I Snäckskalsdalen handlar det mesta om naturen, men även om den lilla trädgård vi har, våra husdjur och annat smått och gott.

fredag 10 juni 2011

Bergsvallmon och en hemmakväll i Snäckskalsdalen…….

DSCN6219
Jag bara måste visa den utslagna bergsvallmon. Den slog ut tidigt i morse.
DSCN6221
Otrolig färg.
DSCN6224
DSCN6226

Annars har det varit en kall dag, man lovade regn men det kom inte och det var ju bra. Jag har huggit ner småträd och sly hela dagen och håller på att fylla ut så att vi får större köksträdgård, jag behöver större potatisland! Bilder kommer en annan dag.

Och ikväll är det så här hemma hos oss:
scan0028 - Kopia (2)
Varför vill min omgivning se samma film om och om igen.

Just nu är det Quentin Tarantinos “Jackie Brown”. Men den har vi ju sett hur många gånger som helst……jag tittar inte, men jag hör ju.

Hur orkar den, omgivningen. Världens bästa film, säger den…..men det säger den om en massa filmer……jämt, jämt. jämt……

Är det någon mer som har samma slags omgivning, eller är det bara jag som lever i ett tv-film-patriarkat?

Agneta!

20 kommentarer:

 1. Ser ofta film bara en gång. Utom Monthe Python. De kan jag se hur mycket och många gånger som helst.
  Kanske inte något bra svar på din fråga..

  SvaraRadera
 2. Är inte intresserad av att se en film mer än en gång, samma gäller att läsa en bok, bara en gång. Min älskling kan visst se filmer två gånger men oftast har vi inte TV:n på utan läser i stället.

  SvaraRadera
 3. Hehe...jag är nog som din omgivning. =o) Min partner säger att livet är för kort för att se samma film flera gånger, men ag säger att om man gillar filmen och känner sig glad när man sr den, då är det värt en extra titt. =o)
  När jag ser en film för tredje, fjärde, femte gången, ser jag detaljer jag inte sett tidigare, och jag noterar hur de klippt filmen, hur de filmat, hur de färg korrigerat. Men det är mitt arbetsöga som kommer in då. =o)
  Tusen tack för kommentar på min blogg! Jepp, berättarrösten är jag. =o)
  Såg inte så många slutliga produkter tyvärr, men idén att följa de olika produkterna till sina nya ägare hade varit en kul twist på filmen! Nåt att tänka på nästa gång jag filmar nåt liknande.
  Ha en underbar helg!

  SvaraRadera
 4. *Fniss*.....nej, här har du EN till. Tänk du Agneta vad många filmer man fått "HÖRA".....för ser gör jag inte 10 gånger.....
  Kram från mig som drar om en liten stund.

  SvaraRadera
 5. vilken härlig bergvallmo, så ljuvlig i färgen.
  jag ser också filmer om och om igen.
  ha en fin lördagvännen!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 6. Bergvallmo vore ju förstås bättre an alla orange engelska vallmo som sprider sig som bara den...

  Här ser omgivningen det mesta i sportväg, inget jag heller gillar.

  Ha en skön dag. Kram

  SvaraRadera
 7. *skrattar* Jag är nog lite mitt i mellan. Ett par gånger men då ska den är riktigt, riktigt bra. (Mamma Mia, Dagboken, Ps. I love you är såna filmer... *ler*)Men för det mesta räcker det bra med en gång faktiskt.

  Men så har jag ju barn hemma och dom kan ju se samma rulle sjuttioelva gånger eller så. När dom är hos sin pappa så tittar jag nästan inte alls på tv under den veckan. Ibland någon film men sällan nåt jag sett redan. Jobbar mycket o lyssnar hellre på musik när jag väl landar i soffan.

  Ha en fin pingst!

  Kram/Veronica

  SvaraRadera
 8. Så vacker vallmo. Tro om det skulle gå att odla här.

  SvaraRadera
 9. Som du vet är ju inte jag så förtjust i blått, ven vallmon, som är en av mina favoritblommor, är helt underbar!! Vad gäller omgivningen, jag är lite kluven där, vill inte se (Mannens) filmer over and over again, men sen har ju jag favoriter (som jag inte kan nämna här och förstöra min image) ;-)) Varm solskenskram!

  SvaraRadera
 10. vilken fin blå färg.
  Kram
  Hanna

  SvaraRadera
 11. Vi har äntligen fått regn. I går regnade det hela dagen och natten innan också. 35 mm har det kommit, jag är nöjd:)
  Trevlig Pingst till dig och din omgivning!
  Kram!

  SvaraRadera
 12. Tänk om vi kunde blanda ihop väderleken lite här är det fortsatt 30 grader vindstilla orkar inte gör någonting,kan säga att jag haft en gratis södern vecka den veckan,ser ut att bli sitta i båten väder idag ,fin din blå vallmo,kramis Nette

  SvaraRadera
 13. Jag hade med glädje skickat dig lite av vårat regn! Idag regnar det inte men det gråa finns där allt...
  Jag är nog lik din man, jag tittar gärna om de filmer jag gillar. Märkligt eller hur!Måste vara något som har lämnats kvar från barnstadiet då man tittar på samma film 176 gånger tills man kan allt utantill... En tv-hjärna som en 3-åring med andra ord!
  Ha det gött och hälsa de dina, kramis!

  SvaraRadera
 14. Det är ett mycket fåtal filmer jag ser om igen och då är det med mycket tid emellan. Men förstår hur du menar, det finns ju de som köper och ställer hyllmetrar med filmer hemma i hyllan och ser om och om igen.
  Nä inte min grej, jag har så mycket kreativt jag vill göra och att vara ute, vill de göra det kan de ta på sig hörlurar :).

  Ha en fin helg, kram Marie-Louise

  SvaraRadera
 15. Ha ha ha, man kan nästan tro din omgivning har en bror boendes här i huset...jag tittar däremot nästan aldrig på film, antingen somnar jag, eller också tycker det är för blodigt eller också...ja jag är bara inte intresserad!! Å det är mannen i huset lycklig för, han får ha alla fjärrkontroller i fred, lika tryggt som en nallebjörn...
  Ha´en bra helg!!
  kram

  SvaraRadera
 16. Hm, här i hemmet går det på discovery, History channel o sånt...WWII är det som intresserar mannen!
  MEN vi såg en bra film igår, Unknown. Rekomenderas ;o)

  Njut blommor, kommande värme, Klem anna

  SvaraRadera
 17. Så underbart blå din blomma är.

  Jag är förskonad från filmterror och TV-tittande vad gäller min omgivning. Ibland ser han på något men då är det oftast något program eller film som jag själv vill se.

  OK, filmen Röd Oktober och så Sagan om ringen-filmerna kan han se huuur många gånger som helst. Men det blir kanske en gång om året eller så...

  Kram Anna Vattenkanna

  SvaraRadera
 18. Oj, nu ligger jag efter med kommentarer, känner jag... det hanns liksom inte med alls igår!
  Hoppas, hoppas, hoppas, att min lilla bersvallmoplanta ska bli så fin som din! Det är nog den vackraste blå färg som finns!
  Nja, min omgivning gillar mest filmer typ "Morden i Midsummer", "Kommissarie Morse o.dy. men han ser ju inte samma avsnitt flera gånger!
  Jag har vissa (få) favoritfilmer, som jag har sett/kan se flera gånger, t.ex. "Sliding doors"!
  Fortsatt mysig pingst, kramar, Monica

  SvaraRadera
 19. Så vacker! Väntar fortfarande på att mina knoppar ska slå ut!

  SvaraRadera
 20. Nej du är inte den enda! Mannen i huset har en förkärlek för vissa gamla filmer typ Crocodile Dundee eller Trinity och ser dem på nytt och på nytt... Och som du säger - fast jag inte ser på dem, så höör man ju! Snart kan jag dem utantill.
  Kramar, Mona

  SvaraRadera

Hej och tack för att du tittade in och hade tid och lust att lämna en liten kommentar. Jag uppskattar det jättemycket och det gör mig glad!
Agneta