I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

torsdag 16 juni 2011

En natt och en dag.

01 akuten 1
Jag kom hem 05.30 i morse. Det var väldigt vackert ute då!

Då hade min kära kusin och jag varit på gång sedan 18.oo i går kväll. Min kusins ena ben hade svullnat upp till en stock och hon kunde knappt gå, stå eller ligga, så ont hade hon.

Vi började med akuten i Lysekil. Dom remitterade henne direkt till NÄL, vårt stora sjukhus 8 mil härifrån. Man ville att hon skulle åka ambulans, men jag var med, så det var OK att jag körde.
1 akuten
Här tillbringade vi natten. Från ca kl 20.00 till ca 04.00 var vi där. 8 timmar. Under tiden kom 8 andra patienter in samma väg som vi. Plus ambulanstransporter via en annan väg in.

I 8 timmar fick min kusin vänta för att få besked att man ville göra ultraljud. Det var bara det att ultraljudet var stängt. Så vi fick åka hem igen……

Jag vill i sammanhanget framhålla att personalen överallt var fantastisk, snäll, vänlig och tillmötesgående.

Men vad är det som hänt med vår sjukvård?

Nu är hon tillbaka på NÄL för ett ultraljud. Hoppas hon får reda på vad det är med hennes ben.

3 får
Här hemma i Snäckskalsdalen är det i alla fall sommar idag och fåren har kommit. Då är det sommarlov!
4 får
Sötnosar.
5 får
Fast monstervalpen Leia förstår ingenting. Hon hoppar jämfota och vill leka men är samtidigt fullkomligt skräckslagen för dom konstiga gosedjuren……

7 humle
Humleblomster, är dom inte vackra!
20 vattenväxt
Det här gräset växer i myren. Nu har jag glömt vad det heter, omgivningen vet, men han är inte här just nu….nu kom han, det är Potentilla palustris (han gillar latin….), kråkklöver. 
21 vatten
22 vatten
Myren.

30 viol
Mellan stensättningen i mitt grönsaksland. Dom är ju så tappra och så bedårande.

35 rosa fetknopp
Rosa fetknopp har jag inte sett förut i vilt tillstånd (annat än mig själv när jag speglar mig…..), så söt (inte som jag, alltså….).
36 rosa fetknopp
Nu skall jag ut och greja i mina länder! Solen skiner, fåglarna sjunger och det är en ljuvlig dag!

Agneta!

27 kommentarer:

 1. Ja det är inte annat än att man undrar hur i hela friden det kan få ta så lång tid! Förstår ju att personalen jobbar på så det är inte deras fel men ngt borde kunna göras, folk får lida väldigt mycket under tiden.

  Plattvialen jag har är tyvärr inte flerårig som jag trodde utan ettårig. Den heter sativus 'Azureus' och finns hos impecta bla :).

  Hihi, kul att hon fick lite att tänka på!

  Ha det gott, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 2. Jobbet att behöva åka så långt och vänta så länge.

  SvaraRadera
 3. Kära du, hoppas att du fått en liten tupplur i dag! Ja, ibland undrar man vad som hänt med den svenska sjukvården.....sagt av en som varit "i den under många år"
  Tycker att det låter som en djup propp i benet???????? om...så tycker jag det var "modigt" att skicka hem din vän!
  Tack ånyo för vackra bilder!+ passande text!....monstervalpen hoppar jämnfota.....hi,hi,hi
  Var rädd om dig & kram från mig.

  SvaraRadera
 4. Stackars er som fick sitta och vänta så länge på akuten. Hoppas det går bra med benet.
  Jag är också ute i mina rabatter i dag, men det blev lite väl varmt just nu så jag tar en kopp te och kollar runt på bloggarna. (i går satte vi klart de sista granplantorna, 6200 st, så nu kan jag ägna mer tid åt trädgården)
  Vilken vacker bild på myren.
  Ha en fortsatt härlig dag.
  Kram från Småland!

  SvaraRadera
 5. Sicka fina får! Och hunden... Jag blir alltid sjukt sugen på att spinna när jag ser hundar med lång päls. Ärligt talat tänker jag på att spinna garn när jag ser folk med stort hårburr också. Skadad, oh yes! :)

  SvaraRadera
 6. Hjälper ju inte så mycket med tillståndaet att personalen är trevlig! jag är ständigt besviken på vården, dess tröghet och osmidighet. Antingen har jag en jäkla otur eller också är det väldigt sällan det funkar!
  Vackra bilder igen, varför finns det alltid ett svart får?

  SvaraRadera
 7. Idag stod det i dagstidningen på orten att Malmö akutens chef sagt upp sig i protest mot att deras arbetssituation är ohållbar, ja även situationen för patienterna. Ska det behöva vara så i detta välmående land år 2011?

  Leia är min idol för tillfället, valpar är så roliga... och knasiga och rädda för så märkliga saker...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 8. Rosa fetknopp. HA HA HA HA, men inte i närheten av dig snygging :-)) Leia reagerar som vår lilla taliban när hon råkade hitta en and under ett av de små stockhusen i stranden. Hon var skräckslagen när den flög iväg men samtidigt måste hon jaga den, hon är ju katt och det var en fågel :-) Glömmer aldrig den synen :-)) En fördel med att bo som vi gör är att när man kommer till akuten kommer dom nästan och öppnar dörren när man kommer till parkeringen. Solskenskram till er alla!

  SvaraRadera
 9. Rosa Fetknopp är fantastiskt fin. Precis som du! Jag har aldrig sett en sån tidigare, blomman alltså, dig har jag ju tack och lov sett! (Å andra sidan har jag inte sett så mycket blomster alls)

  SvaraRadera
 10. Aj,aj....Hoppas nu de får reda på vad som hänt hennes ben, och att det inte är något allvarligt!!!
  Har själv jobbat på lasarett, medicin avd., vet hur det är, fast jag tror det är värre nu....började för 10 år sedan inom dementsjukvården...Speciellt boende.

  Kan mest latin inom medicinska termer....Och Rosa fetknopp tycker jag låter lite gulligt, sen är den ju faktiskt bedårande fin, och snäckskalsdalens blomstrande fägring, ägs säkert av en lika bedårande kvinna..!:):)

  KRAMAR till dig, Cia:)

  SvaraRadera
 11. Rosa fetknopp har jag aldrig sett förut , o jag kan inte tro att det bor någon sådan på snäckis,fina bilder,kramis Nette

  SvaraRadera
 12. Ja, sjukvården idag är märklig, ibland blir man riktigt rädd. Men som du skriver, personalen gör sitt yttersta, men man kan undra vad som hänt om de haft ett akut ultraljud...??
  Kråkklöver, har varken hört namnet förr eller sett blomman!! Jättesöt, är den lite unik för era trakter?? Eller är det så att en annan är lite halvblind när man är ute och går i skog och mark...??!!
  Vilka fina får!! Kan säkert bli bra kompisar till lilla monsterhunden. En jobbarkompis till mej har ett tamt får i koppel, han var från början ett flasklamm som de tog hand om, och nu är han en väluppfostrat kille som går i koppel men även bor med sina andra fårkompisar.
  Ha´en bra torsdagskväll!!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Själv har jag haft turen att jag inte har behövt uppsöka akuten de senaste 20 åren...själv alltså...däremot har jag varit chaufför/tröst/stöd/sjukvårdare till både barn och man ett flertal gånger.
  För det mesta med väntetid. Konstigt nog hamnar vi alltid i skiftväxlingen...eller vad de sysslar med.

  Bilderna är härliga!!!
  Hoppas att kusinen mår bättre nu.
  Kram Elle

  SvaraRadera
 14. Men, hur kan det vara stängt?
  Just i er region verkar det där med sjukvård vara knepigt (enligt mamma och lillebror)

  SvaraRadera
 15. Visst är det märkligt att man stänger alla former av Ultraljud, röntgen m.m på kvällar och helger? Som det med sjukhus: får ingen hjälp nu för det är semester tider!!?? Nånstans har det gått fel.

  SvaraRadera
 16. Ahh, vilka gosiga får! Hoppas din vän mår bättre!

  SvaraRadera
 17. Fina bilder...vi skulle också behöva hitta en kråkklöver till dotterns herbarium, men jag vet inte ens var det finns en myr i trakten där vi bor ;-)
  Hoppas din kusin är bättre redan!

  SvaraRadera
 18. Hoppas nu det inte i alla fall är nåt allvarligt med din kusins ben. Men fy vad länge ni fiock sitta och vänta. Underbara får och hundstackaren som inget förstår av de lustiga djuren. /Mimi

  SvaraRadera
 19. Spelar tyvärr ingen roll hur bra vårdens personal är.
  Det är inte dom som har hand om pengarna...
  Vore det så, så skulle vården vara fantastisk!
  Men så länge det finns "kostymnissar" som tror att tex ett äldreboende är stängt under helgerna så kommer vården förbli trög och osmidig.

  Kul bild på Leia :)
  Kramar från Kungshamn

  SvaraRadera
 20. Snäll du är som ställer upp. Ja, man kan undra vad som har hänt med sjukvården. Man får bota sig själv nuförtiden... hur man nu ska klara av det.

  Vackra bilder.
  Kram Stina

  SvaraRadera
 21. Hoppas verkligen att du fått sova idag. Ja, vad har hänt med vården. Det är många som undrar även vi som arbetar inom den. Skulle tro att felet stavas p-e-n-g-a-r.
  Kram

  SvaraRadera
 22. Usch, så jobbigt, att sitta och vänta så länge på akuten och sen få åka hem med oförrättat ärende! Stackars din kusin! Hoppas verkligen att hon har fått hjälp vid det här laget! Och att du har fått sova litet!
  Lustigt, att du visar en bild av Humleblomster! Bloggen "blandadbetong" visade nyss en sådan, som jag kommenterade och frågade litet om och fick veta att den heter Geum rivale".Ska införskaffas..
  Sen visar du en Potentilla-art, och kan du tänka, att just idag har jag köpt två potentilla till min gul-röda rabatt, blodfingerört (P.atrosanguinea) och gullfingerört (P.aurea)! Märkligt sammanträffande!
  Rosa fetknopp är bedårande och det är du också, så det så!
  Idag har jag rensat rabatter och ikväll regnar det, hurra!
  Hoppas att inget stör din nattsömn inatt!
  Varm kram, Monica

  SvaraRadera
 23. Akuten får man vara länge på och inte vara allt för sjuk. Vet inte hur det blivit. Hoppas att din kusin får ett positivt besked om sitt ben och att det snart är bra igen.
  Så fina bilder på fåren och den förvånade vovven. Gillar dina bilder från kusten med havet och alla vackra blommor du har överallt.
  Ha det så gott.
  Kram Birgitta

  SvaraRadera
 24. Ingen Arnold i poolen!! Hur gick det med benet?
  Kram

  SvaraRadera
 25. Vilka bilder! Så vackra!
  Det var väl ingen propp i benet? Hon fick väl propplösande för säkerhets skull innan ni skickades iväg?
  Sjukvården ja. Inget ont om dem som jobbar och sliter där, men politikerna ... Fyyy! Jag ringde vår vårdcentral vid lunchtid idag för jag behövde fråga en sak. Så här lät det: - Vi kan inte ta fler samtal. Var god återkom i morgon ...
  Kramen!

  SvaraRadera
 26. Rosa fetknopp... ;) då är vi två! (kanske roligare än att vara gul? vad vet jag!?

  Hoppas kusinen känner sig bättre!

  Ha en bra dag! Här verkar det bli en regnig sådan!

  Kram Marie

  SvaraRadera
 27. det är lika bedrövligt med vården här hos oss. i våras satt vi fem timmar på akuten innan någon ens kom för att kika på mamma när vi åkte in för att hon plötsligt inte längre kunde gå.
  fina blombilder som vanligt!
  kram
  ingela

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta