I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

söndag 1 juli 2012

My Rose Garden!

baffin
William Baffin, klätterros, remonterande, zon 6-7.

Blev en favoritros väldigt fort för den blommar så rikligt och slänger upp och ut kaskader av blommor som är lite roliga, ibland blir dom alldeles krulliga i mitten! Dessutom väldigt tålig långt upp i norr.


white nights
White Nights, klätterros, remonterande, zon 3.

En ros som ser ut som en ros som man köper till fina buketten, en stor välformad blomma, eller två, på var gren, doftar underbart.

 

penny lane
Penny Lane, klätterros, remonterande, zon 4.

Jag tycker inte om namnet, påminner mig om Beatles och dom gillade jag aldrig det minsta lilla, men rosen är ju helt underbart vacker ändå! Som en marsipanros ska vara.

 

awakening
Awakening, klätterros, remonterande, zon 5.

Jag skulle köpa en New Dawn men den var slut. Då hade man denna som är en sport av New Dawn och den här duger ju verkligen, helt fantastisk och bladen är så gröna och fina och den blommar rikligt. Bra köp med andra ord!

 

aloha
Kordes Aloha, klätterros, remonterande, zon 3.

Och här kommer den stora överraskningen och den absoluta favoriten, jag tycker den är så vacker, den skiftar i alla rosa, aprikos, gula och röda färger på en och samma gång. Blommorna är stora som tefat och den doftar underbart. Jag kan stå och bara titta på den långa, långa stunder. Om man ska ha en ros och tycker om färgerna på denna, köp den!


Dessa är mina fem favoriter i min trädgård. Jag har inte så väldigt många fler rosor, några till har jag, men dom är inte i sitt rätta flor ännu.


Nu har jag skrivit remonterande om dom här rosorna, men jag tror att man ibland, i alla fall på ett par av dom, skriver att dom blommar kontinuerligt. Vad det är för skillnad har jag absolut ingen aning om……..för mig betyder orden ungefär detsamma, men ska man vara vetenskaplig och noggrann så är det väl förmodligen någon hårfin skillnad. Någon som vet? Alltid roligt att lära sig.

Nu går jag ut, för nu har det slutat regna!!! Oj, så mycket regn det kommit här i natt och idag, men nu silar solen genom löven på träden så nu är det ut som gäller! Trevlig söndag!

Agneta!

35 kommentarer:

 1. WOW vilka rosor, den sista var ju helt outstanding måste jag säga! Här kör jag ju med orkideer men jag hade nog velat ha rosor om jag hade en trädgård. jag blir mer och mer sugen på ett hus så jagt måste nog hitta mig en karl snart... Har ni någon där som e ledig;-)))
  Många kramar från oss här i småland!

  SvaraRadera
 2. Urtjusiga! Våra rosor vill sig inte alls i år, har iof bara tre st The Fairy (hade sådana i brudbuketten)

  SvaraRadera
 3. Wow!!! Vilka rosor! Säga vad man vill, men rosor är något speciellt!
  Nu har vi ju inte precis rosjord här och alldeles för skuggigt för rosor egentligen, men jag försöker i alla fall...
  Fast min Ingrid Bergman har gått ut i vinter, den som blommade så fint i fjor...
  Synd att Penny Lane är en klätterros, en sån skulle jag vilja ha, men där är inte plats till en klätterros i den rabatten!
  Här kom det ett åskregn i natt, 12 mm, men idag strålar solen igen!
  Kanske ett nytt bad i eftermiddag...
  Kramar, M/N

  SvaraRadera
 4. White Nights är ju min favorit av dessa, liksom Cordes Aloha :-) Här har en liten sketen röd Fairy slagit ut, och den skulle vara varmt röd men ser ut att vara mörk rosa.... :-(
  Solskenskramar!

  SvaraRadera
 5. Hjälp så vackra rosor! En fröjd för ögat, kan tänka mig doften.....
  Regn...regn....Ja vilken följetong....här börjar spannmålen på åkrarna gulna och vissna....drunkna...
  Tack för din värmande kommentar hos mig, blev såå glad för den.
  Trevlig söndag du med
  Kram från Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. Du har ju en riktig rosenträdgård, så rikligt det blommar. Fantastiskt vackert när dom trivs och blommar så mycket, alla var lika vackra.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera
 7. Jag gillar din Rose Garden, många vackra rosor samsas där och jag kan nästan känna doften ända hit! En av de rosor jag planterade i höstas var en Mdm Plantier, nu har den slagit ut och det är inte en Mdm Plantier, så frågan är vad det då kan vara=/ Vore ju bra att ha haft kvittot kvar...

  Här är regnet på ingång, så nu är det inne som gäller...härligt att vi får turas om=)

  Ha en fin eftermiddag!
  Kram,
  Regina

  SvaraRadera
 8. Oj, oj, oj! Vilken rosenträdgård du har! Vet du, jag har planterat New Dawn flera gånger och alla har dött... vad säger du om det? Däremot har jag tre Flammentanz som snart blommar. Dom har jag ärvt av dotter Å och hon kallade dom lusrosor och skulle kasta dom. Så jag förbarmade mej men jag kan säga att jag mycket hellre hade tre New Dawn, eller några av dina vackra klättrandes på carportväggen.

  Kram Eva-Mari, som lyssnar på störtregnet utanför...

  SvaraRadera
 9. Underbara och vackra rosor! (och fotografier) Tyvärr tycker inte rosorna om vår trädgård. Makens farmor som byggde huset och odlade här under 40 år talade om det när vi köpte huset av henne. Vi lyssnade inte på det örat och det var ju dumt eftersom hon hade rätt. Den enda ros som bara växer och växer är en ljusrosa nyponbuske. Enorm och mycket vacker.

  Vad härligt med en rosenträdgård. Hoppas att finvädret håller i sig så du får njuta fullt ut.

  Kramar Katarina

  SvaraRadera
 10. Ljuvligt underbart! Jag lyckas aldrig plantera nåt som doftar gott, det r ju det där lilla extra..... Måste säga att jag skrattade gott åt ditt tidigare altaninlägg. Klockrent med insikt när man ser sig om hemma ibland, men sen är det ju charm att leva i sitt " inferno". Kram Milla

  SvaraRadera
 11. Vilka underbara rosor du har! Här har vi inte så många rosor, men många har passerat revy under årens lopp. Sorkar eller kölden brukar ta dem... Men några har vi i alla fall. I år är honungsrosen både stor och översållad med knoppar, så jag väntar med spänning på att de ska slå ut. Förra året var det bara några enstaka blommor. Och den har växt något enormt, så nu vill maken flytta den från husväggen (som ska målas nästa år). Får väl bygga en rosenportal... Men om rosen ska flyttas måste den ju klippas ner... Åh, så synd!

  Jag köpte en New Dawn för ett par veckor sedan. Hoppas att den blir lika stor och fin så småningom.

  Sommarhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera
 12. Wow! Så många olika fina rosor du har! Underbara! Du imponerar verkligen på mig med dina gröna fingrar!

  SvaraRadera
 13. Det var ingen dålig Rose Garden du har. Jag gillar rosor men har bara en i min trädgård just nu.
  Ha en bra avslutning på helgen

  Kram Karin

  SvaraRadera
 14. Tänk, att dina rosor blommar redan! Så vackra de är och så många fina sorter du har.
  Min "White Nights" har bara satt knoppar ännu, så jag väntar fortfarande på den skönheten! Ja, den är verkligen jättevacker!
  Så ljuvlig med rosor nu när jag antar att dina pioner är utblommade.
  Ja du, man behöver då inte vattna något denna sommar....ännu!
  Kram
  Lisa

  SvaraRadera
 15. Underbara rosor allihop, förstår att det är favoriter! Gillar speciellt Penny Lane och den sista! Jag tror som du att remonterande och blommar kontinuerligt är olika ord för samma betydelse.
  Ha det gott och njut av dina rosor!

  SvaraRadera
 16. Dina rosor är underbart vackra, William Baffin är en jag borde satsat på här i kalla Uppland. White Nights är ljuvlig men hos mig blir den ingen klätterros då den fryser ner varje år, men den duger fint som rabattros då den blommar så vackert! Penny Lane, ja visst är den underbart vacker, frågan är om min orkar komma igen efter att ha fryst ner tre år på raken, nu har den bara en liten ynklig gren och det är jättetråkigt för jag älskade den rosen! Awakening ser jättevacker ut och Kordes Aloha är helt underbar, jag önskar att min ska bli lika stor och fin som din!
  Vad vore livet utan rosor:)
  Kram Margot

  SvaraRadera
 17. Å vad mycket fina rosor du har. Och du har fler också...
  Jag önskar det vore doftblogg :)
  Kram

  SvaraRadera
 18. Så många fina rosor. Njuter av dina vackra collage.
  Jag borde ju kunna odla rosor hos mig, med lerjord och allt, men jag tror det är för skuggigt. Och sen har jag inte riktigt fastnat för rosor. Kanske lite för mycket skötsel för att jag ska gilla taggbuskar. ;)

  SvaraRadera
 19. Är sååå imponerad av dina fina rosor ,kram nette

  SvaraRadera
 20. Helt underbara rosor du visar , den sista är ju bara såå fin, månste nog skaffa mig en sådan..ang min ordverifiering vet jag ju inte om att jag har en sådan, hur får jag bort den, snälla hjälp mig!! Torprosen

  SvaraRadera
 21. Åh, vad många fina rosor du har! Helt underbara:). Kordes Aloha har jag länge tänkt köpa:).
  Remonterar: Då blommar rosen om senare på sommaren. Många rosor som remonterar blommar i separata omgångar, ett huvudflor på sommaren och en omgång till på sensommaren-hösten.
  Blommar kontinuerligt: Konstant blomning, när rosorna väl kommit igång och blomma finns det nästan alltid knoppar eller blommor på gång.
  Ha det gott.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 22. Tack, vad gulligt du skrev till mig. =0)
  Vad många fina rosor du har! Flera jag skulle kunna tänka mig om jag haft bra platser för klätterrosor. Jag har knoppar på Queen Elizabeth och Nostalgi. Spännande! Särskilt Nostalgi. En nyplanterad Astrid Lindgren som inte var en särskilt bra planta finns också. Får se hur det går med den. Även Nostalgi är ny för i år men betydligt bättre som planta. Har även Ingrid Bergman men de står lite illa till och mår inte så bra.
  Gillar din "båt". Och blomman var väldigt fin!
  Kram!

  SvaraRadera
 23. Så vakre roser du har!!
  Mine blir ikke fine i år. Kanskje det har noe med alt regnet å gjøre...

  Heleneklem

  SvaraRadera
 24. Oj så vackra rosor du har, blir nog lite avundsjuk....men eftersom jag inte har någon egen trädgård är jag glad över att få beundra andras blommor. Hoppas att de blommar länge, länge än.
  Kram, Nanne

  SvaraRadera
 25. Ljuvliga rosor! Hmm... om mina blommade så överdådigt och remonterade oavbrutet vore jag lycklig ;)
  Kram /bea

  SvaraRadera
 26. Finns det vackrare blommor än rosor?

  SvaraRadera
 27. Oj så många vackra rosor i din rosegarden! Kan riktigt känna hur ljuvligt de måste dofta.
  Kram Kicki

  SvaraRadera
 28. Ja, vad säger man när man ser dina fina rosor. Suck - vill också ha!
  Tack för att jag får titta på dina rosor.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
 29. Man kan nästan känna doften... vilka rosor!
  De som skiftar i färg är nästan den ultimata rosen, eller hur? Men jag har ett speciellt gott öga till rosor som har den där rosa nyansen som Penny Lane har. Man skulle vilja borra in ansiktet i dom...
  kram elsamarianne

  SvaraRadera
 30. Vilka fantastiskt vackra rosor!
  Önskar jag kunde lukta på dem :)
  Kramen på dig♥

  SvaraRadera
 31. Guuud vilka vackra rosor du har! Älskar din White Nights...Är själv lite spänd på att se hur min New Dawn mår, än så länge ett fåtal knoppar men verkar växa på ordentligt. Honungsrosen däremot...den flyttar snart in i huset till oss!!
  Kram kram

  SvaraRadera
 32. Det är ju så man blir tokig så vackert! Det måste ju se ut som en saga hemma hos dig med alla vackra klättrare!
  Jag bara måste ju ha den där sista känner jag, fantastiskt att den skiftar färger och remonterar! Har ingen aning om skillnaden, huvudsaken de blommar länge :)

  Ha det fint, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 33. Så fina rosor du har, jag är ingen duktig rosodlare, vet inte vad jag gör för fel....
  Men jag gillar att titta på dina rosor.
  Nu finns det bilder från bröllopet på min blogg.
  Kram!

  SvaraRadera
 34. Helt underbara rosor. Vill ha många fler i trädgården, och nu måste jag genast se till att planera för det. Blev så sugen när jag såg dina underbara bilder.
  Kram Ullis

  SvaraRadera
 35. Oj vad många fina rosor, måste vara svårt att välja en favorit=)
  Jag har några rosor jag med, men har ingen aning om vad de heter. Men fina blir de alla när de blommar och det räcker för mig. Har väl typ frågat min granne hundra gånger vad de heter, men det fastnar inte i min hjärna =(
  Hoppas på en vecka med mer sol och mindre (helst INGET) regn.
  Kram Annica

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta