I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

onsdag 6 juni 2012

Sveriges Nationaldag.

0001
Sveriges Nationaldag, Svenska flaggans dag, Kronprinsessans födelsedag, Midsommar – det går ihop i ett enda för mig, jag får fundera efter vilket det är……det sitter inte riktigt ännu med 6 juni för mig, men det kommer kanske, om ett par hundra år……..

Dräkten ovan är den från Bohuslän, som jag har. Som jag inte kommer i. Fastän den har två knappar i midjan. Ett gjorde min mor för sig själv. Ett längre ut gjorde hon för mig. Större midjemått alltså. Även då. Jag kommer så klart inte i ens det största längre – vad hände, trots Smörblommeprojekt och allt…….nu är nog problemet större än att det skulle rymmas inom Smörblommeprojektets ramar. Men jag arbetar på det!

Solen skiner här, det är lite lätt bris ute, men vi har ingen flaggstång, måste ut och leta reda på en, och bara titta! En syrénblomma har jag och folkdräkten ligger i sin låda, så vad saknas? Ingenting, nu köööör vi!

Agneta!
alla bilder från nätet

23 kommentarer:

 1. Svenska sommaren är alldeles underbar, landet Sverige är alldeles underbart... Jag kan bli alldeles lycklig när jag tänker på att vi har det så himla bra här. Sedan jag var i USA och de berättade om hur det fungerar där om du blir sjuk och vad deras skatt går till så har jag verkligen bytt uppfattning om Sverige. Vi har det så j-a bra här! Jag hoppas att du och de dina får en alldeles underbar dag idag fast du inte kommer i din folkdräkt. (Jag har faktiskt gått ner i vikt, jag är så glad!!!) Många kramar till er alla!!!

  SvaraRadera
 2. Vita syrener - det är sommar! :-)
  Vem orkar ta på sig en folkdräkt i den här värmen?
  Saknarkram!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att Bohusdräkten är fin. Har dock aldrig haft en egen.

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att Bohusdräkten är fin. Har dock aldrig haft en egen.

  SvaraRadera
 5. Fick fundera en stund när jag läste ditt inlägg, för inte är det väl kronprinsessan födelsedag idag, men sen gick det upp ett liljeholmens.
  Jag har hissat flaggan idag, Värendsdräkten har jag inte provat (kommer nog inte i min heller) Jag har tillbringat dagen på knäna med att rensa i mina rabatter. Strax åker vi till kyrkan och grillar och leker. Hoppas det blir trevligt.
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Ni har så fina landskapsdräkter! Jag gillar min folkdräkt också även om jag kunde byta ut någon mörk färg så här på sommaren.
  Ha en fin Nationaldag oberoende av hur du firar den! ♥

  SvaraRadera
 7. Heja, heja Sverige...jag känner mig också lite vilsen..."struttar" runt i min gamla sjuksköterskedräkt anno 1872...*fniss*.....
  Kram och vink från mig!
  Ps: tror att jag fixat det där med ordverifieringen.

  SvaraRadera
 8. Folkdräkt eller inte...Jag tycker bara att det är himla skönt med en extra ledig dag.
  Ha det gott!
  Kram Åsa.

  SvaraRadera
 9. Vackra bilder men för oss här i Sverige verkar det som om midsommar är viktigare. Ha en fortsatt fin dag.

  Kram
  Elna

  SvaraRadera
 10. Vackert med folkdräkt tycker jag.

  Härligt somriga bilder du bjuder på.......

  Fortsatt fin dag,
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 11. Gratulerer med dagen:) Flott bunad du har! Kan hende komme du inn i den neste år;)

  Ha en fin dag videre, klem

  SvaraRadera
 12. hej Agnetha! Vilka fina bilder på ett sommrigt Sverige! Undrar om det blir något sådant väder i år!!?? Ha en fin kväll! Kram Iréne

  SvaraRadera
 13. Vilket jättefint collage du gjort!!
  Grattis till Sverige!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Ett fantastiskt Svenskt collage det ger jag dig en extra blomma för:o)
  Folkdräkt det har varit min önskan länge. När barnen var små och det var examen vare år då hade jag önskat att jag hade ägt en.

  Ha en riktigt fin dag

  Gunilla

  SvaraRadera
 15. Det spelar ju egentligen inte så stor roll vilken högtidsdag det är, bara man firar den ordentligt!
  Vi har firat med en härlig grillmiddag på Humlebacken med många glada skratt! Vi är som en italiensk storfamilj, säger Vivi, och det ligger mycket i det...
  Må så gott, vi hörs, kramar, M/N

  SvaraRadera
 16. Nationaldagen är snart slut, gick en promenad med hunden tidigare i dag och tittade på alla flaggor som lyste upp den gråa himlen.
  Jag har varit i Stockholm några dagar och tittat på min man när han sprang Marathon, tror aldrig att jag har frusit så mycket. Det var bara 5 plusgrader när starten gick och regnet bara öste ner på både löpare och åskådare.
  Blir glad över alla fina bilder i dina senaste inlägg.
  Kram/Annika

  SvaraRadera
 17. Hoppas du fick en trevlig Nationaldag även utan folkdräkt. Hos oss kom solen fram och visade sig från sin bästa sida till Sveriges ära =)
  Kram Annica

  SvaraRadera
 18. Hoppas att du har haft en trevlig Nationaldag! Jag har letat efter våra små bordsflaggor i trä som användes på en fest för ett par månader sedan, men jag måste ha lagt dem på ett säkert ställe för jag hittar dem inte... ;-) Tur att vi har en fasadflagga på altanen!

  Önskar att jag kunde ge dig några syrener, för här är det gott om dem i år!

  Ser att jag visst har fått en award av dig... ;-) Det hade jag ingen aning om, men nu blev jag glad! Tack för att du tänkte på mig! Alltid kul med uppskattning. Ska försöka ta mig an den någon dag. Just nu är det studentförberedelser för yngsta syskonbarnet + ett av makens syskonbarn. Dessutom har det inte regnat på hela eftermiddagen i dag, utan det blev en del gjort i trädgården. Ogräset växer som bara den i regnvädret som har varit.

  När det gäller altanprojektet... En liten bäckfåra kanske med vatten som cirkulerar? Och kanske en eller flera odlingslådor med perenna växter? Annars tycker jag att det är vackert som det är med stenhällarna. Du kanske kan plantera några torktåliga krypväxande små perenner i skrevorna, typ mossflox eller något liknande?

  Håller helt med dig om ordverifieringen!! Den behövs inte alls, för Blogger har ett inbyggt skräppostfilter. Dessutom går det numera ändå sämre att läsa de tecken som man ska skriva. Vofför gör di på dette viset?

  Försommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 19. En fördel finns med det här kyliga sommarvädret - man får njuta av syrenerna mycket längre tid... De blommar och doftar ju rent ljuvligt nu! Vackra bilder!

  SvaraRadera
 20. Vackra bilder och Bohusläns dräkt är så fin, min är från Västergötland (kommer inte på socknen nu) och ligger lika nerpackad och oikommlig som din ;D
  Hoppas din Nationaldag blev fin! Själv snirklade jag runt bland vallmo på Österlen - i solen! Kunde inte haft det bättre.
  Kram Allis

  SvaraRadera
 21. Fina bilder du visar :)
  Men jag tycker inte det var någon speciell dag igår, förutom att många var lediga.
  Kramen rara du♥

  SvaraRadera
 22. ..och vu firade med champangefrukost i det gröna,satt ute hela dagen...med mycket go mat och goa vänner. Har blivit tradition sedan den blev röd dag! Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 23. Så ljuvligt collage - riktigt helsvenskt!! Syrenblomningen har vi kvar att njuta av denna sega vår i norr.

  Önskar jag hade en folkdräkt.
  Festligt och traditionsrikt!

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta