn alls, bara några mm.


Det här är mödan av förra årets penséer, insamlande av frö, förvaring och så sådd. Färgen är väl lite fantastisk, eller hur!

När det gäller grönsaksodling så tror jag att det nästa år blir ett litet uppehåll. Den lilla jord vi har är dittvingad och liksom trött och slut trots kompost och mull och massor av ny jord varje år så verkar det som om den äts upp, jag tror den trillar ner mellan alla stenar som finns under.
Men bönorna blommar fint i alla fall!
Var nästa på väg att plocka mig en bukett!!!! Men besinnade mig....

Kronärtsskockan har vi sagt att vi skall låta gå upp i blom.
Inte sant.
Jag ville äta upp den och Omgivningen vill att den ska få blomma....Nån gång kan han ju få vara med och bestämma....eller......

På altanen, Agapanthusarna blommar som aldrig förr.
Sen ser man längst bort den rosanlommande robinian, hortensior, vita och den rosa Annabelle, blåregnet och vildvinet som fått en liten pergola att klänga på. 
Snöret man ser är ett "stag" som håller vårt parasoll, eftersom det blåser så in i norden, och ofta.


Kvällarna tillbringar vi här, utan dator, utan tv, allt är urdraget pga åskan, och det fungerar inte heller för nånstans har åskan slagit ner, inte hos oss, men nånstans på vägen hit. 
Så jag utmanar mig själv med ett inlägg via mobilen, och åskan kan säkert slå ner i den också, men det blir inte lika kostsamt, så därför blir det mobilinlägg idag.  
Pilligt. 
Alldeles för pilligt.
Återkommer snarast.
Agneta!

15 kommentarer:

 1. Skönt att se så härliga bilder från din trädgård!
  Här hos mig tycker jag mycket har bränts sönder eller också har lössen gått hårt åt det mesta i sommar.

  Vi har haft världens skyfall och åska här under förmiddagen.....hela stan svämmade över ( nästan).
  Tog mig och dottern 1 1/2 timma att åka 2 km för alla översvämmade viadukter och gator och bilar som fastnat i vattenmassorna.
  Kan säga att då hade våran glass vi inhandlat blivit till sås!

  Hoppas allt är väl med dig,
  kram Anneli

  SvaraRadera
 2. ja alles op zijn tijd maar dan is het binnen ook weer gezellig.

  SvaraRadera
 3. Ja men det är lite märkligt detta väder...runt omkring oss läser jag, på FB, att det regnar och åskar, men här inte en droppe och inte ett endaste litet muller. Nu trånar jag väl inte direkt efter åskan, men regnet...luften efter regn...ja det längtar jag verkligen efter! Å det här med sladdar och kontakter...vet inte hur många gånger jag fått vända om hem för att dra ur, eftersom jag glömt...Nu ska vi ev. bli erbjudna att ansluta oss till fiber, och jag vill ju inte verka dum, men...måste man dra ur sladdar då också...jag menar, allt är ju nedgrävd då...eller??
  Har aldrig sett en Kronärtskocka gå i blom,rackarns va snygg den är! Så då är den oätlig nu, man får alltså välja, fägring eller mätt i magen...?!
  Det är ju egentligen fantastiskt att det fortfarande kan blomma...det syns ju inte hur torrt det är på dina bilder. Antar att det beror på ett antal kannor med vatten...
  Ha det så gott vännen, och ja...jag längtar faktiskt också till hösten nu, men säg inget till någon...
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Man kan knappast tro att ni har fått så lite regn, med tanke på allt som blommar hos dej! Helt otroligt vackert och t.o.m penséer i dessa tider! Otroligt vackra i färg dessutom!

  Åskade och slagregnade gjorde det här igår morse - vid 4-tiden vaknade man av att regnet piskade på rutorna och vi fick ca 12 mm - mest på hela sommaren! Det har säkert torkat upp nu efter hettan - säkert dryga 30 grader! Tänk, vilken värme vi har!
  Själv längtar jag efter svalka nu! Sitter mest instängd och jobbar vid datorn inför kommande igångsättning av körer och annat!
  Nu hoppas jag vi slipper mera åska!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 5. Ja, åskat har det minsann gjort här också, men vi har dessutom fått dryga 20 mm regn de sista två dagarna. Och det behövdes...
  Det blommar ju så fint hos dig i alla fall! Påminn mig nästa år, att jag ska köpa orange penséer? Dina är ju otroliga! Så, kan jag inte, det blir aldrig nåt, men det finns ju att köpa. Och så ska jag ha något blålila till - det kommer att bli såå vackert!

  Annars ser det för bedrövligt ut i min trädgård nu, tycker jag. Utblommat och visset. Utblommad och vissen känner jag mig själv också, den här förkylningen tar på krafterna ska jag säga. Hostan är förfärlig.
  Måtte jag bara bli bra tills på fredag, då vi ska åka till Stockholm!

  Mina kronärtskockor ska jag äta! Maken är inte så intresserad av dem i någon form, dessbättre...
  Agapanthusar måste jag nog också ha nästa år, deras färg är ju nästan som vägvårdan! Underbar!

  Ha det så gott på er fina altan, där ser såå mysigt ut!
  Kramar, fast på avstånd, Monica

  SvaraRadera
 6. Det gjorde du bra, det här mobilinlägget. Vi har heller inte fått så mycket regn här på ostkanten, inte heller mycket åska. Nu lovar de annat väder här hos oss också, får se vad det blir av det, men regn behöver vi.
  Ha det så bra där utan dator, det kan vara avslappnande det också!
  Finas mammis

  SvaraRadera
 7. Du fixade ett inlägg med mobilen, tror jag inte att jag gör...Det blommar så fint hos er och mysigt har ni det på er altan.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Bra gjort att blogga med mobilen, har ingen aning om hur det fungerar !
  En enda natt har hi haft regn och åska här, annars bara sol, sol och åter sol.
  Underbart tycker jag som älskar värmen , men jobbigt för många förstås .

  Ha det så gott
  Kram Anncathrine

  SvaraRadera
 9. Glömde säga att dina penseer är ju fantastiska det är ju augusti!
  Färgen är såååå fin.

  Kram igen

  SvaraRadera
 10. Jodå vi får både regn och åska lite varje dag, men som tur inte lika mkt och hemskt som för en vecka sedan. Den där åskan kan vi vara utan, gillar inte den alls.
  Den där oranga pensén är urläcker, jag har den också, försöker hålla liv i den så länge som det går.
  Många penséer har jag klippt ner men de är 'på gång' igen.
  Må gott/ Eva

  SvaraRadera
 11. Du har verkligen fint med alla blommor trots salta vindar.
  Ja, lite regn gör gott för växtligheten, det blir ett himla vattnande i den här värmen.
  Och så mysigt det ser ut med alla tända ljus :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 12. Kronärtskocka, jisses vad kul och gott. Jag har velat sätta det i flera år men inte kommit dit än. Kan tänka mig att dom är vackra när dom slår ut.
  Visst är det lurigt att blogga på telefonen, jag gör det ibland men dom blir sällan långa.
  Kram Linda

  SvaraRadera
 13. Vilken åsksommar! Ganska mysigt att sitta där på verandan kan jag tänka mig, med levande ljus och utan ström. Ett tag. Vi har varken fått regn eller åska men hört på nyheterna hur det drabbat andra runt om i Sverige. Idag finns det hopp om regn, och växterna behöver det verkligen!
  Så fina penséer, vilken härlig färg!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 14. Många platser i vårt land skulle må bra av regn i några dagar. Ibland är det mysigt att stänga av alla sociala medier och bara vara. Kura skymning. Kram Bosse

  SvaraRadera
 15. fina bilder. här skulle inte heller skada med lite regn.
  Ha en fin kväll
  Hanna

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta