I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

måndag 20 juni 2011

Sommar, sommar, sommar……

1
Ja, så fortsätter sommaren sitt segertåg längs västkusten. Det går an med regn, men det är ju så kallt ute och det är inte så kul, men vackert är det! Visst är det väl det, vackert alltså. Eller…..
2
Det är inte så att man får lust att hoppa i direkt.
55 010

Är det eländigt så är det och lika bra att visa mina grönsaker……..jag har aldrig haft så tråkiga grönsaksländer som i år:
grönt
Kul syn. Rödbetorna ser för bedrövliga ut, likaså mangolden, jag trodde inte det gick att misslyckas med dom (överst).

Sockerärterna växer dock (mitten).

Salladen, den växer ju neråt i jorden, verkar det som, och morötterna har monstervalpen rört till så dom kommer lite här och där…..men dom kommer dåligt, dom också, som synes.

Ja, så är det i Snäckskalsdalen idag! Fast jag är glad ändå.

Agneta!

15 kommentarer:

 1. Vännen, vännen :-)) Det ösregnade här på morgonen men sen tittade solen fram och vi har haft en fin kväll ute på stan vid hamnen. Ska jag komma över med lite sol och värme? Och du, Leia, kanske hon är vegetarian? ;-) KRAM!

  SvaraRadera
 2. Lite märkligt ändå eftersom det verkar bli ett riktigt blomsterår och då borde väl grönsakerna gro ordentligt också. Hoppas de knakar iväg snart för dig.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja alltså det ÄR vackert mitt i allt det gråa både på himmel och hav men temperaturen och blåsten kan vi vara förutan. Jag hoppas att vädret blir bättre när våra kära bloggvänner kommer på besök :DD
  Kram

  SvaraRadera
 4. Här regnar det också varje dag, rejäla regnskurar.
  Mina morötter kommer också dåligt. Men i morgon ska det bli uppehåll hos mig, då ska jag ut och rasta gräsklipparen.
  kram!

  SvaraRadera
 5. Jag håller med dig - det är inte så roligt trädgårdsland men sommaren har just börjat - grönsakerna hinner växa fatt.
  Dina förra inlägg med blommor, de andas sommar, vilka underbara foton.
  Vi har ingen värme här i Mälardalen heller. Det finns inomhussysslor som ibland låter sig påminnas. Idag har det varit en sådan där städdag. Tråkigt men nu är det dammfritt.
  Med gott samvete sitter jag vid datorn, Jag har mycket att ta igen - läsa och kommentera. Trevligt när inte andra måsten sitter på axlarna.
  Ha det så bra trots att det är kyligt.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 6. I år satte jag allt i växthuset...med andra ord blev det bara ett par salladssorter och mangold. Förra året var det nå´n j-vel som åt på all sallad, och jag tror faktiskt sorkjäveln är oskyldig, även om jag gärna vill skylla på honom. Så nu tog jag det säkra före det osäkra. Sen kan jag rekommendera en ny salladssort, sandsenap, påminner om ruccola men med mer smak, riktigt läcker!!
  Hav tröst, om några dagar kommer dina bilder från havet att se helt annorlunda ut, för det är ju dock sommar fortfarande...
  Kram kram

  SvaraRadera
 7. Visst är det trist med gråmulet och regnigt, fast en fördel med kylan är kunna ha mycket kläder på sej. Har aldrig varit speciellt förtjust i sommarkläder.

  SvaraRadera
 8. Verkligen vackert med det blågråa havet och himlen...drama!

  tråkigt med dina grönsaker - att de inte vill...

  Nu får vi hoppas på lite värme.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 9. Du är såå tapper! :-D! Glad, trots det eländiga vädret och dom usla grönsakerna...
  Märkligt. egentligen borde vädret ju åtminstone gynna allt växande?
  Här är det inte så dåligt, litet omväxlande, men inga direkta sommartemperaturer! Och så var det så varmt, nästan för varmt, vid den här tiden i fjor...
  Fast visst ser det vackert ut på dina bilder. Dramatiskt!
  Hoppas, att ni snart får bättre väder!
  Värmande kramar, Monica

  SvaraRadera
 10. Skön du är! Vissa dagar är det ett styvt jobb att vara glad trots regn, kyla och rusk. Men vi har en liten sötisvalp som lyser upp just nu. Men jag vet, snart kommer monstervalpen i henne fram:)

  SvaraRadera
 11. Det ÄR vackert och det visar du så fint på dina bilder!

  SvaraRadera
 12. Det är helt otroligt vackert med den mörka gråblå himlen. Hos oss var den bara mörk grå, men jag tyckte den var vacker och lite mäktig ändå. Dina grönsaker kommer igång, bara det blir lite sol och värme så:))

  kram lisamaja

  SvaraRadera
 13. Visst är det vackert och så även din odling - bra mycket bättre än ingen, dvs som fallet är här.
  Angående din fråga, så reste vi med Blue1! ;o)

  SvaraRadera
 14. Oj, de grönisarna såg lite ledsna ut...
  men de kommer sig säkert med rekordfart!!

  Hurtigruta är s¨å absolut en resa du borde göra. Har inte rest mer än i nordnorge men det är otroligt vackert.
  mannen o jag pratar om o ta en resa neråt i landet, få med sig den delen oxå. En dag!

  Klem Anna

  SvaraRadera
 15. Det tar sig nog ska du se.

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta