I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

tisdag 21 juni 2011

Ett vardagsdrama.

DSCN6609
Den här lilla pippin hade nog trillat ur sitt bo idag. Omgivningen räddade undan den och efter mycket ackorderande fram och tillbaka, kom vi fram till att vi sätter den i fågelbordet för dit kommer “dens” mamma och pappa och hämtar mat. Samtidigt stängde vi in hundar och katter.
DSCN6610
Vår katt Pippi hade suttit på andra sidan huset, där den trillat ur boet, och tittat på den. Hon gjorde faktiskt ingenting, jag tror hon tyckte synd om den. På andra sidan staketet stod givetvis monstervalpen och hoppade jämfota av lycka över en eventuell ny lekkompis. Men därav blev intet.
DSCN6612
En sån ruggig liten stackare! Och när vi kommit inomhus såg vi att föräldrarna kom och matade den. Jag tror den var precis nästan flygfärdig.
DSCN6613
Stackars lilla pippin. Efter ett par, tre timmar var den borta. Den låg inte på marken så vi valde att tro att den klarat sig! Hoppas det, så att den kan sjunga fint för oss sedan!

Åååå, jag tyckte så synd om den, titta på mungiporna så ledsen den ser ut…….

Agneta!

30 kommentarer:

 1. Åh lilla pippin, ja hoppas den klarade sig och flög iväg bara....ja man tycker så synd om dom, vilket snyggt fågelbo! Ha en bra dag! Kram Vivi

  SvaraRadera
 2. Den ser verkligen lite övergiven ut, men eftersom den trillat ur boet hade den säkert börjat flygträningen, så det gick säkert bra för den ändå!
  Vackra bilder av regn i tidigare inlägg! Talande collage :-)
  kram, Ann-Mari

  SvaraRadera
 3. Dagens goda gärning. Vad bra att ni kunde rädda den från katter och vilda hundar.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Den klarade sig säkert! Den sura minen var nog bara lite vanligt dåligt morgonhumör - ja, du vet ju hur nymornade tonåringar kan vara...

  Fina bilder på ett litet vardagsdrama...I like.

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 5. Vi hade en liknande pippi hos oss förra sommaren. Den satte sig på sonens huvud. Trodde väl att det var ett bo, för att han har tjockt hår?
  Visst är de gulliga, fast de egentligen är lite fula...
  Ha en fin dag!
  Kram Elle

  SvaraRadera
 6. Hoppas, hoppas verkligen att den klarar sig. Det är så synd om dom små flygfärdiga ungarna som har dålig balans och inte riktigt fått fart på flygningen...när den "snälla" kissekatten sitter nedanför boet och passar...
  Igår, på motorvägen, skulle en andmamma med fem stycken ungar passera vägbanorna...jag vet inte hur det gick...kunde inte vända och hjälpa dem. Jag mådde så dåligt efteråt, men hoppas innerligt att dom klararde sig.

  Ha en fin fortsättning på Midsommarveckan!
  kram lisamaja

  SvaraRadera
 7. Här är det full fart på Talgoxar och Blåmesar och det blir ett rackarns tjattrande när katten går ut ... Han bryr sig inte om dem, åtminstone inte när vi ser ...

  SvaraRadera
 8. Åh, vilken liten stackare! Om ni såg honom med föräldrarna klarade han sej säkert! Vilka fina bilder du fick!!!

  Inte lika bra gick det för en liten stackare i min trädgård förra sommaren - grannens katt som verkar ha "radar" när det gäller - knep den direkt! Ja, tänk så många draman man får vara med om när man bor nära naturen...!
  Lisa

  SvaraRadera
 9. Hej

  Oh, stackars lilla fågel.

  SvaraRadera
 10. Visst är det härligt att bo så att man kan följa naturens små under på nära håll. Vi har en svart duva, som kan flyga, den verkar ensam där den hoppar omkring i vår trädgård lite tufsig kanske, men verkar pigg.
  Ha en skön midsommar!

  SvaraRadera
 11. Nu har ju vi också fått hem en monstervalp! ;0) Hujeda mig! *haha* Hon går och tar alla skor och kläder och lägger i små högar (där hon tycker att det passar, typ vedhyllan!?) Som om inte det var nog gnager hon på ALLT, har mosat min parterre, ätit upp min buxbom och är huuuur klumpig som helst, men mest av allt är hon alldeles, alldeles uuuunderbar! Det känns som om hon har bott hos oss jämt!

  Om du vill så kan jag skicka fröer från vallmon när de har mognat. Alla borde ha åtminstone en jättevallmo i sin trädgård! ;0)

  Kram/ Anna

  SvaraRadera
 12. Oj, lilla lilla fågel!
  Ja, det kallar jag vardagsdrmatik! Men klarde sig säkert. Det får vi hoppas!

  Ha en fin tisdag, kära du.
  Kram.

  Ps. Vackra bilder!

  SvaraRadera
 13. HOPPAS den klarade sig!!!
  Här har "våra" tagit sin första flygtur och jag tittade på dom när dom satt i äppelträdet och kvittrade som aldrig förr...så sööööta:)

  Jag har nästan ett likadant sånt där "fågelbord" men min är mer sliten sedan den hängt ute nu i några år. Köpte den i Danmark.
  Din är jättefin!!

  Kram Eva

  SvaraRadera
 14. Den klarade sig nog då, de ser ju bra piriga ut när de är så där små ute i stora världen :).

  Skrattade högt när jag såg kattserien,så kan verkligen deras dag se ut!

  Om det är ngn tröst är det faktiskt ganska svår startat i mina land också även om det börjar ta sig, sommaren är ju fortfarande lång och jag vattnar allt jag orkar med nässelvatten :).

  Ha det bra, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 15. Underbara Agneta, vilket fint inlägg!!! Orden + foton = SÅ LJUVLIGT BERÖRANDE !!!!!!!
  Tack, tack tack för att du förgyllde min dag!
  Var rädd om dig! Må väl och ha det så gott!
  Varm kram från mig.

  SvaraRadera
 16. Vilken dramatik i Snäckskalsdalen! Och med ett gott slut! Härligt! Jag tror också, att när föräldrarna kom och matade den, så går det säkert bra! Tänk att ni fortfarande har fågelbord! det var ju en himla tur i det här sammanhanget! Vi tar alltid bort vårt efter vintern!
  Och vilka fina bilder du lyckades ta, den såg verkligen ledsen ut! Gulligt!
  Må så gott, kära kompis!
  Kramar från södern!
  Monica

  SvaraRadera
 17. Ojdå vilket drama med den lilla pippin! Vad bra att ni räddade den och att mamman och pappan kom med mat!

  Här på mitt jobb var det en fågelfamilj som lagt sina ägg i en sån där vägghängd askkopp på utsidan för ett tag sedan! Vi satte upp lappar så att folk inte skulle fimpa där i! Det var jättekul att följa den lilla familjen sen när äggen kläcktes. Föräldrarna flög i skytteltrafik med mat i näbbarna:)

  Ha en skön midsommarhelg!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 18. Men stackars lille pippin... men jag vill tänka att den klarade sig. Och visst är han söt. Och vilka fina bilder du tog, skarpa.
  Hulda

  SvaraRadera
 19. Den klarade sig säkert och vilken tur att räddningspatrullen kunde rycka ut. Kan säga att våra katter inte bara tittat.

  SvaraRadera
 20. Det känns alltid bättre att tänka att den klarade sig med livet i behåll =)
  Här skriker trastar och skator i högan sky när katterna går ut :)
  Ha en fin kväll på västsidan!
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 21. Jag är säker på att den klarade sig för blåmesar har en förmåga att hitta sina ungar.

  Kram

  SvaraRadera
 22. Fina bilder av den stackars lilla fågeln. Den ser verkligen mycket lessen ut.
  Tur att den klarade sig.
  Kramar, Mona

  SvaraRadera
 23. Så söt och så liten...vi räddade också en fågelunge i helgen, en stor rackare, men fortfarande också lite fjunig. Hoppas också att den klarade sej, vi har i allafall inte hittat spår av något annat...
  Kram kram

  SvaraRadera
 24. Herregud så fin! Hoppas verkligen att den inte blev kattmat.... Kvällskram!

  SvaraRadera
 25. Vilka fantastiska bilder du fick på den lille stackaren, Agneta! Det är ju bara föööööör sööööt:) Det gick säkert bra för honom - det vill jag i alla fall tro.
  Kram!

  SvaraRadera
 26. Stackars lilla fågel! Låt oss hoppas att den flög i väg. Blev monstervalpen besviken när hon inte fick någon lekkompis?
  Kram

  SvaraRadera
 27. Så bra att ni kunde hjälpa den upp! Det sker mycket i naturen nu som man helst inte vill se. Men jag tror att det gick bra den här gången tack vare er.

  Ha det så bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 28. Nästan så man vill adoptera den!

  Glad midsommar!

  SvaraRadera
 29. Åh, hoppas, hoppas at den klarat sig!!
  Jättefina bilder. =o)

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta