I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

lördag 30 juni 2012

Ptilotusen och lådbåten.

1.12.06.30
Här ser vi min Ptilotus, min kattamarant. Vi ser också en pelargon och något grått som ska bli något hängande med lejongapsblommor, men dom blommorna har vi inte sett till ännu.


3.12.06.30
Ptilotusen verkar vara en riktigt trevlig sommarblomma, jag har fått den och vet inte så mycket om den, men den har genom allt regn och all blåst visat sig tålig, och det är ju alltid ett plus! Så kanske kan det vara något för framtiden.

 

6.12.06.30
En dag satte jag mig på altangolvet för att fläta en sån där jättefin spaljé till ärterna och bönorna, men det var inte så kul som jag trodde. Vilket med största sannolikhet berodde på att jag helt enkelt inte kunde.

Det resulterade i pinnarna med kycklingnät istället, inte så vidare fint.

 

8.12.06.30
För det ser ut som om jag försökt bygga en “lådbåt”……..

9.12.06.29
…..eller hur? För att segla iväg ut i potatisblasten…..

Tack för alla goda råd om altanen, jag blev väldigt upplyft av alla glada tillrop och alla goda idéer som jag med största sannolikhet kommer att ha nytta av!

Agneta!

18 kommentarer:

 1. En del är så otroligt duktiga på att få till fina växtstöd av ingenting. Jag får göra som du....använda gamla beprövade metoder.

  Ha en skön kväll

  Kram karin

  SvaraRadera
 2. Huvudsaken är väl att du fick ihop nått som kan vara där under tiden du kommer på hur du skulle gjort.
  Sen din altan, jag tycker den är underbar som den är. Men du ser ju det varje dag och jag förstår precis hur du känner, man vill ju ha in nått nytt, nått som man kan vila ögonen på. Som du är tror jag säkert du hittar på nått kul.

  SvaraRadera
 3. Vilket fint blomsterarrangemang. Kul blomma, och en fördel att den tål regn!

  Här tar vi hand om slyn när vi röjer runt om tomten och använder till stöd i trädgårdslandet och växthuset. "Man tager vad man haver"... Om man sår ärterna i cirklar i stället för rader är det lättare att stötta dem med träpinnar i en konform.

  Angående din altan så är den fantastisk. Är väl bra att den används.. ;-) Och dahlian är helt underbar. Jag har försökt med dahlia flera gånger, men jag lyckas bara ta död på dem...

  Nej, Tiger badar inte alls i dammen... och det stämmer att hans husse är mycket trevlig... ;-)

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 4. Samma för mig. Jag hade också tänkt något vackrare åt ärtorna men det blev inte ens hönsnät, endast pinnar. Tror nog att dina kan må lite bättre med hönsnätet som orkar hålla uppe dem.

  SvaraRadera
 5. Snygga krukor!! Jag är usel på växtstöd och uppbindningar.)). Du skriver så bra, jag blir lite full i skratt:).
  Tack för alla gulliga kommentarer hos mig.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 6. I always have to laugh about your posts! :-) We all recognize your mutterings...
  Love those plumy flowers at the top, I think you called them Ptilotus? Very Asian looking.
  And what do I see there, is it a Viking boat??? ;-) Just kidding of course. If you don't succeed at first, just try and try again! :-)

  SvaraRadera
 7. Visst är det frustrerande när man ska göra något som man tycker ser hyfsat enkelt ut och så är det bara för svårt. Men du hittade ju en alternativ lösning som tur var =)
  Nu hoppas vi på en solig sommar så inte din lådbåt seglar iväg i regnet =)
  Kram Annica

  SvaraRadera
 8. hahaha Så fantastiskt underbart att det inte bara är för mig det blir så där "Ernstigt" som jag tänkt mig när jag fått en ide?!!

  Ha det fint!!

  SvaraRadera
 9. Den där växten, med det omöjliga namnet, ser ju fantastisk ut! Ovanlig, det gillar jag!

  Mina sockerärtor har jag satt längs kanten i en stor kruka och satt en riktigt risig kvist av schersminbusken (innan den fick blad) i mitten för ärtorna att klättra på. Nu ser man inte alls kvisten längre... så ditt nät kommer att försvinna!

  Har du kollat om det går att göra kommentarer i min blogg nu?
  Det är så konstigt, för jag brukar alltid få ett mail, som talar om att jag fått en kommentar, men det har jag inte fått för dom tre kommentarerna till "Blommor inne"!
  Å andra sidan har jag fått ett mail att jag har fått en ny kommentar till "Nu blommar det" och den kommentaren har inte kommit in på bloggen...
  Fattar ingenting!!!

  Här har det varit en strålande solskensdag idag och jag har tagit mitt första bad (här i Sverige, alltså)!
  Ha det gott, min kompis!
  Kramar, M/N

  SvaraRadera
 10. Här kan man snacka Gröna Fingrar!Rena rama Botaniska Trädgården i Göteborg ju... Vilket arbete du måste lägga ner för att ha så mycket fint!

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 11. Ptilotusen har jag aldrig hört talas om. Verkligen annorlunda o vacker blomma!!!
  Hönsnätseglet blev ju riktigt läckert bakom potatisblasten. Kul med lite annorlunda installationer :)
  Lena

  SvaraRadera
 12. Huvudsakaen är väl att man försöker. Ärtor och bönor klänger säkert gärna på dina stöd även om dom inte är perfekta.
  Kram

  SvaraRadera
 13. När grönskan väl börjar klättra kommer man inte se mycket av det där hönsnätet. Fast jag tycker nästan det ser lite festligt ut!

  Jag blir imponerad över alla dina fina kombinationer i kruka, både den du visar idag och de från altanbilderna. Verkligen jättefina!

  Önskar dig en skön söndag!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 14. Fniss.... jag gillar ditt sätt och fläta, orginellt var ordet. Och det ser käckt ut med seglet där bland grönsakerna. Blomman med konstigt namn har jag aldrig sett förut, men det var en fin en.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 15. Du är verkligen duktig när det gäller blommor och fint i din trädgård :)
  Kanske kan få låna dina gröna fingrar *L*
  Kramen♥

  SvaraRadera
 16. Det blev iaf en mycket personlig stöd! :)
  sv: tänkte också på gullregn.

  SvaraRadera
 17. Hej hopp
  Tog bilderna i torsdags, strålande sol hela dagen. Idag regn, så ordningen är återställd.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 18. Vilken udda blomma! Helt makalös, jag förstår att du gillar den!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta