I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 5 juni 2012

Ordverifiering igen, problem framför altanen, sommar i Bohuslän och award.

1.12.6.05
Nu har det väl i alla fall hänt något med blogger igen eller är det bara jag som inte kan tyda vad det står? SIfforna är ju stört omöjliga att tyda och bokstäverna är inte lättare än förut i alla fall. Tröttsamt.

Snälla, ta bort ordverifikationen, ni som har det! Jag tycker det är roligt att kommentera, men inte när det sinkar mig med det här krånglet.

 

2.12.6.05
Och så var det framför altanen. Problem. Hur ska vi göra? Hur ska vi få till det?

Ett problem är att tallen har sina rötter under den där lilla jordplätten. Jag hade velat skala rent, men omgivningen sa med sitt alltid lika vänliga sätt, att det är ju kanske lite synd om tallen inte kommer att trivas……så nu ligger det nere.

Det är inte lätt att se på bilderna hur det ser ut i verkligheten, men det är en liten hålighet i mitten. Jag vill ha en damm, men det går nog inte, då får vi mura upp på sidorna……..

Att ha rabatt går inte, det har vi redan prövat men det är för grunt, inget vill växa och så är det bra om man kan passera framför altanen…….Hmmmmm….förslag, någon?

 

3.12.6.05
Mest håller jag till ute och gräver på andra ställen just nu. Men varför kan jag inte hålla mig ren? Jag har handskar, jag har allt sånt där, men jag ser ut som, jag vet inte vad, varenda dag när jag kommer in……och naglarna sak vi inte tala om. Jag vill ju vara chic, jag.

 

q 016
Leia promeneras varje dag, i ur och skur, och idag skulle det vara just skur, men se det blev sol och fint och riktigt varmt! 18 grader! Det ni! Vi har sommar vi, här på västkusten! I alla fall hade vi det idag (jag ska inte säga för mycket nu).

q 017

 

Tine
För en tid sedan fick jag en award. Den fick jag av Tine med bloggen Tinefis skrivna ord. Hennes blogg måste ni titta in på. Hon bor i Nya Zeeland och reser mycket till fantastiska platser och tar lika fantastiska kort och så bakar hon helt fantastiska bakverk! Jag lovar, det är verkligen värt ett besök!

Första ska man tacka för att man fick awarden och det gör jag så klart, jättetack Tine, man blir onekligen glad när någon tänker på en.

Man ska säga 7 saker om sig sälv:

1. jag är en sölgris (se ovan)
2. jag kan inte somna på kvällen just nu……
3. jag tycker att det är roligt att stryka och mangla
4. jag avskyr knott (dom hörs inte, dom bara biter eller sticker eller vad det är dom gör) och just nu är jag sönderstungen på halsen och nacken och öronen och överallt
5. jag avskyr myggor minst lika mycket, jag blir alldeles bubblig av sticken
6. jag vill åka till Norge, nästan jämnt
7. jag tycker om att kunna pyssla med något när jag ser på tv

 

Sen ska man välja ut 15 bloggar som man följer eller precis har upptäckt och här kommer 15 stycken som jag följer regelbundet (nu följer jag många, många fler jättefina bloggar, men det var “bara” 15 som skulle vara med, så jag har blundat och pekat):

1.  
Anna Vattenkannas Trädgård
2.   Goda stunder tokiga idéer
3.   Lisas Hus
4.   Lövkojans
5.   Norrskenets trädgård
6.   Rosor och kaprifol
7.   Skapa och inreda
8.   Skaparglädje
9.   Tigers tassemarker
10. Tjernhus
11.  Paradiset Bergamon
12. Utsikt från vävstugan
13. Vitt hus med svarta knutar
14. Vårt röda hus
15. Hjärtruds stuga


Ni som känner för det tar kanske emot awarden och om man inte skulle gitta utföra uppgifterna så får det väl gå ändå!

 

Agneta!

24 kommentarer:

 1. Det där med "chica" händer har jag lagt på hyllan. Om jag nu ens tänkte den tanken innan;-) Även om jag har handskar på mig så tycks jorden borra sig in. Jag tänker att mina små lortiga händer får representera mitt trädgårdsintresse helt enkelt.

  Hälsar Åsa

  SvaraRadera
 2. Det där med att vara fin funkar inte ihop med trädgårdsarbete.
  Så fina sommarbilder du tagit.
  Altanen verkar vara ett svårt projekt. Något att fundera över.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hmmmm chica händer är kört. Förra veckan åkte naglarna bort och jag har en sorgerand hela tiden. Men vad gör man inte för att känna jorden under händerna och energin det ger.

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Själv är jag superchic, sitter och viftar med välmanikyrerade naglar och gör ingenting.
  Så därför är jag lite förvånad att du ber mig om råd. Men jag säger, ta ett glas champagne och sitt och njut av stillheten på er fina altan. Kram

  SvaraRadera
 5. Just nu har jag faktiskt välmanikurerade händer med MÅLADE naglar (ja, bara färglöst lack, men ändå!!!) för så där tredje gången i mitt liv... men det är döttrarnas verk!
  Och jag lyckas säkert efter några dagars trädgårdsarbete att se ut som vanligt igen...

  Visst är det många som har ordverifiering numera. Jobbigt och svårt!

  Svårt också med platsen framför altanen, fast jag tycker att det ser fint ut som det är. Och ni är ju aldrig där, minns jag att vi kom överens om. Eller åtminstone kom några av oss överens om det.

  Tack för omnämnandet i rewarden (grattis till den!) av min blogg! Det gör mig stolt och glad!

  Stora kramar från mig!

  SvaraRadera
 6. Har inga förslag, men ordverifieringen håller jag med om! Speciellt när man är med i fotoutmaningar!

  SvaraRadera
 7. Mina prinskorvfingrar och breda korta naglar, blir just inget snyggare hur jag än gör, därför kan de lika gärna se ut lite hur som helst. Tror ingen ser skillnad ;)
  Lycka till med altanprojektet
  Kram

  SvaraRadera
 8. Håller med om ordverif...blir tokig! Så håller med och hoppas att dom som har det..tar bort det!!
  Härligt att du haft fint väder...här har åskat..blåst..och regnat!!!
  Blev sol på sen em..ja ja..alltid ngt!!
  Ha en fortsatt härlig kväll!!
  Kram Annika

  SvaraRadera
 9. Ja dessa ordver...jobbiga...kikade in på den rek bloggen....verkligen läckra bakverk och en sådan Sverige tårta skulle ju passat imorgon!! Kramen Lisbeth

  SvaraRadera
 10. Jag hör dig och övriga ovan, jag har nu tagit bort min ordverifiering :)

  Angående sidan av altanen. Tycker det ser fint ut redan nu. Berg, tall, naturträdgård helt enkelt. Men om du vill fortsätta på det så kanske lite vilda blåbär kan trivas? Eller lingon? Eller ljung? De brukar väl inte kräva så mycket? Tänker nu också stenpartiväxter. Fast då försvinner väl den naturliga look som är idag... Ja det tål att funderas på. Hoppas ni blir nöjda med vad det än blir. Visa gärna vad du hittar på.

  Kram Marie

  SvaraRadera
 11. 1. Tycker också att ordverifiering är asjobbigt.
  2. Åh. Kom hit och stryk! Älskar linne i alla former men hatar att stryka. En besvärlig kombination.

  SvaraRadera
 12. Allra först tack för att du vill ge mej en award. Ska tänka ut vad jag ska svara på den.
  Det syns verkligen att du är i farten med allt utearbetet, men så har du så många vackra blommor också.
  Ordverifieringen är ett otyg och det går inte att tyda bokstäver och siffror. Jag är glad för alla som inte har det.
  Kramar Birgitta

  SvaraRadera
 13. Mina händer är också en skam för mänskligheten och jag som är omgiven av välmanikyrerade damer på jobbet hela dagarna riktigt känner hur de förfasar sig. Men det är ingen idé, jag har tusen handskar som jag ändå aldrig använder och har insett att det är precis så här ochict det är. :)

  Håller också med om ordverifieringen. Varför???

  Knepigt det där med tallen, har själv försökt mig på att plantera under en sådan och det gick ju inte alls. Förslaget med blåbär låter bra tycker jag. Kram Hanna

  SvaraRadera
 14. Mina händer är också en skam för mänskligheten och jag som är omgiven av välmanikyrerade damer på jobbet hela dagarna riktigt känner hur de förfasar sig. Men det är ingen idé, jag har tusen handskar som jag ändå aldrig använder och har insett att det är precis så här ochict det är. :)

  Håller också med om ordverifieringen. Varför???

  Knepigt det där med tallen, har själv försökt mig på att plantera under en sådan och det gick ju inte alls. Förslaget med blåbär låter bra tycker jag. Kram Hanna

  SvaraRadera
 15. Det här var verkligen ett fullspäckat inlägg! Ja jisses för dessa ord och sifferverifieringar, ibland får jag göra om tre gånger för att jag inte skrivit rätt=/

  Hhmmm problemet framför altanen...jag säger som Spike i filmen Notting Hill..."that was a tricky one"...det går inte att bygga upp en odlingslåda där?

  Jag önskar jag såg ut som du, skitiga armar och trasiga naglar...varför, jo för jag sitter bara och jobbar framför datorn, från tidiga morgon till sena kvällen och får aldrig tid för min trädgård...men du hade iaf tur med vädret=)

  Oj en award till mig! Tusen tack! Den får jag ta itu med i morgon kväll...

  Ha det gott!
  Kram,
  Regina

  Ps. Kanske denna kan hjälpa http://www.hvitavillan.se/varumarken/l-a-bruket/lilla-bruket-tradgardsskrubb.html

  SvaraRadera
 16. *Jag håller fullständigt med om ordverifieringen!
  *Jag älskar naturtomter!
  *Jag har aldrig varit chic och kommer aldrig att bli!

  *fniss*

  SvaraRadera
 17. Härlig blågul sommaräng, passar perfekt med tanke på att det är nationaldagen i morgon.
  Kram Annica

  SvaraRadera
 18. Härliga bilder!
  Altan projektet verkar ju himla svårt, har tyvärr inga ideer på lager.
  Att hålla händerna fina när man är i trädgården går inte....den som vet hur får gärna dela med sig! hihi
  Kram Bodil.
  Ps. Tog väck ordveriferingen hos mig, visste inte ens att jag hade det!

  SvaraRadera
 19. Härliga skärgårdsbilder du tar ,jag gillar dem klipporna hos er är helt annorlunda våra i deb blekingska skärgården ,,ser liksom lena ut medan våra är mer bergiga.
  Lortig ja de blir man om man är litetrnörd, jag ser oftast ut som din bild visar , men då vet jag att jag haft en go dag i mitt paradis.
  Ha en härlig nationaldag kram monica

  SvaraRadera
 20. Det är nog som Bodil här ovan säger, dom som har ordverifiering vet inte om det! Vi får väl försiktigt påpeka vid nästa inlägg. Agneta, du har ju det på din blogg... hihi, skojar bara:)

  Tack för utmärkelsen, gulligt och snällt men förlåt, jag avsäger mej alla slags awarder för jag bara är sån;)

  Svårt att komma med råd om hur ni ska göra nedanför altanen. Men menar du att du vill ha nåt som döljer tomrummet under? I så fall är det väl bara att fortsätta med brädorna? Eller är det jordplätten som är problemet? Men hallå, om inte ni vet så vet väl ingen?

  Jag tycker det är sunt att det syns att man arbetat med sina händer. Jag tror vi mår mycket bra, vi som får ha förmånen att gräva i jorden. Strunta i det chica du:O)

  Ha en riktigt fin nationaldag.
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 21. Brukar gilla utmaningar, men jag har faktiskt inga råd angående området framför altanen...för övrigt tycker jag er tomt ser härlig ut...naturnära och ändå omskött :)
  Ha det bra...
  och du, den här tiden på året är trädgårdssmutsiga händer det nya chic ;-)

  SvaraRadera
 22. Jag HATAR ordverifiering!! Och nej, jag ser inte vad det står jag heller... Har inget altantips, grunnar på vårt jäkla bergelände ännu.... Solskens(?)kram!

  SvaraRadera
 23. Ordverifieringen tycker jag definitivt inte om..
  Chic är väl det sista man är efter en dags trädgårdsarbete, men rejält nöjd är man ändå..
  Dina bestyr framför altanen verkar svårlösta...

  Kram Maidi

  SvaraRadera
 24. Hejsan!!

  Vilken härlig trädgård du har! Kom o tänka på Trädgårdsonsdag på svt...där planterade de plantor som trivs bland stenar o grunt...kolla det!
  Jag arbetar utan handskar ute, o ser ut därefter. I år blir det labert med planteringar av sommarblommor men jag rensar lite ogräs nu o då, det gör jag!
  Kul med awaard, o läsa lite om personen bakom bloggen inte minst c",)

  Ha en fin kväll, Klem Anna

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta